14 Intrebari catre Romani

Am vazut aceste intrebari pe net. Ca raspuns la intrebarea Traiti Bine? Le postez si pe blogul meu.

1) Ce maşină aveaţi în noiembrie 2004? Ce maşină aveţi în noiembrie 2009?

2) Cu ce vă duceaţi la muncă în 2004? Cu ce mergeţi la serviciu în 2009?

3) Cîte maşini străine şi-au cumpărat românii între 2004-2009? (sînt aproape sigur că de peste 10 ori mai multe decît în primii 15 ani scurşi de la revoluţie)

4) Cîte maşini străine vedeaţi în Bucureşti în 2004? Cîte acum? (Eu în 2004 făceam un sfert de oră pînă la serviciu, acum fac o oră jumătate fiindcă a crescut enorm numărul de maşini, repet, majoritatea străine)

5) Cîţi tineri dintre cunoscuţii dvs. stăteau cu chirie în 2004? Cîţi dintre ei stau acum în casa lor, luată în rate?

6) Cîte concedii v-aţi făcut în străinătate în perioada 1989-2004? Cîte concedii v-aţi făcut în străinătate în perioada 2004-2009?

7) Unde anume (Londra, Paris, Madrid, Milano) v-aţi făcut concediile între 2004-2009? Unde (Paralia Katerini, Chişinău, Velico Tîrnovo) pînă în 2004?

8) La cîte stele vă făceaţi concediile pînă în 2004? La cîte stele după 2004?

9) De cîte ori aţi vizitat ţări din Europa vestică între 1989-2004? De cîte ori după?

10) De cîte ori mîncaţi la restaurant pînă în 2004? De cîte ori mîncaţi la restaurant din 2004?

11) Cîte lucruri de firmă aveaţi în garderobă în 2004? Cîte acum?

12) Ce televizor aveaţi în 2004? Ce televizor aveţi acum?

13) Aveaţi aer condiţionat şi termopane în 2004? Acum aveţi?

14) Ce salariu – în euro – aveaţi în 2004? (atunci un euro era vreo 40.000 de lei) Ce salariu în euro aveţi acum? (Salariul mediu a crescut de cîteva ori în euro)

Comentarii

  1. Si toate astea datorita lui Basescu ?!?!? Gata , m-ati convins: IL VOTEZ !
    P.S. Atata a putut sa scoata creierasul ala de om de stiinta ...?

    RăspundețiȘtergere
  2. La toate pe plus, corect. Datorita lui Tariceanu, bineinteles. Ca tot nu vad ce legatura are presedintele cu cresterea economica. Sa iasa Base azi sa spuna ca il pune pe Tariceanu premier si il lasa sa isi faca treaba si il votez cu doua maini.

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmm... Imi vine in minte dialogul din Filantropica intre Diaconu si poetul Garii de Nord, poezia cu masinile straine: "fetitele se-arata la sosea / fiind plimbate in masini straine / dar ele tot iubeste tara sa / chiar si plimbate in masini straine"... Hai, domnul Funeriu, veniti cu ceva proaspat. Eu recunosc ca am acum doua biciclete, amandoua straine. In 2004 aveam numai una, englezeasca. Da, nivelul meu de trai e mai bun. Ce legatura are insa asta cu Basescu?? Poate reusiti sa scrieti iute un post mai inspirat, ca asta e cam jenant.

    Donkey Hot

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnu' Funeriu, las'o jos ca macane. Ai vazut la dezbaterea in turul unu, cand s-a apucat basescu sa spuna ca in timpul mandatului sau au crescut salariile si pensiile, ce hohote de ras au izbucnit din tabara sustinatorilor lui Crin? De ce oare? Te asigur ca aceleasi hohote de ras le trezeste si postarea dumitale.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Daniel P Funeriu

    Cât pe ce să mă las manipulat.
    Am şi eu o întrebare, a 15.

    15. Câţi din cei care trăiesc mai bine astăzi datorează acest lucru domnului Tăriceanu (şi domnului Geoană, din umbră, după despărţirea de PD), câţi dintre cei care trăiesc mai prost astăzi datorează acest lucru domnului Băsescu care a menţinut criza politică 4 ani şi domnului Boc care a măcelărit orice principiu într-un an. Apropo, umblă vorba că s-a mai declarat o OUG neconstituţională. Curat profesor.

    Eu unul trăiesc cam de 10 ori mai prost acum decât în 2004 şi nu învinovăţesc pe nimeni. Poate am exagerat cu 10 ori, dar de 5 ori trăiesc cu siguranţă mai prost. Să nu se înţeleagă că în 2004 trăiam bine, numai că atunci nu ştiam că trăiesc mai bine ca acum. :D

    Citesc întrebările şi mă bufneşte râsul, un râs isteric... călătorii în străinătate, ieşiri la restaurant, garderobă, maşini, aer condiţionat, termopane... domnule Funeriu, nu toată lumea trăieşte precum colegii dumneavoastră de partid, aici, jos de tot, unde oamenii par ca furnicile, oamenii sunt amărâţi, mult mai amărâţi decât vă puteţi imagina dumneavoastră.

    Singura ieşire din ţară am făcut-o pe la începutul anilor 90, sponsorizat de o firmă. Maşină, termopane, aere (ne)condiţionate, restaurante... ba nu, la restaurant am fost de câteva ori în ultimii 20 de ani, de două sau trei ori la câte un parastas, o dată sau de două ori la o zi de naştere... Numai ştiu exact, a trecut foarte mult timp de atunci.

    Stimate domn,
    Mergeţi în vizită pe la intelectuali şi oameni care nu fac compromisuri, oamenii cinstiţi ai acestei ţări, oameni care nu au afaceri, care nu sunt angajaţi la moguli, oameni care nu fac bani din piatră seacă... veţi vedea că aceşti oamenii sunt dintre cei care nu mănâncă să plătească întreţinerea, şi veţi vedea cum trăiesc de pe o zi pe altă, nicidecum în asemenea lux pe care îl descrieţi (şi) dumneavoastră prin postarea acestor întrebări, veţi vedea pensionari care se împrumută în fiecare lună înainte de pensie, veţi vedea oamenii la vârsta a treia cum fac obsesii din grijă faţă de cruce, de groapă, de batiste şi prosoape... Zău aşa... întrebările astea de tip revistă glossy se adresează clubberilor de profesie, copii de bani gata, şi poate alţi 1% din populaţia ţării.

    De ce nu întrebaţi câţi pensionari nu-şi pot cumpăra astăzi măcar medicamentele necesare bolilor cronice obişnuite. De ce nu întrebaţi câţi pensionari îşi mai permit astăzi un iaurt sau un covrig în fiecare dimineaţă... Gata, că iar m-a apucat disperarea şi nu-mi permit pastile antistres, nici măcar un ceai de tei... cică calmează nervii.

    Dacă am fost agresiv, prea agresiv, îmi cer scuze...

    RăspundețiȘtergere
  6. Raspunsul este : Da! Traiesc mai bine dar se poate mult mai bine. Deci votez Basescu.

