Din nou despre dreapta și fuziuni. De data asta cu siguranță, încredere și forță

Sesizez o serie de mișcări interesante în ultimele zile. Sunt încrezător: direcția și majoritatea actorilor au totul pentru a reuși. Suntem în momentul selecției echipei care are trei obiective politice și unul administrativ:

1) să doboare USL demonstrând românilor că au fost mințiți, furați și sărăciți
2) să câștige alegerile din 2014 și 2016
3) să guverneze corect
4) să câștige încă un rând de alegeri.

E posibil așa ceva? Da, dar depinde de echipa cu care se pornește la drum. De aceea cred că e important, vorba lui Papahagi, un „început bun”. Mai jos câteva repere pentru un „început bun”, cu scopul de a evita ambiguități. Dar și cu scopul de a-i proteja, profilactic, de disconfortul expunerii publice a goliciunii lor pe unii desperados ai propriei lor agende. Cred că e important de clarificat, pentru că aud din ce în ce mai des oameni care se auto-definesc ca „băsiști” dar nu țin minte să fi făcut ceva concret în afară de a fi profitat de victoriile lui Traian Băsescu. A propos: nu țin minte ca Traian Băsescu să se fi definit ca altceva decât... Traian Băsescu.
  • A fi de dreapta înseamnă să muncești. Nu să abuzezi de munca altora.
  • A fi de dreapta înseamnă să ai caracter. Nu să faci strategii de salvare personală.
  • A fi băsist înseamnă să-ți asumi ridicarea steagului și împlântarea lui în inima câmpului advers. Nu a sta pitit și a face calcule meschine, pe care în fața oglinzii le consideri ca fiind „strategii”.
  • A fi băsist înseamnă a fi făcut ceva măsurabil. Nu doar texte, ca singurul efect măsurabil al trecerii tale prin viața politică.
  • A fi băsist înseamnă să tragi echipa după tine, nu să o critici inutil din motiv că altfel nu „te preia presa”.
  • A fi băsist înseamnă să-ți asuma lucruri corecte, tranșante chiar dacă sunt impopulare. Nu a lovi în cei care și le asumă cu scopul de a le lua locul.
  • A fi băsist înseamnă să-ți respecți partenerii. Nu a considera că doar prin augusta ta prezență ai făcut destul.
  • A fi băsist înseamnă a fi direct. Nu a fi atât de contorsionat în gândire și sinuos în parcurs încât să-ți fie greu să te justifici până și în fața oglinzii.
  • A fi băsist înseamnă a-ți asuma leadership. Nu a da din colț în colț doar pentru că leadership-ul respectiv generează și obligații, nu numai avantaje.
Responsabilitatea este enormă, de aceea am spus că mutările politice care urmează trebuie să aibă ca numitor comun generozitatea față de cei care au încredere în noi. Cred că e datoria noastră, a celor în care „poporul reformist” își mai pune încă speranțele, să-i propulsăm numai pe cei care au cele nouă puncte de mai sus în ADN-ul lor. Nu e loc pentru egocentrism. E loc numai pentru performanță.

Comentarii

  1. Excelente aceste puncte. Într-adevăr, descriu un "început bun". A. Papahagi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O analiză la rece despre viitorul lui Traian Băsescu
      Foto: cotidianul.ro
      Peste un an şi aproape două luni vom cunoaşte noul preşedinte al României. Foarte interesant însă pentru toată lumea este ce se va întâmpla cu Traian Băsescu. Va rămâne în politică, va avea sau nu succes, se va retrage definitiv, va fi condamnat în dosarele închise cu multă discreţie de procurori? Sunt tot atâtea întrebări la care foarte multă lume este curioasă să afle răspunsul. Cum răspunsurile nu pot veni decât după 1 ianuarie 2015, sau eventual după alegerile europarlamentare, atunci când vom vedea dacă artificialele construcţii zise de dreapta vor obţine procente cât de cât onorabile sau se vor face de râs. Până atunci, analizele sunt la ordinea zilei. O astfel de analiză am găsit-o pe blogul „Contele de Saint-Germain” şi o publicăm integral, considerând că este una pertinentă şi cu mai şanse de a fi confirmată de realitate.

      O analiză la rece despre viitorul lui Traian Băsescu
      Este relativ simplu să ne imaginăm cum va arăta scena politică din România la 1 ianuarie 2015. Principala noutate va fi prezenţa unui alt preşedinte la Cotroceni. Procentele din Parlament vor păstra structura actuală, cu o fluctuaţie de ±10% (ceea ce nu va afecta semnificativ distribuţia de forţe dintre antibăsişti şi băsişti, indiferent dacă la acel moment USL va mai fi în viaţă sau se va fi destrămat pe parcurs). Procentele de la europarlamentarele din mai 2014 vor putea să modifice raportul dintre PSD şi PNL, stabilit la parlamentarele din 2012, dar nu această modificare va marca prin consecinţe de substantă următorii ani ci pierderea dramatică de pondere a băsiştilor (contribuţia lor la zestrea PPE) în raport cu antibăsiştii.
      Am prezentat totul în termeni de băsism şi antibăsism pentru că, din perspectiva lui Traian Băsescu, raportul de forţe gândit astfel este esenţial pentru analizele şi deciziile sale din ultimul an de mandat prezidenţial.
      Traian Băsescu ştie că proiectele sale, de a mai face politică mare în România, după ce nu va mai fi preşedinte, sunt pur utopice. Cine să-l susţină? Noua Dreaptă, Alianţa pentru România, chiar şi PDL, la limită? Să fim serioşi! Toate trei laolaltă, în cea mai optimistă proiecţie, dacă vor atinge 20%.
      Fără pârghiile de la Cotroceni, fără nucleul dur şi consistent din Parlamentul European, fără o pondere cât de cât de luat în seamă în Parlamentul României, Traian Băsescu se va afla în situaţia unui general nu doar fără muniţie dar şi fără trupe. Care, pe deasupra, va fi şi ţinta dezlănţuirii justiţiare a celor cu care s-a jucat ani de-a rândul, cinic şi abuziv, de-a hoţii şi vardiştii.
      Deşi bravează cu celebrul său râs tabagic ori de câte ori este întrebat dacă nu se teme pentru libertatea sa post-imunitate, nu încape nicio îndoială că problema îl preocupă în cel mai înalt grad. Timpul trece atât de repede, săptămânile zboară, cum să se pună la adăpost?
      Eu cred încă, deşi el s-a grăbit să dezmintă astfel de planuri, că nu scoate deloc din calcul o posibilă demnitate internaţională (ce, printre altele, i-ar asigura şi o solidă imunitate). Dar este foarte posibil să-şi caute imunitatea şi în ţară. Cea mai trainică şi uşor de atins poziţie aici (deoarece depinde chiar de semnătura sa, a celui de azi) ar fi aceea de Preşedinte al CCR, în locul lui Zegrean. Care Zegrean, la momentul stabilit, ar face un pas înapoi dându-şi demisia, să zicem, pe motiv de boală.

