Sarbatori fericite

Va doresc tuturor sarbatori fericite, liniste, lumina si intelepciune.
Observ ca spiritele se incing pe blog, uneori dincolo de limita decentei. Asa cum am facut-o si pina acum, voi sterge mesajele care contin cuvinte de insulta. Constat cu o oarecare mahnire incapacitatea multor comentatori de a se alinia la standardul de decenta pe care am incercat sa il exprim pe acest blog. Atacurile lor nejustificate nu ma afecteaza pe mine, care m-am obisnuit cu viata publica. Ii derajeaza pe cei dragi mie, carora le cer scuze pentru ca uneori sufera datorita expunerii mele mediatice .

Comentarii

  1. CRACIUN FERICIT!

    Indiferent de optiunile politice sau de simpatii, va adresez tuturor aceeasi urare.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu inghit PDL si nu sunt membru in nici un partid. Am un cumnat morosan care e admirator al PDL si aproape sa ne taiem de fiecare data cand ne intalnim, cu toate ca nici el nu este mebru al vreunui partid.
    Acum, de sarbatori, am facut pact si nu purtam discutii politice.

    HAI sa facem pact cu totii cel putin pentru cele trei zile de Craciun!

    Sarbatori fecicite tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarbatori fericite si cu multa liniste!
    Asteptarile sunt mari, dar speranta moare ultima.
    Linistea si intelepciunea sa stea la baza deciziilor pe care le veti lua.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am uitat sa va spun: intr-o familie, combinatia cea mai exploziva nu este oltean-moldovean, ci SECUI-MOROSAN. Stiu din experienta.

    Va las sa va bucurati de sarbatori.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Daniel P Funeriu
    Dacă îmi permiteţi, vă ofer în sfat/observaţie. Preţuiţi şi conservaţi senzaţia de frustrare pe care v-a produs-o comentariile deranjante de pe firul trecut. Este o comoară foarte importantă în viaţa politică. Această comoară vă va ajuta să vă amintiţi că şi adversarii politici au sentimente, familie, prieteni... de aici se va naşte o politică curată, fără atacuri la persoană.

    Sărbători Fericite, domnul Funeriu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Craciun dupa plac si voie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Macar azi sa nu mai vorbim despre politica si nici sa nu ne mai "confruntam" in idei si pareri ( mai ales ca fiecare este convins ca are dreptate)!

    Craciun fericit pentru toata lumea de la tinichigiu la filosof ( na' ca mi-a scapat!) si sper ca fiecare a primit drept cadou ceea ce si-a dorit.
    PS D. Funeriu: nu uitati expresia " un cadeau empoisonne"............

    RăspundețiȘtergere
  8. Va doresc si eu sarbatori fericite si numai bine. In legatura cu pozitia dvs actuala, sper sa realizati ca este o sansa pe care o aveti nu doar datorita dvs, ci mai ales datoria voturilor a peste 10 milioane de romani care au dorit schimbare in tzara asta. Sper sa va ingrijiti nu doar de satisfacerea propriilor ambitii politice, ci si de drepturile celor care au tzinut steagul sus in cercetarea din tzara sacrificandu-se sa ramane aici in loc sa faca minunate cariere afara din tzara si sa revina, eventual, pe post de ministri. Asteptam o atitudine responsabila din partea dvs. Numai bine, Virgil Iordache

    RăspundețiȘtergere
  9. Nu sunt adeptul PDL, dupa cum am mai spus. Din contra...
    Macar astazi lasati-l pe bietul om sa-i tihneasca sarmalele. De luni eu voi fi primul pe blog care il va lua in suturi. Pariem?
    Sa facem pace macar trei ziel.
    ARMISTITIU!

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa ne oblojim ranitii ca sa fim mai puternici luni.
    Pana atunci... sa ne bucuram de rude, prieteni, sarmale si ce-om mai avea prin camari.
    Un caine rau.

    RăspundețiȘtergere
  11. Erata
    Semneaza: Un caine rau.

    RăspundețiȘtergere
  12. Fie ca-l iubim sau nu, e semen de-al nostru. Sa-i acordam perioada de gratie pentru a dovedi ce poate sa faca.
    q.e.d.

    Acelasi caine rau. Rau de tot.

    P.S. Pana atunci, sa va tihneasca sarmalele!

    RăspundețiȘtergere
  13. BINGO!

    Sa fiti iubiti, fratilor! Ma bucur sa va regasesc cu aceeasi voie buna. Sa ne traiasca ministrul ca sa avem motive sa ne duelam intre noi!

    Va iubesc pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  14. Craciun fericit d-voastra si familiei va urez si eu dle Funeriu si liniste in suflet pentru ce ne asteapta dupa sarbatori.

    RăspundețiȘtergere
  15. Sper sa aveti curajul sa aplicati reforma in educatie!

    RăspundețiȘtergere
  16. Cum sa aplice reforma in educatie daca Funeriu declara ca trebuie eliminata toceala din invatamint?!

    Adica cum elimini toceala la: Istorie, Geografie, Limba Romana, chiar Chimie?

    Ai la Romana, sa spunem, de analizat urmatorul text, de scris acolo o jumatate de pagina despre el:

    "Urmasilor mei Vacaresti
    Le las mostenire
    Cresterea Neamului Romanesc
    Si a patriei cinstire"

    Ce sa zic? Textul mi se pare clar.
    Ma apuc sa compun aiurea niste elucubratii doar asa sa astern ceva pe hirtie.

    Dintr-o scoala cu 300 elevi vor fi acolo maxim 5 cu ceva talent literar care se vor descurca cit de cit in conditiile cind stiu cine au fost Vacarestii si cind au trait.

    Restul vor scrie acolo niste chestiuni de toata jena.

    Trebuie invatat pe dinafara comentariul strofei respective.