    RăspundețiȘtergere
  7. 1. peugeot 307 vs peugeot 307
    2. masina vs metrou (e trafic domle :-) )
    3. nu stiu
    4. suficient de multe incat sa uimeasca toti colegii straini care vin in Ro
    5. mai multi cu rate actuale, dar nu stiu daca au facut bine
    6. 5 vs 5
    7-11 sunt cam penibile, sorry
    12. Panasonic - Samsung
    13. termopane da, ac nu vs ambele da (incalzirea globala :-) )
    14. nu dau cifre, insa sincer avansarea mea in cariera, nu s-a datorat regimului politic. Recunosc totusi ca un soecialist cu experienta pe care o aveam in 2004 castiga acum de aprox 3 ori mai mult cu aceeasi experienta!

    RăspundețiȘtergere
  8. O duc doar puţin mai bine faţă de 2004, şi consider că dacă nu era episodul "guvern 20%", atât eu cât şi mulţi alţii ar fi dus-o acum mult mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu sunt nemultumit ca in perioada 2005-2009 am facut mai putin sex decat pana-n 2004 , asa ca nu-l votez pe basescu !

    RăspundețiȘtergere
  10. Ultimele sondaje

    INSOMAR: Traian Băsescu 52,1% Mircea Geoană 47,9%

    CURS: Traian Băsescu 51,2% Mircea Geoană 48,8%

    CSOP: Traian Băsescu 51,1% Mircea Geoană 48,9%

    CCSB: Traian Băsescu 51% Mircea Geoană 49%

    Sursa: http://barbosu.catavencu.ro/2009/12/04/sondajele-de-care-va-vorbeam/

    RăspundețiȘtergere
  11. Da, traiesc mai bine ca in 2004. Dar mai putin bine decat daca tara ar fi fost condusa eficient. Nu stiu si nici nu ma intereseaza cine e de vina. Ceea ce stiu e caacum am de ales intre niste oameni care cam fura si unii care fura la greu si imi mai si dau in cap. In conditiile astea eu votez trupa lui Basescu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Stimate Bibliotecare,

    Permite-mi sa ma indoiesc de onestitatea testimonialului dvs., aducand ca si contra-argument abonamentul dvs. la internet. Pare-se ca nu ati facut parte in anii recenti dintre cei care s-au putut delecta cu democratia si a sa instarire a populatiei, insa accesul dvs. la spatiul virtual si frecventa cu care postati (daca imi aduc bine aminte am vazut acest pseudonim si pe blogul Elenei Udrea), denota cel putin un bun pe care il utilizati ceva mai mult ca in 2004.
    Daca gresesc, sa-mi fie cu iertare.

    Pe de alta parte, atentia mi-a cazut pe intrebarea referitoare la frecventa calatoriilor in strainatate si la destinatie. Faptul ca se poate calatori inspre e.g. Milano cu o mai mare usurinta decat 2004 se datoreaza si companiilor low-cost. Si faptul ca astazi avem acces la companii low-cost se datoreaza, printre altele, intrarii in UE. Iar preturile scazute, sau mai bine spus uniformizate, se datoreaza masurilor luate de catre Grupul Popular din Parlamentul European.

    Daca nu exista o legatura directa cu Basescu *macar* in aceasta privinta... Sa-mi fie, din nou, cu iertare.

    Cat despre raspunsul meu personal... este irelevant. In 2004 nici macar nu am avut drept de vot. Dar dupa implinirea varstei de 18 ani am avut ocazia unui interviu fair pentru un job de inceput, in cadrul unei companii austriece. Companie care, marturie din gura Partenerului austriac, a intrat pe piata romaneasca in 2005 (aici spuneti-mi dvs. de ce). Nu ii multumesc lui Traian Basescu pentru primul meu loc de munca, in mod direct. Insa indirect, mi-a priit.

    Cat despre Dl. Funeriu... de ce este atat de apostrofat? Intelectualii se adreseaza exclusiv intelectualilor si raman in bulele lor elitiste? A scris ca a preluat aceste intrebari de pe net. De la popor, de printre oameni. N-a facut decat sa le propage in randul oamenilor. De cand a ajuns un om de stiinta sa se *discrediteze* pentru ca preia si difuzeaza intrebari ale cetatenilor? Dupa ce criterii sa judec critica dvs., Anonim, la adresa Dl. Funeriu?

    Dar noooo, taxam orice ne miroase a "populism", venit cu precadere din gura unui om de stiinta. Si stiinta dumneata, Anonimule, de unde vine si in ce consta?

    Bravos.

    RăspundețiȘtergere
  13. Va castiga Mircea Geoana si va avea 53% fata de 47% cat va avea Traian Basescu.
    Ultimele doua zile au convins electoratul liberal, ca Traian Basescu este un animal “politic”.
    Asa cum am mai spus, faptul ca a apelat la manele, aparitii la Zero Tv si alte chestiuni de acest gen a fost de natura sa-si indeparteze electoratul lui Crin Antonescu.
    Fapyul ca a folosit minciuni si banere si mash mincinoase, a fost de natura sa-i indeparteze electoratul mai cultivat.
    Doua stiri pot ilustra cel mai bine, faptul ca Traian Basescu si oamenii lui mint:
    1. Saptamana trecuta pun numele primarului Timisoarei pe un mash mincinos. A se vedea link-ul urmator: http://www.pressalert.ro/2009/11/pd-l-a-reinstalat-mash-ul-otravit-cu-primarul-ciuhandu-sustinatorul-lui-basescu-alte-copii-imprastiate-in-toata-timisoara/.
    2 Dupa cateva zile se apuca sa-l injure pe primarul Timisoarei pentru faptul ca tradeaza idealurile revolutiei. A se vedea link-ul urmator: http://www.pressalert.ro/2009/12/exclusiv-dovada-implicarii-pd-l-in-scandalul-din-piata-operei/.
    pai cand au spus adevarul, talibanii portocalii, atunci cand doresc sustinerea primarului? sau atunci cand il contesta?
    In plus, au inceput sa plece finantatorii din Modrogan. Deja au plecat finantatori din Satu Mare si Bihor. Se pregateste Ghita Ciobanu - deputat PD minus L de Timis. Taticul vamilor de la Frontiera de vest, omul ce protejeaza duty-free-urile (alaturi de Vasile Blaga).

    RăspundețiȘtergere
  14. Continuare
    Pai, in Timisoara a aparut la inceputul campaniei saptamanalul gratuit Banatul meu (cu aparitie in fiecare vineri), finantat de Ghita Ciobanu. Dupa numarul 4 acesta nu a mai fot tiparit pe hartie. Ca doar costa.
    Banuiesc ca si in alte locuri din “nostra patriae” se intampla acelasi lucruri, mai pe fata sau mai la fereala. Iar daca oamenii de afaceri pleaca intre tururi de scrutin este un semnal grav. Inseamna ca aceea corabie se scufunda.
    Pai daca ne uitam ce personaje avea in spate Basescu (generali facuti la apelul bocancilor) si ce personalitati culturale si sportive avea Geoana. Nu incape comparatie.
    Bye, Bye Base.
    Referitor la intrebarile de mai sus va adaug urmatoarele:
    Si unui porc ii dai sa manance si-l ingrijesti. Dar are libertate? POate sa spuna eu veau sa mor de cutit sau de injectie letala? Nu.
    Nu totul se reduce la restaurante, toale de firma, masini, excursii si alte chestiuni materiale.
    Timisoarenii in 1989 aveau frigiderele pline de carne, dar vroiau libertate. Asa si acum. Asta nu a inteles Basescu in 2004. A fost ales pentru a lupta impotriva coruptiei. Economic deja se statea acceptabil in Romania. Dar incepuse sa adie un vant de autocratie. Acum bate a dictatura.

