Despre clasa pregătitoare. De la școală și din politică

Despre educație:

Anul trecut pe vremea asta 80% dintre copii erau înscriși, fără cozi, la clasa I și clasa pregătitoare. USL urla din toți rărunchii că e târziu, etc. Anul acesta, încă nici nu se cunoaște încă metodologia de înscriere. Haos, numele tău e Guvernul USL!

În schimb și-au mobilizat toată energia pentru a modifica legi, pentru a-și pune oameni dubioși șefi de instituții, pentru a da bani sindicatelor ascultătoare, pentru a căpușa universități, pentru a-și proteja plagiatorii, hoții și gerontocrația pseudo-oamenilor de știință, care în realitate nu au nicio valoare.

Și PDL ce face în acest timp? Tace.

UPDATE: la câteva ore după ce am scris această postare ministerul a pus pe site PROPUNEREA de metodologie. Pare că tot ce e bun e vechi și tot ce e nou e prost. E bine totuși că dl ministru a preluat ideea pe care am vehiculat-o de a organiza ”ziua porților deschise”.

Despre PDL:


Principalul motiv pentru care PDL a pierdut trebuie spus clar, fără să tăiem firul în patru:

lideri ai PDL, inclusiv majoritatea parlamentarilor PDL din perioada Guvernului Boc s-au ascuns și s-au disociat de reformele benefice ale Guvernului Boc în loc să le apere în fața minciunilor USL. 

Mulți s-au aliat celor care stăteau cu mâna întinsă în loc să mizeze pe cei care aveau curajul să stea cu fruntea sus. PDL a înghițit (și asta e un real merit, unic în România) reformele Guvernului Boc. PDL nu le-a generat. Prea puțini membri le-au promovat.

Nici reforma educației, nici cea, majoră, a justiției, nici reforma în zona muncii, nici cea din zona sănătății, nu au fost rezultatul muncii din laboratoarele PDL și în consecință nu au fost apărate așa cum trebuiau să fie apărate de activul PDL.

Vina nu este deloc a Guvernului Boc. Vina este a celor care l-au minat din interiorul partidului, neapărându-i cu forță acțiunile reformatoare. Dacă PDL vrea să aibă o șansă el trebuie să se strângă, cu toate resursele, indiferent în care moțiune sunt acele forțe, în jurul celor care și-au asumat modernizarea României, indiferent de cât de atacați eram de forțele securistoide care știau că nu pot trăi decât într-o Românie oligarhică.

Prin inconștiența lor, mediocritatea lor, lipsa lor de anvergură, cei care nu au înțeles, atunci, șansa pe care reformele Guvernului Boc o dădea României și implicit PDL, au început un nou drum al PDL: drumul către groapă.

Indiferent în ce moțiune se află acei oameni, PDL nu poate progresa cu ei în prim-plan. Faptul că ei există este cert: știu direct nenumărate exemple de oameni de prim-plan care au pactizat atunci și au jucat la remiză cu forțele securistoide care ne țineau în loc. Soluția era, și este în continuare, demolarea fără milă a acestor forțe securistoide.

Nimeni din Guvern nu a făcut acest pact. Meritul principal aici este al lui Emil Boc. De aceea eu voi fi toată viața mândru că am făcut parte din această echipă. Doar cu lideri pur-sânge poate PDL să-și schimbe destinul și în același timp, destinul României. Restul sunt discursuri bune de pus pe blog sau de recitat la Realitatea TV.




Comentarii

  1. Forte securiste.....pai sunt zone intregi controlate de securisti si de mentalitatea de dinainte de '89. Oltenia, Moldova. Si parti din celelalte.

    Nu prea mai sunt cei care sa elimine securiatea si adeptii ei. Si mentalitatile feudale sau de asistati social, de cersetori.

    Capabilii au plecat si pleaca in Vest in continuare. Mintile luminate. Nivelul de tampenie si coruptie e urias in universitati. Eu le-am spus ca mi-e rusine ca am terminat la UVT si ca nu stiu cum am putut sa ma inscriu acolo. Doctoratele se dau pe banda la matematica a cate 5000 euro bucata. Plec cu scarba inapoi si ma bucur ca am scapat de mediul academic.

    Nu exista o coalizare a cercetatorilor romani din strainatate contra borfasilor din tara, asta e grav. Din interiorul sistemului academic din tara....nu va veni nici o reforma, sunt doar babacii si copiii lor, cei mai prosti dintre ei care au ramas in tara, neputand face fata in vest.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si pentru aceste reforme, va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. titlu de azi pe RL:

    Emil Boc vede in Elena Udrea solutia cea mai buna la sefia PDL

    QED

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România