Rezultatul real al alegerilor prezidenţiale din România

După centralizarea tuturor secţiilor de votare din ţară cât şi a majorităţii secţiilor de votare din străinătate (mai sunt 47 de sectii din diaspora) Traian Băsescu are un avans de 60 301 de voturi. Deci Traian Băsescu a câştigat alegerile. Aud că BEC a centralizat deja 74% dintre voturi şi Traian Băsescu are un avans 50.6-49.4.

UPDATE 6:13 am: Hrebenciuc iese pe Realitatea TV şi da din colţ în colţ, nu prezintă decât pe fugă rezultate parţiale, la 80% din voturi numărate. Vorbeşte despre iregularităţi (!) şi despre o întîlnire cu PNL pentru a decide acţiuni politice ulterioare.

UPDATE 6:50 am Pentru sceptici: numărătoarea PDL a fost făcută pe baza PROCESELOR VERBALE şi nu pe baza estimărilor. Realitatea TV a început să dea rezultatele finale pe judeţe. Astfel la jud. Braşov şi jud. Cluj datele nostre sunt EXACT cele date de Realitatea TV (30 334 voturi mai multe pentru Traian Băsescu la Braşov şi 88 135 voturi în plus la Cluj). Deci nu aveţi niciun motiv de dubiu.

Comentarii

  1. sa dea Dumnezeu sa fie adevarat.ieri la 21:30 tata a plecat inapoi la lucru in spania, va spun sincer cand insomarul a dat sondajul ia dat lacrimile-n ochi.atat eu cat si el am votat basescu.maine sper sa-i dau o veste buna dupa ce BEC anunta ceva rezultate partiale

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitări România!

    P.S. Apropo de darwinism politic - ce-ar putea face rozătorul rozaliu? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bravo Daniel! Extraordinar finish! Yours, MN

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

    Domnule Funeriu, mii de multumiri - dupa supararea de aseara, n-am indraznit sa cred vestea cea buna pana cand n-am vazut-o aici.

    Emmy

    RăspundețiȘtergere
  5. Am suportat o zi de infart si ma bucur c-a invins "democratia in razboiul cu presa".Pare ceva absurd dar expresia d-lui Sebastian Lazaroiu va ramine in istorie sau cel putin in mintea mea .S-a intimplat ceva ce parea pierdut din start.Ii multumesc mosului Nicolae ca mi-a adus Presedintele inapoi.Sanatate,putere si calm pentru ce va urma.

    RăspundețiȘtergere
  6. Băsescu e primul preşedinte în mod clar "manipulat de forţele obscure dinafara ţării".

    Asta e răzbunarea "golanilor".

    RăspundețiȘtergere
  7. Suntem invingatori ! Nu au putut ei (PSD) fura cat am putut noi vota ! Victorie ! Traian Basescu presedinte !

    RăspundețiȘtergere
  8. Acum vreau sa vad (ca si votant mai degraba al guvernului Croitoru) daca exista perseverenta ca sa se propuna din nou guvernul Croitoru.

    RăspundețiȘtergere
  9. N-am dormit pana dimineata dar a meritat. Am pus capul pe perna doar cand am fost sigur ca rezultatele numaratorii paralele comunicate de PSD converg spre rezultatele comunicate de PDL.

    Vreau sa ii felicit pe cei de la PDL pentru demnitatea si tenacitatea din ultimele ore.

    Astept ca dl. Mircea Geoana sa isi respecte angajamentul de a-l trata cu respect pe fostul presedinte al Romaniei, si posibil viitorul presedinte al Romaniei, Traian Basescu.

    RăspundețiȘtergere
  10. Prieteni, trebuia sa puneti capul pe perina de la ora 21:00 dupa declaratia celui pe care l-ati si l-am sustinut. Incrderea intr-un lider inseamna incredere in declaratiile sale. (cel putin in cele de o asemenea importanta ca cea de aseara) In momentul in care Dl Basescu a spus ca aceste alegeri nu pot fi fraudate , si-a asumat riscul ca in caz de infrangere sa nu poata contesta rezultatele. A rostit calm ca a castigat nu a sarit ca si un popandau (se stie el). Atunci puteam pune capul pe perina. La ora 21:00 prieteni. Nici eu nu l-am pus :)

    RăspundețiȘtergere
  11. O victorie pentru România!

    Atenţie mare, sunt semne ca parlamentul va dori guvern minoritar PDL, pe care îl vor sabota copios, în aşteptarea costurilor sociale inevitabile care vor rezulta în urma crizei.

    Dacă nu votează cabinetul Negoiţă - dizolvare ! Ăştia nu mai trebuie lăsaţi în configuraţia actuală, mai ales petroliberalii, care s-au compromis şi în faţa propriului electorat !