    Daca stiu ca la examen imi pica un text pe care nu l-am mai vazut niciodata, evident ca nu invat nimic deoarece oricit as invata aceasta nu ma va ajuta la nimic. Unul care nu a invatat nimic si eu care m-am rupt cu cartea avem sanse egale de a comenta bine sau rau textul, in conditiile cind ambii nu posedam nici un talent la Limba Romana.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sunt invatatoare, dar am terminat si facultatea de psihologie ... iar in situatia mea ... invatatori cu studii superioare ... sunt f multi colegi ai mei. Problema noastra este ca, desi avem studii superioare, unii chiar si studii de master, suntem platiti si incadrati intr-o functie ca o adevarata gaselnita romaneasca, si, anume, institutor ...de ce nu ca profesori??? cf principiului: la studii si munca egale??? Astept in numele colegilor mei de la ciclul primar, unde activitatea este extrem de intensa si consumanta, o pozitie a dumneavoastra ... In alta ordine de idei, sunt in totalitate de acord cu modul in care tb facut un invatamant de calitate ... am avutt sansa sa traiesc in Statele Unite 1 an datorita unei burse pe psihologie scolara la Northeastern University, Boston. Astfel, am luat contact cu sist american de educatie si ce m-a surprins a fost curricula care abordeaza disciplinele intr-un mod extrem de practic si concret, fara a insista pe memorarea exagerata a informatiilor. Copiii sunt formati si pregatiti pt viata, li se dezvolta f mult inteligenta emotionala, nu exista rigiditate in relatiile profesor-elev, incurajeaza voluntariatul si ii sustin pe elevi in descoperirea si dezvoltarea propriilor aptitudini ... Pt o reforma adevarata tb schimbata urgent curricula ... In final ... Sarbatori Fericite!!! si Multa Bafta!!!

    RăspundețiȘtergere
  18. Asteptam de mult o stare de normalitate,se pare ca ma voi bucura de ea,pentru ca invatamintul va fi condus de o persoana care a crescut si s-a instruit intr-o lume normala ,civilizata.
    Succes domnule ministru!

    RăspundețiȘtergere
  19. Felicitari pentru noua functie. Felictari pentru blog. Printre randuri se poate citi personalitatea dumneavoastra. Sunteti un om destul de democratic si transparent, pe scurt 99,9% european. Exact de ce are sistemul de invatamant din Romania nevoie. Suna ca un cliseu, dar e un adevar. Ma intrebam, daca prin acest blog ati dori sa comunicati si cu noi studentii, si poate sa ne facem *comunicate* ideile noastre. Sa numim acest proiect *Subsidiaritate educationala*. Ps: Craciun Fericit si dumneavoastra! Semnat: studenta fericita ca si-a primit bursa inainte de sarbatori!

    RăspundețiȘtergere
  20. Sunteti prea sensibil in coabitare la indecentele romanilor...

    Ma faceti sa zambesc...

    Ciudat, dar cand ati aparut la otv oare cei apropiati nu s au simtit cumva deranjati??? dat fiind natura nefireasca a locului...

    Va veti convinge de multe in carierea de ministru dar daca de acuma va mahnesc si eventual crispeaza indecentele ce va veti face cand eventualele indecente ale colegilor sinistrii de guvernare sau ale sindicatelor din invatamant va vor fi coplesind???

    Nu va recomand sa alergati la marinel; nu veti avea nesansa sa va planga precum pe Stolojan; sunteti mult prea neinteresant pentru perfidiile lui pentru a va apara...

    Ma mahneste sincer aceasta slabiciune inaintea asperitatilor.

    Asta este tara la nivel de sistem ticalosit de dupa 89 incuibat, dupa cum vedeti pana si zapada aia alba ne a lasat balta, stiti de ce? pentru ca s a saturat sa acopere mizeria utopiei unei "clase politice" care este atat de cameleonica incat se reinventeaza an de an si se rocadizeaza din vremi in vremi si care este fie in stare sa impinga un copil fie sa cloneze moguli fie sa becalizeze fie sa udreze fie sa iliescieze fie sa ticaloseasca marinelist...

    Pacat, mare pacat, va banuiesc de putina trufie; cred ca ar cam fi cazul sa mergeti in recunoastere, asa de incalzire sa vedeti in ce hal a ajuns invatamantul romanesc si sa incercati macar ce a inceput Domnul Andrei Marga, candva... o reforma

    Apoi sa veniti cu marturisiri si realizari...

    RăspundețiȘtergere
  21. Sper să fie doar un zvon aducerea pe post de consilier al ministrului a ziaristei Melania Mandas Vergu de la Gândul.

    RăspundețiȘtergere
  22. Pentru ca "o persoană care a crescut şi s-a instruit într-o lume normală, civilizată" să poată schimba ceva, ar trebui ca România să fie o ţară normală, civilizată. Este oare?
    Nu-l suspectez de rele intentii pe dl Funeriu, dar ar trebui ca incă din faşă să avem toţi mentalitatea pe care o au cetatenii unei ţări normale, civilizate.
    Până când România să devină o astfel de ţară, va mai curge multă apă pe Dunăre.

    RăspundețiȘtergere
  23. Sper sa aratati cat mai repede ce inseamna cu adevarat reforma in educatie !
    In sfarsit desemnarea pe care o asteptam inca de la parlamentarele 2008!
    Mult succes!

    RăspundețiȘtergere
  24. La multi ani! 2010
    viata de ministru se pare ca e altceva decit pare - munca grea cu multe ilogisme :)
    vacanta e scurta si sanatatea pretioasa
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  25. Viata de ministru al Educatiei este grea in cabinetul Boc. Daca esti la Turism, e mai simplu: Taiwan, Bali, Gran canaria etc.

    RăspundețiȘtergere
  26. Bașca sâ mai și dezvolți turismul la acele destinații. Îi plâng de milă ministreței.

