Subiectele pentru probele de astăzi: sistemul este vulnerabil

În josul paginii prima problemă de matematică a examenului de bacalaureat. Nu dau tot subiectul pentru a nu ruina proba în totalitate.

Subiectul nostru de astăzi este decența. Din păcate niciun politician nu a trecut bacalaureatul decenței în acest an. De aceea politicienii de astăzi sunt vulnerabili. Pot fi învinși dacă îi atacăm cu armele decenței. Și ale logicii. 

Ponta face shopping în Macao. Nu cumva să fie întrebat de ce l-a înjurat pe Funeriu pentru camerele de luat vederi dar acum îl somează pe Pricopie să le mențină. Uite Victor, dacă vrei să știi ce trebuie să faci în educație pentru ca să te laude Comisia Europeană, poți să mă suni. Oricând, că e coabitare.
A, am uitat: ai spus în Germania, ca să dea bine, că vrei să introduci învățământul profesional după modelul dual german și în România. Domnu' Ponta! Învățământul profesional dual EXISTĂ în România. Eu l-am introdus. Și are succes, firmele germane din România sunt principalul partener. Dacă spuneai că avem deja acest învățământ, și știu că cineva te-a informat despre asta înainte de a pleca în Germania, România era mai atractivă pentru firmele germane. Dar ai preferat să lași impresia românilor că tu l-ai introdus. Bravo. 
Vezi la 
Dacă îți place situl, spune-le celor de la Ministerul Educației să nu mai cheltuiască bani pentru nu știu ce firmă de partid să facă un nou site. www.profesional.ro e luat deja.

Andronescu luptă de o viață pentru a impune mediocritatea, motiv pentru care, o săptămână pe an, este mama răniților care pică bacalaureatul. Și după ce a fost de trei ori ministru fără să facă nimic concret pentru corectitudinea la bacalaureat, face ceea ce știe mai bine: propuneri fanteziste. Dar pe care, când ajunge minstru, nu le pune în aplicare.

Pricopie, săpat de Andronescu pentru că nu-i răspunde la comenzi așa cum credea aceasta, stă sub asediu și rezistă greu la presiune. Dar rezisă. Un om, altfel articulat, are dificultăți după 14 ore de muncă (adică ora 22 pentru un om care a început lucrul la ora 8) să facă acordul corect. Un sfat pentru presă: luați discursurile lui Ponta și veți fi uimiți de greșelile lui. Dar nu le spune nimeni. Un sfat pentru Pricopie: relaaax man, oricum cât vei fi ministru vor avea prietenii grijă să se afle inclusiv că ai zgriat mobila la 3 ani și, ca atare, ești un oribil vandal. Și încă nu am pus eu toate tunurile pe el. Vreo 4-5 au simțit ce înseamnă asta anul trecut. Nu pentru că-mi place, a făcut destule greșeli, dar am promis că nu voi critica miniștrii în funcție cât timp nu sunt plagiatori sau hoți.

Turcan, bine intenționată altfel, propune să se repete proba de limba română în toată țara pentru că, cică, subiectele ar fi fost cunoscute public înainte de examen. Și pentru că a fost găsită o directore șpăgoaică la Bolintineanu, în București. Raluca m-a susținut și ajutat pentru Legea educației, a fost unul dintre politicienii care au înțeles miza. Îi mulțumesc. Dar acum a greșit. Așadar din cauza lui Bolintineanu ;) să facă bine cei din Satu Mare să repete proba. Logic. Dacă mă suna ar fi aflat că e mai ușor să găsești apa vie decât subiectele de la bac. E utilă opoziția pentru cei care sunt de bună credință, au timp să învețe meserie. Dacă vor. Și eu cred că Raluca vrea și poate. Ai numărul meu, sună-mă oricând, promit să te ajut pentru că eu cred că ai un viitor în politică. Acuși PDL lansează strategia pe educație, am auzit. Sfat: pune acolo o singură frază: „Strategia PDL pentru educație este să apere Legea educației naționale”. Mergi tu la televizor, mai trimite-o și pe Oana Badea, cât mai e în PDL, că nu știu să mai fie cineva prin PDL care să știe cu ce se mănâncă educația. Cam bate vântul...