    RăspundețiȘtergere
  12. Marturisesc ca nu credeam intr-o revenire. Felicitari! E clar ca a contat foarte mult confruntarea directa si noaptea de dupa ea. E interesanta si participarea mare la vot. Merita de analizat serios motivatiile diverselor categorii de populatie pro si contra care au iesit la vot si apoi de facut o strategie pentru folosirea acestui capital in sprijinul unor reforme rapide (inclusiv a reformarii parlamentului, chiar cu pretul unor alegeri anticipate rapide).
    Calin

    RăspundețiȘtergere
  13. " SISTEMUL LOR DE FRAUDARE A FOST MAI BUN " (Victor Ponta) :)))) Cea mai tare afirmatie pe care putea sa o faca capabilul asta. Am si eu o intrebare?

    Cum vantu a pierdut geoana? :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa te culci presedinte si sa te scoli prostanac, iata o performanta de cartea recordurilor.

    RăspundețiȘtergere
  15. Tot respectul "oamenilor Presedintelui".

    V-ati "compromis" bine.

    RăspundețiȘtergere
  16. Bătrånul sforar Ion Iliescu, cu obsesia sa pentru lovituri de stat cu hoarde de mineri şi acţiuni subversive, a constituit însă dintotdeauna o ameninţare la adresa siguranţei naţionale.”

    Acest bunicut sforar nu se lasa…
    El spune ca daca sondajele (alea ale lor) aratau clar ca Geoana este castigator iar acum este Basescu in top, inseamna ca s-au fraudat puternic alegerile…

    Cat de rau si anti roman poti sa fi sa jignesti toti romanii care nu au picat in plasa intoxicarilor si aproape toti romanii din diaspora care au votat contra aliantei “ciudate” si deci pro Basescu…?!

    Repet si ma opresc, militarii vor avea raspuns la intrebarile lor, insa ceea ce “doare” este faptul care arata cat de usor poate fi intoxicat si militarul roman (unii dintre ei) si cat de lipsit de discernamant este…

    Ce draqu asteapta militaru roman de la PSD si “comp(l)otul” asta ciudat presarat cu Crini, Becali, Vadimi, si alte cudatenii ???!!!

    http://www.semperfidelis.ro/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?31996.last

    RăspundețiȘtergere
  17. Am mai zis-o: apai cand "omor: eu pe cineva, mort ramane! http://www.apahideanu.ro/2009/12/necrolog.html

    RăspundețiȘtergere
  18. Daca Basescu va si intelege ceva din votul de ieri, abia atunci va fi meritat votul meu.

    RăspundețiȘtergere
  19. Sunt convinsa ca nu poate fi vorba de frauda si ca asta e rezultatul real al votului. Si totusi, dle Funeriu, cum puteti "savura" dvs si PDL o asemenea victorie? Tara e mai divizata ca oricand, Basescu iese cu cuvinte de genul ''i-am ciuruit". E o victorie sarbatorita mitocaneste de pdl, chiar daca, recunosc, in mod ridicol contestata de psd. Realizeaza cineva din pdl ca desi declarat invingator, Basescu e antipatizat si antipatizeaza cu jumatate din tara asta? Ca va fi in continuare presedintele scandalagiu si mitocan? Ca antagonismul va fi de-acum mult mai mare? Sperati cumva intr-o schimbare de personalitate a lui Basescu? Sperati ca se va produce o schimbare de structura in Parlament dupa dizolvare?

    RăspundețiȘtergere
  20. Doamne Ajuta!
    O victorie mare si cu atit mai frumoasa cum cit putini mai credeau in ea.

    Noroc ca am scapat de "Mihaela, dragostea mea!" ca tare prostanac era individul ala.

    RăspundețiȘtergere
  21. In nici un caz nu este o victorie, si daca este, ea nu este mare si frumoasa. Cum ar putea fi? Jumatate din romani a votat impotriva.

    RăspundețiȘtergere
  22. @veronika, dintr-un alt unghi (stiu, revoltator) situatia arata asa: candidatul sustinut de PSD+Antonescu+PNL+C.V.Tudor+PRM+Kelemen+UDMR+Becali+PNGCD + cei 3 "moguli" + Realitatea + Intact + presa scrisa afiliata a obtinut un scor mai mic decat T.B. Altfel spus, acel 49,66% se imparte tuturor celor sus-mentionati, pe cand Basescu isi aroga deplin restul de 50,33%.

