Comunicat PPE: de ce nu e bună minciuna

Pentru comentatorii interni, mai mult sau mai putin obiectivi, există o mare tentaţie în a se prevala de "surse externe" pentru a lansa o informaţie. Aceste surse sunt adesea mai greu de verificat, dau o greutate aparent mai mare spuselor şi pot să inducă opinii adânc sedimentate. Dl Pârvulescu a lansat o asemenea "ştire" ieri, spunând că PPE nu îl susţine pe Preşedintele Băsescu.
Mai jos comunicatul PPE, o maşinărie mult prea funcţională pentru a fi fals citată. Comparaţi răspunsul PPE referitor la Traian Băsescu cu răspunsul NASA referitor la Mircea Geoană.


EPP expresses confidence in Traian Băsescu. Wilfried Martens, President of the EPP Party, and Joseph Daul MEP, Chairman of the EPP Group in the European Parliament. The leaders of the European People's Party and the EPP Group in the European Parliament, Wilfried Martens and Joseph Daul MEP respectively, have expressed their confidence in Traian Băsescu, who is running for another term as President of Romania.

"The European People's Party supports the candidacy of Traian Băsescu for a new mandate as President of Romania. Romania's accession to the European Union took place during President Băsescu's period in office and benefited from his personal contribution", declared Wilfried Martens and Joseph Daul MEP.
"We have met on several occasions with President Băsescu, both in Romania and in high-level meetings of the European People's Party and the European Institutions. We have always been impressed in a very positive way by President Băsescu, by his focus on deepening the European integration of Romania, and by the involvement of the President in all major European debates."

According to the leaders of the EPP Party and the EPP Group, "Mr Băsescu's role in solving major European challenges in his region - notably energy security and stability in the Black Sea area - is well recognised and has had an important impact on Europe. The European People's Party also appreciates the continued efforts of President Băsescu to modernise the State, to engage in the fight against high-level corruption, and his commitment to the fair application of law in Romania."

"The European People's Party believes that, while we are going through a period of economic and political challenges, Romania needs a President capable of sustaining economic recovery efforts internally, and representing his country's interests effectively in the European Union. We are convinced that a new term in office will allow President Băsescu to pursue the major reforms that he has already initiated and will accelerate the complete implementation of European standards and values in Romania."

"We wish President Băsescu great success for these crucial elections and we express our confidence that we can continue to work in the same relationship of trust with him once he is re-elected, to promote the interests of Romania and its citizens' European ambitions", concluded Martens and Daul.

Comentarii

  1. @ Daniel P. Funeriu

    Aţi făcut un lucru foarte bun punând aici acest comunicat. Mai am o rugăminte, postaţi, pentru conformitate, şi spusele exacte ale domnului Pârvulescu unde acesta afirmă că PPE nu sprijină candidatura preşedintelui Traian Băsescu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Astept comentarii de genul :"io nu stiu, da` zic".
    Cum sa se vorbeasca asa frumos de tiran? precis e un text compus de dl Funeriu.
    Curaj.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Bibliotecaru
    Exista in text o legatura catre afirmatia domnului Pârvulescu. Un click si o gasiti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hmm, s-au inmultit atacurile. Defensiva nu e buna. Trebuie mai multa initiativa din partea sustinatorilor presedintelui. Nu ei ci noi trebuie sa facem agenda.

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmm, nu vreti sa postati si DATA la care acest mesaj a fost formulat si transmis?

    RăspundețiȘtergere
  6. Raspund unui anonim:

    http://www.eppgroup.eu/press/showPR.asp?PRControlDocTypeID=1&PRControlID=8854&PRContentID=15342&PRContentLg=en

    22 octombrie 2009 (azi)

    Chiar asa, de ce raspund eu unui anonim ?