      Ștergere

    2. Varianta lui TB, comunicată în ultima vreme cu o insistenţă suspectă, aceea că va continua să facă politică în România, este doar un truc menit să îi încurajeze pe susţinătorii lui să nu se simtă părăsiţi, să nu abandoneze, din defetism, corabia. Dar hai să reflectăm o secundă şi la soluţia asta. Ce-ar presupune? Ca Traian Băsescu, după grandoarea Cotrocenilor, să accepte umilinţa de a conduce o oaste de şontorogi, de simboluri ale corupţiei (Udrea), laşităţii (BOC), infatuării găunoase (MRU), detracţiunii naţionale (Macovei), delirului nostalgic (Neamţu)? Greu de crezut că un astfel de personaj, cât de depreciat ar fi el conform grilelor morale, s-ar împăca, totuşi, cu o etichetă de NIMENI ÎN MULŢIME.
      Şi acţiunile lui TB menite să ne facă să credem că se zbate pentru a impune un prezidenţiabil cu şanse la alegerile din 2014 sunt tot parte a unui truc. Întâlnirile secrete la cârciumă cu Udrea şi Boc, atacurile la Predoiu şi Oprescu, au prea multă demonstrativitate în ele pentru a fi ceea ce par. Traian Băsescu ştie prea bine că niciuna dintre stafiile pe care le vântură pe post de candidaţi valabili pentru Cotroceni nu are nici măcar şansa de a pătrunde în turul doi. El vrea însă să lase impresia că asta ar fi miza lui, susţinerea unui candidat care să-l protejeze pe viitor. De ce? Pentru a-şi ascunde adevăratele intenţii şi anume acelea de a prelua din nou controlul asupra PDL. Este singura şansă care i-a mai rămas de a beneficia totuşi, după 2015, de un partid care să-i ţină, cât de cât, spatele. Lămurit de fiasco-ul construcţiei “de dreapta” pe care a moşit-o după ideile telenovelistice ale lui Lăzăroiu, cu două vârfuri de lance boante şi flasce – MRU şi Neamţu – , Traian Băsescu face acum tot posibilul pentru a adăuga ceva materialitate politică numelui său, după ce acesta va pierde particula de preşedinte.
      Sigur însă, armele esenţiale cu care TB încearcă să-şi construiască premisele unei libertăţi viitoare rămân oamenii bine aleşi şi bine plantaţi în structurile cheie ale statului. Aceştia, mai presus de orice, trebuie să îi fie fideli şi, de aceea, şantajabili şi laşi. Este reţeta infailibilă pe care TB a aplicat-o fără abatere peste tot pe unde a condus. Şantajabili şi laşi. Care să ştie că dacă îl vor trăda vor fi şi ei traşi, alături de el, pe eşafod.
      Credinţa mea este că, în perspectiva lui 2015, Traian Băsescu munceşte frenetic în această perioadă pentru a obţine şi pune bine informaţii şi dovezi compromiţătoare despre sute de inamici (sau potenţial inamici) politici. Procurori de la DNA, judecători de la ICCJ, membrii CSM, CCR, ANI, parlamentari, şefi ai serviciilor secrete etc. Iar atunci când primul dintre ei va defecta, urgia pogorâtă asupra lui va trebui să fie atât de necruţătoare încât să devină o lecţie înspăimântătoare pentru toţi ceilalţi posibili amatori.
      Va fi însă în zadar. Iar ceea ce îi va zădărnici lui TB acest diabolic plan de apărare va fi tocmai cheia succeselor sale trecute: vulnerabilitatea oamenilor pe care a contat şi contează. Secretele compromiţătoare ale acestor hahalere vor fi livrate si noilor conducători. Iar atunci când un laş vrea să-şi salveze pielea având de ales intre un fost puternic şi un actual puternic, ghici cu cine se va alia?
      Indiferent cine va câştiga prezidenţialele din 2013 – Antonescu, Ponta, Isărescu, Oprescu – acesta va funcţiona într-un regim cu guvern şi premier USL (PSD), cu o majoritate USL (PSD) de minimum 60% atât în Parlamentul României cât şi în Parlamentul European, cu un popor sătul de gâlcevile băsiste şi dornic deopotrivă de răzbunare şi de emancipare.
      Nu cred că în această configuraţie cineva normal la cap s-ar putea opune unei corecte judecări a celebrelor dosare pe care Traian Băsescu le-a ascuns sub preşul imunităţii sale prezidenţiale timp de 10 ani. http://www.cotidianul.ro/o-analiza-la-rece-despre-viitorul-lui-traian-basescu-225359/

      Ștergere
  2. Stimate domnule Funeriu,

    As dori sa fac, pentru inceput, cateva ramarci critice in speranta ca macar Dvs., un lider marcant al ceea ce se autodefineste ca o "noua" sau "altfel de" dreapta, veti gasi puterea de a-mi raspunde. Spre deosebire de alti colegi ai Dvs. care evita o confruntare de idei si aleg doar ... banarea mesajelor care nu convin.

    Pe mine ma intereseaza extrem de mult coerenta, consistenta si realismul in comunicare si fapte venite de la oamenii politici.

    Desi nu o spuneti explicit, inteleg ca vorbiti in numele unui partid, PMP, nenascut oficial dar cu o strategie de peste 10 ani - isi propune sa castige toate alegerile pana in 2020 inclusiv.

    Nu credeti ca este un obictiv nerealist de sigur prezentat, inainte de a ne face cunoscute personalitatile care vor activa in respectivul partid?

    Din ce spuneti, am inteles politica de cadre a PMP:

    "e datoria noastră, a celor în care „poporul reformist” își mai pune încă speranțele, să-i propulsăm numai pe cei care au cele nouă puncte de mai sus în ADN-ul lor. Nu e loc pentru egocentrism. E loc numai pentru performanță."

    Obs: 7 din cele 9 puncte se refera la calitatea de basist

    Credeti ca pot fi ignorate atat de usor antipatiile la nivel public ale populatiei fata de basism si limitele sale de a canaliza si coaliza in armonie resusele existente spre atingerea unei asteptari comune?

    Ar mai fi multe de spus. Ma rezum la analiza primului - din cele "9 puncte": "A fi de dreapta înseamnă să muncești. Nu să profiți de munca altora."

    Mi se pare extrem de confuzant pentru cineva cu optiuni de dreapta. Sper ca "alta" dreapta NU INSEAMNA O ALTA STANGA!

    Orice om de dreapta urmareste profitul. Inclusiv gestionand si impulsionand munca altora.

    Dupa definitia Dvs., ar rezulta ca, esti cu atat mai de dreapta cu cat ai o munca mai de excutie.