Hopaaaa, Blaga NU e de acord cu Turcan (nu de Raluca spunea că e fâță?). Spune că avem nevoie de tractoriști. Uită să spună că am reintrodus învățământul profesional (în guvernarea PDL) dar spune chiar că am fost un ministru bun. După ce, împreună cu prietenii, a făcut tot ce a putut să mă dea jos de la minister. În noaptea când s-a decis Guvernul Ungureanu a spus, preț de câteva ore, că este esențial să plec pentru ca Guvernul Ungureanu să treacă în Parlament. Poate dacă eram acolo câțiva dintre cei care am trecut de vreo 12 moțiuni, o mai treceam și pe asta. A, era să uit. Când Alin Popoviciu a cerut să fiu dat afară din partid n-a zis că, fiind un ministru bun, poate eram util pentru modernizarea PDL. Nu-i bai, mi-am dat eu demisia, dar să știi Vasile că oricât de inconsecvent ai fi, eu nu pot să uit ce-am trăit împreună în noaptea în care am bătut PSD-ul în noiembrie 2008. Și mai eram vreo 2-3 în sediul PDL după ce sondajele ne dădeau perdanți. Așa sunt eu, uit când oamenii sunt incorecți cu mine dar țin minte lucrurile frumoase. Aș fi nefericit altfel și nu am de gând să fiu un om nefericit. Nu din cauza ta, oricum.

Tolontan spune „respect Funeriu”. Eu îi spun: mulțumesc Tolo. Cum rămâne cu campania împotriva abuzurilor sexuale din sport? O mai faci? Eu cred că ar fi foarte bine.

Antena 3 găsește vinovatul pentru tot ceea ce e rău în învățământ: F U N E R I U. Cică eu am eliminat examenul la liceu. Aiurea. Eu am reintrodus prin Legea educației un examen corect, care să evalueze trecutul elevului, prezentul său și potențialul pentru viitor. Dar, așa cum e corect, el se va aplica începând cu cei care au intrat clasa a V-a după ce a intrat în vigoare Legea educației.

Un meseriaș tare de tot, de prin presă, spune că rețeaua Funeriu a sabotat bacul 2013. Doar o minte bolnavă poate crede că un fost ministru al educației ar sabota sistemul pe care l-a condus. E vorba despre copii, domnule Pieleanu. Știți ce arată ceea ce spuneți? Că în locul meu chiar ai fi făcut asta! Și mai e ceva: înțeleg că faci strategii pentru politicienii de la putere. Să înțeleg că le propui astfel de strategii de pârjolire a pământului doar pentru a acapara mai multă putere? Dacă un calcul reptilian spune că trebuie să faci o mârșăvie pentru a câștiga adepți faci acea mârșăvie? Tu și ai tăi-da. Eu și ai mei-nu.

O masă amorfă de jurnaliști care habar nu au despre subiect își dau cu presupusul. Sublim spectacol al absurdului și isteriei. Îmi sună telefonul pentru a intra în direct. Cele mai tari sunt telefoanele care încep așa: „vă rugăăăăăăm să intrați în direct, vă lăsăm să vorbiți cât vreți și vă lăsăm să dați cât vreți în Pricopie, sigur îl terminăm în seara asta! Să spuneți că trebuie să se repete bacularomână”. Păi nu, nu trebuie. Trebuie să fiți voi onești.

Foști colegi de partid mă sună cu 2 minute înainte de a intra în emisiuni: „Daniel, repede, intru într-o emisiune. Ce să spun despre bac?”. Simplu: urează-le succes copiilor și promite că înainte de următoarea emisiune te vei pregăti, să știi ce ai de spus. Te ajut dacă vrei și dacă este despre educație. Dar cu o zi înainte, să ai timp să înveți, nu așa, la plesneală, cu 2 minute înainte. A, am uitat. Așa era și când eram la guvernare. Vezi, de aceea am pierdut guvernarea. Pentru că tu și alții ca tine mergeați la televizor nepregătiți. După care acuzați guvernul că nu comunică bine. Dar măcar tu ai sunat, alții nici măcar. Vai de ei.

Crin tace. Nu-l interesează educația. De fapt nu-l interesează nimic. Cred că nici președinția. Gașca și-a făcut plinul, poate acum să se odihnească la soare. Crin face Constituții, educația e mizilic pentru el. Teme mari. Gașca să fie mulțumită, fotoliul confortabil, discursul spumos.