    RăspundețiȘtergere
  7. ... si o traducere pentru dl. Crin Antonescu, un mare prieten al domnului Parvulescu:

    http://www.eppgroup.eu/press/showPR.asp?PRControlDocTypeID=1&PRControlID=8854&PRContentID=15341&PRContentLg=fr

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Anonim
    Am văzut acel link, l-am urmat, am citit... Nu am văzut nicăieri acolo cum domnul Pârvulescu spune că cei din PPE nu susţin pe domnul Traian Băsescu. Eu am văzut acolo următorul mesaj:
    "Traian Băsescu a reuşit să şocheze PPE! Politicienii europeni au mari probleme să înţeleagă cum un şef de stat preferă o criză politică şi sfidează nişte parlamentari aleşi care au format deja o majoritate. Taman de aceea popularii nu mai fac presiuni asupra UDMR să iasă din colaborarea cu PNL şi PSD. În cazul de faţă, dacă ne raportăm la coaliţia care îl sprijină pe Klaus Johannis, trădarea ar fi putut să vină doar din partea UDMR. Din punctul meu de vedere, în prezent, trădarea este exclusă."

    Eu unul nu am înţeles că... Dl Pârvulescu a lansat o asemenea "ştire" ieri, spunând că PPE nu îl susţine pe Preşedintele Băsescu. Am dedus că acel citat nu este complet şi că domnul Pârvulescu mai spune ceva undeva... Din acest motiv am cerut domnului Funeriu să-mi indice unde anume spune domnul Părvulescu că PPE nu susţine candidatul Traian Băsescu.

    Asta nu înseamnă că nu vă mulţumesc frumos pentru ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Bibliotecaru

    Parvulescu a mintit.
    Oricine poate compara afirmatiile lui C. Parvulescu din Ziua, inpolitics.ro, reluate pe bloguri etc. cu textul declaratiei oficiale a PPE de astazi.
    Un om inteligent si integru poate, daca respecta adevarul, sa recunoasca evidenta si sa spuna clar ca Parvulescu a mintit sau, daca e un aliat al PNL, sa taca, pentru a nu spori rusinea unei minciuni cu cea a unei dezvinovatiri necinstite.

    Dumneavoastra ati ales sa il aparati. Nu mai am ce comenta. Probabil ca va adresati unor inteligente de nivelul unui Bogdan Olteanu si atunci sunteti indreptatit sa va considerati multumit. Si cu multumirea celui foarte sigur de el nu prea ai cum sa intri in competitie, stiti cum se spune...

    RăspundețiȘtergere
  10. Ma distreaza oameni precum Daniel Funeriu sau Gabriel Preda, care sustin ca cei ce il critica pe Basescu "sunt obsedati de el" dar reciproca nu e valabila atunci cand ei nu contenesc in a-l ridica in slavi.

    Cateva detalii: De unde provine Wilfried Martens? Este el cumva dintr-un alt grup europarlamentar decat cel al PDL? Iar atunci - de unde minunea ca nu l-ar sustine oficial pe Basescu, din moment ce Basescu vine cu sustinere romaneasca pentru grupul sau europarlamentar? Asta nu inseamna ca Martens nu-i barfeste "neoficial" adevarata fata a lui Basescu! Iar daca nu ma insel, Berlusconi e din acelasi grup europarlamentar, ceea ce-l face automat un om cu "bune relatii" oficiale cu Martens, chiar daca neoficial toata lumea spune de Berlusconi ca e (si el) un mascarici.

    RăspundețiȘtergere
  11. p.s. Nu oricine isi baga picioarele in magariile manipulative ale lui Basescu este automat "vandut penelistilor"! Tot cu texte din astea venea si Ceasca, din lipsa de argumente...

    Cu totul altceva se poate spune despre Cristian Preda, Catalin Avramescu sau Daniel Funeriu, care, fiind cu carnet portocaliu, au devenit adevarate flasnete si petarde populiste pe cerul de sarbatoare al Vaporului National adus in deriva de Carmaciul cel Mester...

    RăspundețiȘtergere
  12. @Costin Sandu

    Adevarul trebuie spus raspicat. De ce ? Pentru ca se gasesc imediat zeci ca dumneavoastra sau ca 'Bibliotecaru' sa relativizeze, sa nuanteze, sa interepreteze ... acolo unde totul e limpede.