    RăspundețiȘtergere
  27. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  28. Va apartine sa faceti sau nu orice schimbare pe acest blog, dar cand o anumita schimbare priveste si cititorii, oare nu ar trebui anuntata?
    Asta pentru ca vorbeati de o anumita decenta.....
    In alta ordine de idei, ar trebui sa definiti ce intelegeti prin acest "standard de decenta" cum il numiti, deoarece sigur nu avem , multi dintre noi , aceleasi definitii ca dvs. despre multe .....expresii si lucruri. De fapte, ce sa mai vorbim....

    PS Postarea anterioara era doar un test.....

    RăspundețiȘtergere
  29. Domnule Funeriu, va doresc un an nou bun si inspirat in care sa reusiti sa faceti tot ceea ce va propuneti si multa intelegere din partea celor care va sunt aproape care sa va ajute sa mergeti inainte. La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  30. Chestia aia cu melania vergu a fost adevarata - vergu a fost numita de andronescu director adjunct la ILR (institutul limbii romane) ca sinecura.
    Luati-o, domnule, consilier ministerial, asa, ca un gratios schimb de daruri ritualice intre triburile de chimisti!
    Luati-o si veti avea imaginea pe care o veti merita :)))

    RăspundețiȘtergere
  31. Sa speram dle ministru ca numirea doamnei Vergu in vreo functie este doar un zvon si asa va ramane pentru ca este pacat ca o persoana sa acceada la vreo functie pentru niste articole, de cele mai multe ori foarte slabe, in timp ce in tara exista, inca, numerosi invatatori si profesori superprofesionisti care v-ar putea ajuta cu adevarat. Nu de imagine aveti d-voastra nevoie ci de cunoascatori ai realitatilor invatamantului ...

    RăspundețiȘtergere
  32. Opțiunile d-lui ministru pot să difere de ale noastre in ce o priveste pe Vergu.
    Mai stim cazuri similare, in care nu s-a renuntat la prezenta anumitor doamne in guvern (vezi Nuți), deoarece opțiunile primului ministru au fost altele decât ale noastre, unii dintre cei multi si... păcăliți.

    RăspundețiȘtergere
  33. Buna ziua, domnule Funeriu,

    CRACIUN FERICIT !

    si poate va intereseaza aceasta tema de pe blogul lui Theophyl:

    http://theophylepoliteia.wordpress.com/2009/12/28/funeriu-fata%E2%80%99n-fata-cu-reactiunea/

    RăspundețiȘtergere
  34. Dle cititot azi rostit/scris un amar adevar...oricum sunt convins ca ati priceput idea mea...Sanatate...

    RăspundețiȘtergere
  35. Gata, a angajat-o pe Vergu - probabil ca e primul act pe care l-ati semnat ca ministru. F-E-L-I-C-I-T-A_R-I-!!!

    RăspundețiȘtergere
  36. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  37. Dacă "principiile democratice" de la Educație vor fi similare cu acelea conform cărora Tudorache a fost "sfătuit" de președintele Boc să renunțe la a-și depune candidatura în favoarea lui Honorius Prigoană, înseamnă că ne îndreptăm vertiginos către o societate cinstită, mai normală chiar decât cea americană.
    În acest moment, la Realitatea, Honorius tocmai ne povestește de notorietatea sa. Care notorietate? Unde? Între fete?
    În rest...

    RăspundețiȘtergere
  38. Dle Funeriu, prea MULTE SPERANTE S-AU PUS IN NUMIREA DVSTRA PENTRU A DEZAMAGI. ATENTIE MARE LA COLABORATORI. EVITATI RECHINII SI GREAUA MOSTENIRE. Sunt nenumarate cadre didactice care va pot fi de un real folos. Renuntati la ilustre nume care au facut numai rau invatamantului. Aveti sansa de a nu fi poate legat intr-un fel de mafia academica romaneasca pentru a-i fi captiva. Luati-o de la zero, de la minister pana la Academie si faceti ordine. Suntem sufocati si total nemotivati. Dati-ne un semn ca merita sa muncim si sa ramanem in Romania. Faceti lustratia in educatie si cercetare. Reacreditati toate titlurile academice si doctoratele obtinute dupa 1990. Dati afara plagiatorii. Interziceti ocuparea de functii de conducere de catre fostii colaboratori ai securitatii. Verificati modul de utilizare a resurselor financiare din cercetare si modul de atribuire a contractelor, precum si rezultatele cercetarilor...Schibati toate comisiile CNCSIS, ARACIS, CNACTDCU, etc.Faceti criterii unice pentru toate specializarile si verificati corectitudinea CV-urilor( sunt softuri in acest sens). Este mult de lucru, dar fara un purgatoriu, nu veti facenimic. Saracia culturala se va extinde ca o pelagra.

    RăspundețiȘtergere
  39. ce mai spune presa
    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-6767806-asteptam-noul-ministru-educatiei.htm

    razboiul dintre dascali a inceput

    logic era o etapa prin care fortezi pensionarea

    apoi incepi cu armata de educatori - alte tari importa profesori

    RăspundețiȘtergere
  40. Splendid inceput, Domnule Ministru. In perspectiva unui an nou care probabil ma va lasa fara loc de munca, urarea Dvs. de Sarbatori n-a reusit decat sa ma umple de amaraciune si de neliniste. Alte comentarii sunt de prisos...