    RăspundețiȘtergere
  15. " si-am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa " :)
    Mai incearca , cine stie poate data viitoare, reusesti sa nu mai fi atat de aproape de miezul teoriei lui Darwin , ca si cand iti doresti din tot sufletul sa fii dovada vie a "autenticitatii" ei...... :)
    Despre retul ,...doar tacere...

    RăspundețiȘtergere
  16. p.s - erata :
    "despre restul"

    RăspundețiȘtergere
  17. Aseara, pe blogul lui Cristian Preda a fost o discutie despre toparlanismul doamnei Geoana, care se pare, s-ar fi rujat in public, joi seara, cu ocazia faimoasei dezbateri ( ceea ce, evident, nu se face de catre o posibila prima doamna a tarii). Nu are importanta cum de s-a ajuns la aceasta discutie, cine a deschis-o si de ce. Oricum, este usor de ghicit.
    Care-i legatura cu postarea acestor 14 intrebari despre "traiti bine" sau "traiti mai bine"?
    O sa copiez mesajul postat aseara pe blogul lui C. Preda ( nu am nici timp si nici chef sa-l adaptez si oricum, ideea principala este aceeasi )si veti intelege.

    Ilinca { 12.04.09 at 11:04 PM }

    @ Intr-adevar, madame Geoana este o toapa, sunt de acord.
    Dar la un popor de toparlani ce-ati vrea? Azi dimineatza, un toparlan cu pretentii imi explica foarte doc pe acest blog ca daca nu stiu sa fac prajituri si sarmale atunci nu stiu sa fac mai nimic!!!
    Mai devreme m-am uitat la noua postare de pe blogul lui Funeriu si nu am stiut daca sa plang sau sa rad de atata toparlanism. Tipul prelua niste intrebari de pe nu stiu ce site sau blog , intrebari destinate, chipurile, sa raspunda la “traiti mai bine”.
    Va redau cateva, reprezentative pentru nivelul populatiei Romaniei la sfarsitul lui 2009.
    - cu ce va duceati la munca in 2004, cu ce va duceti in 2009?
    -ce televizor aveati in 2004, ce tele in 2009?
    -Cîte lucruri de firmă aveaţi în garderobă în 2004? Cîte acum?
    -Aveaţi aer condiţionat şi termopane în 2004? Acum aveţi?
    -La cîte stele vă făceaţi concediile pînă în 2004? La cîte stele după 2004?
    Nu am vazut nici o intrebare legata de scoala : cati copii care nu aveau posibilitatea sa mearga la scoala in 2004 merg acum? raspunsul ar surprinde pe multi.
    Nimic despre: cate carti citeati in 2004 , cate acum. Dar cate va permiteti sa cumparati acum?
    Sau cat praf inghiteati in 2004 si cat acum?
    Cate E-uri inghiteati in 2004 si cate acum?
    Cat timp petreceati cu copiii in 2004 si cat timp petreceti acum?
    Cat timp va ocupati de voi insisi in 2004 si cat timp va ramane pentru asta acum?
    Cate deseuri menajere reciclati in 2004 si cate acum?
    Toate acestea fac parte din nivelul de trai. Dar pentru oameni civilizati.
    Asa ca nu va mai mirati ca peste 2 zile riscati sa aveti o prima doamna imbracata in roz cu colanti negri ( se zice colanti, nu strampi,@ Marius epicentratul) si care se machiaza in public.
    O meritati cu prisosintza.
    .............................................

    Felicitari domnule Funeriu! Daca asta inseamna pentru un intelectual, ce se vrea, culmea! viitor ministru al invatamantului " sa traiti bine", cred ca orice alt comentariu este de prisos.
    Va doresc si dvs. si familiei cat mai multe excursii si vacante in hoteluri cu cat mai multe stele, cu geamuri termopan si aer conditionat , sa inhalati cat mai multe gaze de esapament de la cat mai multe masini straine, imbracati in cat mai multe lucruri de firma, eventual petrecandu-va serile in fata noului televizor cu o diagonala cat mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  18. @ Cristiana
    Pe vremuri, când nu se "făcea curăţenie" la postările doamnei Udrea, se putea vedea că aveam primul comentariu pe acel blog. Apoi am întrerupt o perioadă lungă de timp, am revenit... :D

    Stimată doamnă,
    Am un abonament de internet de la categoria "cea mai ieftină soluţie", care asigură şi un telefon "fără abonament şi cu minute gratuite". Practic telefonul face economia internetului, dacă mă înţelegeţi...

    Sunt utilizator de internet de foarte mult timp, nici nu mai ştiu sigur de când... doar că înainte utilizam mai mult sistemul IRC, un sistem care, din păcate, dă dependenţă. Foarte activ astăzi este mult mai puţin decât eram cu un cincinal în urmă (pentru că cincinalul este sistemul de raportare pentru întrebările de mai sus). Conexiunea mea de internet mai există şi pentru că a devenit un fel de drog... prefer să mă lipsesc de alte lucruri decât de conexiunea de internet. Astăzi goagălul, vorba domnului Vanghelie, a devenit o prelungire a mea, una pe care mă bazez, ca o extensie de memorie (am şi memoria foarte proastă), ca o bibliotecă imensă din care încerc să citesc cât mai mult ştiind apoi, la nevoie, de unde să iau informaţia exactă care îmi flutură prin amintiri. De altfel este singurul meu lux, nu am, de exemplu, pe lângă internet, şi cablu TV sau mai ştiu şi eu ce alte servicii obişnuite pentru oricine. Sper să nu mă înţelegeţi greşit, nu vreau să am mai mult, nu mă interesează să am mai mult, nu doresc să-mi vând timpul şi mintea pentru a face bani. Nu aş avea ce face nici cu o maşină, nici cu o vilă, nici cu haine de firmă, nici cu călătoriile în străinătate, nici cu alcoolul fin sau mâncărurile de restaurant (de altfel gătesc ceva mai bine decât mâncarea de restaurant), eu trăiesc exclusiv pentru funcţionarea propriului mei intelect, orice altceva este subiect subordonat.

