Votanților USL (foști sau actuali), cu compasiune

Dragă votant USL (fost sau actual),

te rog gândește-te un minut la următoarele:
  1. mâine s-ar putea ca în locul Aurei Ion să fie copilul tău.
  2. Mâine s-ar putea ca în locul celor care au murit în județul Galați, luați de ape, să fie bunicii sau părinții tăi.
  3. Mâine, când ajungi acasă și întrebi „unde e Ionuț?”, s-ar putea să ți se răspundă: „e mort, a fost mâncat de câini.”
Cum te-ai simți dacă în momente de disperare, când nu ai informații dar știi că pruncul tău este între viață și moarte, omul pentru care tu ai votat spune la televizor „toți sunt OK”? După care vine știrea, rece: „e mort”. Cum te-ai simți să afli că atunci când copilului tău mort îi înghețau lacrimile de durere pe obraz, cel care trebuia să coordoneze salvarea lui e la o petrecere cu jurnaliști?

Dragă votant USL,
ceea ce am scris mai sus nu e politică. E umanitate și bun simț. Îți spun un secret: atunci când ești o persoană publică responsabilă știi foarte bine că într-o zi vei pleca de la putere. Vrei însă, ca atunci când pleci, să lași funcția unui om responsabil. Vrei să pleci liniștit că țara va merge înainte. Vrei ca după sute de nopți nedormite, după săptămâni de absență de lângă copiii tăi în care ți-ai asumat funcția, să te uiți, liniștit, la cei care, chiar dacă au o opinie politică diferită, duc România înainte. Nu trăiești dorința arzătoare să te întorci la putere prea repede pentru că ești, pur și simplu, obosit.

Dragă votant USL,
poate îți este greu să accepți că ai greșit. Poate că nici nu ai greșit. Așa ai crezut tu că e mai bine pentru țară, în baza informațiilor pe care le-ai avut. Înainte să aflu că Ponta e plagiator și eu aș fi putut să stau la masă cu el. Înainte să aflu că prin cinismul și iresponsabilitatea sa omoară oameni și eu aș fi negociat, poate, cu el. Acum știi însă cu certitudine că cel în care ți-ai depus încrederea și-a furat doctoratul, are un cinism care ucide oameni, te minte, nu e capabil să-ți aducă un „mai bine” ție și familiei tale dar, cel mai grav, pune România în pericol.

Dragă votant USL,
nu vreau neaparat votul tău pentru că, probabil, avem valori diferite. Pentru mine plagiatul e grav. Pentru tine poate e un detaliu. Pentru mine drumul spre vest e o obligație. Pentru tine poate fi un moft. Tu ești obișnuit cu promisiuni fără acoperire, eu nu pot să te mint. Vreau doar să-ți spun că eu te pot ierta pentru ceea ce, conștient sau nu, ai permis să se facă cu țara asta. Poate sunt oameni care astăzi nu te pot ierta, poate sunt oameni care se vor întreba toată viața lor „ce-ar fi fost dacă în loc să stea la televizor sau să chefuiască lângă jurnaliști dr. Victor Viorel ar fi coordonat căutarea”. Vreau doar să-ți spun că aștept momentul în care indiferent de cine câștigă, tu sau eu, ambii vom fi liniștiți că România va fi o țară sigură și condusă responsabil. Așa cum merg lucrurile acum, nici eu și nici tu nu vom prinde acel moment. Dar și eu și tu trebuie să facem un pas înainte împreună. Uite, îți întind mâna și fac primul pas: te-am iertat pentru că l-ai girat pe dr. Victor Viorel. Primul pas pentru tine ar fi să recunoști că ai greșit.

