Geoană nu poate organiza o dezbatere şi vrea să organizeze o ţară

Mesajul lui Mircea Geoană în această campanie este bazat pe ideea de a reuşi împreună să organizăm România. Remarc astăzi că Mircea Geoană nu este capabil nici să unească, nici să organizeze. Iată de ce:
  • Mircea Geoană îl desconsideră pe aliatul său întru dărâmarea guvernelor, Crin Antonescu, invitându-l în repetate rânduri doar pe Traian Băsescu la dezbateri;
  • când Preşedintele României acceptă invitându-l cu aceeaşi ocazie şi pe Preşedintele PNL Crin Antonescu, Mircea Geoană începe dansul ezitărilor prin secretarul general al PSD Liviu Dragnea (adică omul cu organizarea!).

Concluzia: doi candidaţi gata să dezbată cele mai importante teme (educaţia şi economia) şi un candidat în concediu. QED.

Comentarii

  1. Mă aşteptam să absenteze Crin, nu Geoană!

    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Daniel P. Funeriu
    Spuneţi:
    "doi candidaţi gata să dezbată cele mai importante teme".

    Puteţi să-mi răspundeţi prin ce modalitate există o legătură între rolul preşedintelui României şi cele două teme importante: Educaţie şi Economie?

    Nu ştiu de ce, dar mi-aş dori ca susţinătorii candidatului Traian Băsescu să încerce să-şi promoveze candidatul, să facă o listă cu ce a făcut domnul Băsescu în calitate de preşedinte al României în cei 5 ani de mandat, să facă o listă cu ce-şi propune domnul Băsescu să facă în eventualii 5 ani de mandat ce vor urma...

    Temele de campanie sunt foarte ciudate, toţi candidaţii par a promova paiul din ochiul vecinului. Se termină campania electorală în scurt timp şi eu habar nu am ce şi-au propus stimaţii domni să facă în calitate de viitori preşedinţi... nimeni nu spune un cuvânt despre asta, cel puţin nu foarte clar şi coerent.

    Iată, întâlnirea dintre cei mai bine plasaţi candidaţi se doreşte să se ducă pe două probleme care nu au nici cea mai mică legătură cu funcţia prezidenţială... părerea mea. Dacă aveţi altă părere vă aştept să mă contraziceţi. Dacă nu mă veţi corecta cu alte argumente... voi considera că, probabil, mă aprobaţi tacit.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. vedetzi, domnu' bebleotecaru', daca statzi prea mult inchis acolo, nici nu stitzi ce pierdetzi...

    da' nici un calculator nu v'au datara ?

    ca puteatzi sa accesatzi saitu' presidentziei, si sa consultatzi rezultatu' sumedeniei de comisii, pe care d-l presedinte nici n'are voie sa le organizeze, nu'i asa ?

    credetzi cumva ca d-l presedinte, oricit il consideratzi d-voastra de nereprezentativ, poate sa stea insensibil si neputincios asistind cum se degradeaza si prabuseste totul ?

    nu'l consideratzi si pe el capabil de exasperari ?
    tre' sa stea asteptind resemnat sa apara "vointza politica", precum vointza divina, si sa pogoare din ceruri ?

    pai, nu prea o sa pogoare !

    pen' ca cei cu "vointza" sint deja "in alta liga" !

    probabil tre' sa stea inchis acolo la cotroceni, sa cheme fetze'mparatesti, carora sa le organizeze primiri la shosea, ca pe vremea raposatului, ca sa avetzi si dv linistea sufleteasca ?

    ce daca plimbarea lu' ceashka cu caleasca reginei angliei ne'a costat, pe vremea aia, peste un miliard juma' de coco (BAC 1-11) !?

    sau alte ispravi d'astea care tzin relatziile "calde"... inclusiv inghetzata linsa de d-l nastase impreuna cu berlusconi, inclusiv bechtel, petrom, si alte alea.

    cred ca d-nii crin si geoana sint ideali pentru asa ceva !

    va urez supces in a'i alege !
    14 noiembrie 2009 03:10

    RăspundețiȘtergere
  5. @ bibliotecaru
    ....Iată, întâlnirea dintre cei mai bine plasaţi candidaţi se doreşte să se ducă pe două probleme care nu au nici cea mai mică legătură cu funcţia prezidenţială... părerea mea. Dacă aveţi altă părere vă aştept să mă contraziceţi. Dacă nu mă veţi corecta cu alte argumente... voi considera că, probabil, mă aprobaţi tacit.

