Unica șansă a PDL: să reprezinte lumea reală

Partidele politice, prin mesaje meșteșugite și mincinoșii credibili care le vehiculează, creează în mintea oamenilor o realitate paralelă. Darwinismul care operează în această realitate paralelă duce la promovarea în funcții de conducere a celor mai buni mincinoși cu cele mai meșteșugite mesaje. Îi promovează pe ”papagalii mincinoși”.

Să o recunoaștem: USL a atins marea artă în acest exercițiu, meșteșugind mesaje care se pliază pe orizontul de așteptare al publicului devenit țină, chiar dacă acel orizont de așteptare nu reprezintă realitatea. Ține câțiva ani.

De aceea am ajuns să fim guvernați de ”papagali mincinoși”. Greșeala fundamentală a partidelor politice este că, sistematic, contrapun acestor ”papagali mincinoși” alți papagali mincinoși, doar colorați altfel. Oamenii normali, care operează cu realități, nu sunt promovați în partide. De aceea oamenii normali (marii intelectuali-politicieni i-au numit sofisticat ”majoritate tăcută”), care instinctiv contrapun celor auzite la televizor din gura papagalilor mincinoși realitatea zilnică, au demisionat din viața publică și nu mai merg la vot.

Acest lucru este evident de fiecare dată când un ”om normal” este într-o confruntare cu politicieni la televizor. Scandalul laptelui a relevat acest lucru. Dacă USL ar fi contrapus realității ar putea fi făcut praf, lapte praf, rapid. 

Realitatea românilor este cea mai credibilă opoziție la acest Guvern catastrofal. Realitatea plagiatului lui Ponta, realitatea din scandalul laptelui, realitatea creșterii prețurilor, realitatea din sănătate, realitatea mizeriei de pe stradă și multe alte realități pe care cineva ar face bine să le spună. Dar acel cineva trebuie să fie real, nu un alt papagal mincinos.

Rolul unui partid politic nu este să cucerească puterea. Rolul unui partid politic este să facă bine țării. Oamenii care se adresează realității fac bine țării. Politicienii care operează în realități paralele distrug țara, cu atât mai mult dacă au puterea. 

Și pentru că e la modă lupta din PDL: sunt siderat să văd că cei care-l conduc acum sunt în zona realităților paralele. Mă uit pe înregistrări video ale ”show-urilor politice” pe care le dau prin țară și nu-mi vine să cred. Glumițe, metafore, subânțelesuri, jocuri de cuvinte fumate. Pe scurt, chestii de doi bani.

Nu actualii lideri ai PDL sunt cei care fac cea mai credibilă opoziție ci realitatea. 

Soluția este tot în realitate: liderul care va câștiga competiția în PDL are o singură cale: să se debaraseze urgent de toți, subliniez, TOȚI, papagalii mincinoși, indiferent de cât au cotizat la partid. Indiferent dacă sunt sau nu în Parlament. Trebuie să promoveze oameni reali care se adresează realității. După ce ai avut puterea trei ani e simplu să-i găsești: te uiți la cei care în Guvern, Parlament, primării sau consilii județene au lăsat ceva concret în urmă. Și îi promovezi. Doar ei pot să-i mai atragă pe oamenii normali care vor să trăiască într-o Românie reală, nu într-o realitate paralelă. Și îi elimini pe cei care au produs doar vorbe sau au făcut greșeli. Fără milă, pentru că ei nu vor avea milă cu România. Așa cum spunea un om pe care-l apreciez: nu contează cine e adversarul. Contează mai presus de toate pe cine ai alături.

Comentarii

  1. nu de mult, mai precis prin 11 martie, faceam un comentariu pe marginea unei postari a lui Sever Voinescu pe facebook:
    "eu toata viata am fost de drepta, dar pana acum inca nu m-am regasit in acest pdl presarat cu corupti si comunisti... cum poti sa stai alaturi de asemenea personaje (nu are rost enumerate, dar se stiu) si sa vi pe urma sa sustii ca tu faci altfel de politica... oameni ca sever, macovei, preda, baconschi, funeriu, boc si multi altii chiar nu-si au locul in aceasta troaca... asta daca vrei sa sustii in continuare ca vrei sa faci o altfel de politica
    si in definitiv care e problema cu pdl-ul asta, ce e asa de interesant la el de nu poti sa-l parasesti si sa faci un pardid adevarat curat, cu oameni integri, cu o lista de critetii de integritate clare, pentru ca altfel ceea ce fac reformistii nu este altceva decat gargara..."
    .............
    " singura sansa pe care o are grupul reformistilor este sa ia taurul de coarne, sa plece din acest pui fesenist cu nume de pdl si sa faca impreuna cu oameni adevati un partid puternic bazat pe principii... voi nu intelegeti ca la acest congres nu votam noi, astia ca simpatizam cu grupul reformistilor ci buruienile fesenista ale buldogului care era la spa cand se striga "iesi afara javra ordinara"... sa se puna la masa Macovei, MRU si toti ceilalti care au demonstrat ca au coloana si sa reconstruiasca ceva de acum, altfel la alegerile din 2016 vor avea soarta pnt"
    http://www.facebook.com/sever.voinescu/posts/10200781046067282

    RăspundețiȘtergere
  2. Da,macar de var urma sfatul PDL,ar fi ideal.