MRU spune ceva corect pe facebook, din Turcia. Bun și asta. Neamțu, a cărui cale o înțeleg din ce în ce mai puțin, dar care a apărat întotdeauna corect reforma, nu văd să se manifeste. Vlaston scrie onest și corect. Victorios, cu sclipire-n ochi, câte-un feisbuchist obsesiv jubilează: „e pliiiiin feisbucul de comentarii împotriva USL pe bac”. Și plină strada de votanți USL, spun eu naiv.

Nu mai am răbdare să-i iau la rost pe toți, norocul celor pe care i-am uitat. 

Așa pe ultima sută, mi-a venit o idee. Despre fetișul politicii din România ultimilor ani, celebra Fata Morgana a politicii, UNIFICAREA DREPTEI. Se pare că „dreapta” e toată pentru un bacalaureat corect și stânga pentru unul fraudat. Ați văzut ce simplu e să unifici dreapta? Gata, am unit-o în 30 de secunde. Cu bacul. Și pentru că tocmai am fost în Banat, „tot așa mă bate gândul” (merită să vedeți clipul)...

Voi, politicienii, v-ați dat măsura. Vă rog, după examenul de azi, credeți că puteți tăcea? În semn de respect pentru educația din România, fac apel la politicieni să tacă azi între orele 14 și 15. Rog televiziunile să nu mă sune între 14 și 15. Și rog politicienii să se gândească la ce au făcut pentru educația din România.

PS: e târziu și nu am mai corectat textul. Hai, la treabă hienele de la Antena 3 poate aveți norocul să găsiți vreo greșeală să aveți și voi un subiect de știre.

Problema 1: Ana și Bogdan au împreună 2 pere. Ana are același număr de pere ca Bogdan. Câte pere are fiecare? Barem: 6 puncte.

Comentarii

  1. ... evident si nu de acum mediocritatea a devenit conditie mai mult decat necesara mai ales pt promovarea in structurile bugetare. In plus masa critica este in expansiune, iar valorile devin singularitati, normalitatea devenind o stare anormala intr-o anormalitate promovata la greu...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sint de acord cu ingaduinta dumneavoastra fata de nezacordul gramatical al ministrului. Chestiile astea se simt, sint in ADN, si daca era nedormit de o saptamina si apoi il lasam sa doarma 1 ora si-l trezeam tot nu era admis asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu putem fi toti perfecti, insa, eu zic sa te uiti la lucrurile cu adevarat importante! Pune in balanta eforturile dlui Funeriu si buna lui credinta in a face ceva pentru educatie (lucruri care s-au simtit si au fost foarte apreciate de oamenii cu adevarat de valoare ai sistemului) si "eforturile" actualei guvernari care - parca e vorbita - sa distruga tot cea mai ramas bun in educatie! Exemplul cel mai elocvent - desfiintarea unei comisii de specialisti (alesi pe criterii STRICT de valoare!) ... pt. cine???!!!! ....pentru un PLAGIATOR (pt. cei care au uitat - vorbim de ...PONTA - caci domn nu mai e demult...)

      Ștergere
  3. Ceea ce nu au reusit sa inteleaga oamenii astia, politicieni cu mai multa sau mai putina dorinta de a-si servi poporul, ziaristi cu mai mult sau mai putin talent, profesori cu mai mult sau mai putin har, este ca legea invatamantului, la fel ca si alte legi fundamentale pe care guvernarea trecuta le-a trecut prin parlament, spre deosebire de cele
    pe care le-au inlocuit, au avut la baza principiul decentei.
    Poate ca nu sunt cele mai bune legi. Poate ca sunt perfectibile. Poate ca nu sunt suficiente. Dar sunt... decente.
    Sa nu poti copia la examen; sa nu faci o meserie pentru care nu esti pregatit si calificat; sa nu iei pensie mare daca ai contribuit putin; sa cheltui doar atat cat ai... Toate astea nu inseamna filozofii abstracte ci "decenta". Doar decenta.
    Legile sunt doar incercari firave ale omului de a exprima "principiile decentei". Iar decenta nu reprezinta o problema de punct de vedere. Decenta nu este un targ, nu este un contract si nici o constrangere. Decenta este ce ne-au invatat bunicii. Este in oasele noastre si in firea tuturor lucrurilor.
    Asta am putea sa le cerem astazi celor ce vorbesc in guvern, in parlament, in media. Macar cateva ore sa fie oameni decenti. Am convingerea ca, pana si ei, se vor simti mai bine dupa un astfel de exercitiu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  5. E bine tot ce spuneti si o sa share-uiesc si acest articol cum fac de obicei ca sa ma injure colegii pe facebook. Groaznica lupta dintre tampiti si destepti, intre lenesi si harnici, intre mediocri si capabili. Continuati tot asa.