Dragă votant USL,
Eu nu pretind să-ți ceri iertare pentru că ai participat, mânat de bune intenții -nu mă îndoiesc- la această derivă a României. În schimb vreau să-ți cer eu iertare, în numele Guvernului Boc, pentru că te-am obligat să ieși din zona ta de confort -adesea lânced-, poate chiar te-am dezavantajat, prin următoarele lucruri (pentru care, dacă ți-ar fi convenit, ne-ai fi votat) la care am participat nemijlocit:

  1. am dat copiilor tăi un bacalaureat corect, precum și un examen de clasa a VIII-a corect.
  2. Am dat copiilor tăi posibilitatea să meargă la o școală profesională de calitate (vezi aici) și să-și găsescă un job bun. Poate tu preferai ca el să ia un bac fraudat și să meargă la o fabrică de diplome universitare.
  3. Am introdus clasa pregătitoare de la 6 ani obligatorie. Ponta ți-a spus că asta e o prostie, poate l-ai crezut. Numai că, după un an, 95% dintre părinți sunt satisfăcuți iar România are 60.000 de copii în plus la școală. Anual, un stadion plin cu copii care merg la școală în loc să stea pe maidan.
  4. Am adus în România laserul de la Măgurele, cel mai mare proiect științific din istoria României. Peste 300 de milioane de Euro în România, gratis, direct de la Bruxelles.
  5. Iartă-l te rog pe Emil Boc pentru că a dat unui milion de pensionari CAP pensia de 350 de lei în loc de mizeria de 10-20 de lei cât aveau înainte. 
  6. Mai iartă-mă că am alocat banii din impozitele tale către universitățile bune, nu către cele proaste. Cei pe care i-ai votat tu alocă cu atât mai mulți bani cu cât o universitate este mai proastă.
  7. Iartă-mă pentru că am vrut să nu-i mai las în universități (să predea copiilor tăi) pe cei care au ajuns profesori furându-și teza de doctorat sau articolele științifice.
  8. Aș vrea să-ți cer iertare pentru perioada în care, dacă ai fost bugetar, ai avut salariul diminuat, dar nu prea pot. Din două motive: pentru că nu a fost o alegere, a fost o obligație, fără de care azi nu ai mai fi primit deloc un salariu; iar al doilea pentru că orice aș spune pot înțelege că -25% la salariu nu poate fi iertat. E OK, ne-ai pedepsit pentru asta la vot, dar de ce a trebuit să pedepsești toată România prin aducerea la putere a lui dr. Victor Viorel?
  9. Iartă-mă pentru aroganța de a fi ales să nu-mi exercit dreptul la echivalarea în România a doctoratului meu, luat cu un laureat Nobel. Nu am făcut-o pentru că nu prea știu cu ce l-aș putea echivala aici. Poate-mi spui tu? Oricum, obiectivul meu la minister a fost să echivalez nivelul învățământului din România cu nivelul celui din Franța, Germania ș.a. Nu să-mi echivalez diplomele mele pentru că nu am nevoie. 
  10. Iartă-mă pentru că am fost victima uneia dintre cele mai mari calomnii din presa românească: falsul în acte al Antenei 3 pentru a demonstra că „Funeriu n-are bacul”.
Poate citind aceste lucruri îți dai seama că ele sunt, de fapt, OK. În acest caz, te rog să mă ierți că nu ne-ai votat.

Cu speranță și încredere în judecata ta,
Daniel Funeriu

Comentarii

  1. Felicitari!!! asa e cu romanii, cei care au INTELES au tacut iar cei care nu au inteles (fie din motive de lipsa de inteligenta, sau fie ca s-au speriat ca nu mai pot fura!!!) l-au votat pe DOTTORE!!! boborul are ce merita!!! si ce linistiti mai sunt ei! or sa bea cenura si respire gaze de sist si or sa se mire ca sunt bolnavi!

    RăspundețiȘtergere
  2. ba eu nu felicit pe nimeni: toti cei ce scrieti cat de aiuriti sunt actualii 'puteristi'...., nu faceti decat sa-i aduceti in centrul atentiei iar pe ei ii doare'n cot ! Mai exista o cale, cea mai buna = sa ne laudam noi cu reusitele noastre..., uitati de 'capra vecinului', oamenii simpli ii vor compatimi - etalati realizarile noastre, ale Opozitiei !!! Nu va fi usor dar va fi corect ....