    Nu va place candd spunem adevarul ? Nu ne mai cititi :-). Nu e oricum nici o pierdere.

    Cu ce sunteti mai breaz decat cei pe care-i criticati pentru ca imbratiseaza o idee politica diferita de a dumneavoastra ? Cu nimic.

    Cred ca nu e nimic iesit din comun sa ai o optiune politica. Dumneavoastra aveti. Funeriu are. Preda are. Avramescu are. Chiar si Alina Mungiu Pippidi sau Cristian Parvulescu, cat se mandresc ei ca sunt impartiali, au.

    Sper ca nu sunteti atat de copilaros incat sa-i considerati pe cei care au alta optiune (sunt liberali in timp ce dumneavoastra sunteti liberal-etatist) drept inferiori dumneavoastra.

    Nu va sunt si, desi unii ar putea sa creada, eficacitatea magica a epitetelor depreciative e egala cu zero.

    RăspundețiȘtergere
  13. Asadar
    1. Considerati ca sunteti in posesia adevarului absolut.
    2. Considerati ca sunteti un fel de cor cu Daniel Funeriu, Avramescu, etc. cantand cu exact aceleasi note aceeasi melodie care seamana din ce in ce mai mult cu melodia unui cor de chinezi de-ai lui Mao.
    3. Sunt mai breaz decat cei pe care-i critic nu doar pentru ca "ideea" lor politica de a sustine maniacal un singur individ, sub pretextul ca impartasesc niste principii mi se pare de o falsitate extrema, cu atat mai mult cu cat apartine unor oameni care nu sunt prosti, ci - mai ales - pentru ca eu nu profit deloc din ideile mele politice - nu sunt nici europarlamentar, nici nu sunt frate de europarlamentar si nici nu fac politica in universitati fluturand un carnet portocaliu sau de alta natura.
    4. Nu am utilizat epitete depreciative vizavi de dv / grupul dv de interese - dovada e ca am apreciat obiectiv ca sunteti inteligenti - ci mi-am spus opinia sincera despre caracterul dv nociv pentru societate prin activismul dv politic si omologarea unui impostor manipulativ. Considerati punctul 4 ca fiind adevarul meu. Nu il consider absolut, dar cred sincer in el. Asta-i tot.

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Gabriel Preda
    Stimate domn,
    Ultimul lucru pe care îl doresc este să vă enervez. Eu nu am susţinut că domnul Pârvulescu are dreptate, nu am susţinut nici că domnia sa a minţit, nici că domnia sa nu a minţit. Eu văd o neconcordanţă aici şi vreau să o rezolv. Domnul Pârvulescu poate că a spus că PPE nu-l susţine pe domnul Băsescu, poate că nu a spus asta.

    Eu am văzut, din link-ul respectiv dat mai sus, că domnul Pârvulescu vorbeşte, relativ la PPE, nu despre domnul Băsescu şi candidatura domniei sale, ci despre presiunile asupra UDMR de a părăsi acea alianţă care îl susţine pe domnul Johannis premier. Acolo unde mă trimitea link-ul nu am văzut nimic nici despre candidatura domnului Traian Băsescu şi nici despre faptul că PPE l-ar susţine sau nu. Mi se pare normal ca PPE să-l susţină pe domnul Traian Băsescu, alternativa ar fi să-l susţină pe domnul Gigi Becali, sau pe domnul Hunor, fiind singurii candidaţi ai unor partide populare din România altele decât PD-L (de fapt numai PNG-ul că UDMR-ul nu aş putea spune că are o doctrină populară). Dar din citatul dat de respectiva sursă din domnul Pârvulescu nu apare absolut nimic despre candidatura domnului Băsescu.