    RăspundețiȘtergere
  41. Iata o idee care trebuie reluata: pensionarea cadrelor didactice care indeplinesc varsta de pensionare, indiferent de nivel, de la prescolar la universitar. Trebuie sa intelegem cu totii ca exista o limita, dicolo de care nu trebuie sa fortam. Sigur, in universitar poti continua activitatea in Departamente de cercetare, daca ai proiecte (de preferat finantate din fonduri europene sau private), dar nu mai trebuie sa ramai la catedra, decat daca esti o somitate in materie, cu larga vizibilitate internationala. Cum este posibil sa mai "predai" la peste 85 de ani la 4-5 universitati publice, cand nici nu dai pe la catedra,aceasta activitate fiind realizata de asistenti? Sau cum este posibil sa scolarizezi un nr. de studenti peste posibilitatiule fizice ale facultatii - ma refer la spatii sau cadre didactice, cum se intampla la Fac. de Geografie din Bucuresti, de ex., mult mediatizata, dar fara niciun efect? Sa nu mai vorbim despre acei prof. universitari pensionari cu salarii lunare de peste 30.000 lei, care si in momentul de fata sunt la catedra , membri in diverse comisii, corupti si lipsiti de profesionalism, cu lucrari plagiate? Acestia sunt un balast pentru comunitatea academica din Ro. Si sunt nenumarate exemple in toate universitatile.

    In privint reducerii numarului de posturi didactice din preuniversitar cu 15.000, cred ca este o decizie corecta. Sunt multe situatii de clase care functioneaza cu un nr. f. redus de elevi, de clase simultane, sau scoli care mentin anumite posturi numai pentru a oferi o catedra unui pensionar sau privilegiat. Aceste situatii trebuie sa inceteze.Declinul demografic este evident. Putem gasi solutii/ alternative. Sigur, este o masura dura, dar eu cred ca nu va lovi in specialisti ci va limita numarul celor necalificati.

    RăspundețiȘtergere
  42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  43. PS Erorile provin ca urmare a faptului ca am o tastatura veche si INSENSIBILA:

    RăspundețiȘtergere
  44. @ Andra
    Nu vreau să par avocatul diavolului, dar să știți că în cele mai multe școli din țară (fie ele preuniv. sau univ.) nu se obțin salariile din București). Trăim în lumi diferite.

    RăspundețiȘtergere
  45. Cum în Românica pensionarii și dascălii au adus criza, ar trebui să-i lichidăm.
    De acum, putem să ne bucurăm. Numărul posturilor din Educație se va reduce cu 15.000. Înseamnă că vom trăi mai bine.
    În sfârșit, îi vom ajunge pe americani.

    RăspundețiȘtergere
  46. Dupa spusele domnului presedinte, mare specialist in domeniul invatamantului, cum bine s-a vazut in nenumarate randuri, reducerea cu 15 mii de posturi vizeaza doar suplinitorii si pensionarii. Ceea ce se uita este ca, mai ales in mediul rural, este o penurie foarte mare de specialisti si ca acesti suplinitori, pensionari asigura cat de cat o normalitate in invatamant in anumite zone.
    De asemenea, sa speram ca posturile vizate sunt exact cele care sunt in plus ( dupa cum se argumenteaza) si nu va functiona ca si pana acum "protectia".
    Vom vedea.....

    RăspundețiȘtergere
  47. La multi Ani si succes pe baricadele Invatamintului!

    sa auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  48. Domnule Funeriu,

    Sper ca in pofida numeroaselor probleme pe care le aveti de rezolvat mai gasiti ceva timp si pentru a va citi blogul.

    Eliminarea celor 15000 de posturi din invatamant este cel putin o problema de imagine. Premierul Boc nu a putut sa taie din alta parte, taie fara sa masoare, asa cum au facut-o si alti guvernanti, de la invatamant.

    Sper ca dumneavoastra sa gasiti o solutie astfel incat copiii, si mai ales copiii sarmani sa nu sufere.

    De ce nu se incepe reforma cu incurajare, ci cu taiere? A fi suplinitor sau a fi pensionar nu inseamna neaparat a fi slab pregatit. Am intalnit exemple de astfel de profesori care erau mult mai buni decat cei titulari. In invatamant este o mare lipsa de oameni.

    @Ilinca inca nu am descoperit conferintele la care am mers impreuna :), dar acum va dau in totalitate dreptate.

    Maraco

    RăspundețiȘtergere
  49. dle ministru, sunteti aici, cu noi, pe planeta, in romanica?? cu cine tineti, cu extraterestrii, sau cu dascalii?
    nu se poate, e un cosmar!
    cum e posibil ca la cele mai multe ministere, cu armata de functionarime si purtatori de acte dintr-un birou intr-altul , sa existe fonduri garla pt prime, salarii si stimulente, iar la invatamant, dupa ce ca ne-au taiat orice spor si nu ne mai dau nimic in loc, ne mai si arunca afara ca pe niste masele stricate??? avem copii, avem rate, avem datorii cumplite si predam materii la care NIMENI NU FACE MEDITATII! ne aruncati la gunoi? va veti trezi cu noi in fata ministerului, pe caldaram.
    daca nu iesim in strada, sa facem greva, suntem niste prosti, suntem total imbroboditi! trebuie sa obtinem si noi, precum justitiarii (corupti pana la maduva), spor de stres de 50 %. de ce la unii se poate, iar la altii, nu? suntem fraieri, cu adevarat. si umili, si obedienti, si lasi. voi iesi din sindicatul lui peste. nu merita cotizatia mea.
    dle ministru, m-ati dezamagit! nicio surpriza.

    RăspundețiȘtergere
  50. Dragii mei,
    Pentru profesori se rezerva o soarta speciala: cine rezista pana in preajma pensiei, va fi impuscat inainte de a-si depune dosarul.
    Nu mai fiti suparati!
    In felul acesta Romania va avansa pe cele mai noi culmi de civilizatie si progres.

    RăspundețiȘtergere
  51. Spre supararea guvernului, ar fi bine sa nu moara caii cand vor cainii.

