Foarte important pentru părinții elevilor din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Ce nu vă spune ministerul?

Conform recomandărilor comisiei Miclea am introdus în Legea educației o serie de evaluări ale copiilor. Ele se vor aplica în acest an școlar.

  • evaluare la finalul clasei a II-a, cu rolul de a identifica și corecta eventualele deficiențe până la finalul clasei a IV-a (sfârșitul ciclului primar);
  • evaluare la finalul clasei a IV-a, pentru a avea un diagnostic al sistemului de învățământ primar;
  • evaluare la finalul clasei a VI-a, cu rol de preorientare, astfel încât în ultimii ani de gimnaziu elevii să poată să se orienteze mai bine către filiera potrivită: învățământ profesional, liceu tehnologic sau liceu teoretic.
Experții în educație din Fundația Mișcarea Populară au elaborat, pentru părinți, materiale care explică tot ceea ce trebuie să știe despre aceste evaluări, benefice copiilor lor. Iată-le mai jos:

Informare evaluare clasa a II-a, click aici.
Informare evaluare clasa a IV-a, click aici.
Informare evaluare clasa a VI-a, click aici.

Este grav că nici până acum părinții nu au fost informați despre aceste evaluări. Știu că niciun partid nu are experți în educație de nivelul celor de la Fundația Mișcarea Populară (câteva ONG-uri au!). De aceea, dragi deputați și senatori, nu ezitați să faceți un bine copiilor din colegiul dumneavoastră și distribuiți aceste pliante! Atenție dr. Victor Viorel Ponta: materialul este protejat prin copyright!

Comentarii

  1. la cls a VI a care sunt discplinele din categoria stiinte? normal ar fi sa dea la toate cele de cultura generala

    RăspundețiȘtergere
  2. Fluturasele alea ar fi mult mai atragatoare daca ar avea un pic de culoare. Pare neimportant, dar e foarte important. Gandeste-te la produsele Apple sau BMW a caror vanzare a explodat dupa ce au schimbat design-ul (chiar daca erau produse bune, nu e motivul pentru care se vand atat de bine ...). Nu stiu daca FMP isi permite un designer, dar daca da, ar face o mare diferenta un pic de spatiere si culoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca se ignora un amanunt esential in ceea ce priveste evaluarea la clasa a sasea: e prima oara cand evaluam ceva in alta maniera decat predam. Cum sa-i evaluam transdisciplinar la comunicare din moment ce nu se studiaza transdisciplinar (si, fie vorba intre noi, nimeni nu prea stie cu se mananca acest concept). Evaluarea la a sasea, la capitolul comunicare cel putin (singurul la care pretend ca ma pricep), e defectuoasa grav in aceasta formula.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absolut corect! Aceeasi problema este si pentru proba la matematica si stiinte. ...dar cui îi pasă???????? Se fac experimente peste experimente pe generaţii de elevi.

      Ștergere
    2. asa daaa .... de ce sa dam noi teste , dam si in a 8-a , nu inteleeeg , va roog nu e corect sa ne stricati mediile , unii anii trecuti nu au dat si nu vor da ....:||||

      Ștergere
  4. @stefi

    Care fluturașe?! Substantivul „fluturaș” are un singur plural și acela e fluturași (fluturașii).

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai Daniele, am apreciat ca te-ai luat la tranta cu sistemul, dar de ce balacesti in aceeasi mocirla politica cu ceilalti prin "intepaturi" la adresa celorlalti? Strici tot ce ai cladit prin faptul ca te cobori la nivelul lor.

    Mai fratele meu, nu vreti odata sa scoateti politica din invatamant, din sanatate....

    RăspundețiȘtergere
  6. cam incompleta atentionarea de la final... care ponta? deputatul? sau ministrul? sau a n'spea personalitate?

    RăspundețiȘtergere
  7. Oare chiar nu se stie ca la clasele primare exista si invatatori? Domnul Funeriu sau cine vine cu raspunsurile la cele 8 intrebari pentru clasa a II-a are in atentie numai invatatoarele? Ciudat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ador replica de sfarsit :))))
    Atentie Ponta, protejat prin copyright :D
    Degeaba ii transmiteti, nu se va deranja vreodata sa renunte la titlul de doctor in copiere.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România