    In speranta ca va doriti cu adevarat un feedback din partea opiniei publice, nu doar laude, ma opresc deocamdata aici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Chinezu: într-un punct aveți dreptate. De aceea am ajustat în text: "A fi de dreapta înseamnă să muncești. Nu să abuzezi de munca altora." Ideea este că toți profităm de munca altora și nu e nimic rău în asta. E rău să abuzezi munca altora. O mică nuanță. Referitor la „băsism”: important în politică este să duci lupta cea dreaptă. Nu să te pliezi pe ceea ce e confortabil unui număr cât mai mare de oameni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru raspuns.

      Intr-adevar, "important în politică este să duci lupta cea dreaptă". Insa:

      - pentru a conta in politica, e nevoie de sustinere populara; trebuie sa fiti votati
      - pentru a fi votati, va trebuie o imagine/ perceptie puternica ca partid/ alianta.

      Nu cred ca este pragmatica identificarea programatica cu o singura persoana (implicit, mod de actiune): Basescu.

      Chiar daca ar aparea o conjunctura, imprevizibila in acest moment, de rasturnare a optiunilor electorale si de revenire semnificativa a lui Basescu, tot mi se pare ca este gresit sa ii folositi excesiv numele. Mai ales in detrimentul afirmarii unei identitati proprii, pe termen mediu si lung.

      Personal consider hazardate, nu curajoase ultimele 3 obiective, incepand cu 2)

      As avea mai multa incredere in realismul echipei daca v-ati fi propus un 10-15% la "europene" si regasirea in turul 2 la prezidentiale.

      Cred ca intreaga concentrare trebuie sa o aveti pe crestere (numar personalitati, numar membri, infrastructura in teritoriu, programe, vizibilitate si identitate) si afirmare publica in 2014.

      Pregatiti-va de 2016 insa, vorbiti-ne de el ... DUPA rezultatele din 2014. ;)

      Ștergere
  4. Spuneţi poveşti, aceste idei sînt valabile doar cînd bunul simţ este o normalitate şi nu o excepţe ca în România. Ca să compari două sisteme de valori mai întîi să aibe sistemele valori apoi mai discutăm. Deocamdată discuţiile sînt asemănătore cu un dialod între mine care nu ştiu japoneză şi un japonez care nu ştie română.La ora asta dreapta pe care o doriţi este mult prea idealistă şi evident jos în sondaje din cauza asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate ca am un sentiment gresit, dar mi se pare ca faceti aluzie la Cristian Preda in aceasta postare. Daca nu este asa imi cer scuze si banati interventia. Daca insa este asa pot sa va spun parerea cuiva care nu e in politica, doar cetatean angajat. Mie mi se pare ca omul asta a facut foarte mult pentru imaginea unei drepte serioase in Romania, fie si numai cu gura si cu blogul lui. Cand au iesit sa ii spuna sa se arunce de pe blog, asta a fost un semn ca are un rol important. Eu zic sa il recrutati intre basistii din educatie seriosi, mai pusi pe treaba cum sunteti dvs, dl Miclea si dl Vlasceanu (mai din umbră).

    cele bune,
    Virgil Iordache

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri

    1. 1) Cuvintele grele spuse public între membrii aceluiași partid decredibilizează partidul. Soluție: să nu se ÎNCEAPĂ cu cuvinte grele în public, pentru că odată început așa ceva nu se știe unde duce. Căutați un singur cuvânt greu din partea mea spus în public împotriva unui coleg. Dacă-l găsiți dau o bere. Căutați cuvintele grele spuse în public la adresa colegilor din partea lui Diaconescu, Papahagi, Baconschi, Tomac, Lăzăroiu, Marian Preda, Dragoș Ciuparu, Elenina Nicuț, Cristi Hrițuc, Ruxandra Dragomir. Nu prea veți găsi. Deci facem echipă bună.

      2) În postare propun un set de norme de comportament care ne ghidează pe mine și pe colegii mei. Dacă aș avea certitudinea că cineva le încalcă în secunda doi nu ar mai fi printre colegi. Asta pentru că un grup bine sudat în jurul respectului reciproc are un sistem imunitar excelent.

      3) Dumneavoastră spuneți că aveți senzația că e vorba despre cineva anume. Ce caracteristici vă fac să spuneți asta? E o vorbă: oamenii inteligenți vorbesc despre concepte, oamenii medii despre fapte iar oamenii proști despre alții. Eu am încercat să fiu cât de cât un om mediu și să vorbesc despre fapte. MRU de exemplu e un om inteligent. El vorbește despre concepte.

      Oricum, important e să demolăm USL, restul e vanitate personală.

      Ștergere
    2. Probabil l-a facut sa spuna ca va referiti la C Preda faptul ca s-a declarat basist cand a plecat din PDL, ca postarea dvs are loc exact in ziua in care a trecut la FC si ca unele paragrafe din textul de mai sus se regaseau in ceea ce i se reprosa lui C Preda..ca nu a muncit cot la cot cu membrul de partid de rand. Unii oameni muncesc din birouri, altii de pe teren. Ambele sunt munci si ambele necesare intr-un partid.

      Ștergere
    3. Vă mulțumesc pentru răspuns. Din caracteristicile textului dvs nici una nu m-a făcut să mă gândesc că vorbiți despre alții. Ce m-a făcut a fost succesiunea de evenimente: declarația că e băsist a d-lui Preda, urmată a doua zi de postarea dvs. Cetățenii se uită și la relațiile dintre declarații, nu doar declarațiile în sine. Aceasta mi-a dat impresia unor contre în interiorul elitei opoziției, ceea ce nu mi-a convenit ca cetățean.

      În structura unei echipe este folositor să fie oameni din toate categoriile pe care le menționați, care vorbesc despre concepte, care vorbesc despre fapte și care vorbesc despre oameni concreți. Ca oameni de știință știm că e nevoie de toate nivelurile respective ca să testăm, nu doar să formulăm o teorie. Dar înțeleg ce vreți să spuneți, cineva care critică la persoană permanent devine antipatic și generează tensiuni în echipă.

      Nu luați intervenția mea ca pe o susținere a d-lui Preda. V-am expus o percepție personală, poate că folosește la ceva.

      cu bine,

      Ștergere
  6. Întrebările pe care
    dl.Radu MORARU NU LE VA DIFUZA NICIODATĂ în emisiunea sa.

    ESTE ADEVĂRAT CĂ :


    1) România este în plin RĂZBOI ENERGETIC GEOSTRATEGIC cu RUSIA şi aliaţii ei(Franţa,Germania,Italia,Spania,Turcia,Hungaria,Serbia,BULGARIA,Ucraina,etc) ?
    2) Rusia foloseşte GAZPROM-ul drept NOUA ARMATĂ ROŞIE DE ATAC ŞI OCUPAŢIE?
    3) Preşedintele Traian Băsescu a declarat la Washington că "Gazpromul ESTE MAI EFICIENT decât Armata Roşie" ?
    4)Aliaţii Rusiei în RĂZBOIUL ENERGETIC GEOSTRATEGIC CONTRA ROMÂNIEI ,Franţa,Germania,Italia şi Spania au sabotat construcţia reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă retrăgându-se în grup ,SIMULTAN,din consorţiul care îşi propune să le construiască?
    5) Prin FRÂNAREA construirii celor 2 reactoare nucleare A FOST SABOTATĂ INDEPENDENŢA ENERGETICĂ a României?