    Locuiesc într-un bloc plin de pensionari. De fapt nu foarte plin că mulţi au murit deja în ultimul cincinal (iar perioada de raportare). Dacă aş scrie despre ce-mi vorbesc aceşti pensionari, despre cum îşi doresc moartea... Dar nu vreau să vă întristez cu efectele politicii româneşti de 20 de ani, aşa cum nu se vâd ele pe la Palatele Puterii. Iată de ce nu pot fi eu prieten cu politica, iată de ce nu accept eu minciuna şi manipularea. În timp ce la Cotroceni se ciocnesc paharele de şampanie la numirea guvernelor, la mine în bloc bătrânii fac foamea pentru că nu se pot deplasă să-şi cumpere o pâine. Obsesia morţii este pretutindeni, doamnă Cristina, un pic altfel decât a avut-o Cioran în tinereţe, pe vremea când scria Schimbarea la faţă a României.

    RăspundețiȘtergere
  19. @Ilinca, de ce incercati sa depasiti orice limita a arogantei penibile?

    Aveti vocabular frumos si inteligent cand nu va enervati si, asa cum Mrs. Geoana se ruja jenant in public, dumneavoastra, cand va sar capacele, va aratati adevarata fata. Cata eleganta in exprimare! Poporul de toparlani este poporul din care faceti parte si dumneavoastra. Concluzia despre cum sunteti o puteti deduce singura. Ce om inteligent, cu respect fata de sine si fata de performanta poate sa se refere la domnul Funeriu asa cum ati facut-o dumneavoastra? Asa e doamna, popor de toparlani, si dumneavoastra sunteti un mandru exemplar al acestui popor.

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Cristiana
    (continuare)
    Ce legătură există între preşedintele României şi grupul popular din Parlamentul European... Puteţi dezvolta?

    RăspundețiȘtergere
  21. @maraco
    Daca cele 14 intrebari va definesc stilul de viata si daca asta inseamna pentru dvs. sa traiti bine, atunci va urez ce i-am urat si domnului Funeriu.
    "Eleganta" in exprimare pe care mi-o atribuiti nu inseamana decat adevarul spus verde in fata. Atunci cand voi avea ca tel in viata sa "traiesc mai bine " dupa cele 14 criterii propuse, voi accepta senina si fara nici un regret faptul ca fac parte dintr-un popor de toparlani si sunt un exponent al acestuia.
    Pana una alta nu este cazul din nici un punct de vedere. Ceea ce nu se poate spune despre dvs.

    RăspundețiȘtergere
  22. @ Cristiana
    (continuare)
    Investiţiile străine, creşterea relaţiilor cu statele europene este o consecinţă a intrării noastre în NATO şi UE. Intrarea în NATO şi UE se datorează şi preşedintelui Traian Băsescu, dar ca rotiţă din mecanismul de stat. Domnia sa este un om din echipa României, echipă care a muncit pe brânci, foarte mulţi ani, încă de prin anii '90, pentru acest obiectiv naţional. Rolul preşedintelui în politica externă a României este esenţial, dar efortul de anduranţă pentru politica externă a României este făcut de Ministerul de Externe. Preşedinţii vin, discută la nivel macro, semnează... dezbaterea adevărată, negocierea pe puncte, tratate... orice amănunt până la urmă, povara relaţiei externe a României este dusă de Ministerul de Externe. Adică ECHIPĂ. În plus, pentru NATO esenţial a fost efortul extraordinar al Armatei Române care a făcut minuni alături de aliaţii NATO în condiţiile unei dotări mai mult decât precare, atât cu echipamente antice cât şi cu maşini de luptă moral mult întârziate. Pentru UE efortul Guvernului este evident, doar ştiţi că au fost zeci de steguleţe peste tot, efortul poate fi atribuit practic tuturor preşedinţilor care s-au perindat în România postdecembristă. Să nu uităm de asemenea că grosul negocierilor cu UE s-a dos pe timpul lui Adrian Năstase, ceea ce nu înseamnă că domnul Tăriceanu nu a luat şi domnia sa deciziile potrivite.

    RăspundețiȘtergere
  23. @Ilinca, repet, am o parere buna despre inteligenta dumneavoastra, nu ma fortati sa mi-o schimb. Adevarata inteligenta inseamna generozitate si politete, stiti bine asta. Chiar daca sunt stangacii in cele 14 intrebari, asta nu va permite sa va adresati domnului Funeriu atat de nepoliticos.

    Din cate am inteles, dumneavoastra oricum traiti mai bine decat noi, jalnicii romani ramasi aici. Care-i de fapt problema dumneavoastra? Care este telul dumneavoastra in viata? Hai luminati-ne pe toparlanii ramasi aici :)!

    RăspundețiȘtergere
  24. @ maraco
    Rujatul în public poate să fie şi un gest erotic... nu-i aşa? :D

    Orice cosmetician ar spune că rujatul direct cu rujul din etui este un gest de "ţopârlancă", civilizat este să întinzi rujul cu ajutorul pensulei speciale...

    Priviţi următorul clip şi apoi răspundeţi-vă la întrebarea... câte femei aţi văzut să folosească un astfel de machiaj pentru buze? Sunt convinse că toate ştiu ce să facă, dar lenea, comoditatea, libertinismul (în sensul de lipsit de prejudecăţi)...

    RăspundețiȘtergere
  25. @Bibliotecaru, mi-e teama ca nu inteleg ce vreti sa spuneti. Doamna Geoana, prin gestul asta, vroia de fapt sa fie atragatoare si sa fure mintile lui Basescu :)? Poate, si poate a fost un gest sugerat de admiratul dumneavoastra domn Ponta :).

    RăspundețiȘtergere
  26. @ maraco
    În general, când pun la final sau la început :) sau :D înseamnă că pe acolo este o poantă. Am auzit că există un filmuleţ pe care o arată pe doamna Geoană atunci când se machiază în pauza de televiziune (sper că era în pauză de emisie), nu m-a interesat însă să privesc aşa ceva. Trebuie să înţelegeţi însă că este vorba despre televiziune. Credeţi că doamna Esca, atunci când îi luceşte nasul, întrerupe emisiunea de ştiri ca să dea o fugă până la machiaj sau e mai credibil că cineva dă o fugă şi îi dă cu ceva pudră cât timp rulează un filmuleţ-ştire şi prezentatoarea nu se vede? Ceea ce vedeţi domnia voastră la televizor este un spectacol. Când emisia încetează, ce se întâmplă în spectacol este de culise, off the record. Mie nu mi se pare OK să se înregistreze sau măcar să se emită, astfel de momente. Vă reamintesc că multă lume a căzut victimă acestei înregistrări în off. Personal cred că a fost o mârlănie din partea celor care au înregistrat şi au dat filmul, o mârlănie mult mai mare decât cea a doamnei Geoană.

    RăspundețiȘtergere
  27. @Bibliotecaru, doamna Geoana nu era in baie. Au vazut-o cel putin cei care erau in spatele ei si erau multi. Gestul ei nu e mare scofala, este doar un exemplu de cat de advarata este o imagine creata de media. Aceea de om rafinat. Nici doamna Geoana, nici domnul Geoana nu sunt oameni rafinati, sunt oameni cu o poleiala trista, atata tot.