    Un singur lucru nu inteleg: de ce v-ati asociat, chiar si pentru o secunda, cu banditii de politicieni, majoritatea? Trebuia sa incercati, sa incercam, sa facem un partid complet nou, in care sa nu intre decat prodesionisti si deloc politruci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E de apreciat tot ceea ce a facut domnul Funeriu pentru invatamantul romanesc. Dar nu putea face nimic daca nu era sustinut de un partid. Sunt convins ca a facut eforturi mari, chiar si in cadrul partidului, pentru a-si sustine ideile si a nu cobora standardele de dragul populismului. Faptul ca PDL-ul l-a lasat sa faca cea mai buna lege a invatamantului de pana acum, trebuie apreciat.
      Partidul pe care il doriti si pe care il doreste multa lume, v-a aparea in curand se numeste miscarea populara - Miscarea Populara.

      Ștergere
  6. Incerc sa Va retin atentia cu cateva idei despre Miscarea Populara.
    In primul rand cateva lucruri care nu imi plac:
    - la rubrica "NEWS" ultima noutate este din aprilie. Rusinos si deloc incurajator pentru cineva care ar intentiona sa devina membru.
    -personal consider ca (de departe ) principala problema a politicii este lipsa totala de relevante criterii etice.In acest sens consider ca este dezamagitor ca Va preocupa doar ""1) Etica și introducerea elementelor de etică în legislație și în toate politicile și deciziile autorităților ""
    si nu (cel putin in aceeasi masura si in acest stadiu ) "etica și introducerea elementelor de etică în documentele si programele MP ( si ale viitorului partid).


    In spiritul a ceea ce am scris mai sus doresc sa propun cateva idei care (consider eu) daca ar fi asumate de MP ( si , in special de viitorul partid) ar putea fi acel ceva care sa faca diferenta fata de actualele partide sau organizatii politice.


    MP (si viitorul partid ) ar putea asuma public ca la viitoarele alegeri locale si parlamentare va propune si /sau va sprijini doar pe acei candidati la functii de conducere de unitati administrative si politice de stat (primari,presedinti de CJ,ministri,prefecti ,inspectori-sef,directori de regii,agentii,unitati de invatamant si sanitare,etc,etc) care sa asume public inainte de a a candida la functiile respective ca daca vor fi alesi/numiti vor respecta urmatoarele idei:
    1.- vor posta zilnic si detailat pe site-ul unitatii absolut toate cheltuielile zilei precedente (atat cu toate achizitiile de materiale,servicii si investitii cat si cu personalul)
    1.- in cazul in care unitatea a pierdut irevocabil un proces va demara in max. 3 luni procedurile pentru recuperarea tuturor prejudiciilor de la toti cei vinovati
    3.- va demisiona daca nu materializeaza cele doua promisiuni de mai sus.


    Aceste idei sunt corecte,nu contravin legislatiei si sunt puternic populiste (in sens corect). Asumarea lor de catre un candidat la functia de primar sau presedinte de CJ (la locale) sau de catre un partid la parlamentare (cu promisiunea ca daca ajunge la putere va nominaliza la functii de conducere de unitati de stat doar persoane care sa asume public aceste idei) ar trezi interesul,simpatia si sprijinul cetatenilor nemultumiti, dezamagiti si chiar a celor indiferenti cat si a mediei independente (daca mai exista asa ceva).


    Asumarea acestor idei de catre MP (si de catre viitorul partid) cred ca ar creste mult sansele de a ajunge la putere si ar fi un exemplu deosebit despre o alta modalitate de a castiga alegerile.Iar materializarea acestor idei ar fi un exemplu deosebit despre o alta modalitate de a face administratie si politica.


