Guvernul - primul fraudator al bacalaureatului 2013

Guvernul Ponta a fraudat bacalaureatul înainte ca acesta să înceapă: a prevăzut ca elevii de la filiera tehnologică să aibă un bacalaureat mult mai ușor decât cei de la filiera teoretică, cu toate că diploma va fi identică.

Altfel spus, un elev bunicel de la tehnologic va avea o medie la bac mai mare decât un elev bun de la filiera teoretică pentru că subiectele vor fi mult mai ușoare. Și cum Guvernul a aprobat ca media de la bac să fie luată în considerare la intrarea la facultate, cei buni care au făcut filiera teoretică vor fi clasați sub cei bunicei care au făcut filiera tehnologică. Din nou se răstoarnă valorile.

De ce a făcut Guvernul asta? Pentru că în 2009 Andronescu NU a înscris niciun elev de clasa a IX-a la filiera profesională, deci anul acesta intră la bacalaureat un număr mare de elevi care ar fi trebuit să meargă la profesional și care, se știe bine, nu au nicio șansă să ia un bacalaureat pe bune. Se prefac că păstrează forma (camere de luat vederi) dar renunță la fond: bacalaureatul să fie o diplomă adevărată.

Asta se întâmplă dacă oamenii de bun simț, ai căror copii învață la școală, nu își apără drepturile și votează USL.


Comentarii

  1. Gabi Ungureanu31 mai 2013 la 13:03

    Domnule Funeriu,
    Câtă vreme in România mai sunt oameni ca dumneavoastră şi ca doamna Monica Macovei, speranţa nu e pierduta cu totul.
    Va multumesc că existaţi
    Cu stima,

    RăspundețiȘtergere
  2. @Gabi Ungureanu : Parafrezez : "(...) ca dumneavoastră şi precum Cristian Preda (...)"

    RăspundețiȘtergere
  3. *Menţionez că acum câteva zile nu aş fi simţit nevoia acestei parafrazări

    RăspundețiȘtergere
  4. varianta de bac 2013...e f corecta!

    RăspundețiȘtergere
  5. D-le Funeriu,

    nimic nu mai e de mirare in Romania. Alunecam spre abis, si nimic si nimeni nu ne mai poate opri. Stacheta a fost coborita din nou. Dar intrebarea cheie e - Cui bono? Dupa parerea mea, uslasii, sa isi intareasca baza de votangii. Daca inca nu sintem, vom deveni in curind o natie de capsunari.

    RăspundețiȘtergere
  6. In acelasi timp, exista bacalaureat dierentiat si la matematica, deci s-ar putea spune si aici ca nu ar fi corect. Diferenta de dificultate este motivata de diferentele de la profil la profil.
    Cei de la real se pregatesc la materiile ce tin de acest profil (matematica, fizica, informatica), motiv pentru care nu ar trebui sa se astepte de la ei sa fie la fel de buni la romana ca cei de la uman. Acestia din urma nu fac matematica la nivelul celor de la real, in schimb au o pregatire mai intensa la materiile ce tin de profilul lor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte bine. Oricum e prea greu Bacul. Ce am patit eu acuma cativa ani, ce bataie de joc a fost, variante infernale facute de profesori banditi care numai la meditatii se gandesc. Am rezolvat mii de probleme.... Erau infernale si la romana. Asta e principala cauza a raului: profesori saraci, meditatii, manuale si programe supraincarcate ca sa forteze elevii sa vina la meditatii.

    Eu stiu bine porcaria din "educatie". Pe 2 continente am activat, de la clasa a 5 a pana la doctorat, si-n SUA si la tara in Romania. Tu, draga domnule Funeriu, nu ai experienta didactica, asta s-a vazut repede.

    Dar nu asta m-a deranjat la tine. Ci faptul ca ati bagat ASE Bucuresti la categoria A, cand aia au cu cercetarea cam cate am eu in comun cu japoneza. Sunt niste borfasi si jumatate, toti economistii si juristii si altii din stiinte asemanatoare, nu au articole ISI, o gramada de gangsteri. Si criteriile lor de promovare sunt foarte usoare, hilare in SUA, si pentru cea mai mica universitate.

    Asta e, lumea nu te iubeste, in preuniversitar de loc si nici in universitar, ca e plin de impostori peste tot. Si de politicieni.

    Si inca ceva, de ce te-ai bagat in partid cu Udrea si Eba si toti gangsterii aia care faceau patinoare la sate cand ceilalti sufereau? Asta eu nu pricep de loc. In rest, te admir pentru incercarea de a face ceva in educatie. Dar nu mai porni razboi decat daca esti puternic.

    RăspundețiȘtergere
  8. mi se pare corecta schimbarea asta ;) pai aia de la profil real,care au 3 ore de romana pe saptamana,de ce sa aibe teza ca ala de la pedagogic care are 7 ore pe saptamana? in UK se dau trei tipuri de engleza,pe cand in Romania toti sunt bagati in aceiasi oala.....

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România