Premiul Nobel pentru Obama: o schimbare de strategie?

Cred că pentru multă lume acordarea premiului Nobel lui Obama este o mare surpriză. Dacă e să fim oneşti nu se poate spune că Obama a realizat ceva palpabil în cele 10 luni de mandat. Interpretarea mea este că acest premiu i-a fost acordat pentru a îi mări şansele de reuşită (Iran, Palestina, America Centrală şi de Sud) în ceea ce promite că va face. Păreri?

Comentarii

 1. Cred ca cei din Comitetul Nobel au votat ca la alegeri electorale!

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu prea e in spiritul testamentului, acolo scrie clar ca premiul se da pentru "persoana care a facut" nu pentru cineva care "intentioneaza sa faca". Oricum, felicitari, acest premiu obliga de acum la o actiune coerenta pentru promovarea pacii intre popoare, asa cum scrie in testamentul lui Alfred Nobel.

  RăspundețiȘtergere
 3. Exagerez poate, dar mi se pare o gluma nereusita.
  O stingacie de stingism.

  Si apoi, cum isi vor mai justifica protestele cei care considera USA drept jandarmul mondial?

  Pot ca sa zic, si nu exagerez acum, ca este legitimata politica lui Bush cu alta palarie.
  Nu ca as avea ceva impotriva.

  RăspundețiȘtergere
 4. Una la mana, aud ca vine un rolling thunder numit Halloween, ce va tine 12 ore pe cerul Iranului. Pentru asta l-as sprijini pe Obama. In rest am tinut cu echipa cealalta cand a dost votul american.

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu sunt rasist (asa spun toti rasistii, dar ma rog... ;-) ). Nu ma intereseaza culoarea pielii lui Obama, nu ma intereseaza ca il cheama Obama Bin Laden Saddam Hussein Hosni mu Barack, si altele. Ma intereseaza un singur lucru. Obama imi pare presedintele american cu cel mai stangist si populist discurs din cate mi-au fost date sa aud. Este un populist demagog pus pe simbolistica, patriotard si flasnetard. Cum provin dintr-o tara estica si cum presedintele Romaniei are multe elemente comune (o da-nainte cu simbolistica, schimbandu-i nuanta functie de interesul propriu al momentului, contrazicandu-se pe sine in mod repetitiv doar pentru a fi popular), mi-e cu atat mai greata de Obama. In plus, imi pare si usor prostut - un balbaici atunci cand a spus juramantul, etc.

  RăspundețiȘtergere
 6. ''Dacă e să fim oneşti nu se poate spune că Obama a realizat ceva palpabil în cele 10 luni de mandat'' Las' ca exact acelasi lucru se poate spune si despre Boc, da' astuia nu-i da nimeni un Nobel...Ce sa mai vorbim de basescu, asta a avut chiar 5 ani si n-a facut nimic.

  RăspundețiȘtergere
 7. Ce e foarte grav cu Obama e ca doreste sa aplice masuri socialiste (asigurari obligatorii, ajutoare de somaj nesimtite, impovararea cu taxe a upper middle class, etc.) E socialist nu doar in discurs ci si in actiune acest crestin Obama Barrack Hussein!

  RăspundețiȘtergere
 8. Recunosc ca ma mira decernarea premiului Nobel la Obama fiindca nici o actiune nu este terminata...Dar pina la urma de ce nu, de ce premiul nobel n'ar fii folosit sa dea o legitimitate universala la o actiune pe care comitetu Nobel o considera necesara?
  Ce ma mira si mai mult este radicalismul anti-Obama a comentariilor....de pe blog.
  Petrecind un timp in SUA (ador america si americanii) dar este totusi socant ca intro-o tara atit de bogata cind am incercat sa i-au rendez-vous la un pediatru pentru fiul meu care avea 10 luni si 40 de febra primul lucru m-au intrebat numele asigurarii pe care o am sa vada daca ma accepta in cabinet. Este revelatoriu pentru conceptia persoanei umane intr-o societate individualista.
  In contextul acesta cred Obama are ceva de facut

  RăspundețiȘtergere
 9. Unele bloguri anglofone anti-Israel speculează că este o manevră ca să întârzie/împiedice o eventuală operatiune militară americană împotriva Iranului. Se face conexiunea şi cu scandalul publicării în ziarul suedez Aftonbladet a aşa-zisului trafic de organe de la palestinieni ucisi de IDF, precum şi cu atitudinea ambiguă a lui Carl Bildt faţă de scandalul Aftonbladet.

  http://www.aish.com/jw/me/55315672.html

  RăspundețiȘtergere
 10. Un interesant articol despre Obama intr-o Dilema veche din urma cu vreo luna:
  http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=293&cmd=articol&id=11518

  RăspundețiȘtergere
 11. @anonimului
  Tatae, ai fost si-n alte tari din Europa la spital? Cred ca nu, ca ai fi fost intampinat EXACT cu aceeasi intrebare. Iar daca Obama introduce asigurarea medicala obligatorie, intrebarea o sa-ti fie pusa si mai cu spor.

  In rest - ce sa-ti zic? Si eu am fost prin Hamerici, da' n-am uitat sa scriu corect romaneste...

  RăspundețiȘtergere
 12. Costin Sandu , nu am vorbit de spitale ci de cabinet médical . Si ca sa raspund la intrebare, de 20 de ani sint utilisatoare a sistemului de sanatate francez care contine o asigurare de stat de baza obligatorie (dar si pe care statul ti-o datoreaza) care poate fii complectata cu o asigurare privata. Pentru cei saraci exista un sistem CMU (couverture maladie universelle) destinata persoanelor care n'au resurse. O viata umana ramine o viata umana pentru saraci si pentru bogati, este un concept (sau o filosofie), structuranta intr-o societate.

  Recunosc ca scriu prost in romina (n-o mai utulisez decit ocazional de 20 de ani) dar pentru avea o discutie care sa aiba un sens poate ca nu este necesar de avea un nivel lingvistic echivalent, ci un nivel de civilisatie apropiat.

  RăspundețiȘtergere
 13. Complet de acord; exact asa a gandit Comitetul si cand a dat Premiul lui Gorbaciov (1990) sau Willy Brandt (1971)--pentru a stimula procese in desfasurare!

  RăspundețiȘtergere
 14. http://blogs.nybooks.com/post/211367153/obamas-nobel-it-makes-sense-in-norway

  RăspundețiȘtergere
 15. Cred ca i l-au dat pentru ca a facut pace intre albi si negri in USA.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România