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Cristiana
    Spuneţi:
    Cat despre Dl. Funeriu... de ce este atat de apostrofat? Intelectualii se adreseaza exclusiv intelectualilor si raman in bulele lor elitiste? A scris ca a preluat aceste intrebari de pe net. De la popor, de printre oameni. N-a facut decat sa le propage in randul oamenilor. De cand a ajuns un om de stiinta sa se *discrediteze* pentru ca preia si difuzeaza intrebari ale cetatenilor?

    Aveţi dreptate, elita nu trebuie să se închidă într-o bulă a elitismului. Eu, de exemplu, am fost solicitat acum câţiva ani să fac câteva materiale pentru un e-radio... Iată unul dintre ele.

    http://www.imeem.com/giconet/music/BCh7L_Oq/gheorghe-florescu-comentariu-pumnii-mei-minte-nu-are/

    RăspundețiȘtergere
  29. @ maraco
    Conceptul de "om rafinat" este ceva inefabil, nu se poate defini nicicum.

    De exemplu, domnul Geoană a spus la Cârcotaşi (întrebat, desigur) că a ascultat în acea dimineaţă cea de a doua rapsodie a lui Enescu. Eu nu sunt convins că domnul Geoană chiar asta a ascultat, poate nu a ascultat nimic, dar măcar ştia că sunt două rapsodii ale lui Enescu, ceea ce nu este o informaţie pe care o ştie multă lume, care, de obicei, spune "rapsodia lui Enescu", fără să ştie că sunt două. Apoi, ce este mai rafinat, să asculţi Pink Floyd, să asculţi Doors, să asculţi Vivaldi, să asculţi Vanghelis, să asculţi Bach... rafinamentul nu este aşa de uşor de lămurit.

    Dacă cineva ar urmării clipul din linkul...
    http://www.youtube.com/watch?v=nnf7ISLpQdw
    şi ar spune:
    A. Ia te uită, este vocea lui Demis Roussos
    B. Recunosc tuşa lui Vangelis Papathanassiou
    C. Începutul seamănă foarte mult cu PET SHOP BOYS - Go west
    D. Începutul aduce cu Canon Rock a lui Jerry C
    E. Când am auzit clavecinul credeam că este Canonul în D Major de Johann Pachelbel...

    Ce remarcă este mai rafinată?

    Uneori trebuie să admitem că suntem pur şi simplu diferiţi.

    Poate mă veţi întreba dacă aş ieşi undeva cu o femeie care se rujează în public. V-aş răspunde că nu cred că aş ieşi cu o femeie care se rujează... cel puţin nu de plăcere. Cum spuneam, poate suntem doar diferiţi.

    PS
    Îmi zdrobeşte nervii mesajul Cererea dvs. nu poate fi procesată. Vă rugăm să încercaţi din nou.

    RăspundețiȘtergere
  30. @maraco
    Cred ca aveti o mare problema in a intelege postarile mele. Nu eu sunt cea care insulta ci cei ce au propus aceste intrebari cretine ce se potrivesc unor parveniti, oameni cu vederi si teluri cat se poate de limitate.
    Personal nu am facut decat sa subliniez nivelul populatiei, nivel cum spuneam, pus in evidenta de aceste intrebari. Cu care, culmea, multi sunt de acord! Credeam ca cei ce citesc si(sau) scriu pe acest blog au un orizont mai larg decat achizitionarea ultimului model de televizor, frigider sau masina.
    Cat despre telurile mele nu cred ca le-ar schimba pe ale dvs. daca vi le-as impartasi. Oricum, sigur nu mi-am propus sa-mi schimb masina la anul si nici sa contabilizez de cate ori am mers la restaurant in 2009 fata de 2004.

    RăspundețiȘtergere
  31. @Ilinca, recunosc, am o mare problema in a va intelege postarile :).

    RăspundețiȘtergere
  32. @maraco
    Vedeti, nu-mi intelegeti postarile si vroiati sa-mi intelegeti telurile in viata!

    RăspundețiȘtergere
  33. @Bibliotecaru, conceptul de om rafinat poate ca este greu de definit, dar este cu siguranta usor de perceput. Asta pentru cine are intuitie :).

    RăspundețiȘtergere
  34. @Ilinca, repet, uneori chiar aveti dreptate ;). Nu vroiam sa va inteleg telurile in viata, vroiam doar sa va provoc :), poate imi spuneati cateva din ele :). Dar sunteti tare, nu va lasati prea usor :).

    Dincolo de gluma, atitidinea dumneavoastra fata de gazda acestui blog mi se pare cel putin incorecta. Ca o prima observatie este inadmisibil sa va referiti la domnul Funeriu ca la un "tip". Nu cred ca v-ar placea sa fiti considerata o "tipa". Din cate am inteles va uneste placerea de a performa in stiinta. Macar din solidaritate de breasla ar trebui sa fiti ceva mai politicoasa la adresa dumnealui. Sau va e mai draga afectiunea bine ascunsa, dar care se manifesta fara sa vreti, pentru PNL?

    RăspundețiȘtergere
  35. uneori esti atat de neinspirat (vezi exemplul cu bucataria de 5000 de euro), si ce e mai grav, atitudinea ta e -incorect- interpretata ca lipsa de modestie daca nu chiar megalomanie...

    RăspundețiȘtergere
  36. @ maraco
    :)
    Mai că-mi vine să vă controlez să văd dacă aveţi batista curată şi unghiile înfrijite.
    :)
    Să rămână aşa atunci, că nu am eu intuiţie... nu e o problemă.

    RăspundețiȘtergere
  37. @ maraco

    Iti pierzi timpul cu @ilinca, exemplu notoriu de narcisism maladiv cu componente obsesiv-compulsive, un individ care paraziteaza blog-urile tuturor celor care au simpatii sau carnet de membru PDL.

    Postarea de azi insa este neobisnuita, depasind orice limite de bun simt prin ipocrizie si nesimtire... deh! rezultatele ultimelor sondaje de opinie nu sunt usor de inghitit!

    Cele 14 intrebari postate de Funeriu vulgarizeaza (traduce in termeni "laici") o serie de indicatori globali de calitate a vietii gen starea de multumire, inzestrarea gospodariei, distributia veniturilor si structura consumului, etc. Ce e rau in asta? Nimic, absolut nimic. Dar @ilinca traieste in alte sfere si indicatori de genul celor de mai sus ii put!

    Pe @ilinca il intereseaza E-urile din alimente, praful din aer!... :)) Sa fim seriosi: chiar ti-l imaginezi pe individ monitorizand cantitatea de praf din aerul pe care il respira sau facand analiza E-urilor din salamurile pe care e nevoit sa le dumice de cate ori se indupleca si viziteaza tara aia de toparlani care a produs-o dar din care evident nu face parte?...

    Mai ai un pic de rabdare... se termina si votul asta si vei mai auzi de @ilinca (si de vreo alti cativa "onesti" cu care posteaza in tandem) doar la urmatoarele alegeri.

    @anonim (12:29)
    Vorbesti sa n-adormi, moncher

    Mash-ul respectiv este pus de un om care chiar asa se cheama: Ciuhandu! Este un patron al unei fabricute de paine din Timisoara si adversar (inclusiv personal) al primarului care a uitat de unde a plecat. Asa ca toata demonstratia dumitae este zero barat!