    6) Preşedintele Băsescu se luptă de aproape 10 ani să facă din România un stat TOTAL INDEPENDENT ENERGETIC susţinând CONTRA RUSIEI şi a aliaţilor ei Proiectul gazoductului "NABUCCO",Proiectul AGRI(Azerbaidjan-Georgia-România-Interconecction),Proiectul aducerii de GPL cu vasele din Qatar,proiectul hidrocentralei cu acumulare prin pompaj de la Tarniţa,proiectul NOII CENTRALE NUCLEARE de pe Someş ,Proiectul reactoarelor 3 şi 4 de la Cernavodă,proiectul FERMELOR EOLIENE din Dobrogea,etc. ?
    7) NU aţi pomenit NICIODATĂ în emisiunea dumneavoastră despre LUPTA Preşedintelui Băsescu CU RUSIA şi aliaţii ei pentru a obţine INDEPENDENŢA ENERGETICĂ TOTALĂ a României?
    8) AŢI PRIMIT ZECI DE MATERIALE DE PRESĂ care probează atacurile şi SABOTAJELE POLITICO-ECONOMICE ale RUSIEI şi aliaţilor ei ÎMPOTRIVA României?
    9) Aţi ales DELIBERAT SĂ NU DIFUZAŢI nici măcar un singur material,că aţi decis să NU spuneţi nici măcar un singur cuvânt despre ŞANTAJUL ORDINAR CU GAZE al Rusiei via Gazprom ?
    10) Aţi primit PE SITE-ul Nașul.tv un material conţinând traducerea unui SPECTACOL al corului Armatei Roşii care ELOGIA ŞANTAJUL ORDINAR RUSESC CU GAZE la adresa întregii Europe?
    Este vorba de ACEASTĂ BĂTAIE DE JOC în stil abject RUSIA-KGB:

    http://www.youtube.com/watch?v=A7RD5ONjv8M

    11) Aţi decis să NU îl difuzaţi și l-ați IGNORAT TOTAL?


    RăspundețiȘtergere
  7. Întrebările pe care
    dl.Radu MORARU NU LE VA DIFUZA NICIODATĂ în emisiunea sa.

    ESTE ADEVĂRAT CĂ :

    12) Hillary Clinton a venit de urgenţă personal la Sofia în Bulgaria pe 5 februarie 2012 pentru a-i convinge pe "PATRIOŢII ECOLOGIŞTI" bulgari să lase CHEVRON să continue forajele după gaze de şist pentru a asigura INDEPENDENŢA Bulgariei de gazele ruseşti?
    13) La câteva minute după ce avionul doamnei Clinton a decolat de pe aeroportul din Sofia, trei miniştri bulgari au plecat la Moscova?
    14) Era vorba de vicepremierul şi ministrul finanţelor Simeon Diankov, ministrul economiei şi energiei Traicio Traikov şi cel al transporturilor, Ivailo Moskovski?
    15) Deşi aţi primit probe în acest sens,AŢI REFUZAT să vorbiţi despre IMPLICAREA RUSIEI în finanţarea ONG-urilor « ECOLOGIST-PATRIOTICE » din Bulgaria şi România ?

    16) Aţi susţinut că în Piaţa Universităţii a avut loc O IMENSĂ MANIPULARE MEDIATICĂ şi POLITICĂ finanţată de Dan « FELIX » Voiculescu ?
    17) Această MANIPULARE ÎN MASĂ a avut drept scop ÎNLĂTURAREA DE LA PUTERE a Preşedintelui Băsescu ?
    18) În aceeaşi Piaţă a Universităţii a fost lansat pe data de 20 ianuarie, la ora 18.30 pentru prima dată sloganul
    “Gazele de şist nu rezolvă dependenţa de Rusia!” ?


    19) FĂRĂ INDEPENDENŢA ENERGETICĂ acea formulare din Constituţia României precum că « România este stat INDEPENDENT,SUVERAN şi UNITAR » este doar o exprimare LIPSITĂ DE CONŢINUT real ?
    20) România a fost primul stat din lume care a început exploatarea organizată prin SONDE a petrolului şi că prima rafinărie de petrol din lume a fost construită în România, în 1856, la periferia orașului Ploiești, în drum spre localitatea Râfov, pe strada Buna Vestire, nr. 174, de către frații Mehedințeanu ?



    RăspundețiȘtergere
  8. Partea 3:
    Întrebările pe care
    dl.Radu MORARU NU LE VA DIFUZA NICIODATĂ în emisiunea sa.

    ESTE ADEVĂRAT CĂ :

    21) ȚIŢEIUL în stare brută (nerafinat) conține peste 17 000 de substanțe organice complexe, motiv pentru care este materia primă cea mai importantă pentru industria chimică (vopsele,materiale plastice, etc.)MULTE DINTRE ELE CANCERIGENE ?
    22) NU aţi cerut niciodată OPRIREA forajelor şi implicit DESFIINŢAREA INDUSTRIEI PETROLIERE din România ?
    23) Din 1856 şi până astăzi s-au forat ZECI DE MII de puţuri pentru extragerea de petrol şi gaze ?
    24) Aceste puţuri ajung la adâncimi de peste 2000 de metri ?
    25) TOATE forajele de exploatare a gazelor şi petrolului TREC PRIN PÂNZA FREATICĂ ce alimentează cu apă fântânile şi izvoarele râurilor din zonele de exploatare din România ?
    26) La foraje se foloseşte aşa numitul NOROI DE SONDĂ care este POMPAT CU PRESIUNE ENORMĂ ÎN PUŢUL DE FORAJ pentru a uşura avansul CAPULUI DE FORAJ DIAMANTAT ?
    27) Acest NOROI DE SONDĂ conţine SUBSTANŢE CHIMICE periculoase ?
    28) La toate procedeele de foraj ,pentru a stabiliza gaura de foraj ,se folosește un lichid de sondă cu SUBSTANŢE CHIMICE NUMITE POLIMERI ?
    28) La toate procedeele de foraj ,pentru a stabiliza gaura de foraj ,se folosește un lichid de sondă care necesită o greutate specifică mare deoarece lichidul de foraj trebuie să aibă o anumită vâscozitate şi de aceea se foloseşte o SUBSTANŢĂ CHIMICĂ NUMITĂ BARITINĂ ?
    29) Aceste subtanţe POMPATE LA MARE PRESIUNE în puţul de foraj AJUNG ACCIDENTAL ÎN PÂNZA FREATICĂ ?
    30) În cei peste 150 de ani de exploatare a petrolului şi gazului în România au avut loc MII DE DEVERSĂRI accidentale,erupţii de sondă,incendii devastatoare,poluări masive ale solului,subsolului,pânzei freatice ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Partea 4:
    Întrebările pe care
    dl.Radu MORARU NU LE VA DIFUZA NICIODATĂ în emisiunea sa.

