Despre încredere sau cum poate lua dreapta voturi?

De multă vreme susțin că, de fapt, criză de încredere din România este mai gravă decât orice criză economică. Fără a intra în fondul „cazului Arșinel” (click aici) -pe care nu-l stăpânesc- REZULTATUL acestui „caz” (real sau nu) a dus la scăderea încrederii oamenilor în faptul că organele lor vor fi folosite judicios post-mortem.

Este doar un exemplu al modului sistematic în care prin comportamentele sociale iresponsabile ale unora ezarticulează orice sistem cât de cât funcțional care se bazează pe încredere. În cazul de față fie medicii dacă au greșit, fie „denunțătorii” dacă au făcut acest denunț fără a fi siguri.

De aceea susțin că dacă vrem să schimbăm ceva fundamental în România asta trebuie să facem, zi de zi: să creștem gradul de încredere în societate. De aceea reforma justiției și a educației sunt esențiale.

Dacă USL, la ora actuală nu face decât să dinamiteze și ultimele urme de încredere din societate, „dreapta” politică, sub diversele ei forme, nu face nimic semnificativ pentru a crește acest grad de încredere. Or, tocmai acesta este mecanismul „unificării dreptei” pe care îl susține Fundația Mișcarea Populară: promovarea oamenilor și mecanismelor în care oamenii să aibă încredere. Astfel ei vor dobândi încredere că implicându-se pot să-și amelioreze viața. Odată acest lucru realizat voturile vor veni firesc. 

Dar, desigur, aceste concepte sunt limbi străine pentru oamenii din partide (sunt totuși 5-6 care înțeleg asta) care persistă să utilizeze aceleași căi bătătorite ale eșecului previzibil. Tristă perspectivă, mediocre personaje, mohorâtă vreme. Măcar știm care e soluția. Așteptăm doritorii de a o pune în practică. În Fundația Mișcarea Populară.

Comentarii

  1. Buna seara! Rana e atat de infectata incat procedura de curatare pana la tesutul sanatos nu poate fi decat dureroasa... Sunt 100% de acord cu dvs, marea majoritate sunt. Dar din pacate am intrat pe mana unei grupari mafiote care cred ca va recurge la orice metoda pentru a pastra puterea. E cat se poate de clar ca se clatina, pentru ca au fost promovate in functii cheie doar non-valori pentru a fi usor de manipulat. Dar tot vor exista victime colaterale. Asa ca cel mai sanatos ar fi sa "smulgeti leucoplastul". Ce va urma va fi cat se poate de firesc si sanatos.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România