Logica și reumatismul la creier al politicienilor

Unii erau neîncrezători când spuneam că exercițiile de logică provoacă ”reumatism la creier” majorității politicienilor. Vă propun un prim exercițiu de logică în această săptămână pentru a decide dacă am sau nu dreptate. 
Pentru că exercițiul este foarte simplu, el este pentru cuplul Antonescu/Ponta. Puteți ușor diagnostica dacă cei doi au reumatism la creier sau dacă posedă logică.

Realitatea 1: În decembrie 2011 comisarul european Dacian Cioloș spunea într-o conferință de presă:

”L-am felicitat pe domnul ministru, în numele Comisiei Europene, pentru curajul și determinarea pe care le-a arătat în reformarea sistemului de învățământ din Romania. Este o acțiune foarte apreciată la nivelul UE pentru că se înscrie în liniile directoare pe care Comisia Europeana vrea să le impună prin viitoarele programe și politici europene și după 2014”

Realitatea 2: Cum Antena 3 nu a relatat știrea, Crin Antonescu și Victor Ponta nu au crezut-o. Cum n-au crezut nici după ce-au văzut înregistrarea video, au adresat o scrisoare Comisiei Europene (vezi aici) în care întreabă dacă într-adevăr dl Cioloș a spus acest lucru.

Realitatea 3: ca raspuns la intrebarile lui Victor Ponta si Crin Antonescu, Dennis Abbott, purtatorul de cuvant, al comisarului european pentru educatie, Androula Vassiliou (care este reprezentanta liberalilor în Comisia Europeană!), a declarat că (vezi aici):

”Opiniile privind reforma sistemului de educație din România, exprimate de comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloș în timpul recentei sale vizite la București, sunt cele ale Comisiei Europene. (...) România a adoptat o reformă sistemică, ambițioasă, la toate nivelurile educaționale. Rezultatele românești la testele internaționale arată nevoia urgentă de consolidare a calității sistemului de educație în ansamblul său. De aceea, este important ca reformele să continue, întrucât învățământul poate fi ameliorat doar prin eforturi susținute privind politica în domeniu”.

Test de logică nr. 1: Având în vedere că educația mergea prost în ultimii 10 ani și având în vedere că noua lege a educației a primit aprecierile de mai sus ale Comisiei Europene, ce trebuie să facă cuplul Antonescu/Ponta odată ajuns la guvernare?

Răspuns 1: Să asculte de Ecaterina Andronescu, Remus Pricopie și de sindicate și să întoarcă Legea educației la ceea ce era înainte.

Răspuns 2: Să păstreze Legea educației din 2011 așa cum este și să se îngrijească să o pună în aplicare în continuare.

Aștept diagnosticul dumneavoastră. Pentru că la lege au umblat deja. Cu bocancii.

Comentarii

  1. Raspunsul e evident, dar:

    - nu stim in ce masura celor doua personaje chiar le pasa de opinia Comisiei Europene
    - pentru a putea accepta sa continui un lucru bun inceput de un adversar politic e necesar sa ai o doza smerenie. maturitate, caracter pentru accepta si recunoaste ca cineva care ti-e adversar a facut o chestie buna. Vi se pare ca personajele de mai sus au aceste calitati?
    - din nou, tine de maturitate sa te poti aseza intr-o pozitie/perspectiva in care urmaresti interesul tarii pe termen lung si din pacate exista prea putini care pot sa poata urca acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei doi paranoici, inculti si prosti de fudulie, vor duce tara de rapa. Monica Macovei: "dreapta umple visteria vine astanga si-o goleste!" Din pacate, stanga goleste toata tara de bani, de continut, de valoare...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu sunt medic, nu mai sunt parinte cu copii la scoala (au terminat insclusiv nivelul superior)dar la reumatism am experienta. Reumatismul lor la creier este deja la nivel de anchilozare,desi cate un neuron ici colo cam greu sa pateasca asa ceva.Mai degraba sunt impaienjeniti de neutilizare indelungata sau cum spune bunica "au mintea odihnita".Nu mai comentez nimic pentru ca am convingerea dureroasa ca atat timp cat pentru ei nu conteaza Romania si romanii in contexrul european nu pot decat sa-mi fie mila de cei care nu inteleg ce rau ne fac tuturor aceste persoane.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule ministru, daca acest reumatism cerebral ar avea cauze patologice :) macar ai putea sa le gasesti o scuza si ar fi greu sa-i consideri vinovati. Avind insa in vedere ca amputarile si modificarile ce le fac Legii din 2011, au la baza doar motivatii personale si de grup, fara sa-i intereseze realitatile si nevoile concrete din sistemul romanesc de invatamint, cred ca pot fi acuzati de crima cu premeditare impotriva viitorului, a sanselor si perspectivelor acestei tari, cladite prin educatie.
    Mare pacat!

    RăspundețiȘtergere
  5. testul de logica ar avea o utilitate in momentul in care se adreseaza unor oameni normali, nu unor schozofrenici

    RăspundețiȘtergere
  6. acest exercitiu de logica s-ar justifica in cazul in care protagonistii lui ar fi niste persoane normale nu niste schizofrenici si motomani

    RăspundețiȘtergere
  7. am citit declaratia si sunt incantat de aprecierile pe care le-ati primit . felicitari pt curajul dvs.

    RăspundețiȘtergere
  8. Reforma initiata de dumneavoastra este cea maiambitioasa si mai relevanta din ultimii 20+ ani.

    Doar limitarea copierii la Bac' va avea rezonanta pentru inca 5 ani, cu toata lipsa de logica a USL.

    O mai buna informare a publicului si o presiune din partea sa e ceea ce poate schimba lucrurile in mai bine.

    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România