    RăspundețiȘtergere
  3. ... iar primul pas ar fi să nu mai generalizations, primul pas ar fi să le spuneţi numele. E aceeaşi greşeală pe care aţi făcut-o în timpul lui Boc: trebuie să prezentaţi oameni şi fapte. După atâţia ani tot Băsescu e singurul despre care se vorbeşte şi puţin despre Boc (Băsescu vorbeşte despre el). Şi atât. În rest toţi sunt de-personalization. Şi-i păcat să nu-i ştim.

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa este. PDL trebuie sa iasa din minciuna si incompetenta sau fie se va topi in USL fie va dispare. O sansa ar fi d-na Macovei daca au destula minte s-o puna in frunte.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asa este. PDL ori iese din minciune ori se topeste in USL ori disspare. O sansa ar fi sa o aleaga pe d-na Macovei in frunte.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu vrea nimeni lumea reala..pentru a avea puterea de acceptare a acesteia trebuie multa cutura civilizationala si multa tarie de caracter ..si multa rationalitate..

    RăspundețiȘtergere
  7. PDL e in realitate ca si USL. E aceeasi realitate, a intregii clase politice, o singura realitate: cum sa jefuim mai bine si repede populatia fraiera.

    In ceea ce priveste poporul, bugetarii, pensionarii si asistatii social, si firmele clientelare politic, astia nu vor schimbare. Majoritatea de frica sa nu vina ceva si mai rau. Politrucii si firmele lor fiindca o duc bine asa cum e acum.

    De aceea nu au incredere in intelectuali ca dv. educati in lumea buna. Daca mizati pe spiritul revolutionar al populatiei, pe initiativa etc., gresiti, sunt lasi si comozi. Si needucati, adica educati in sistemul tampit si distructiv scolar de la noi, de 70 de ani.

    Poate o foame reala, ceva de tip Grecia sau mai rau, sa-i scoata in strada, dar nici asa nu cred ca vor accepta sa fie condusi de oameni capabili, cu mentalitati diferite. Ii vor accepta tot pe borfasii si mincinosii de care vorbiti.

    Poate ceva ca-n Chile, sa duca la vreo schimbare, nu stiu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Doi papagali mincinosi sunt acum la educatie si cercetare. Unul mai mare ca celelalt! Stau uimit si deconcertat si ma intreb oare ce o fi in capul lor? Cred ca nimic din moment ce sunt pusi acolo sa faca bine o treaba si ei fac exact pe dos, dupa niste reguli aleatorii (probabil numai de ei stiute care duc in mod cert la castig in folosul lor si al gastii pe care o reprezinta). E cumplit si jalnic sa fii un tanar la 40 de ani, sa-ti atarni tinichele de diplome la CV, sa ai pretentii de manager dar sa nu intelegi nimic din domeniul pe care esti pus sa-l conduci! E ceva de neinchipuit! Iar ne intoarcem cu 25 de ani in urma!

    RăspundețiȘtergere
  9. A avut loc o reintoarcere violenta la trecut a mafiilor din universitar. In toate universitatile sunt familii intregi, incredibil, chiar si la UVT unde am terminat eu inainte de a emigra. Chiar m-am gandit sa fac un graf cu toate relatiile de rudenie, amante, interese, pile de tot felul care ocupa toata universitatea. Numai sa-mi gasesc timp. Este incredibil !!!! Numai fosilele de trista amintire care acuma au intrat si in Cnatdcu desi sunt pensionari si copiii lor. Ar fi un graf urias.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Radu Stroescu, e musai sa va faceti timp sa faceti infograficul acela. Daca stim de lucruri rele si le ascundem, nu suntem noi oare complici morali la acea situatie?

      Ștergere
  10. In abstract aveti dreptate... insa pe de alta parte uitandu-ne la cei doi "challengers" la conducerea PDL vedem doua doamne dintre care una se declara propria sa admiratoare (aduceti-va aminte de episodul penibil cu dna. Udrea intervenind "anonim" la un post de radio), iar cealalta face declaratii patetice in PE despre 1.5 milioane de voturi falsificate la referendum in contextul in care nici o ancheta nu a dovedit nici o frauda de o asemenea anvergura... In plus, nici pe dna. Macovei n-am mai auzit-o luptandu-se sa dovedeasca existenta celor 1.5 milioane de voturi furate.

    Oare lor nu li se potriveste formula de "papagli mincinosi"... ca nu vorbim despre Zeul Suprem al PDL-ului, al carui sir de afirmatii "re-evaluate" este notoriu.

    Asa ca, teoria e buna, dar de unde gasim oamenii care sa fie cu adevarat altceva decat "alti papagali mincinosi doar colorati altfel"? ... si mai ales sa aleaga adevarul chiar si atunci cand interesele politicianiste ii impinge spre minciuna

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România