    @ bibliotecaru
    "Rujatul în public poate să fie şi un gest erotic... nu-i aşa? "

    Si credeti ca era nevoie de un gesst de erotism public in pauza dezbaterii televizate!? Chiar atat de disperata era pozitia dnului Geoana!?:)

    @ toti cei care puneti imbunatatirea nivelului de trai pe seama geniului motociclean.

    De acord! motocicleanu s-a intamplat sa fie prim ministru in cei 4 ani de crestere economica... Si de acord cu voi! se traieste mai bine in 2009 comparativ cu 2004.
    De ce atunci urlati pe toate canalele media, in frunte cu prosto si chucky, ca din cauza piratului lumea o duce mai rau? Sau ipocrizia tip @ilinca e obligatorie la inscrierea in partid?

    T.

    RăspundețiȘtergere
  38. @ Bibliotecar:

    Buna dimineata! Am multe idei, sper sa reusesc sa le acopar pe toate.

    In primul rand multumesc pentru decenta raspunsurilor dvs. (dat fiind contextul tensionat al acestei campanii - tonul dvs. ma face sa cred ca sunteti cu adevarat resemnat politic).

    - Ce s-a intamplat cu acea "curatenie" de pe blogul Elenei Udrea, despre care vorbiti? De ce ati cazut "victima"? Pt ca imi amintesc comentarii la fel de decente din partea dvs.

    - Vorbind de moarte... Am 4 bunici, toti pregatindu-se si *dorindu-si* sa-si dea duhul odata, cu toata impotrivirea urmasilor. Vin si ii intreb: votati duminica? Daca pensionarii din blocul numit de dumneavoastra sunt intr-o situatie similara cu ce vad eu in familie, atunci cu siguranta toate subiectele "de la bloc" incep cu: "ce-mi mai pasa mie, mama, cine iese si cine pierde? pe mine sa ma ia odata..." cat despre morbiditate... o cam traiesc odata la 2 zile in sectia de dializa, prin bunica mea. daca a ramas vreo coarda politica in ea, aceea se cheama comunism si "disciplina" si "iti dadea casa si serviciu pe vremea aceea". Cu alte cuvinte, e prea secata ca sa mai emita o opinie.

    - Cu ce nu sunt de acord, in continuare, este perspectiva dvs. asupra "paharului ciocnit in Palate ca semn al victoriei". Lasand la o parte viziunea monarhica, personal consider ca cei care ne conduc ar trebui sa fie elitele domeniilor sale, ar trebui sa fie varfurile societatii, sa deguste deliciile de sus, NEUITAND NICI O CLIPA CA DE FAPT EI SUNT SERVITORII CETATENILOR, si incercand sa aduca acelasi belsug si in randul maselor. Nu vad nimic neinregula cu "lumea lor", atata timp cat coboara si-n lumea noastra. Nu-mi place atitudinea de... vedem elite si traducem prin "loc de dat cu capul".

    - Referitor la PPE si Basescu: partidul care l-a sustinut pe Basescu in campanie (ca sa ma exprim plastic) este membru al Grupului Popular din Parlamentul European, trimitand 13 mandate in grup (daca nu ma insel). Folosesc civilul argument ca PDL este un "one-man-show" a.k.a. Partidul lui Basescu. Aceasta ar fi o explicatie puerila din partea mea, dar folosesc ce-aud in targ. In alta ordine de idei, Daul si Martens au iesit acum 2 zile si si-au reafirmat sprijinul fata de Basescu, indemnand populatia romana sa-l voteze si sa continue guvernarea de dreapta. Iata o legatura mai directa: acei oameni il sustin pe acest om. Si nu doar pentru ca fac parte din aceeasi "ceata".

    - Guvernul Nastase are aportul sau in pregatirea terenului pt cele 2 ascensiuni, de netagaduit. Sunt de acord ca toate guvernele postdecembriste isi vor asuma particica lor de succes. Insa istoria, asa injusta cum e ea, va marca doar mandatul omului/ guvernului care a semnat tratatele. Aici as mai avea de mentionat faptul ca exista posibilitatea unui puternic avant eurosceptic din partea Presedintelui Statului, cum se poate vedea in Cehia. Insa Basescu nu a devenit o piedica in acest sens, ci un catalizator. Repet recentul succes cu Dl. Ciolos. Imi sugereaza un puternic lobby, si dedicatiune patriotica :) (Stiu, aici imi veti spune ca nici macar un nebun, in contextul nostru, nu s-ar fi opus aderarii. Admiteti, va rog, doar ca ar fi existat si posibilitatea de sens contrar.)

    - Nu sunt de acord cu parametrii oferiti de cele 14 intrebari, insa permiteti-mi ca aceste intrebari exista pentru ca se adreseaza oamenilor care valorizeaza existenta in astfel de termeni. Si, din pacate, acesti oameni sunt probabil cei mai numerosi in tara noastra. Revin la o tema pe care am discutat-o (pe alte canale) de nenumarate ori: educatie educatie educatie! Pentru popor. In spiritul a: knowledge is power! Odata ce ne vom invata cetatenii sa cultive alte valori, vom putea adresa alt gen de intrebari. Pana atunci, nu facem decat sa vorbim *romaneste*.

    - Sper ca am raspuns la toate comentariile, va multumesc inca o data.

    Numai bine,
    CristiAna

    RăspundețiȘtergere
  39. E o perspectiva cam ingusta. Daca avem masini, si haine de marca, mai multe decat in 2004, ce? A produs Basescu- Messia minunea asta? institutiile statului functioneaza mai rau ca oricand (sau nu functioneaza), scandaluri peste scandaluri (numai cu criza nu ne luptam) si toate datorita aceluiasi individ. In prima faza e clar ca trebuie scapat de Basescu. De prostanaci e mai simplu sa scapam, pe urma.

    RăspundețiȘtergere
  40. @ Anonim,
    06 decembrie 2009 07;58
    voi, urmasii lui Tatarascu, veti scapa de prostanaci ca de sub comunisti.
    Nu de Basescu trebuie sa scapati, ci de coada aia care va sta pe sus ca proasta.

    RăspundețiȘtergere
  41. @maraco

    Petru ca aduceati vorba despre respect, atunci ar trebui sa stiti ca acesta se merita. In seara cand am vazut aceste intrebari pe blogul lui D. Funeriu ( chiar daca preluate de pe web) am avut o senzatie de mila si sila pentru cineva care vede bunastarea unui popor in asemenea termeni. Tocmai pentru ca ma asteptam la mai mult de la dansul m-a surprins acest dispretz , pentru ca asta este!, pentru oamenii din tara. Si asta pentru ca dansul traieste de mult timp pe alte meleaguri si stie ce inseamna de fapt " sa traiesti bine". In orice tara civilizata se fac la cativa ani clasamente privind nivelul vietii. Dar factorii ce se iau in cont nu au nimic de-a face cu aberatiile din cele 14 intrebari. Se vorbeste despre calitatea aerului, a transporturilor, spatiile verzi, calitatea actelor medicale, calitatea scolilor, a gardinitelor, viata culturala si posibilitatile de a merge la cinema, teatru, opera etc...raportul dintre chirie si calitatea imobilului respectiv, se pune intr-adevar si intrebarea: cat din venituri alocati pentru cosul zilnic si care este calitatea acestor produse. Dar nu la modul geamuri termopan, hoteluri de nu stiu cate stele si marca ultimului televizor cumparat.
    Iar acceptarea acestor intrebari arata foarte bine ce parerea are domnul Funeriu despre amaratii de romani....
    Ceea ce, marturisesc, nu-i de natura sa ma faca sa-l respect.