    ESTE ADEVĂRAT CĂ :

    31) În Primul Război mondial Armata Regală ROMÂNĂ A INCENDIAT TOATE SONDELE şi RAFINĂRIILE de pe Valea Prahovei pentru a nu putea fi folosite de armatele invadatoare,incendiu vizibil conform mărturiilor de la ZECI DE KILOMETRI ?
    32) Aceasta a dus la O POLUARE MASIVĂ a aerului ,solului şi apei?
    33) În al doilea război mondial bombardamentele aliate au produs EXPLOZIA RAFINĂRIILOR de la Ploieşti ?
    34) Aceasta a dus la O POLUARE MASIVĂ a aerului ,solului şi apei?
    35) FURTURILE URIAŞE din conductele CONPET ale reţelelor de hoţi au dus la DEVERSĂRI de MII DE TONE de ŢIŢEI,MOTORINĂ şi BENZINĂ în solul României ?
    36) Aceste deversări au ajuns INEVITABIL,TOATE ÎN PÂNZA FREATICĂ a României ?
    37) Postul TVR a prezentat ZECI DE REPORTAJE cu indivizi care săpau sute de găuri în sol pentru a colecta PETROL sau MOTORINĂ ?
    38) În urma poluărilor repetate solul era atât de îmbibat cu ţiţei şi motorină încât gropile improvizate se umpleu în câteva minute ?
    39) Aceasta demonstrază URIAŞA CONCENTRAŢIE de produse petroliere deversate în subsolul României ?
    40) Postul TVR a prezentat ZECI DE REPORTAJE despre APA CU GUST şi MIROS de motorină,gazolină,petrol,benzină care curgea la robinetele ploieştenilor ?

    RăspundețiȘtergere
  10. Partea 5:
    Întrebările pe care
    dl.Radu MORARU NU LE VA DIFUZA NICIODATĂ în emisiunea sa.

    ESTE ADEVĂRAT CĂ :

    41) Postul TVR a prezentat ZECI DE REPORTAJE cu APA DE LA ROBINET sau DIN FÂNTÂNI CARE ARDE ca efect al poluării intense cu produse petroliere ?
    42) Deşi solul a fost atât de poluat cu SUBSTANŢE CHIMICE CANCERIGENE de tip petrolier,noroi de sondă,aditivi de sondă,etc,AGRICULTURA României NU a avut NICIODATĂ de suferit în mod catastrofal ?
    43) Tocmai în CEA MAI FASTĂ PERIOADĂ DE EXTRACŢIE A PETROLULUI ,şi anume perioada interbelică,România ajunsese GRÂNARUL Europei ?
    44) Aceste poluari catastrofale NU au dus la MOARTEA TUTUROR ANIMALELOR,CANCERE ÎN MASĂ,OTRĂVIREA TUTUROR FÂNTÂNILOR,etc. ?

    45) Accidentele din timpul exploatării gazelor de şist din SUA pe care le-aţi prezentat au EXACT CARACTERISTICILE ACCIDENTELOR PETROLIERE petrecute în zona petrolieră Câmpina-Ploieşti (de ex. apa care PUTE şi ARDE)?
    46) Deşi în lume au fost MII DE CATASTROFE PETROLIERE(vezi încedierea sondelor din Irak care au ars ANI DE ZILE,cargourile petroliere care s-au rupt şi au poluat CATASTROFAL ţărmurile pe sute de kilometri,dezastrul platformelor petroliere din Golful Mexic)NICI O ŢARĂ NU VA RENUNŢA NICIODATĂ la exploatarea petrolului şi gazelor până la ULTIMA PICĂTURĂ ?
    47) Deţinerea şi exploatarea de petrol şi gaze reprezintă UN IMENS AVANTAJ al unei ţări în faţa celorlalte care NU deţin asemenea resurse ?
    48) GAZUL DE ŞIST ne va fi livrat NOUĂ ROMÂNILOR ,ne va încălzi casele şi ne va ieftini produsele industriale ?
    49)Exploatarea GAZULUI DE ŞIST NE VA SCĂPA DE ŞANTAJUL ORDINAR RUSESC cu gaze ?
    50) INTERCONECTAREA reţelelor de gaze cu cele de peste Prut îi va scăpa şi pe FRAŢII ROMÂNI basarabeni de acelaşi ŞANTAJ ORDINAR RUSESC cu gaze ?

    RăspundețiȘtergere
  11. Partea 6:
    Întrebările pe care
    dl.Radu MORARU NU LE VA DIFUZA NICIODATĂ în emisiunea sa.

    ESTE ADEVĂRAT CĂ :

    51)RUSIA AR FACE ORICE PENTRU A BLOCA această interconectare peste Prut spre PĂMÂNTUL ROMÂNESC ,STRĂMOŞESC al Basarabiei?
    53) ESTE UN NONSENS să acceptăm că exploatarea gazelor de şist PRIN FRACTURARE HIDRAULICĂ ESTE BUNĂ pentru Polonia dar în acelaşi timp PERICOL GROAZNIC pentru România???
    54) Nicolae Ceauşescu ÎNCEPUSE DIN ANII 80 exploatarea ŞISTURILOR BITUMINOASE şi folosirea lor pentru producerea de electricitate la o CENTRALA ELECTRICĂ PE ŞISTURI BITUMINOASE ?
    55) Și atunci s-a încercat exploatarea gazelor de şist dar nu exista o tehnologie suficient de fiabilă şi de rentabilă economic ?
    56) SUA deţine această tehnologie iar România NU ?
    57 ) Aţi afirmat că Franţa A INTERZIS exploatarea gazelor de şist ?
    58) Franţa îşi produce PESTE 90% din energie în PROPRIILE CENTRALE NUCLEARE ?
    59) Niciodată CONSTRUCTORII DE CENTRALE NUCLEARE din Franţa nu vor avea nici un interes să permită dezvoltarea exploatărilor de gaz de şist în Franţa ,ba chiar vor face presiuni pentru A IMPUNE PRIN LEGISTAŢIE INTERZICERA lor ?
    60) Exploatarea de gaz de şist în Franţa ar duce la O CONCURENŢĂ ACERBĂ şi până la urmă la ÎNCHIDEREA MULTOR CENTRALE NUCLEARE având în vedere preţul mai mic ?

    RăspundețiȘtergere
  12. Partea 7:
    Întrebările pe care
    dl.Radu MORARU NU LE VA DIFUZA NICIODATĂ în emisiunea sa.