    RăspundețiȘtergere
  52. Nu am dreptul sa judec pe nimeni.
    Dar domnule ministru am o rugaminte la dumneavoastra: veniti in realitatea noastra, eu sunt aproape sigura ca nu se cunoaste reala situatie.
    Pai chiar credeti ca sunt atatia pensionari si necalificati? Sau daca sunt acestia predau la sate , acolo unde nu se incumeta nimeni sa mearga. De ce? Pentru ca la salariile noastre nu iti poti permite sa faci naveta, sau sa stai in gazda si sa mai ramai cu bani pentru familie.
    Dumneavoastra stiti oare ca de anul acesta s-au desfintat SAM-urile? Chiar credeti ca tara nu are nevoie de muncitori? Toti trebuie sa aibe o facultate? Ar fi frumos ca romanii sa poata asa ceva, dar sunt copii cu probleme de familie, copii care nu pot mai mult decat sa invete o meserie.
    Am vzut ca sunteti in 71 nascut , deci ati terminat scoala pe vremea cealalta. Asta inseamna ca ati dat doua trepte de admitrere, ati invata zilnic de la 8 la 14, si sambata.
    Atunci invatamantul era super structurat: licee teoretice, licee industriale si scoli profesionale si de ucenici. Fiecare isi stia locul in functie de ce dorea sa devina.
    Acum toti o oala si-un pamant, o varza si o amestecatura. Nici carte, nici meserie, absolut nimic cum trebuie.
    Va rog din suflet , veniti in scoli, si in provincie, stati de vorba cu profesorii din preuniversitar , si apoi reanalizati ce trebuie facut.
    Pacat de tara asta si de potentialul ei.
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  53. Cand avem ministri precum Nuti, nu mai e pacat de nimic. Scapa cine poate.

    RăspundețiȘtergere
  54. Sper ca o sa faceti ceva pentru materii ca biologia sau chimia care in ultimul timp au fost la limita. Am foarte multi elevi la profil uman care doresc sa urmeze facultatea de medicina....surpriza...nu mai fac biologie din clasa XI-a.
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  55. la multzi ani si succes in greaua incercare ce v'asteapta !

    RăspundețiȘtergere
  56. In primul rand La multi ani.
    In al doilea rand ma bucur ca va gasesc in blogosfera.
    In al treilea rand astept ziua de marti 5 ianuarie pentru a ne revedea. Pana atunci spor la munca si la argumentari. O parte le aveti http://liviumarianpop.blogspot.com/2009/12/din-colt-in-colt.html

    RăspundețiȘtergere
  57. La multi ani!
    Sper sa folositi costul standard/elev pentru plata salariilor . Este singura solutie pentru a-i motiva pe profesori sa-si schimbe atitudinea fata de elevi. Scoala este creata pentru a forma viitorul unei natiuni, nu doar pentru a oferi locuri de munca.

    RăspundețiȘtergere
  58. La multi an !
    Domnule Funeriu,exista o modalitete prin care puteti fi contactat ?
    sorinborodi@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  59. La multi ani! dnule ministru gasiti alte solutii si nu disponibilizarile masive in invatamant. de ex taiati sporul de zona (in unele zone este si de 70%), premierea de 2%, salariu de merit, gradatia de merit, inghetati salariile la nivelul 2009, aplicati si fara plata dar pastrati oamenii in sistem. in buzau situatia este dramatica 1000 de oameni???????????

    RăspundețiȘtergere
  60. Eroare!
    Astazi scoala nu mai are drept destinatie crearea viitorului natiunii. Cum poti crea viitorul unei natii cand dupa iesirea pe portile scolii elevii se imbulzesc in baruri si discoteci? Din 24 ore, la scoala STAU (a nu se intelege invata) doar 5, in care se scobesc in nas si se uita pe fereastra.
    Dulce democratie!
    Asta ne-am dorit, asta avem.
    Ce autoritate ai asupra copilului de clasa a VIII-a care refuza sa-si faca temele la toate materiile? Daca parintii nu-l intreaba de nimic atunci cand iese din casa, ce poti sa-i faci? Organizezi GRATUIT in incinta scolii ore de consultatie, dar se prezinta 2-3.
    Este doar una din situatiile intalnite in scolile din Romania. Vad copilul vecinilor, aflat in cl a VIII-a, care are programul de care va spun.
    Nu stiu la ce scoala invata, dar ma intreb: cand el nu stie nici tabla inmultirii, nici macar teorema lui Pitagora si nici altceva la vreuna din materii, ce pot sa-i faca profesorii?
    Am incercat eu odata sa-l determin sa invete o lectie la geografie. Am invatat impreuna cu el 2 ore, timp in care se gandea tot la altceva. Am incercat sa-l conving sa invete si la istorie, dar nu a mai venit.
    Care este, atunci, standardul?
    Mai ales cand presedintele tarii apare pe post si iti spune ca nici el nu a invatat si a ajuns presedinte.
    Toti copii vor sa devina ori presedinti, ori manelisti.
    La asa exemple, asa viitor.

    RăspundețiȘtergere
  61. Cand tot Revelionul este o mare manea si pe Antene si pe ProTV si pe alte canale, nu te poti astepta decat la o tara plina de copii viitori manelisti.

    RăspundețiȘtergere
  62. Ca profesor de fizică din 1979, doresc ca învăţământul din România să-şi îndeplinească menirea de a forma Oameni utili secolului XXI, care se simt bine în pielea, dar şi în tara lor.
    nagyvarjas arond yahoo punct com

    RăspundețiȘtergere
  63. Domnule ministru,
    Cu respect va prezint acest articol interesant:
    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6778940-reforma-curriculara-invatamantul-preuniversitar.htm

    RăspundețiȘtergere
  64. La multzi Ani!
    La multzi bAni... pare mai fireasca urare, pentru ca au ajuns "valoarea suprema".
    Din pacate ne educam copii (shi-i lasam educatzi) cu acest tzel in minte...

    Constat că blogul permite diacritice.

