Despre câinii politicieni

2011, iulie, Parcul IOR. Duminică frumoasă. Mă plimb cu fiica mea de 7 ani. Doi câini mari, de rasă, vin liberi și amenințători către ea. Mă interpun. Câinii fioroși. Emma terorizată. Caut proprietarii cu privirea. Două băbuțe care par cumsecade, la distanță mare, cu lesele în mână. Furios să văd așa câini mari, care nu sunt vagabonzi, în libertate cu greu îmi stăpânesc furia și, politicos, le rog pe doamne să-și lege câinii. 

Replica: 
Băbuța 1 (agresivă): 
- Ce te agiți dom'le nu au mușcat decât o dată. 
Băbuța 2 (cu ciudă):
- Ai văzut ce mutră are ăsta, parcă ar fi criminalul ăla de Funeriu care pică copiii la bacalaureat, porcul ordinar.

Doi polițiști comunitari, fumează agale o țigară și privesc scena. Îmi iau copilul în brațe și merg la mall.

Ianuarie 2006, Osaka, Japonia. Primesc un telefon din România. 
- Bună ziua, sunt jurnalistul X de la ziarul Y. Un cetățean japonez a murit la București mușcat de un câine. Puteți să mă ajutați cu un punct de vedere din partea Asociației Chinologice Japoneze?
Rezolv.
Răspunsul japonezului:
„Noi iubim câinii. Facem totul pentru ei. Dar oamenii sunt mai importanți decât câinii”. De bun simț. Nimic mai mult. Scurt și la obiect.

2011, Parlamentul României: Legea legată de eutanasierea câinilor vagabonzi. Aproape adoptată. Un grup minuscul de ciudați urlă în fața Parlamentului. Un grup mare de deputați. Se ia decizia să tergiverseze soluția logică: eutanasierea tuturor câinilor vagabonzi. Unul mai „inteligent” și libidinos spune: „ăștia cu câinii vagabonzi merg la vot”. Să nu-i supărăm. Jegoasă remarcă. Sunt revoltat. Mă opun. Răspuns: „hai băi, habar nu ai de politică”. Da. Dar știu ce e viața.

E greu să vezi un câine murind? Da, e cumplit. Am trăit la țară și am văzut, adesea. Fie împușcați fără milă de vânători primitivi, fie de moarte naturală. Dar un copil murind sfâșiat de câini, vă imaginați? Eu nu pot. Nu pot, pur și simplu. Asta e limita mea. 

Puteți să vă imaginați că ajungeți acasă, de la muncă, și întrebați „unde e copilul de patru ani?”. Răspuns: la morgă, l-au omorât câinii. Eu nu pot.

Toți cei din legislativ care au avut o ezitare în a aproba eutanasierea câinilor vagabonzi, neadoptați, sunt astăzi responsabili. Să nu se mai ascudă după sofisme. Sunt responsabili de moartea unui copil nevinovat sfâșiat de câinii de politicieni. Asta este adevărata față a politicienilor tembeli din România: HIENE CU COLȚII ÎNFIPȚI ÎN COPIII ROMÂNIEI. Îi disprețuiesc. Nu cu sufletul, cu creierul. Voi lupta împotriva lor cât mă țin nervii. Și mă țin mult. Foarte mult.





Comentarii

  1. Foarte adevarat... Fiind in strainatate de un an, am si uitat de cainii vagabonzi. Sotia mea are niste amintiri foarte amare cu niste caini vagabonzi din Timisoara.

    Cand am auzit ca un copil a murit din cauza acestor caini am fost socat... Nu stiu la ce se pot gandi activistii; pe cine ajuta sa avem zeci de mii de caini infometati care isi tarasc viata prin Bucuresti?

    Traim intr-o societate cu susul in jos. Animalele devin mai importante ca oamenii. Trebuie sa construim adaposturi pentru caini cand oameni saraci nu au un loc unde sa-si puna capul noaptea. Costul pentru intretinerea unui caine intr-un adapost intrece pensia ce o primesc unii OAMENI. Sa intelegem ca e mai important de cheltuit 100 de euro pe un caine/luna decat sa ajutam semenii nostri.

    Sper ca intr-o zi sa pot fi mandru de deciziile luate de conducerea tarii. Deocamdata nu sunt...

    Continuati sa luptati lupta cea buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. E cutremurator si revoltator ce s-a intamplat ieri,sunt oripilata.Intr-adevar,parlamentarii poarta pe umeri aceste orori,alaturi de functionarasii din adm. locale.Trebuie sa facem ceva,sa organizam mitinguri si sa punem la zid aceasta masa libidinoasa de politicieni de doi bani,orbiti de propriile interese.Mai am ceva si cu ONG-urile astea obscure,care ar trebui verificate de garda financiara,pt ca se invart multi bani pe acolo. Pt politicienii romani,votul e mai de pret decat viata unui copil.

    RăspundețiȘtergere
  3. Babele alea oribile reprezinta majoritatea romanilor.Suntem un popor indiferent si amorf,incremenit intr-o nesimtire greu de imaginat.Se intampla sub ochii nostri grozavii terifiante,suntem umiliti si folositi de o clica politica distrugatoare ,dar ne complacem in aceasta mocirla.Am incercat sa initiez un miting la Craiova pt rezolvarea problemei cainilor comunitari,dar in zadar,nimeni nu s-a clintit din fata televizorului.Daca s-ar fi deschis un mall cu promotii,ar fi dat navala,mai ales tinerii pensionari.Atata timp cat opinia publica nu reactioneaza,vom avea politicienii pe care ii meritam,iar copiii vor fi ucisi sub ochii nostri.