    Interesul meu în această problemă nu are legătură nici cu domnul Băsescu, nici cu susţinerea domnului Băsescu de către PPE, nici cu faptul că PPE a fost şocat sau nu de către acţiunile politice întâmplate pe plaiurile mioritice. Mie mi se pare deosebit de grav că un grup parlamentar ca PPE face presiuni asupra UDMR. Aici este interesul meu, aici vrea să ştiu dacă domnul Pârvulescu a minţit sau nu. Intuind că în sursă este doar o parte din ce a spus domnul Pârvulescu, sunt interesant de a vedea ştirea completă.

    Eu nu înţeleg cum puteţi găsi o vină în această situaţie şi cum mă puteţi acuza de ceva? Nu înţeleg de ce trebui să comentaţi în vreun fel întrebarea mea relativ la sursa. Dacă citiţi, de la bun început, eu nu fac altceva decât să cer articolul complet în care dl. Pârvulesc afirmă că PPL nu-l spijină pe Traian Băsescu pentru a vedea ştirea completă.

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Bibliotecaru,
    nu , deloc nu vreti sa lamuriti ceva; stilul dvoastra spune ca vreti sa deturnati sensul discutiei prin asa zisele nelamuriri.
    Daca gresesc, e bine,totusi, sa schimbati stilul.

    @ Costin Sandu,
    daca e vorba de dixtractie, afla ca esti principalul pol de atractie. Domnii Preda si Funeriu sint deschisi in sensul ca si-au declarat optiunile politice si activeaza ca atare. Pe cind tu, chiar un necunoscut, vrei sa-i judeci facind pe independentul. Care emana din orice vorba ura si resentiment.

    RăspundețiȘtergere
  16. @ victor L
    Stimate domn,
    Eu nu sunt politician, nu spun lucruri ca să mă voteze poporul sau pentru că am un anumit interes. Spuneţi aşa, "stilul dvoastra spune ca vreti sa deturnati sensul discutiei". Ce scop aş avea să fac acest lucru? Pe acest blog sunt câţiva comentatori care susţin necondiţionat pe dl. Băsescu şi, în general, PD-L. Pe acest blog mai sunt câţiva care susţin necondiţionat pe contracandidaţii domnului Traian Băsescu şi celelalte partide altele decât PD-L. Pe acest blog mai sunt şi oameni care intră să perie pe domnul Funeriu cu speranţa că va fi băgaţi în seamă şi că vor câştiga la un moment dat o funcţie dată de partid. Pe acest blog mai sunt şi oameni care intră supăraţi de viaţa cu zi şi înjură iraţional şi direct întreaga clasă politică în frunte cu cei aflaţi la conducerea ţări astăzi, respectiv domnul Băsescu şi domnul Boc, implicit PD-L-ul. Pe acest blog mai intră şi oameni ca mine, interesaţi de mersul real al ţării, cel de dincolo de declaraţia de presă, interesaţi de respectarea principiilor, de respectarea Constituţiei şi Legilor României, de normalitate. Ei bine, pentru cine anume ar trebui eu să deturnez sensul discuţiei, părerea cui aş putea eu să o influenţez? Doar nu vă imaginaţi că acest blog este citit de un milion de cetăţeni care nu ştiu cu cine să voteze şi caută pe acest blog inspiraţia de moment? NIMENI dintre cei care citesc şi scriu pe acest blog nu îşi va schimba părerea pentru că citeşte ce scriu eu. Poate doar domnul Funeriu va deveni un om politic superior, mai bun... deşi mă îndoiesc că domnia sa reflectează cu adevărat la normalitate sau are timp să acorde atenţie la ce spun eu aici. Şi atunci, pentru ce aş face eu efortul de a schimba sensul discuţiei, ce scop aş avea?