    In eventualitatea in care aceste idei Va vor retine atentia si voi primi un raspuns eu Va multumesc pentru rabdarea cu care le-ati citit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sincer nu sunt unom cu iq foarte ridicat , sunt un om simplu obisnuit cu ceva scoala , dar eu inteleg ca toata nebunia asta cu bacalaureatul trebuie sa dea bine indiferent cati „prosti„ se scoate pe banda rulanta.Ma inteb de ceva timp ce v-om face peste cativa ani cand v-om reliza ca nu avem oameni competenti pe diverse meserii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei care nu i-si iau bacu nu trebuie considrati prosti. Sunt niste copii care se afla la locul nepotrivit (la liceu). Ar trebui sa existe scoli profesionale si de meserii in care acesti "prosti" sa devina niste buni meseriasi, care sa ridice in viitor standardele de calitate printr-o munca de calitate. Trebuie cosidereati vinoati (dupa parerea mea tradatori de tara) acei ministri care au desfintat scolile profesionale, de dragul catorva interese (Uniersitatile), obligand acesti tineri sa faca un liceu de care nu au nevoie, iar apoi o facultate de care nu au neoie.
      Reinfintarea acestor scoli trebuia facuta din toamna trecuta dupa legea lui Funeriu, dar a fost amanta din nou.
      Iar noi ne consideram copii prosti??!!!

      Ștergere
  8. Daniel, nu te supara, dar, cred eu, esti exagerat de optimist cand afirmi: " Gașca și-a făcut plinul, poate acum să se odihnească la soare."
    In rest? Pai isi platesc unii "datoriile" fata de scoala, nu? Ca doar nu pot sa pretinda altora sa nu faca ceea ce au facut ei. Doar ne uitam prin diverse CV si comparam cu "rezultatul" si...am DREPTATE!
    De "apreciat" totusi, C&P pentru ca a zis AJUNGE!

    RăspundețiȘtergere
  9. S-a pus vreodata problema introducerii unei taxe de inscriere la BAC?

    RăspundețiȘtergere
  10. Un comentariu pertinent si decent, ca, de altfel, mandatul dvs. de ministru. Sper sa vina ziua, de fapt sunt sigur ca va veni, sa reveniti la Ministerul Educatiei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, domnul Funeriu a fost un ministru bun, pe care l-am vrea mai departe in guverne, atata timp cat dumnealui considera ca mai are resurse pentru asa ceva.
      Dar mai mult decat atat, i-as dori si ne-as dori, nu atat ca dumnealui sa mai fie ministru, cat sa vedem ca munca si ideile i-au fost intelese si insusite de un numar cat mai mare de oameni.
      As vrea sa vad parinti care inteleg ca un copil care pica examenul nu-i o nenorocire, dar un copil caruia i se cumpara un examen, este traumatizat pe viata. As vrea sa vad parinti care, oricat si-ar dorii un 10 pentru copil, apreciaza un 6 sau 7 sau 4, dat pe drept, la vremea lui. As vrea sa vad parinti care doresc tot ce e mai bine pentru copiii lor, iar binele asta sa-l inceapa cu cinstea si corectitudinea, inainte de recunoasterea sociala. Si as vrea sa vad, iar, profesori si invatatori care predau copiilor scoala pentru o viata, nu scoala vietii.
      Sunt convins ca asta si-ar dori si domnul Funeriu.

      Ștergere
    2. Sunt de acord, il apreciez pe domnul Funeriu. Dar trebuie sa-i si ajutam pe cei care se implica cu buna credinta si profesionalism in desvoltarea tarii. Cea mai simpla implicare este votul (sunt si oameni de calitate care vor sa se imlice dar nici macar nu-i cautam pe listele de vot ex. Alex Stefanescu) O alta solutie este sustinerea si chiar implicarea in Miscarea Populara.

      Ștergere
  11. nu cred ca e ingaduitor cu greseala ministrului,e ironic

    RăspundețiȘtergere
  12. Azi am sustinut proba de bac la matematică si, recunosc, a fost prea accesibilă.
    Totodată, este cel mai bun comentariu pe tema actuală pe care l-am citit in online in ultimele trei zile.

    RăspundețiȘtergere
  13. De mult timp nu mai citisem cu atat interes un articol legat de educatie!
    Pe vremea cand eram in Consiliul National al Elevilor sustineam cu tarie ca schimbarile legislative pe plan educational ar trebui sa fie unele sustenabile, nu schimbatoare de la an la an. Inca sustin aceasta idee si sunt de parere ca oricat de usor ar deveni BAC-ul, e imposibil pentru elevi sa mearga acolo indeajuns de relaxati pentru a gandi lucid, atat timp cat ei nu stiu ce ii asteapta pana in momentul in care le este pus subiectul in fata.
    Apreciez faptul ca tratati cu optimism situatia actuala, pe care multi o vad ca fiind critica. Nu este deloc o situatie critica, ci doar televiziunile fac sa para asa.Vor sa scoata cu orice pret in evidenta faptul ca sistemul educational din Romania este "o fabrica de idioti".Clar fac asta pentru o mai buna imagine a tarii !