    RăspundețiȘtergere
  23. @apahideanu

    Da, recunosc (si fara revolta), eu ma refeream exclusiv la votanti. Vrei sa spui ca Basescu a invins si partidele si presa. Eu nu m-as entuziasma asa de tare. Asta s-a bazat, cred eu pe o masina de partid puternica in teritoriu si pe platitudinea personajul Geoana, nu pe simpatia pentru Basescu sau pe profunzimea "ideilor" si "programului" (care? ) basesciene. As vrea sa cred ca nu s-a votat cu mentalitatea "sa le-o dam la gioale" (asa cum s-a sarbatorit in Modrogan) ca ar fi prea trist. Asadar, chiar daca romanii nu au votat precum le-au dictat partidele in prezidentiale, tot sunt jumatate anti-Basescu. Nu e clar, dat fiind scorul atat de strans de acum, ca in alegerile parlamentare PDL ar obtine majoritatea.

    RăspundețiȘtergere
  24. Teoria "Big-bang"-ului spune ca Universul s-a nascut din nimic (dintr-un zero).
    Teoria "Impozitului forfetar (minimal)" spune ca daca ai la firma desfacere zero/an, atunci din acel zero trebuie sa platesti statului 500 euro/an.
    Cum sa scoti 500 euro dintr-un zero ?
    Rezultat: cca. 130.000 de firme s-au desfiintat in 2009.

    RăspundețiȘtergere
  25. @veronika
    1. Ma tem totusi ca va deveni (sau cel putin ar merita sa devina) un studiu de caz in marketingul electoral.
    2. Nu risc generalizari hazardate si nesustinute metodologic, dar iti marturisesc ca cel putin in cazul meu personal si al altor 2, poate 3 prieteni, principala motivatie a fost tocmai maniera in care mass media mainstream au prezentat totul in ultimele luni, sfidandu-mi pur si simplu inteligenta.
    3. Tot metodologic, a vota in favoarea unuia dintre candidati nu inseamna in mod automat a-l respinge pe celalalt, decat in ceea ce constituie eroarea logica a gandirii binare/adversative (either-or-thinking fallacy). In unele cazuri, alegatorului pur si simplu unul din cei 2 pare mai simpatic decat celalalt. In altele mai putin antipatic, etc. Nu tot timpul cele 2 variante sunt reciproc exclusive. Ex. Nu toti alegatorii din turul I ai lui Antonescu (si care in turul II au votat pentru Geoana) au votat negativ impotriva lui Basescu. Cel putin probabilistic, unii din ei (chiar daca mai putini) poate au fost pur si simplu convinsi de Geoana.
    Cuantificarea cea mai fidela a unei asemenea psihologii electorale o ofera sistemul de vot preferential alternativ (se practica bunaoara in Australia), unde pe pozitia I in buletinul de vot plasezi candidatul preferat (insemnand sa zicem 10 puncte), apoi pe pozitia a 2 pe urmatorul ca preferinta (echivalent asa zicem 6 puncte), apoi pe al treilea (4 puncte) samd. Media ponderarilor aduce cu sine cel mai inalt coeficient de fidelitate electorala. Ma rog, poate ca un asemenea sistem e inca prematur pentru Romania.

    RăspundețiȘtergere
  26. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  27. @ apahideanu

    Da, sunt de acord ca e posibil sa se fi intamplat ceea ce sustii (si cu faptul ca sistemul de vot preferential e prematur pentru Romania). Cat despre sfidarea inteligentei prin linsajul mediatic la adresa lui Basescu, am constatat si eu acest fapt, insa mult mai revoltatoare mi s-a parut atitudinea batjocoritoare a lui Basescu si a acolitilor sai (si aici nu ma refer la oameni inteligenti, ci la cei apropiati). Cred ca Basescu ne-a sfidat in modul cel mai josnic inteligenta in ultimii doi ani. V-o spun cu toata parerea de rau, ca una care nu a votat niciodata cu Iliescu, Nastase, si nici cu Geoana (desi asta s-ar fi putut intampla, daca aveam o sectie de vot in apropiere). Deci si antipatia fata de Basescu se datoreaza faptului ca e pe fata smecher si ne prosteste in fata. Prostul Geoana era mai ingenuu, si pe moment, suportabil. Dar ce sa mai intram in amanunte... fiecare a rationat cum a putut si adevarul nu il detine nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  28. Update Geoana va iesi in cateva minute in conferinta de presa. Filmuletul in care tzopaia de bucurie este trucat!

    RăspundețiȘtergere
  29. @ Daniel P Funeriu

    Domnule Funeriu,
    Acum că alegerile s-au încheiat, credeţi că puteţi să vă îndepărtaţi de "strategia discursului de partid" şi să reveniţi la preocupări ceva mai intelectuale? Abia aştept un subiect care nu este legat de preocupările mărunte.

    RăspundețiȘtergere
  30. Bravo, Romania! Felicitari, Dumnule Funeriu! Mult curaj si putere de munca in viitor! Greul de acum incepe. Important este sa nu va lasati descurajati. Cu mult respect, A.A.C.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România