    Personal citesc toate blogurile importante ale oamenilor politici şi profit de faptul că pot să le adresez întrebări pentru a mă informa cu lucruri care nu există în ziare şi, pe de altă parte, profit de oportunitate cerând oamenilor politici să funcţioneze normal, aşa cum este definit sistemul instituţional.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Costin Sandu "a sustine maniacal un singur individ" şi "flasnete si petarde populiste" sunt "epitete" apreciative? Când sau mai exact unde le-aţi apreciat inteligenţa, deoarece în postarile dumneavoastră anterioare nu apare nimic de genul acesta?
    Dar caracterul nociv al comentariilor unor activişti politici obsedaţi maniacal de persoana preşedintelui, clamând neîncetat caracterul său malefic, aflaţi sub acoperirea anonimatului în încercări hilare de manipulare, nu îl vedeţi?
    Atât logica cât şi limbajul folosit de dumneavoastră mă fac să constat cu regret că proiectul comunist de construire a omului nou a reuşit cu brio. Unor argumente care pot sau nu să fie corecte, opuneţi epitete şi declaraţii de credinţă. Este imposibil să ai un dialog raţional şi onest cu un dogmatic.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Costin Sandu

    Am inteles. "Flasnete si petarde populiste" ca epitete pentru un fost europarlamentar, un om de stiinta cu rezultate excelente, echilibrat si onest in afirmatiile publice nu e depreciativ. Mda.

    @Bibliotecaru

    Dati un search pe net dupa Parvulescu si veti gasi in Ziua un articol.

    RăspundețiȘtergere
  19. @ Gabriel Preda
    În ziarul Ziua este aproape cuvânt cu cuvânt informaţia de pe situl inpolitics scrisă de Răzvan Gheorghe.

    Cred că o să renunţ, dacă este chiar atât de greu să mi se numească o sursă de informare. Dar dacă PPE găseşte normal să facă presiuni asupra UDMR, indiferent de motiv, de numele grupul euro-parlamentar sau al partidului românesc, adică dacă un grup euro-parlamentar are tupeul să se amestece în politica internă a României, eu cred că este un lucru deosebit de grav. Dacă este adevărat, subliniez acest lucru pentru că nu pot verifica informaţia, atunci UDMR ar fi trebuit să informeze imediat Parlamentul României şi găsesc că are o mare vină.

    RăspundețiȘtergere
  20. @G. Preda si C.R. Aldea
    Vorbind de calitatile lui D. Funeriu "fost europarlamentar, un om de stiinta cu rezultate excelente, echilibrat si onest in afirmatiile publice "
    cred ca cei din pdl sunt primii care le-au uitat sau nu le-au apreciat. Altfel cum explicati pozitia 16 pe lista la europarlamentare? Sau poate domnul Funeriu nu si-a facut bine treaba acolo si a fost penalizat? Care varianta o preferati? Oricum, si intr-un caz si in celalalt se trag niste concluzii deloc favorabile persoanei in cauza. Sau nu si-a facut bine treaba ca europarlamentar, sau astia de la pdl si-au batut joc de el punandu-l pe un asemenea loc. Asa ca este de neinteles atitudinea lui D. Funeriu fata de partidul sau drag care , fara suparare, l-a dat afara pe usa iar acum, dansul incearca sa intre pe fereastra.
    Deci, repet, ce varianta preferati?
    PS Evident, o sa apara acum o eminenta cenusie care o sa-mi serveasca un scenariu cum ca totul este aparentza, sunt eu incapabila sa inteleg situatia! De-aceea si intreb, sa ma lamureasca si pe mine "intelectualii pdl-ului".
    PPS @D. Funeriu: nu stiu de ce unii ( culmea, dintre cei ce se declara admiratori ai dvs!) insista si aduc mereu pe tava acest subiect! Nu direct, dar intr-o maniera incat este imposibil sa nu vezi legatura. Credeti ca au ceva cu dvs, o fac intentionat? Serios...

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  22. @Ilinca

    Cunosc metoda asta de intoxicare; o folositi, impreuna cu atreides si Costin Sandu, si pe blogul lui Cristian Preda. Probabil ca, pentru ca Sever Voinescu a redevenit activ pe blog, o sa va "extindeti" si pe acolo...

    RăspundețiȘtergere
  23. @C. Preda

    Si eu cunosc "placa": nu aveti nici un raspuns asa ca o dati pe "intoxicare".
    Astept totusi un raspuns. Daca nu.....fiecare trage concluziile de rigoare.