    P.S : Abia astept sa termin Facultatea de Stiinte Politice in speranta ca voi intra in politica si voi putea sa adun cativa oameni competenti pe langa mine, alaturi de care sa deschid ochii multimii.

    RăspundețiȘtergere
  14. Destul de lung, dar la obiect si bine structurat. Bravo domnule Funeriu

    RăspundețiȘtergere
  15. Am predat in Ro si "afara", intr-o universitate din top 50. M-am intors de circa 5 ani, in mediul privat, si va felicit pentru tot ce-ati facut/incercat sa faceti pentru Invatamantul romanesc, domnule Funeriu.

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitari ca ati gasit tonul potrivit pentru comunicarea online. Mai vrem!

    RăspundețiȘtergere
  17. Se vede că v-aţi chinuit să nu aveţio vreo greşeală în articol domnule Funeriu..dar tot aveţi....De când mă ştiu eu, Romania nu a avut miniştrii competenţi şi nici dumneavoastră nu sunteţi unul din ei. Oare îmi va rămâne opinia curentă la comentarii, aici, sau va dispărea în secunda urmatoare?

    RăspundețiȘtergere
  18. Facilitatea subiectelor la matematica pentru evaluare si bac era previzibila inca de la sesiunea speciala. Sunt profesor de matematica de 24 de ani, mai mult de jumatate din viata mea mi-am petrecut-o la catedra, dar n-am vazut niciodata asa subiecte usoare la un examen. Inteleg ca actualul guvern era speriat tare de proba la matematica de vreme ce au scazut nivelul in halul asta... dar nu le-au facut copiilor astia niciun bine...

    RăspundețiȘtergere
  19. Sunteti singurul in al carui mandate s-au luat masuri pentru o revenire la o oarecare stare de normalitate: examene supravegheate video si admitere la facultate.
    Cum inregistrarile nu sunt analizate decat in caz de reclamatie, se continua, la proportii mai mici, e adevarat, copiatul sau dictatul, dupa caz.
    Facultatile gasesc ele modalitati ingenioase de a nu da admiteri serioase.
    Deci ce-i de facut?

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce parere aveti despre un caz in care Corpul de Control al ministrului a efectuat un control la un liceu a carui directoare e sustinuta direct de d-na Andronescu, iar raspunsul nu le-a parvenit semnatarilor memoriului nici azi (memoriu depus in 12 martie)?

    RăspundețiȘtergere
  21. Dar la ce mai e buna educatia in ziua de astazi? Traim intr-o tara in care valoarea nu mai este promovata, non-valoarea fiind generalizata. Din pacate, copiii si adolescentii de astazi nu mai gasesc motivatia sa invete... iar noi, cei care inca mai credem cu tarie in puterea exemplului, din nefericire, nu reusim sa promovam valoarea. Invidia, gelozia si rautatea au luat locul generozitatii. Din pacate! Poate e cazul sa ne trezim macar in al 13-lea ceas si sa ne unim fortele, indiferent daca avem sau nu preferinte politice de vreun fel.

    RăspundețiȘtergere
  22. Indraznesc sa va contrazic. Doamna Andronescu a facut de fiecare data cate ceva "pentru" elevi. Am sustinut acest examen in 2003, singurul an in care bacalaureatul s-a dat in sistem grila. Notele la acel bacalaureat nu au mai fost individuale, ci pe sali. Adica toti elevii dintr-o sala am luat aceeasi nota. Chiar asa discutam intre noi: "Tu ai fost in sala cu 9.40 la mate?". S-a ajuns chiar ca o colega corigenta in fiecare an, care intrebata la clasa in ce se masoara viteza a raspuns "Newton" sa ia nota 10 la bacalaureat la fizica. Si toate acestea se intamplau la unul din cele mai bune licee din Timisoara.

    M-am bucurat cand in 2011 ati reusit, in sfarsit, sa organizati un bacalaureat cat de cat corect. Desi nu am crezut niciodata ca "minunea va tine mai mult de 3 zile". Stim cu totii ca la mijloc sunt interese mai mari. Dar macar o data s-a vazut care este nivelul adevarat al celor ce termina acum liceul.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România