    @Anonimul T:
    Ma intreb daca nu sunteti fostul @anonim S , cel cu ifosele de intelectual si greseli gramaticale! c aprea sunteti pornit pe mine.....
    Indiferent cine ati fi, pot sa va imaginez foarte usor privindu-va cu multa mandrie patriotica frigiderul de marca pe care l-ati achzitionat nu de mult!!!
    Si felicitandu-va ce bine traiti.
    Va felicit si eu.

    RăspundețiȘtergere
  42. @ Anonim T.
    Stimabile domn,
    Era o glumă... atâta tot. Nu fiţi atât de ne-relaxat. :D

    RăspundețiȘtergere
  43. @ Cristiana
    Nu este vorba despre cenzură, au dispărut însă unele posturi ale doamnei cu tot cu comentarii, s-a mutat site-ul dintr-o parte în alta, s-a schimbat formatul (template)... nu ştiu prea sigur care este cauza.

    Seniorii cu care vorbesc nu au acea linişte a deconectării de politic, au însă o abhoră faţă de mocirla la care a ajuns astăzi politica. Urmăresc ştirile, urmăresc dezbaterile, dar ei sunt segmentul păcălit pentru că au orizontul de aşteptare mult mai aproape situat în timp decât cei tineri. Pentru foarte mulţi 5 ani înseamnă tot restul vieţii.

    Şi eu cred că cei din Palatele puterii ar trebui să fie elite al societăţii, oameni cu valori umane incontestabile. Din păcate constat că valoarea celor care ne conduc, în ansamblul clasei politice, scade din ce în ce în calitate. Pe timpuri unui demnitar i se spunea "excelenţă"... Astăzi parcă nu-şi mai vine să numesc "excelenţă" demnitarii României. În acest context, paharele de şampanie par un gest rupt din episodul în care porcii ocupă casa stăpânului în Ferma Animalelor (George Orwell). Schimbul de generaţii parcă este întotdeauna o tranziţie dintre un om căzut în animalic cu un animal care încearcă să modifice legile pentru a se transformă în om (spun asta în contextul cărţii, ca simbol, nu încerc să spun că politicienii sunt animale).

    Este evident că Funcţia Prezidenţială nu poate avea constituţional nici o implicaţie în politica unui grup politic parlamentar, nici european şi nici naţional. O legătură preşedinte-partid politic, cu atât mai mult una de subordonare, este ilicită şi anti-democratică.

    Preşedintele nu poate fi depozitarul politicii externe, ci doar autoritatea statului român care angajează România prin semnătura sa. Nu ştiu cum va reţine istoria, nici nu ştiu dacă se va da importanţă peste 100 de ani că România este sau nu membru UE sau NATO... În definitiv cred că toată lumea a auzit de Nicolae Titulescu dar puţină lume leagă activitatea sa în politica externă de succesele obţinute de familia de Hohenzollern sau de premierii sub care acesta a fost ministru de externe, respectiv Vintilă Brătianu, Iuliu Maniu, Alexandru Vaida - Voievod, Ion Gh. Duca, Constantin Anghelescu, Gheorghe Tatarascu, aceştia fiind mai mult înţeleşi de istorie ca oameni politici, ca lideri politici, şi nu ca făuritori de politică externă.

    Relativ la cele 14 întrebări, exact despre faptul "ca aceste intrebari exista pentru ca se adreseaza oamenilor care valorizeaza existenta in astfel de termeni" vorbeam şi eu comentând alegerea lor.

    RăspundețiȘtergere
  44. razboi de strada la timisoara...incredibil, tiganii fraudeaza pt base....http://crizeleluarvinte.wordpress.com/2009/11/05/activista-pd-l-bianca-jurca-juiseaza-de-dragu-lu-basescu-alin-popoviciu-fraudeaza-din-poanie

    RăspundețiȘtergere
  45. Domnule Funeriu, asta e blogul lui Bibliotecaru?

    RăspundețiȘtergere
  46. @ Anonim 06 decembrie 2009 18:06

    M-aţi prins. Speram să nu se prindă nimeni. :D

    RăspundețiȘtergere
  47. @Biblio

    Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati.

    @Daniel Funeriu

    Categoric, din 2004 pana in 2009, chiar si cu usorul regres incepand cu ianuarie anul acesta, nivelul nostru de trai a crescut de cateva ori. Evident, in ce ma priveste, trebuie sa socotesc doar incepand cu 2005, cand m-am intors din Japonia :-).

    RăspundețiȘtergere
  48. @ Anonim 06 decembrie 2009 18:06

    Despre Biblio


    E la fel pe alte cateva bloguri. Este probabil sa nu fie un postac ci pur si simplu un cetatean angajat.

    RăspundețiȘtergere
  49. @ Gabriel Preda
    Mulţumesc pentru votul de încredere, apreciez.

    RăspundețiȘtergere
  50. Domnule Gabriel Preda,
    Vă mulţumesc pentru votul de încredere.

    RăspundețiȘtergere
  51. :)
    Am crezut că primul nu s-a publicat...
    Domnule Funeriu,
    Vă recomand să schimbaţi serverul blogului, funcţionează infernal.

    RăspundețiȘtergere
  52. @ maraco

    Imi cer scuze, diagnosticul nu a fost complet... damful paranoid imi scapase!

    @bibliotecaru
    Pai era un raspuns in gluma la glumita dumneavoastra, n-ati sesizat!?!
    :)

    P.S. Dubla negatie!? tz tz tz!...

    T.

    RăspundețiȘtergere
  53. draga domnule cercetator de succes (jos palaria in acest domeniu) acum(exitpoll 6dec09) te-am vazut la tv si am fost surprins sa te vad in tabara lui base. surprins neplacut. pacat ca te-ai bagat in mocirla asta de politica si m-ai dezamagit. te preferam cercetator de talie mondila. referitor la postul asta ar fi trebuit sa traieshti in romnica si sa avansezi aceste intrebari. postul asta e penibil si nu-ti face onoare (oare ce-o fi aia onoare? romanii au invatzat in 20 de ani ca politicienii nu au onoare).
    sper ca nu il ai idol pe base si te-ai apucat si tu de mintit, ma refer aici la timpul parcurs pana la servici in 2004 in 15 minute, la care servici? ala din japonia, germania??? asha cum am spus m-ai sus, cu postul asta ai devenit penibil si sper eu, nu, mincinos.
    un fost "admirator" ca sa zic asha...inca cercetator

    RăspundețiȘtergere
  54. @ anonimul inca cercetator la ora 22:22

    Anunta-ne cand dai bac-ul, domnu ex-cercetator ex-admirator!
    :))

    RăspundețiȘtergere
  55. p.s. scuze, mi-a scapat o cratima. corect era "mai sus" si nu "m-ai sus"
    -credeam ca asta e blog si nu forum
    -poate ca parerea unora doare
    -sunt cercetator full time nu numai la ora 22 si nu in romania. vad ca postacii profesionishti sunt foarte patimashi deshi nu inteleg de ce!!! voi traitzi acolo in kko nu eu deci va agitatzi cam degeaba...
    sper ca macar asta sa o intelegetzi
    adio

    RăspundețiȘtergere
  56. numaratoarea se anunta interesanta ... se pare ca Traian Basescu are totusi sanse ... eu nu ma culc deocamdata ...