    ESTE ADEVĂRAT CĂ :

    61) TOATE ţările europene exceptând Marea Britanie ,România şi parţial Polonia(perioada Kaczinsky-MARTIRUL ASASINAT DE RUŞI)au ales SĂ FACĂ JOCUL RUSIEI ?
    62) Din cauza NOULUI PACT SECRET RUSO-GERMAN de tip Ribbentrop-Molotov 2,Merkel-Putin, Germania a decis SĂ-ŞI ÎNCHIDĂ TOATE CENTRALELE NUCLEARE până în 2025?
    63) Pentru a justifica ÎNCHIDEREA TUTUROR CENTRALELOR NUCLEARE până în 2025 Germania A FOLOSIT ACELAŞI PRETEXT ca şi Bulgaria ?
    64) PRETEXTUL FOLOSIT a fost STRATEGIA DEMONSTRAŢIILOR ANTI-NUCLEARE ,a ONG-urilor gen "GREENPEACE"?
    65) Această STRATEGIE DE A CEDA ÎN FAŢA ONG-urilor ascunde de fapt O ÎNŢELEGERE SECRETĂ cu Rusia ?
    66) Această ÎNŢELEGERE SECRETĂ cu Rusia este demonstrată de faptul că gazoductul "NORDSTREAM" OCOLEŞTE deliberat Polonia şi că a fost construit CU COSTURI SUPLIMENTARE URIAŞE pe sub Marea Baltică tocmai pentru a ocoli Polonia?
    67) ERA NECESARĂ O JUSTIFICARE ÎN FAŢA PROPRIULUI ELECTORAT şi că ONG-urile prin demonstraţiile lor AU OFERIT ACEASTĂ JUSTIFICARE?
    68) ÎNCHIDEREA TUTUROR CENTRALELOR NUCLEARE până în 2025 va face Germania TOTAL DEPENDENTĂ DE GAZUL DIN RUSIA?
    69) Prin darea în exploatare a gazoductului "NORDSTREAM" CARE OCOLEŞTE Polonia,Gerhard Schroeder şi Angela Merkel ŞI-AU TRĂDAT partenerii şi aliaţii din Uniunea Europeană?
    70) Gazoductul “NORDSTREAM" OCOLEŞTE COMPLET Polonia iar gazoductul "SOUTHSTREAM" VA OCOLI COMPLET ROMÂNIA?

    RăspundețiȘtergere
  13. Partea 7:
    Întrebările pe care
    dl.Radu MORARU NU LE VA DIFUZA NICIODATĂ în emisiunea sa.

    ESTE ADEVĂRAT CĂ :

    71) Și criminalul pact Ribentrop-Molotov a fost semnat PE 23 AUGUST 1939 tot "PESTE" Polonia,tot "PESTE" România ?
    72) Aţi afirmat că exploatarea gazelor de şist de către CHEVRON ar duce în România la CATASTROFE INIMAGINABILE ?
    73) Această tehnologie a FRACTURĂRII HIDRAULICE urmează să fie aplicată în POLONIA şi ROMÂNIA ?
    74) Urmând logica dumneavoastră în Polonia şi România ar urma să apară CUTREMURE DEVASTATOARE datorate FRACTURĂRII HIDRAULICE?
    75) Forajele pentru exploatarea gazelor de şist nu vor depăşi niciodată adâncimi mai mari de 2000-3000 de metri ?
    76) NICI UN STAT DIN LUME nu a reuşit să foreze la o adâncime mai mare de 10-15 km(10.000-15.000 de metri),aceasta adâncime fiind atinsă NUMAI în câteva foraje experimentale ?
    77) Seismele vrâncene au particularitatea UNICĂ ÎN LUME de a se produce la adâncimi de PESTE 80-100-150de km(100.000 -150.000 de metri),DOAR acestea de mare adăncime fiind periculose?
    78) NICIODATĂ un cutremur de suprafaţă NU A FOST CATASTROFAL în România,tocmai datorită structurii subsolului său ?
    79) SEISMOLOGII CU EXPERIENŢĂ precum profesorul Mărmureanu au afirmat în nenumărate rânduri că NICIODATĂ cutremurele de suprafaţă NU POT PRODUCE şi NU POT FI LEGATE de producerea cutremurelor de mare adâncime ?
    80) NUMAI cutremurele de mare adâncime pot avea consecinţe catastrofale în România ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Partea 8:
    Întrebările pe care
    dl.Radu MORARU NU LE VA DIFUZA NICIODATĂ în emisiunea sa.

    ESTE ADEVĂRAT CĂ :

    81) Cele expuse mai sus confirmă că NICIODATĂ exploatarea gazelor de şist NU VA PRODUCE CUTREMURE CATASTROFALE în România ?
    82) În minele din România se foloseşte tehnologia « PUŞCĂRII » rocilor adică A DINAMITĂRII controlate ?
    83) În urma « PUŞCĂRII » în oraşele miniere AU LOC MICROCUTREMURE ?
    84) Locuitorii oraşelor şi satelor miniere resimt aceste « PUŞCĂRI » ca pe nişte VIBRAŢII UNEORI PUTERNICE însoţite de un zgomot înfundat ?
    85) Atunci când se produc SURPĂRI MASIVE în mină,PRĂBUŞIRI DE FRONTURI ÎNTREGI în cazul MARILOR CATASTROFE MINIERE,vibraţiile şi zgomotul resimţite la suprafaţă SUNT FOARTE PUTERNICE uneori ÎNFRICOŞĂTOARE , după declaraţiile martorilor producând chiar deplasarea obiectelor din casă?
    86) Unele mine pătrund cu galeriile la peste 1500 DE METRI sub nivelul solului,unde ARTIFICIERII ZILNIC DINAMITEAZĂ MII DE TONE de rocă ?
    87) Unele galerii de mină ajung până 1500 m ,aproape de adâncimea de 1500-3000 m unde VOR AJUNGE CAPETELE DE FORAJ ale sondelor de gaze de şist ?
    88) FRACTURAREA HIDRAULICĂ PRIN EXPLOZII se va produce la adâncimi apropiate cu « PUŞCĂRILE » din minele României ?
    89) NICIODATĂ seismologii nu au declarat că ar fi vreo legătură între vreun cutremur de mare adâncime şi EXPLOZIILE ZILNICE DIN MINE ?
    90) DINAMITĂRILE MASIVE din minele României NU AU PRODUS NICIODATĂ cutremure DEVASTATOARE ?

    RăspundețiȘtergere
  15. Partea 9:
    Întrebările pe care
    dl.Radu MORARU NU LE VA DIFUZA NICIODATĂ în emisiunea sa.