    Mulţi Ani, fericire , sănătate .... şi mintea "de pe urmă" o doresc locuitorilor ţării mele , România. Să trăim bine... cu suflet! Dumnezeu sa ne păstreze în grija lui ... şi sa nu ne "înveţe" cu veşnicele necesare sacrificii.
    Epifania... sa ne fie în gând... ca şi "memento mori"... ca şi "a fi OM e lucru mare"

    RăspundețiȘtergere
  65. Se pare ca aici este singurul loc unde Ministrul poate afla ce mai se intimpla in jur. Este ca un tensiometrul digital social.

    Odata cu vestea ca o sa dea afara neispravitii si pricopsitii din preuniversitar au sarit titularii unsi pe viata ca performanta nu se face decit cu forta si disciplina si cer pe aceeasi bani mentinerea metodelor staliniste de control al tinerilor odrasle. la orizont se vede mai mult stress si disciplina, multe examene. De ce nimeni nu stie. Daca bani nu sint, atunci sa sufere pina ajung la meditatii.

    Minitrul a inceput cu baza pentru ca la o asa armata si asa utilaje se ia timp pentru o schimbare. In academic banuieste ce minuni se ascund, cu experienta de afara ii vine mai usor sa faca curat, iar schimbarile pot fi facute in citeva saptamini, insa pentru rezultate se asteapta ani.

    Nu va mai legati de experienta sa de cercetare - ma mir ca nu reactioneaza firesc la asemenea bite. Cind publici de ex in PNAS (o spun pt ca si au am reusit sa fiu prim autor) nu conteaza pentru public ca publici 1 articol, ci faptul ca rezultate noi sint exceptionale, este stiinta adevarata. Un articol bun iti ia 1-3 ani de munca de la 9 dimineata la 8 seara ! In acelasi timp poti munci ani si sa nu ai rezultate deosebite. Asa accepta revistele importante articolele deosebite nu articole descriptive. Asta inseamna factorul de impact. Rezultate publicabile poate avea oricine este harnic, dar sa publici in reviste de impact inseamana un efort exceptional, e ceva exceptional, sint descoperiri autentice, greu de cumparat pentru ca sa faca politica cuiva.

    Ca om politic (pacat ca e in PD si nu independent)ministrul poate face ceva. Multi dintre cei ce au plecat, ca nu se mai putea de pile si incompetenta acum mai au o speranta. Nu stiu daca ministrul stie ca desi promite stimularea, un cercetataor de virsta lui aproape ca nu se poate intoarce acasa. A se vedea la CNCSIS la resurse umane proiectele de cercetare pentru stimularea constituirii de tinere echipe de cercetare independente si alte minuni de astea, cercetatorul trebuie sa aiba maxim 35 de ani (o virsta buna pentru elena B, prigoana fiul sau stolojan junior si alte beizadele identice ce nu le stiu eu si sint asteptate pentru finantare). La proiectele cu idei noi nu mai zic nimic de virsta, insa pilele tre sa functioneze, adica directorul de propunerii de proiect are contract de munca, pe toata perioada derularii proiectului, intr-o institutie de invatamant superior sau de cercetare. Cum faci contract, cind ai doar un pix in mina si esti undeva in japonia sau america? Prin telefon, prin yahoomessenger?

    O idee de economisit bani la educatie cercetare si aleaalea. Europenii au facut o economie de 50 milioane de euro (vezi pe wikipedia) doar in franta schimbind la jandarmerie,univ si alte institutii sitemul de operare windows cu ubutu. Pina si un copil de 7 ani poate sa-l foloseasca. Asta e modernizare! Daniele tre sa-mi dai o brere (prefer o cafea)

    RăspundețiȘtergere
  66. Da, e o idee ce zice bio mai sus, ce-ar fi sa le bagati un mic stimul celor de la CNCSIS sa lase pentru tinere echipe de cercetare in loc de limita 35 de ani un prag dependent de data luarii doctoratului, 8 ani de la sustinere tezei, cum e la European starting grants? Sunt convins ca ar veni mai multe aplicatii de afara. Aplicatiile se depun incepand cu 15 feb, asa ca timp ar mai fi daca interventia se face rapid prin ANCS, unde de altfel e dl Curaj, care a fost la UEFISCSU, comunicarea e simpla, daca il mai mentineti.

    RăspundețiȘtergere
  67. Stimate Domnule Virgil Alexandru,

    In Europa doctoratul incepe la 23-24 de ani si se termina in 3 ani. Rezulta o limita maxima (cu cei 8 ani ai Dumneavoastra) de 35 de ani, adica exact cea din pachetul de informatii. Iar echipele de tineri se fac pana in 35 de ani. In strainatate, dupa 35 de ani esti conducator de doctorat, nu de echipe de tineri (vedeti activitatea Domnului Ministru). Mai mult, regulile nu se schimba in timpul jocului. De aceea, tinerii sub 35 de ani, cu titlul de doctor, nu prea sunt de acord cu parerea dumneavoastra.

    Cu stima,
    Un tanar doctor sub 35 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  68. Daca tot sint jocuri olimpice educationale, iar regulile nu se schimba in timpul jocului si limita de 35 e batuta in cuie, macar introduceti probe de slalom noi pentru mosnegi de 36 de ani. Mai bine scriau ca generatia ce a dat treapta de liceu ( generatia ministrului) plecata in lume de disperare inca din timpul lui Constantinescu nu au ce cauta acasa. Ministrul Funeriu e o exceptie si nu trebuie folosit ca etalon. Acum sper sa nu fie utilizat de partid ca pion, doar ca sa faca in asa fel incit sa spuna ca diaspora nu e in stare de nimic, un element ce poate fi schimbat la cererea democrata a plebei. Nu conteaza ca multi au luat doctoratele de la capat odata ajunsi in strainatate, pentru ca nu au fost luate in seama studiile din romania, nu conteaza, nu conteaza, beizadelele si taiticii au stiut ei ce sa faca.

    RăspundețiȘtergere
  69. Domnule Funeriu,

    Nu stiu daca mai intrati pe acest blog sau nu.