    RăspundețiȘtergere
  57. Basescu a cistigat un nou mandat.

    RăspundețiȘtergere
  58. @ cercetasu cel suparat

    SI acolo, la dvs... in cercetasia in care sunteti ancorat 100%, tutuiti pe toata lumea?!

    RăspundețiȘtergere
  59. Domnule, nu stiu de ce ai ceva impotriva d-lui Basescu.UIta-te te rog in urma ta .. si spune-mi te rog ce vezi? Eu vad doar praf.Nu pot sa spun ca acum e mai bine in Romania,dar macar omul asta a facut ceva cu tara asta.Ceva care nu tine de Rusia sau alti fosti KGB-isti(Geoana,Iliescu)si nici nu a vandut tara asa cum tot cei de mai sus au facut-o.Tot din acest motiv a aparut si superbul site www.romaniantipsd.ro pe care te invit cu mare placere sa il vizitezi.Cu toate astea,toate intrebarile tale sunt *VARZA*. Sa-mi fie cu iertare daca v-am deranjat cu ceva.

    RăspundețiȘtergere
  60. lista poate continua si in versiunea apolitica: -- Ce datorii aveati inainte si cit aveti acum?
    - Citi prieteni aveati inainte si citi aveti acum?
    - De cite ori aveati timp sa va intilniti cu parintii inainte si de cite ori acum?
    - Ce medicamente (romanesti) luati inainte si cite luati acum ...

    RăspundețiȘtergere
  61. raspuns valabil din partea majoritatii profesorilor de gimnaziu: am avut masina si am vandut-o deci nu mai am, nu am haine de firma, m-am inglodat in rate si datorii, cu salariul nu mai pot cumpara decat pe jumatate cat cumparam in 2004, nivelul meu de trai a scazut vertiginos in timpul mandatului basescian si vad ca spectrul somajului abte la usa in invatamant ca nu-mi iese norma didactica anul urmator si ma tem sa nu raman disponibilizata,mananc mult mai prost,nu mi-am achizitionat nimic electrocasnic de-abia le repar pe astea vechi, pe ce lume traiesti domnule viitor ministru al scolii in care vrei sa ne ingropi pe noi profesorii sa murim de foame si sa venim la munca voluntara in timp ce figuram pe stat in concediu fara plata? Sa traiesti 'bine' ca mine.

    RăspundețiȘtergere
  62. si tot eu; in anii 90 mergeam in concediu in Europa, de cativa ani si mai ales ultimii 4 nu mai ies nici macar din Bucuresti.Nu mananc la restaurant,nu am aer conditionat ,nici termopane, copilul meu primeste cate o mica ciocolata drept Mos Craciun si ma intreaba de ce colegii din clasa ei care au parinti cu alte meserii exclus invatamant au multe din ce ati intrebat in chestionarul asta stupid facut pentru patroni si oameni de afaceri? De carti citite nu se pune problema.De disciplina in scoli nu se mai stie, nu poti atrage atentia vreunui elev ca esti amenintat cu bataie sau cu dat afara ca e tata lui x mare si tare etc si oricum nu te respecta nimeni asa cum vii cu aceleasi haine si aceleasi incaltari luate de la second hand,curate dar vizibil invechite si demodate.A crescut salariu, ziceti? Ca acum castig 220 euro pe luna din care imi acopar doar facturile si putina mancare si de multe ori ma imprumut din salariu in salariu? Ca imi cresc copilul singura , fiind divortata, si 220 de euro trebuie sa ne ajunga sa 'traim bine"??? Traiti voi cu suma asta.Si pe urma sa mai aveti tupeul sa veniti cu inspectii si disponibilizari peste noi amaratii de dascali.

    RăspundețiȘtergere
  63. Trist , domnule ministru - din aceasta seara si ministru, speram sa nu fie validat acest guvern de aerieni!Habar nu aveti pe ce lume traim noi, muritorii de rand ...Mai plecati ,precum Badea Cartan , prin tara sa vedeti nivelul de trai al romanilor care muncesc si nu fura :copii pentru care micul dejun si pranzul e format din "laptele si cornul " de la scoala, batrani cu pensii de cativa lei, tineri fara loc de munca...si lista e lunga.Intrebarile domniei voastre despre nivelul de trai ne-ar starni rasul daca am mai avea puterea si dorinta sa radem ..."cand viata-n noi abia se mai anina"!

    RăspundețiȘtergere
  64. Ceea ce ma mira, citind din pura curiozitate blogul dvs. si multe alte lucruri oferite de net avand acelasi subiect, este cum poate un om cu educatia dvs.,cu pozitia dvs. sa aiba un discurs atat de obedient visavis de o singura persoana - T. Basescu. Este cel putin trist ca inca se mai aduc osanale unui fiu al poporului. Sau poate ca instinctele dvs antrenate in perioada comunista va spun ca nu poti ajunge in top, in pozitia pe care chiar o meriti, decat in acest fel gretos, onctuos si festivist.

    RăspundețiȘtergere
  65. STIMATE D-LE MINISTRU,

    Pentru ca de ieri sunteti si ministrul meu, un umil conferentiar universitar, doctor in stiinte tehnice de 10 ani, absolvent a doua facultati (una inainte de '90, alta dupa '90), va aduc la cunostinta ca salariul meu de 500 euro nu-mi permite sa ma gandesc la aer conditionat, pranzuri sau cine la restaurant de taina, concedii in afara tarii si la toate acele fete morgana de care povestiti dvs.
    Prin grija PD-L am lucrat toate zilele in noiembrie si decembrie, chiar daca ni s-a retinut 15,5% din salariu in fiecare din cele doua luni. Fizic nu am fost in concediu fara plata. Doar la calcularea salariului.
    Imi pare nespus de rau ca am avut mai multe ocazii (carora LE-AM DAT CU PICIORUL) de a parasi aceasta minunata tara cu ai sai minunati PD-Listi, pe care nu le-am fructificat.
    Acum am deja convingerea ca nu aveti nevoie de noi, ceilalti. Conform reformei pe care o DUMNEAVOASTRA o veti infaptui asa cum prevede IUBITUL NOSTRU CONDUCATOR, Romania nu mai are nevoie de dascali.

    Cu stima, un umil dascal (inca roman, cu parere de rau) din Romania.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România