Curs de populism și minciună cu Ecaterina Andronescu: admiterea la facultate

Ecaterina Andronescu se agită pe toate televiziunile cu ultima „ei” idee, pe care noi o puseserăm deja în practică: să se dea admitere la facultate! Subliniez că noi (OM semnat de dl Baba) am introdus, prin Legea educației și legislația subsecventă, examenul de admitere la facultate și la liceu. Tot așa cum am introdus și învățământul profesional. Această ieșire arată disperarea doamnei Andronescu de a dovedi că ea face agenda educației din România, când, de fapt, toată lumea încercă să găsească o cale elegantă să o scoată din scenă.


Colecționara de funcții publice (președinta asociației fanilor Suzanei Gâdea (cred), președinta asociației foștilor lideri de sindicat comuniști (crede), senator, ministru, rector, președinte al Senatului universitar, vicepreședinte PSD, președinta Consiliului Național al Rectorilor) simte că timpul ei a trecut: tocmai a fost dată jos de la Consiliul Național al Rectorilor. Pricopie nu mai ascultă de ea, dar cea mai grea lovitură o va primi de la Costoiu. Care îi spune „da mamițico” pe față dar face tot cum crede el. Ponta abia așteaptă să scape de ea.

De ce, așadar, acestă propunere este mârșavă?

1) Pentru că Legea educației exact asta prevede: ministrul poate decide, prin simplu Ordin al ministrului, să se dea examen la facultate. Noi am introdus în 2012 examenul la facultate (OM semnat de dl. Baba). Iar Guvernul Ponta a schimbat asta! Deci în aprilie Guvernul Ponta spune: „universitățile pot să nu dea examen la facultate” după care, în iulie, Guvernul Ponta spune „să se dea examen”. Curată mârșăvie politică. Dacă Andronescu crede că trebuie dat examen la facultate, de ce nu a făcut asta când a fost ministru (de trei ori!!!)? Noi am făcut-o. Este mârșăvie? Este.

Conluzie: pentru a demonstra că ea dă azimutul în educație, face tam tam pe o chestiune care poate fi rezolvată simplu, chiar și mâine, prin ordin de ministru. Dar Ecaterina Andronescu vrea neaparat să lase o dâră în Legea educației.

2) Propunerea este mârșavă pentru că vrea să scadă presiunea pe bacalaureat, astfel încât la anul, să poată să dea diploma de bacalaureat la toată lumea, spre satisfacția electorală a PSD. Este mârșăvie? Este.

3) Ceea ce face Andronescu este mai grav decât un plagiat: deconstruiește pe spinarea elevilor ceea ce am făcut noi pentru ca, un an după aceea, din interese politicianiste, să refacă ceea ce tocmai a distrus. Este asta mârșăvie? Este.

4) Dar domna Andronescu este mândră: poporul o iubește, pentru că, zice ea, „sindicatele sunt de acord”. Să mă ierte Dumnezeu, dar ce au a face sindicatele cu admiterea la facultate? Chiar nimeni nu observă cât de defectă e gândirea? Deci „vreau examen la facultate pentru elevi iar sindicatele (pe cine reprezintă ele???) sunt de acord”. Jesus!!!

Doamna Andronescu, încetați să vă faceți de râs doar din vanitatea de a vă lega numele de ceva anume în învățământul românesc! Admirați-vă în liniște cele 20 000 de diplome de excelență pe care le-ați primit de la toate asociațiile și academiile-fantomă, mergeți și la iarbă-verde, admirați natura, frumusețile țării, vă rog, faceți și altceva decât să stați în platourile de televiziune. Soarele verii e mult mai plăcut decât reflectoarele televiziunilor. Veți avea surpriza să constatați că învățământul românesc va funcționa mult mai bine fără dumneavoastră, veți avea surpriza că există și alte lucruri frumoase în viață decât să atingi performanța de a vorbi și dormi în același timp... Nimeni nu vă cere să vă retrageți definitiv, ne-am obișnuit prea mult să vă vedem la televizor de 7 ori pe zi, dar măcar așa, o lună de vacanță, nu ne dați și nouă? Pliiiiz.

PS: traducere, pentru jurnaliști, a ceea ce a spus Andronescu astăzi:

„după ce l-am înjurat pe nebunul de Funeriu și ai lui că au introdus examenul la facultate acum doi ani, eu susțin ideea examenelor la facultate iar sindicatele sunt de acord”

PPS: Ce spune Legea educației: 

Art. 142
(1) Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului elaboreaza anual o metodologie-cadru privind organizarea admiterii in institutiile de invatamant superior de stat si particulare din Romania. 
(2) Fiecare institutie de invatamant superior elaboreaza si aplica propriul regulament de organizare a admiterii in programele de studii oferite. Acest regulament se elaboreaza conform metodologiei-cadru prevazute la alin. (1). 
(3) Conditiile de admitere, inclusiv cifrele de scolarizare trebuie facute publice in fiecare an, de catre universitate, cu cel putin 6 luni inainte de sustinerea concursului de admitere. 

Comentarii

  1. Nu foarte eleganta, dar corecta analiza dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce suntem noi blestemati sa avem pe cap ca sa ne conduca personaje ca iliescu, nastase, ponta, abramburica si altii ca ei, tineri si batrani, toti provenind din vechea securiatate si activisti pcr sau progeniturile lor (cele mai tampite, ca capabilii au plecat in vest) ??

    Cand vom scapa de ei si cum? Nu putem sa-i adunam pe toti intr-o vale si sa-i lasam acolo pana mor sa-si faca singuri tara lor acolo?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România