    In ultima vreme vad ca Mircea Badea va tot ia peste picior. Am scris pe blogul meu un articol in apararea dvs. In mod cert, acest articol nu va avea rasunet acolo unde ar trebui sa aibe, dar vroiam doar sa va spun ca exista oameni care cred in dvs si in capacitatea dvs. de a transforma sistemul de invatamant romanesc.

    RăspundețiȘtergere
  70. art 127, alin 3, din Statutul Personalului Didactic spune" Personalul didactic poate fi pensionat, la cerere, cu 3ani inainte de limitele de varsta prevazute de legislatia in vigoare,daca are o vechime de cel putin 25 de ani femeile respectiv 30 de ani barbatii." interesant de stiut nu?

    RăspundețiȘtergere
  71. As dori sa adaug ca ar fi extraordinar daca s-ar da o derogare anul acesta pentru cadrele didactice care au varsta de peste 50 de ani si peste 30 de ani vechime sa poata iesi la pensie .S-ar face o economie serioasa,deoarece pensia lor nu ar putea sa fie mai mare de 1000 de lei.Cred ca doamna Secretar de Stat pentru invatamantul preuniversitar sa ia in considerare si o astfel de varianta.Un invatator este deja batran la acesta varsta pentru a demonstra la educatie fizica podul de jos sau rostogolirile peste cap.La aceasta varsta copiii te numesc baba sau mosneag.Se poarta ochelari,tinuta vestimentara nu poate sa fie atractiva si uneori mai porti si aparat auditiv.Scolarii mici au nevoie de persoane tinere,cu aspect frumos,proaspat si bine imbracate.Este si firesc deoarece acest lucru in mod psihologic are un impact asupra varstei scolarului mic.Astfel,se inlatura si cadrele cu mentalitati invechite care mananca bani in perfectionarea lor.Au o anume mentalitate de licee pedagogice ceausiste care au in sange educatia severa,teapana ce contravine modernizarii invatamantului romanesc.Mai pt sa mentionez ca mimica,gesturile ,infatisarea,lisa omului sablon si uzt de la catedra nu face bine elevului sub aspect psihic.Imi doresc din tot sufletul sa se aplice aceasta varianta anul acesa si se va vedea ca este un castig pentru invatamantul romanesc.

    RăspundețiȘtergere
  72. Lumea scrie, vorbeste - important sa fie si auzita

    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/universitatea-in-criza-23180.html

    "Nu se identifică soluțiile corespunzătoare de atragere în Romania a tinerilor valoroși, formați în universități de prestigiu din Europa, America, Japonia etc. Măsurile luate până în acest moment la nivelul Ministerului Educației au mimat doar interesul Romaniei în această direcție, programele lansate eșuând în mod lamentabil. Speranțele unor modificări de mentalitate ale unei părți a corpului profesoral (generația 50-60 ani) în sensul creșterii performanțelor științifice sunt minime, astfel încât în mometul de față pentru a forma un corp profesoral performant în universități există două soluții: exercitarea unei presiuni suplimentare asupra generațiilor tinere, prin impunerea unor standarde de performanță mai severe (așa cum am precizat la punctul 3) sau atragerea în țară persoanelor de valoare, plecate după 1989."

    RăspundețiȘtergere
  73. Sculaţi, gazde ! Nu dormiţi...

    Senatorul liberal Emilian Francu a afirmat joi intr-o conferinta de presa ca PNL va reveni la guvernare fie alaturi de PD-L, fie alaturi de PSD si UDMR, in "maximum sase luni".

    "Sunt doua scenarii care cred eu ca se vor petrece. Printr-o motiune de cenzura acest Cabinet Boc va cadea si atunci Traian Basescu va fi pus in urmatoarea dilema: fie va nominaliza un premier independent, poate chiar si unul apropiat de PD-L, iar noi liberalii ne vom inscrie la acest proiect, fie daca se va incapatana pe mai departe cu numiri din PD-L, presedintele va fi supus unei suspendari. Cat timp va fi suspendat, Mircea Geoana presedintele Senatului si loctiitor la Cotroceni va nominaliza un premier in jurul unei coalitii PSD - PNL - UDMR", a declarat Francu.

    http://riddickro.blogspot.com/2010/01/planul.html

    RăspundețiȘtergere
  74. Pentru "un cercetator":

    Daca situatia in Europa era asa cum spuneti, atunci la European starting grants se specifica limita de 35 de ani, ca si la noi. Totusi in Europa nu se pune limita formala de 35 de ani, ci se lasa doar limita de 8 ani de le doctorat. De ce?


    Pentru simplul fapt ca cei de la ERC sunt constienti ca din Europa fac parte si cei din Romania, nu doar cei din Europa de vest, si ca si cei din Romania au dreptul sa aplice. Ori in Romania dinozaurii au tinut multi ani cercetatori tineri ca sa ii slugareasca pe ei pe bani putini, astfel incat oamenii si-au terminat tezele dupa 8 ani de slugareala, timp in care au acumulat un CV mult peste cel acumulabil in trei ani chiar si in vest.

    Eu personal de ex am condus ca director pentru partenerul roman doua proiecte FP5 deja pana cand mi-am sustinut doctoratul in 2003, si le-am putut conduce doar pentru ca mi-am suntat coordonatorul de doctorat si nu le-am cedat lui dupa ce le-am adus. Nu trebuie sa va mai explica cam in ce mod a decurs sustinerea, cu incercari de blocare, si doar recunoasterea castigata deja extern si intern a facut sa nu poata fi respinsa teza. Situatia mea nu este singulara.

    In legatura cu al doilea argument pe care il aduceti, aici nu poti obtine drept de conducere de doctorat daca nu esti Prof, si asta te blocheaza, pentru ca depinzi de un sistem contral de baietii destepti, aceiasi conducatori care te slugareau opt ani pana de curand. Singura posibilitate, in afara de European starting grants, pentru aceasta generatie sacrificata era formarea de echipe independente locale de cercetare. Dar asta acum este formal interzisa prin punerea limitei la 35, ok? Deci: conducere de doctorat - de facto blocat; echipe independente - formal blocat.

