Rezultatele la bac

Îmi imaginez deja ziua rezultatelor la bac: ecranele televizoarelor pline de „Breaking News”, isterici și isterice prin studiouri care vor împroșca cu venin pe cine se nimerește. Mai jos o analiză a rezultatelor din 2013 și a elementelor care le influențează:

1) În 2009 dna Andronescu NU a înscris niciun copil în învățământul profesional. Dacă acești copii, care ar fi trebuit să meargă în învățământul profesional, au intrat în examenul de bacalaureat, s-ar putea să avem un procent mai mic de promovare.

2) Înțeleg că numărul celor care au intrat în examenul de bacalaureat este mai mic decât în alți ani. La număr egal de elevi care obțin diploma de bacalaureat procentul va fi mai mare, deci atenție mare la comparații. S-ar putea să fie același număr de elevi care au trecut cu succes ca în anii precedenți, dar ei să reprezinte un procent mai mare.

3) Dificultatea subiectelor poate influența rezultatele. Aștept o analiză riguroasă a subiectelor.

4) Dimensiunea fraudelor: ea este greu de estimat. Cazurile celebre par să indice o relaxare a standardelor de intransigență în fața fraudelor, dar nu trebuie să ne lăsăm influențați de strigătele din studiourile de televiziune și să analizăm la rece.

Comentarii

  1. Ce sa mai comentez...aveti obligatia sa castigati alegerile, altfel praful se alege de tara asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am nici un dubiu ca statisticile oficiale vor fi "coafate". Calitatea invatamantului nu s-a imbunatatit cu NIMIC in ultimii ani, ba chiar, din contra ... Profesorii s-au bucurat sa scape de dumneavoastra, in speranta ca va reveni totul "la normal", ca se va putea fura din nou.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu cati profesori s-au bucurat! Dumneavoastra, probabil, aveti informatii din "surse credibile"! Eu stiu ca nu m-am bucurat! Si nici colegii mei! E drept, suntem mai "invechiti"!

    RăspundețiȘtergere
  4. Este foarte previzibila reactia celor din USL (si a acolitilor lor, incepand cu "abonatii" antenelor) apropo de rezultatele la bac din acest an. "Vedeti, am venit noi la putere si uite, au si crescut procentele de promovabilitate ... etc.". Pacat ca astfel de intepretari de doi bani au priza la o mare parte din populatia tarii. Atat timp cat continuam a ne fura caciula unul altuia arogandu-ne competente pe care nu le avem (vezi stilul psd) nu va merge bine tara in niciun domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  5. D. Funeriu, va rog sa mai acordati un interviu, sa mai dati o declaratie, pentru ca eu nu mai suport sa o aud pe tovarasa Androneasca cu explicatiile ei fantasmagorice. Pacat ca nu mai avem parte de un bacalaureat corect.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna ziua, va rog sa insistati cu " punctul 2 " in interventiile dvs. Recalculati formula cum a fost in periaoada dvs. la nr. elevi si e posibil sa existe surprize. Cu toata stima

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România