    ESTE ADEVĂRAT CĂ :

    91) Implicit FRACTURAREA EXPLOZIVĂ HIDRAULICĂ produsă la adâncimi similare celor din mine NU POATE să producă CUTREMURE DEVASTATOARE în România ?
    92) Aţi afirmat că exploatarea gazelor de şist va produce OTRĂVIREA pânzei freatice şi deci DISTRUGEREA TOTALĂ A AGRICULTURII ?
    93) Dacă afirmaţia dumneavoastră ar fi corectă,urmarea ar fi EXODUL ÎN MASĂ a milioane de români sinistraţi şi decese în masă ?
    94) Dacă afirmaţia dumneavoastră ar fi corectă ,practic România ar fi distrusă din punct de vedere economic şi social?
    95) Dacă afirmaţia dumneavoastră ar fi corectă ,asta ar însemna că FLANCUL ESTIC al NATO AR FI DISTRUS ?
    96) SUA construiesc "CORDONUL SANITAR" GEOSTRATEGIC între Germania şi Rusia format din Ţările Baltice,Polonia şi România ?
    97) Dacă afirmaţia dumneavoastră ar fi corectă ,acest "CORDON SANITAR" GEOSTRATEGIC constituit din Ţările Baltice,Polonia şi România AR CĂDEA ?
    98) Dacă afirmaţia dumneavoastră ar fi corectă ,CATASTROFA UMANITARĂ din Polonia şi România ar fi UN DEZASTRU GEOPOLITIC şi GEOSTRATEGIC pentru America ?
    99) Dacă afirmaţia dumneavoastră ar fi corectă,aceasta ar presupune că America ÎŞI DISTRUGE PROPRII ALIAŢI?

    100) Cele de mai sus DEMONSTREAZĂ NULITATEA ŞI/SAU REAUA VOINŢĂ a afirmaţiilor dumneavoastră despre exploatarea gazelor de şist în România ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Partea 10:
    Întrebările pe care
    dl.Radu MORARU NU LE VA DIFUZA NICIODATĂ în emisiunea sa.

    ESTE ADEVĂRAT CĂ :

    101) UN RĂZBOI CU RUSIA şi aliaţii ei regionali ar duce din ziua 1 la TOTALA SISTARE a gazelor de către Rusia către România şi Polonia ?
    102) ESTE POSIBIL ca GRABA DEMARĂRII FORAJELOR de explorare-exploatare a gazelor de şist de fapt să ascundă IMINENŢA RĂZBOIULUI CU RUSIA şi aliaţii ei ?

    103) BLOCAREA EXPLOATĂRILOR de gaz şi petrol SUB PRETEXTE VICLENE ,DOAR APARENT NOBILE,AŞA-ZIS « ECOLOGISTE » serveşte intereselor RUSIEI şi aliaţilor ei ?

    104) Atâta timp cât NU SUNTEM TOTAL INDEPENDEŢI ENERGETIC,Rusia NE POATE DIKTA şi ÎŞI POATE IMPUNE POLITICA EXTERNĂ şi interesele DE DOMINARE IMPERIALĂ la Bucureşti?
    105) ODATĂ LIPSITĂ DE PÂRGHIA ŞANTAJULUI ENERGETIC ,Rusia NU NE MAI POATE DIKTA şi NU ÎŞI MAI POATE IMPUNE POLITICA EXTERNĂ şi interesele DE DOMINARE IMPERIALĂ la Bucureşti?


    106) NU AŢI PREZENTAT ABSOLUT NICIUNUL DIN ARGUMENTELE expuse mai sus telespectatorilor dumneavoastră?
    107) A JUDECA folosind drept IPOTEZĂ ARGUMENTE TRUNCHIATE şi FALSURI GROSOLANE (« STATUL exploatează gazele de şist în Polonia »)nu poate duce decât la INTOXICARE şi MANIPULARE ÎN MASĂ?
    108) A cere telespectatorilor SĂ JUDECE folosind drept IPOTEZĂ de pornire ARGUMENTE TRUNCHIATE(apa de la robinet și din fântâni pute și arde) şi FALSURI GROSOLANE (cutremure devastatoare,otrăvirea apei,aerului și solului,iradiere,moartea animalelor,etc) nu poate induce acestora decât CONCLUZII TOTAL ERONATE ?
    109) PRIN ASCUNDEREA ADEVĂRULUI ,practic prin MINCIUNĂ PRIN OMISIUNE,capacitatea telespectatorilor DE A JUDECA ÎN CUNOŞTINŢĂ DE CAUZĂ A FOST SEVER AFECTATĂ ?

    110) Aţi prezentat doar argumente care SĂ DIABOLIZEZE proiectul exploatării gazelor de şist în România ?
    111) ATACÂND PERMANENT exploatarea gazelor de şist în România AŢI SUBMINAT LUPTA ROMÂNIEI PENTRU TOTALĂ INDEPENDENŢĂ energetică,făcând astfel CONŞTIENT SAU NU ,JOCUL RUSIEI ?

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu ştiu dacă e vorba de Preda sau nu, dar sunt sătulă de intelectualii orgolioşi, genus irritabile, incapabili să facă echipă. Vă mai aduceţi aminte de Manolescu? În Convenţia Democrată îşi ironiza tot timpul camarazii...
    Un om politic adevărat (cu viziune) întreprinde ceea ce e necesar, indiferent de costurile politice. Un bac corect e esenţial pentru ţară, cu toate astea milioane de oameni v-au înjurat. Azi până şi adversarii vă urmează exemplul (fără să recunoască însă), bucuroşi că enormele costuri politice le-aţi suportat dvs. PDL-iştii v-au cerut atunci DEMISIA. Am asistat, la mine la Ploieşti, la o întrunire PDL-istă prezidată de Roberta, când toţi se fereau pentru a nu fi văzuţi alături de dvs. Eraţi ministru şi nu v-au invitat nici măcar în prezidiu, de teamă că se compromit în faţa alegătorilor. Mi-a fost ruşine, m-am dus atunci la dvs. şi, fără nici o vorbă, v-am strâns mâna. V-am admirat câtă tărie aţi avut atunci şi mai apoi de a nu reacţiona vindicativ. De astfel de politicieni e nevoie în ţara asta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, îmi amintesc faza. Ei nu și-au dat seama de ceva esențial: nu puteam să le port pică pentru că de fapt eram fericit că nu sunt obligat ca eu să stau printre ei. Iar despre tărie... mda, uneori mă simt ca un stejar de care se scarpină un porc. Pe câțiva îi apreciam totuși.

      Ștergere
  18. cred ca basist ar trebui sa insemne si pro-sist!

    RăspundețiȘtergere
  19. “să doboare USL demonstrând românilor că au fost mințiți, furați și sărăciți”
    Credeti ca romanii nu stiu asta ? Chiar credeti ca USL a castigat alegerile pentru ca au fost credibili ? Chiar crede-ti ca romanii nu stiau cine este PSD ? Sau ca au uitat de guvernarile anterioare ale PSDului ?
    Domnu Funeriu , romanii au votat impotriva “basistilor “, iar in partea cealalta din nefericire nu era decat USLul ,indentificarea basistilor cu dreapta este o imensa eroare, PDLul nu este si nici nu a fost un partid de dreapta si nici politica lor.
    Romanii nu au votat impotriva dreptei din simplul motiv ca nu exista dreapta in Romania si nu inseamna ca esti de dreapta doar pentru ca te opui celor care-si spun de stanga.
    Vreti sa demonstarti romanilor ca au gresit cand au ales USL ? Vreti sa faceti acest lucru aratand ca acestia sunt rai ? De ce nu incercati acest lucru demonstrand ca voi sunteti mai buni ? Si stiti ceva , incercati acest lucru fara sa va fixati ca reper USLul .
    Va puteti demonstra (presupune actiune practica) valoarea fara sa va raportati la opozitie ?
    Vreti sa guvernati corect ? Credeti ca Ponta sustine contrariul despre guvernarea lui ?
    E important un inceput bun ? Sigur ca da , daca vrei sa scri o carte .
    O politica de dreapta intr-un stat fost comunist trebuia sa detina permanent un nucleu solid de 30 -40 % din electorat , dar nu este asa , si nu este asa pentru ca in Romania nu exista partid care sa reprezinte electoratul de dreapta.
    Domnule Funeriu , activez in domeniul privat cu SRL din 1993 , am lucrat numai in sistem privat , se poate presupune ca fac parte din electoratul de dreapta ?
    Daca da , vreau sa stiti ca eu nu simt ca as fi reprezentat de cineva din clasa politica , nici persoana , nici partid.

