S-a dat drumul la bani; bonus: o înregistrare foarte relevantă

Ne apropiem vertiginos de 1000 de vizite pe blog. Nu ştiu dacă e de bine sau nu, dar cert este că avem aproximativ 130 de vizitatori zilnic. Astăzi am mai mult ca de obicei de muncă şi rămânem fără postare. Am totuşi două lucruri care îmi par interesante.

În primul rând s-a dat drumul la bani pentru cercetare, în sensul că se plătesc datoriile din granturile contractate anterior. E şi asta un progres. Vezi anunţul aici.

Într-al doilea rând, vă propun să vizionaţi şi să comentaţi această înregistrare. E interesant de la minutul 14 incolo. Pentru plăcere maximă daţi click pe pe steguleţul din josul barei de la player şi selecţionaţi "or" adică varianta originală, netradusă.

Comentarii

  1. Mi s-a parut ca vorbeste cu greutate, de parca ar fi avut rar ocazia sa foloseasca acele limbi straine in discutii cu vorbitori nativi. De asemenea, citea; de cateva ori a citit gresit cuvinte in franceza sau engleza, stalcindu-le in mod ciudat, desi le avem si noi in romana. In fine, cred ca era foarte emotionat. Cred ca asa am vorbit eu la prima mea prezentare orala la o conferinta internationala :-).

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta vrea sa impuna ceva bun pentru Romania acolo??? Pai nimeni nu-l baga in seama, vorbeste ca un scolar. Si nu zice nimic in afara de faptul ca vreau sa fac sa fie bine pentru Europa. Vai de ea tara daca trimitem asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bani pentru cercetare:

    s-au dat 70-80% la inceputul anului pentru PNCD2-competitia 1; acum le plateste diferenta;
    Am 2 proiecte in competitia 2. Mi-au oferit approx. 12,000 lei la un proiect (cam 10% din suma contractata) pe anul asta ... dar cu credit de angajament - pe intelesul tuturor: platesc inainte tot, deconteaza ei la sfarsitul anului sau anul viitor (logica de inginer: pai daca ei nu imi dau anul asta 120,000 lei / proiect CONFORM CONTRACTULUI, de ce sa ma apuc eu sa cheltuiesc in avand BAZANDU-MA NU PE CONTRACT CI PE PROMISIUNE).

    Asa ca mai astept cu "deblocarea finantarii". Poate sa mai bage niste bani inainte de turul 2 :-(.

    RăspundețiȘtergere
  4. @G. Preda
    Este asa usor de obtinut 2 proiecte concomitent? Sau concurenta este aproape inexistenta?

    @D. Funeriu
    Cu stilul meu direct pe care l-ati caracterizat ieri imi permit sa va spun ca expresia " s-a dat drumul la bani" imi aminteste de " s-a dat drumul la apa " sau " s-au dat portocale la alimentara din coltz dar nu am mai apucat", asta acum .....ceva ani.
    Stiu, erati foarte grabit!

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Ilinca: da, asa este si am facut-o cu dinadinsul. Pentru ca exact senzatia aceasta doream sa o creez: bucuria de a primi ceva ce este normal sa ai.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ilinca

    Cel mai greu e prima oara, cand nu ai experienta; la fel ca in orice ai face...ni s-a intamplat sa aplicam si sa nu obtinem proiecte; concurenta e mare si selectia, desi asigurata de comisii de experti, e uneori ... imprevizibila ... dar Daniel iti poate confirma, se fac eforturi si din partea ONG-urilor implicate in reforma cercetarii si din partea ministerului / agentiei nationale implicate pentru cresterea transparentei si eficientei selectiei proiectelor.

    RăspundețiȘtergere
  7. @G. Preda
    Poate nu ma credeti dar intrebarea mea era foarte serioasa si nascuta dintr-o oarecare curiozitate. Nu era nici un atac la persoana ( adica nu am vrut sa sugerez ca nu sunteti capabil sa aveti doua proiecte in acelasi timp ), nici o mirare ipocrita.
    Pur si simplu ma intrebam cum este posibil si va intreb daca nu cumva, faptul de a avea doua proiecte ( diferite presupun) in acelasi timp nu dauneaza calitatii muncii.
    Si de fapt, care-i ideea sa aplici la un al doilea proiect odata ce ai unul.
    @D. Funeriu
    Daca titlul a fost "cautat" atunci este reusit. Efectiv am avut senzatia aceea din copilarie...mai ales legata de portocale :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Domnul Orban vorbea foarte corect o franceză cu accent de Martinica şi o engleză cu accent de Hong Kong, dar conducătorul de şedinţă vorbea franceza precum Tache Măcelarul... Între timp, domnul Orban are deja un accent mult mai plăcut auzului şi categoric mai multă fluenţă.

    RăspundețiȘtergere
  9. Conducatorul de sedinta nu era audiat. Nu accentul e problema ci continutul. Care este fix zero. Iar in calitatea pe care o are nu de fluenta e nevoie ci de INfluenta. Vai de mama noastra.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Anonim
    :)
    Păi dumneavoastră ce credeţi că ar fi putut spune? Trec peste faptul că multilingvismul este un taifas lângă turnul Babel, dar ce poţi spune despre asta? Trebuia să vorbească despre proiectele traducerilor pe Google Language Tools? Singura politică europeană pentru multi-lingvism este promovarea învăţării unei limbi străine în cinci dimensiuni: preşcolar, şcolar, superior, profesional, adult (programului Grundtvig). Această politică este de prin 2002, nimic nou sub soare. Mai mult, s-ar mai putea vorbi despre etichetele scrise în mai multe limbi şi plăcuţele transilvănene scrise în maghiaro-română.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Ilinca: ma bucur ca a reusit figura de stil.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România