    RăspundețiȘtergere
  3. Încercați vă rog să nu mai fiți justițiar, fie și indirect, încercați să captați emoțional, votanții emoționali care nu sunt corupți și ei sunt emoționali. Nimeni nu a votat USL din judecată în afara celor interesați de contrareformă. Încercați să arătați dragoste de doameni, știu că puteți asta, sunteți un om sensibil pe fond. Apelurile la raționalitate vor avea efect invers.

    cu prietenie,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Virgil Alexandru Iordache: chiar nu sunt justițiar dar cred că adevărurile trebuie spuse așa cum sunt. Cred fiecare cuvânt scris.
      Sorin Petrescu: asta cu „vina electoratului” este o manipulare. În România toată vina este aruncată pe conducători (e adevărat că mulți sunt foarte slabi) dar nu ne vom însănătoși până când nu ne vom asuma fiecare dintre noi partea noastră de responsabilitate. Alminteri vă mulțumesc pentru cuvintele frumoase.

      Ștergere
    2. M-am exprimat gresit atunci, desigur ca nu stiu cum sunteti dvs, nu va cunosc personal, ci doar din spusele altora care v-au cunoscut. Sa reformulez.

      Va rog sa adoptati un mod de a scrie si de a transmite mesaje care sa nu poata fi interpretatea in cheie justitiara, ci mai degraba sa faca apel la sentimentele oamenilor cu care vorbit. Oamenii votanti ai USL carora va adresati dupa parerea mea voteaza emotional, am exemple in familie. Dragostea e mai mare decat a spune adevarul, e o banalitate crestina, a spune adevarul intr-un mod care nu este primit nu foloseste la nimic, ba chiar duce la mai rau. Asta am incercat sa va spun.

      Si eu sufar de acelasi obicei, nu-i vorba, e un fel de lene de a gasi cuvintele potrivite, retorica potrivita, delicatetea necesara, pentru fiecare grup cu care vorbim. In fine, fiecare cu talentele lui, cred ca asa ceva e mai degraba innascut.

      cu bine,

      Ștergere
  4. Sa fiu sincer, eu cred ca va voi vota pe dvs, dar nu ptr ca sunteti intr-un partid fara rezonanta momentan, ci pentru ca mi-a placut cum v-ati comportat ca ministru.
    In plus, v-am urmarit si pe youtube, si am fost impresionat de discursurile in engleza pe care le-ati sustinut .
    Sunteti inteligent si nu o zic doar ptr a va maguli si se vede ca puneti suflet in ceea ce faceti si mai ales, se vede ca va iubiti tara.
    Cu toate acestea, nu stiu daca votul meu va fi suficient sa va ajute mai ales ca eu nu sunt simpatizant USL, dar daca tot ati facut apeleul acesta si catre cei ce au votat cu USL, ptr ai castiga, cred ca ar trebui sa reapareti la mai multe televiziuni si mult mai des.Sa nu aveti teama, sigur va veti descurca !!!
    Asadar, nu mai ezitati ... e momentul sa porniti ofensiva mediatica !!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Toata admiratia pentru un adevarat patriot, un intelectual cu principii care are curajul si capacitatea sa spuna adevarul cu argumente valabile si nu sa bata campii. Din pacate romanii, sau cei mai multi dintrei ei nu sunt inca pregatiti sa accepte o astfel de atitudine. Ii doresc mult succes alaturi de Partidul Miscarea Populara !

    RăspundețiȘtergere
  6. Din nefericire, universitatile romanesti nu reusesc sa intre in top 500. Tinerii nostrii aleg studiile in strainatate deoarece le ofera mai multe oportunitati de angajare. Daca vizualizati site-urile universitatilor romanesti de prestigiu, care sunt acreditate sa abiliteze cadrele didactice, veti observa cat de mult au transformat acest concurs intr-un adevarat circ.
    De exemplu, pe site-ul ASE-ului - http://doctorat.ase.ro/Teze.de.abilitare - cei trei candidati admisi prezinta doar rezumatele tezei de abilitare (de altfel foarte amuzante - dar nu si stiintifice). CV-urile si lista de lucrari lipsesc - astfel incat, trebuie sa fim siguri ca toti candidadtii îndeplinesc standardele de abilitare si nu conexiunile politice i-au adus in postura de conducatori de doctorat... Asta este! Cine poate OASE ROADE!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România