    RăspundețiȘtergere
  20. “să doboare USL demonstrând românilor că au fost mințiți, furați și sărăciți”
    Credeti ca romanii nu stiu asta ? Chiar credeti ca USL a castigat alegerile pentru ca au fost credibili ? Chiar crede-ti ca romanii nu stiau cine este PSD ? Sau ca au uitat de guvernarile anterioare ale PSDului ?
    Domnu Funeriu , romanii au votat impotriva “basistilor “, iar in partea cealalta din nefericire nu era decat USLul ,indentificarea basistilor cu dreapta este o imensa eroare, PDLul nu este si nici nu a fost un partid de dreapta si nici politica lor.
    Romanii nu au votat impotriva dreptei din simplul motiv ca nu exista dreapta in Romania si nu inseamna ca esti de dreapta doar pentru ca te opui celor care-si spun de stanga.
    Vreti sa demonstarti romanilor ca au gresit cand au ales USL ? Vreti sa faceti acest lucru aratand ca acestia sunt rai ? De ce nu incercati acest lucru demonstrand ca voi sunteti mai buni ? Si stiti ceva , incercati acest lucru fara sa va fixati ca reper USLul .
    Va puteti demonstra (presupune actiune practica) valoarea fara sa va raportati la opozitie ?
    Vreti sa guvernati corect ? Credeti ca Ponta sustine contrariul despre guvernarea lui ?
    E important un inceput bun ? Sigur ca da , daca vrei sa scri o carte .
    O politica de dreapta intr-un stat fost comunist trebuia sa detina permanent un nucleu solid de 30 -40 % din electorat , dar nu este asa , si nu este asa pentru ca in Romania nu exista un partid care sa reprezinte electoratul de dreapta.
    Domnule Funeriu , activez in domeniul privat cu SRL din 1993 , am lucrat numai in sistem privat , se poate presupune ca fac parte din electoratul de dreapta ?
    Daca da , vreau sa stiti ca eu nu simt ca as fi reprezentat de cineva din clasa politica , nici persoana , nici partid.

    RăspundețiȘtergere
  21. “să doboare USL demonstrând românilor că au fost mințiți, furați și sărăciți”
    Credeti ca romanii nu stiu asta ? Chiar credeti ca USL a castigat alegerile pentru ca au fost credibili ? Chiar crede-ti ca romanii nu stiau cine este PSD ? Sau ca au uitat de guvernarile anterioare ale PSDului ?
    Domnu Funeriu , romanii au votat impotriva “basistilor “, iar in partea cealalta din nefericire nu era decat USLul ,indentificarea basistilor cu dreapta este o imensa eroare, PDLul nu este si nici nu a fost un partid de dreapta si nici politica lor.
    Romanii nu au votat impotriva dreptei din simplul motiv ca nu exista dreapta in Romania si nu inseamna ca esti de dreapta doar pentru ca te opui celor care-si spun de stanga.
    Vreti sa demonstarti romanilor ca au gresit cand au ales USL ? Vreti sa faceti acest lucru aratand ca acestia sunt rai ? De ce nu incercati acest lucru demonstrand ca voi sunteti mai buni ? Si stiti ceva , incercati acest lucru fara sa va fixati ca reper USLul .
    Va puteti demonstra (presupune actiune practica) valoarea fara sa va raportati la opozitie ?
    Vreti sa guvernati corect ? Credeti ca Ponta sustine contrariul despre guvernarea lui ?
    E important un inceput bun ? Sigur ca da , daca vrei sa scri o carte .
    O politica de dreapta intr-un stat fost comunist trebuia sa detina permanent un nucleu solid de 30 -40 % din electorat , dar nu este asa , si nu este asa pentru ca in Romania nu exista un partid care sa reprezinte electoratul de dreapta.
    Domnule Funeriu , activez in domeniul privat cu SRL din 1993 , am lucrat numai in sistem privat , se poate presupune ca fac parte din electoratul de dreapta ?
    Daca da , vreau sa stiti ca eu nu simt ca as fi reprezentat de cineva din clasa politica , nici persoana , nici partid.

    RăspundețiȘtergere
  22. “să doboare USL demonstrând românilor că au fost mințiți, furați și sărăciți”
    Credeti ca romanii nu stiu asta ? Chiar credeti ca USL a castigat alegerile pentru ca au fost credibili ? Chiar crede-ti ca romanii nu stiau cine este PSD ? Sau ca au uitat de guvernarile anterioare ale PSDului ?
    Domnu Funeriu , romanii au votat impotriva “basistilor “, iar in partea cealalta din nefericire nu era decat USLul ,indentificarea basistilor cu dreapta este o imensa eroare, PDLul nu este si nici nu a fost un partid de dreapta si nici politica lor.
    Romanii nu au votat impotriva dreptei din simplul motiv ca nu exista dreapta in Romania si nu inseamna ca esti de dreapta doar pentru ca te opui celor care-si spun de stanga.
    Vreti sa demonstarti romanilor ca au gresit cand au ales USL ? Vreti sa faceti acest lucru aratand ca acestia sunt rai ? De ce nu incercati acest lucru demonstrand ca voi sunteti mai buni ? Si stiti ceva , incercati acest lucru fara sa va fixati ca reper USLul .
    Va puteti demonstra (presupune actiune practica) valoarea fara sa va raportati la opozitie ?
    Vreti sa guvernati corect ? Credeti ca Ponta sustine contrariul despre guvernarea lui ?
    E important un inceput bun ? Sigur ca da , daca vrei sa scri o carte .
    O politica de dreapta intr-un stat fost comunist trebuia sa detina permanent un nucleu solid de 30 -40 % din electorat , dar nu este asa , si nu este asa pentru ca in Romania nu exista un partid care sa reprezinte electoratul de dreapta.
    Domnule Funeriu , activez in domeniul privat cu SRL din 1993 , am lucrat numai in sistem privat , se poate presupune ca fac parte din electoratul de dreapta ?
    Daca da , vreau sa stiti ca eu nu simt ca as fi reprezentat de cineva din clasa politica , nici persoana , nici partid.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România