    Ati citit rapoartele comisilor prezidentiale?
    educatie http://edu.presidency.ro/upload/raport_edu.pdf
    http://edu.presidency.ro/upload/Pozitia_Comisiei_Prezidentiale_buget_09.pdf
    social si (implicit economic)
    http://cparsd.presidency.ro/upload/CPARSD_raport_extins.pdf
    Ultimul este cu adevarat o realizare. Ma socheaza cum l-au prezentat televiziunile. Si Dumneavoastra suntenti un exemplu perfect de "brain wash", mai ales ca aveti acces la ordinator......

    Treaba cu "aprobare tacita" este de copil mic. "Da' da nu mi-ai zis...asa ca..."

    Un mic efort de documentare, fara prejudecati, ar fi rezolvat problema dumneavoastra. Dar.....yet again

    RăspundețiȘtergere
  6. Ciudat acest personaj, bibliotecaru...se plimba numai pe bloguri care-i repugna fara sa-i fie frica de icter, este imperturbabil si de neclintit in opinii ca Orban (IQ cu putin mai mare ca acesta, desi nu cu mult), are cultul cuvintelor da-i scapa intelesul frazelor, cere cu insistenta sa fie bagat in seama mai peste tot...O fi Bolcas, ca tot e-n vacanta ?

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Bibliotecaru,
    pe linga raftul de carti a carui partid iti faci veacul?
    Cauta un alt blog ori o alta semnatura, devii penibil cu insistentele tale.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Bibliotecaru


    E simplu si limpede: Daniel Funeriu a spus-o foarte clar: Geoana se trezeste vorbind, il invita pe presedinte la o dezbatere publica si NU SE DUCE.

    RăspundețiȘtergere
  9. @ niku_electriku
    :)
    Sunteţi amuzant, recunosc.

    Domnul preşedinte poate să organizeze ce doreşte în cadrul Administraţie Prezidenţiale, de acea este şejul acestei instituţii. Preşedintele are însă o "fişă a postului" descrisă destul de complet în Constituţia României în articolele 91, 92 şi 94 unde se spune foarte clar care sunt atribuţiile domniei sale. Comisiile despre care vorbiţi nu au nici un fel de rol din punct de vedere instituţional, doar un rol neoficial, informal.

    Organizarea generală a învăţământului se face prin lege organică, conform art. 73, alin 3, lit. n, şi cade în sarcina Pralamentului. Punerea în operă a legilor cade în sarcina Guvernului (art. 101, alin 1).

    Eu nu spun că preşedintele nu este reprezentativ, domnia sa este cel mai înalt reprezentat al statului român. Preşedintele însă nu reprezintă românii ci statul român, doar parlamentul reprezintă poporul român (art. 61 alin 1).

    A considera că este normal ca preşedintele să-şi depăşească atribuţiile pentru că politica, prin Parlamentul României, nu-şi face treaba, înseamnă a aproba modul de lucru al partidului comunist, care făcea acelaşi lucru într-un stat instituţional democratic dar, în mod real, dictotorial şi totalitar. Doriţi un stat totalitar şi o structură de comandă dictatorială? Dacă nu, alternativa este aşteptarea după decizia şi voinţa politică a membrilor parlamentului. Dacă da, nu vă pot contrazice, sunteţi pe drumul cel bun.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ eugeni
    Aş mai adăuga, faţă de răspunsul de mai sus, că am apreciat existenţa acelor comisii, chiar dacă nu am fost 100% de acord cu concluziile lucrărilor lor. Mi-aş fi dorit însă ca aceste comisii să fie organizate fie sub tutela Academiei Române, cel mai înalt for ştiinţific şi cultural din România, sau sub tutela Parlamentului României, pentru ca acele concluzii să fie traduse direct în iniţiative legislative.