    RăspundețiȘtergere
  24. @erata G. Preda
    Restul ramana valabil.....+
    PS Cred ca fraza "flasnete si petarde populiste" vi se potriveste foarte bine. As adauga doar ca faceti si mult zgomot pentru nimic.
    Oh, intelegeti si(n)gur mesajul.....

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Bibliotecaru, @ Anonim: am sters un thread de comentarii referitoare la o persoana publica, comentarii pe care le-am considerat dincolo de limita acceptabilitatii. Fac inca o data apel la vizitatorii acestui blog sa foloseaca un stil cel putin la fel de rspctuos ca al meu. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  26. Da, imi mentin observatiile - am spus
    "Nu am utilizat epitete depreciative vizavi de dv / grupul dv de interese - dovada e ca am apreciat obiectiv ca sunteti inteligenti - ci mi-am spus opinia sincera despre caracterul dv nociv pentru societate prin activismul dv politic si omologarea unui impostor manipulativ. Considerati punctul 4 ca fiind adevarul meu. Nu il consider absolut, dar cred sincer in el. Asta-i tot."

    In exact acelasi context imi mentin si cele spuse anterior
    "Nu oricine isi baga picioarele in magariile manipulative ale lui Basescu este automat "vandut penelistilor"! Tot cu texte din astea venea si Ceasca, din lipsa de argumente...

    Cu totul altceva se poate spune despre Cristian Preda, Catalin Avramescu sau Daniel Funeriu, care, fiind cu carnet portocaliu, au devenit adevarate flasnete si petarde populiste pe cerul de sarbatoare al Vaporului National adus in deriva de Carmaciul cel Mester..."

    Nu cred ca gresesc cand spun asta, cele spuse nu desconsidera cariera stiintifica a cuiva si nu consider ca e vreo jignire aici. E adevarat, adevarul supara. Si Victorele - ai grija de copii!

    RăspundețiȘtergere
  27. @ Daniel P. Funeriu
    Stimate domn,

    Vreţi să spuneţi că am spus eu ceva "dincolo de limita acceptabilitatii"? Nu înţeleg ce vreţi să spuneţi? Sunteţi sigur că aţi citit cu atenţie ce am scris? Nu am nici o problemă dacă decideţi să mă cenzuraţi, orice aş scrie, e blogul domniei voastre şi aveţi tot dreptul, dar vă rog să nu scrieţi despre mine că am scris un comentariu "dincolo de limita acceptabilitatii" pentru că nu poate fi adevărat.

    RăspundețiȘtergere
  28. Domnului Cosmin Aldea:
    Unde vedeti dogmatism in cele scrise de mine? Ati putea, probabil, sa vedeti daca va scoateti ochelarii de cal, la cei care-l aduleaza neconditionat pe Basescu, indiferent ce face el. Pentru ca Basescu e perfect, nu-i asa? Haideti, ca aveti chiar o evolutie ondulatorie: ati incercat probabil sa deveniti om cu gandire independenta, dar ati redevenit un primat imitator si repetitor al manipularii basesciene cronice, urmarind cuvintele si faptele lui ad literam si refuzand cu obstinatie sa vedeti substratul si scopul. Ramaneti, asadar, incremenit in proiect si pacalit social de Basescu (ceea ce e grav pentru cineva care considera ca e psiholog).

    Daca ati avea o minima onoare care sa va dubleze discernamantul, ati recunoaste ca refuzul cu obstinatie al lui Klaus Iohannis nu a fost decat o manevra de supravietuire politica a lui Basescu. Probabil un psiholog care se respecta l-ar folosi pe Basescu drept caz de studiu, iar nu drept exemplu de atitudine care trebuie sustinuta si intarita. E, insa, probabil, prea mult pentru cineva care doreste cu tot dinadinsul sa devina om de tip nou la 20 de ani de la moartea lui Ceasca, folosind un alt soi de model de brainwashing.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România