    Va doresc mult succes cu echipele dvs independente conduse de tineri cu doctoratul facut in Europa de vest si cu toti oamenii sub 35 de ani in universitatile din Romania !

    In ce ne priveste, tinerii pana in 8 dar peste 35, fitzi siguri ca ne vom crea echipele independente si fara aceste proiecte (accept argumentul ca regulile nu trebuie schimbate in timpul jocului, desi in acest caz sunt evident proaste), pentru ca simplul fapt ca pana la urma valoarea se impune. Daca am rezistat pana acum, o vom face si de acum incolo.

    cu stima, Virgil Iordache

    RăspundețiȘtergere
  75. @ Virgil Alexandru si @un cercetator
    Limita de 8 ani de la terminarea doctoratului este cea mai corecta ( si cei de la ERC au inteles foarte bine asta, bravo lor!) decat 35 de ani. In definitiv nu toata lumea face studiile in acelasi ritm, unii au anumite pauze in parcurs, fara nici o legatura cu competenta lor, cunosc multe persoane ce si-au terminat doctoratul in 4-5 ani si care acum au cariere universitare cat se poate de corecte. Exista anumite cerinte specifice fiecarei universitati, fiecarui conducator de doctorat, fiecarei discipline, sunt si alte motive ( personale sau profesionale) ce pot genera o intarziere cu un an sau doi a sustinerii doctoratului respectiv.
    Exista oameni ( de exemplu profesori de liceu) ce se decid sa faca un doctorat la catva timp de la absolvirea masterului si unii il fac chiar foarte bine, exista cazuri de tinere mamici ce-si amana doctoratul din motive lesne de inteles ( pentru cine vrea) etc, etc. Putem vorbi mult si bine pe tema asta, dar pare logic sa impui mai degraba o limita legata de data terminarii doctoratului decat de varsta propriu-zisa.
    Evident, parerile sunt impartite......

    RăspundețiȘtergere
  76. Mai este un subiect ce nu-l discuta nimeni, legat de destrabalarea (cuvint din dictionar) cadrelor didactice din scoli, licee si universitati - sa nu-mi spuna cineva ca nu e adevarat, cineva e responsabil de asta si nu primarul

    RăspundețiȘtergere
  77. Unii, dupa un picior in fund, raman pe jos, distrusi, altii il considera o trambulina si merg mai departe decat ar fi crezut, sper sa faceti parte din a doua categorie! Succes!

    RăspundețiȘtergere
  78. Dupa ce ai distrus ce mai ramasese din sistemul de invatamant,de ce nu te duci tu d***u??

    RăspundețiȘtergere
  79. ha!na,ca nu mai pui camere web la bac,dom'funeriu.ca tu te-ai dus in strainatate ca promovezi bac-ul...anul asta trecem si noi.pa.

    RăspundețiȘtergere
  80. Domnule Funeriu, vad ca nu ati mai scris nimic nou de ceva timp. Sper totusi ca veti citi acest mesaj. Vad cu parere de rau cum noul ministru al educatiei nu se ridica la inaltimea asteptarilor, si s-ar putea ca anul acesta sa fie dubii legate de corectitudinea desfasurarii examenului de Bac. Imi exprim regretul pentru plecarea dumneavoastra din functie. Ati avut curajul sa demonstrati ceea ce altii se chinuie de ani buni sa ascunda si aici ma refer la cat de usor se fraudeaza bac-ul si ca liceele din RO scot pe banda rulanta idioti cu medii de 8, 9 si chiar 10. Daca v-a spus cineva ca ati gresit facand ceea ce ati facut, sa stiti ca nu-i adevarat. Va admir curajul. Sunt student in anul 3 la ASE si imi fac griji pentru viitorul acestei tari. Oameni ca dumneavoastra nu ar trebui sa fie intimidati in propria lor tara.
    Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  81. Domnule Funeriu,
    Va scriu ptr ca ati fost comparat pe buna dreptate cred cu Nicusor DAn pe care il admir si incerc sa il ajut in campania ptr primaria Bucuresti. Cristian Preda l-a sustinut pe Nicusor Dan la primaria capitalei si aproape ca a fost exclus din partid ptr asta. Ar fi fost foarte bine ca PD sa-i fi urmat sfatul. Aici Udrea a gresit cred, subestimind importanta societatii civile care nu se va ralia lui Prigoana dar il sustine si inca foarte mult pe ND...Poate ca totusi nu este prea tirziu si PD isi va indruma sustinatorii sa se alature lui Nicusor Dan?? Sper ca cineva cu putere de decizie acolo sa-i sugereze asta Elenei Udrea. Alianta asta nu l-ar afecta prea mult pe ND ptr ca cei care credem in el il sustinem ptr motive evidente. Cum spunea un sustinator: Brilliant; si foarte foarte corect... Nu e de mirare ca a adunat atitia in jurul lui; ca si dvs de altfel. ND mai poate astepta, merge inapoi la "SAlvati Bucurestiul " si-a cistigat o anumita reputatie. Dar noi ceilalti?? Cind o sa mai apara o personalitate de calibrul lui sa ne .."salveze"? Momentul e acum, asadar..Va multumesc. Nu sint sigura ca aveti timp sa cititi asta dar mi-am zis ca nu strica sa incerc. Trebuie sa aducem persoane decente in prim plan cu care sa nu ne mai fie rusine si primaria are asa o miza mare. Plus, este si el ca si Dvs fost olimpic...

    RăspundețiȘtergere
  82. Toti profesorii se uita numai la bani si cadouri, si daca nu primesc destui nu mai sunt interesati de soarta elevilor.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România