    Găsesc că este neinspirată (dar legală, fără doar şi poate) patronajul preşedintelui asupra lor (asta nu ar fi un mare bai) şi total nepotrivită legiferarea prin Angajarea răspunderii Guvernului (dar legală).

    Eu nu reproşez nimic acelor comisii, chiar dacă am credinţa că se putea mai bine altfel. Totuşi, indiferent de prezenţa comisiilor, implicarea în legiferare şi guvernare a preşedintelui este dincolo de limitele prevederilor constituţionale.

    Domnul Traian Băsescu foloseşte în discurs "am făcut" şi "am realizat", totuşi nu domnia sa a făcut şi a realizat, ci premierul a pus în operă viziunea preşedintelui, eventual parlamentarii, împreună şi cu alte forţe politice care au apreciat aceste direcţii.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ victor L
    Acest blog permite blocarea mea de către administratorul blogului. Cât timp acesta hotărăşte să nu o facă, cred că am tot atâtea drepturi ca şi dumneavoastră să scriu aici.

    Dumneavoastră nu susţineţi principiul egalităţii tuturor cetăţenilor? Aveţi mai multe drepturi decât mine pe acest blog numai pentru că aveţi un discurs pro PD-L? Consideraţi că domnul Funeriu a făcut acest blog pentru a fi mai bine adulat de susţinătorii săi, ai PD-L şi ai preşedintelui Traian Băsescu, sau poate doreşte să ştie şi părerea celor care au "ceva de comentat"?

    RăspundețiȘtergere
  12. @ Gabriel Preda
    Domnul Geoană nu a venit la Cluj din acelaşi motiv pentru care domnul Băsescu nu s-a dus la Brăila.

    Aşa este, din această "întâmplare" domnul Geoană a ieşit ezitant, poate că domnia sa nici nu era cu adevărat pregătit să facă faţă unei astfel de întâlniri, habar nu am. Este însă evident că o astfel de întâlnire electorală nu se face de pe o zi pe alta.

    Personal am apreciat întâlnirea dintre domnul Traian Băsescu şi domnul Crin Antonescu (a fost acolo şi candidatul Cernea, care nu a fost băgat în seama, deşi cred că domnia sa ar merita mai multă atenţie, chiar dacă nu are nici o şansă de a trece măcar în turul doi), abia aştept ca întrunirea să fie transcrisă pentru a o comenta pe blog.

    Propunerea mea, egală pentru toţi, ar fi o întâlnire a tuturor candidaţilor pe un chat... fără timpi de exprimare, fără ca să fie la un loc candidaţii (că pot intra pe chat de oriunde), fără teme propuse... Să se certe toţi pe un chat, ca să rămână scris ce zice fiecare. Cred că o astfel de întrunire va fi extrem de interesantă.

    RăspundețiȘtergere
  13. Motto: Foaie verde mărăcine, nu e pasăre ca ORNISS.

    Pentru a cîntări gravitatea gestului lui Geoană din 27 aprilie, vă propun să luăm un caz de la nivelul ierbii:

    Un maistru militar din trupele de apărare japoneze avea o mîndruţă din altă ţară. În zilele libere dădea cîte o raită în ţara mîndruţei. Ţară prietenă. După a treia ieşire, a fost chemat să explice în scris de ce a ieşit din ţară fără să anunţe.

    Acuma, dacă la nivelul unui maistru militar se pune problema aşa, stau să mă întreb ce a fost în capul vicelui CSAT, atunci cînd a luat drumul Moscovei. Chiar aşa îndrăgostit să fi fost de Matrioşka?

    Problema are şi altă implicaţie. Dacă Geoană ar ajunge Preşedinte, ea ar deveni una de natură constituţională. Geoană nu va putea pupa un certificat ORNISS, şi deci, nu va putea fi, preşedintele CSAT. Lucru ce ar putea duce chiar la anularea mandatului.

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Marius Delaepicentru
    :)
    Poate ar trebui să-l întrebaţi pe domnul Costică Canacheu, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, cum stă treaba, s-ar putea să fie de altă părere în ceea ce priveşte accesul la informaţiile clasificate a preşedintelui. Încercaţi... ce aveţi de pierdut?