    RăspundețiȘtergere
  4. OK,

    De ce nu dați nume și prenume ale personajelor politice de mai sus? Avem nevoie să știm, avem dreptul să știm și vă oferim prezumția de bună-credință că veți acționa în consecință.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sfatul meu e sa mai supuneti la vot aceasta lege, data trecuta nu a fost votata pentru a nu se pierde votul celor care sunt pro maidanezi, dacă nici acum se va vota atunci ne meritam soarta.

    Astept cu interes sa vad reacția dumneavoastră.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da, este revoltător ce s-a întâmplat. Acționați și nu mai acceptați sfaturile politicienilor câini. Moartea acestui băiețel ucis de câini trebuie să aibă un rost: să fie salvate viețile celorlalți copii care ar putea fi victime.

    Succes !

    Virgil Iordache

    RăspundețiȘtergere

  7. Politica datului cu paru'n cap? Daca tot ne-am globalizat ( pardon acum suntem in post-globalizare), de ce nu luam si ce e bun? De ce nu sunt implicati elevii in acest gen de actiuni? De ce in peste 20 de ani nu am vazut niciodata vreun copilas/mamica/tatic luind un biet caine si avand grija de el? Asa popor, asa politicieni.
    Ma intreb cine-i om si cine-i caine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand e vorba de un copil de patru ani care a murit intr-o spaima si in dureri de neimaginat, un asemenea comentariu mi-ar impune (si mi-ar da dreptul) sa spun ce cred despre autor. Ma abtin din respect pt d-ul Funeriu si blogul sau.

      Mihaela Baciu

      Ștergere
  8. dam vina unul pe celelalt, ne disculpam unul pe celalalt si pe noi insine, dam vina pe bunica copilului dar nimeni nu prinde toti acesti caini salbaticiti pentru a-i eutanasia. nu trebuie altceva decat cititi intreg articolul aici: http://romaniamereuabsenta.blogspot.ro/2013/09/un-popor-de-vinovati.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Pozitia mea e aceea a unui idiot,intai imi omoara copilul,apoi se analizeaza unde de parca Bucurestiul n-ar fi oras si Romania n-ar fi stat
    apoi sa ma consoleze imi trimit pe cei de la protectia copilului pe cap !

    RăspundețiȘtergere
  10. Am ajuns sa imi fie groaza ca traiesc langa oameni care gandesc ca cele doua batrane. VA INFORMEZ CA SUNT MULTI ! FOARTE MULTI ! Ar trebui sa ne fie frica! Pentru ca asemenea creiere mici sunt si foarte periculoase.

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca asa gandesc oamenii in varsta care ar trebui sa fie mai intelepti decat cei tineri ... Nu vreau sa imi imaginez ce mentalitate vor avea generatiile viitoare. MI SE FACE FRICA !

    RăspundețiȘtergere
  12. Ati ramas in memoria colectiva nu ca "criminalul de Funeriu care pica copiii la bac" ci ca ministrul care a inceput curatenia in invatamant.Efectele a ceea ce ati facut dumneavoastra decurg continuu,nici nu mai era nevoie de ministrul actual. Si, asa cum stiti, nimeni nu arunca cu pietre decat in pomii cu roade. Conteaza calitatea celor ce va apreciaza. Imi doresc ca Ema sa nu fi auzit ce spuneau babele despre tatal ei...Iar daca a auzit, fiind fiica tatalui ei, sunt convinsa ca e desteapta.
    Un sinonim pentru caine e javra,nu???

    RăspundețiȘtergere
  13. Apropo de intamplarea din parc. Eu am avut o problema demult si fata de cainii cu stapan. Exista o lege care spune ca anumite rase de caini trebuie in public sa fie tinute in lesa si cu botnita. Mi se pare ca e aproape inexistenta legea respectiva. Si nu a fost introdusa fara temei, ca spre exemplu si in Germania au murit copii din cauza cainilor cu stapan lasati liberi. Am vazut spre exemplu rotweileri si pitbuli fara lesa si fara botnita, unii in parcuri la cativa zeci de metri de copii mici. Probabil in viitor cineva va fi muscat grav si de un astfel de caine, pentru ca intr-adevar sa ne civilizam si sa respectam legile.
    Am o problema si cu politia si nu spun asta doar pentru ca domnul Funeriu a amintit de cei 2 politisti.
    Mi se pare ca politia nu se implica suficient, sunt dezinteresati si nu prea le pasa de ce se intampla in societatea asta. Toata lumea face ce vrea.

    RăspundețiȘtergere
  14. Spuneti-mi va rog, cata scoala trebuie sa ai pentru a intelege ca un caine sterilizat MUSCA, POARTA GERMENI PATOGENI si LASA FECALE.
    Intotdeauna , in istorie, la situatii limita s-au impus masuri radicale. Acum este o situatie limita in tara si se impune EUTANASIEREA.
    Si as vrea sa mai atrag atentia asupra unui pericol nevazut, mult mai grav : PISICILE fara stapan. A vazut cineva o " haita" de 10 - 15 pisici flamande de ce sunt instare??? Sunt mult mai agresive si infinit mai iuti decat cainii. Sunt niste Arme Mortale care nu se pot controla. Am vazut omorand un om in cateva minute ( sub 5 ). Este un avertisment serios.
    V. Radu

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România