    De asemenea vă sugerez să consultaţi şi LEGEA nr.268 din 1 octombrie 2007.

    RăspundețiȘtergere
  15. E corect, Bibly. Dar pe de altă parte, excepţia din legea la care faci trimitere nu reprezintă un drept. Ea e condiţionată de respectarea jurămîntului. Jurămîntul a fost încălcat. Excepţia nu mai e valabilă.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ar mai fi şi articolul 2 (2): Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Marius Delaepicentru
    ORNISS se află în subordinea guvernului şi este un organism care completează activitatea Oficiul de Supraveghere a Secretelor de Stat din cadrul SRI şi a Autorităţii Naţionale de Securitate (care ţine de MAE).

    Logica "excepţiei" este că un organism nu poate fi condus sau controlat de organisme cărora ORNISS poate alege dacă acordă sau nu acordă dreptul de a cunoaşte informaţiile clasificate.
    Să nu uităm că serviciile de informaţii se prezintă în faţa comisiei parlamentare care realizează controlul serviciilor de informaţii şi serviciile hotărăsc dacă şi ce informaţii spun la comisie, pentru că ele hotărăsc ce e şi ce nu e secret. Este o situaţie hilară.

    Mai lucrează şi principiul că cei aleşi (preşedintele şi parlamentarul) are putere superioară serviciilor de informaţii.

    Dacă aş fi să hotărăsc eu, aş demara obligatoriu pentru toţi candidaţii procedura de certificare ORNISS, ca şi verificarea CNSAS, pentru toţi candidaţii pentru prezidenţiale, guvern şi parlament. Eu cred că ar trebui să ştim dinainte de vot dacă există o problemă. Gândiţi-vă că ar putea participa la alegeri cineva care a făcut ceva din lista de interziceri pentru acordarea acestui certificat. Nu va veni nimeni să zică de bunăvoie... nu-l propuneţi pe cutare ministru că-l suspectăm de spionaj.

    Reacţia mea a fost la faptul că aţi spus "Lucru ce ar putea duce chiar la anularea mandatului", trebuie însă se recunosc că nu am înţeles de ce spuneţi că domnul Geoană ar putea să nu primească un certificat ORNISS şi nici cum anume a fost încălcat jurământul, că nu înţeleg? S-a întâmplat ceva în acest sens? Recunosc că am ascultat mai puţin ştirile în ultimele zile.

    Nu înţeleg nici ce doriţi să spuneţi cu acea prevedere constituţională, nu văd nici o legătură cu ceea ce discutăm.

    Ar fi foarte bine dacă mi-aţi oferi mai multe amănunte.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Bibliotecaru

    Rationamentul dumneavoastra o fi el beton, dar sta pe o fundatie morala subreda.
    Geoana o fi avut el grija sa nu lase urme sau sa nu calce prea tare vreo lege (ceva ce avocatii nu mai pot sa dreaga) dar la capitolul incredere a cam dat-o in bara.

    RăspundețiȘtergere
  19. @ Gabriel Preda
    Stimate domn,
    Raţionamentul meu beton pe o fundaţie morală umedă... ăăăă... pardon, şubredă... nu are agregat, doar apă cu ciment... Pentru că, dacă citeaţi până la sfârşit, nu-mi dau seama de ce anume este acuzat domnul Geoană. Cu ce anume a dat-o în bară. Am auzit şi la televizor ceva vag despre o vizită în Rusia, şi bănuiesc că la acest lucru vă referiţi, dar nu înţeleg ce anume a făcut Mircea Geoană de este o ştire atât de fâlfâitoare (poate nu am prins eu ştirea de la început, poate mai e ceva ce nu am aflat). Dumneavoastră, chiar şi fără legi, dovezi sau altceva avocăţesc, ce anume suspectaţi că s-a întâmplat, de ce anume îl acuzaţi pe Mircea Geoană? Ajutaţi-mă să înţeleg despre ce anume vorbiţi.

    RăspundețiȘtergere
  20. @Bibbliotecaru

    Dumneavoastra promovati pe aici (nu stiu, poate cu intentia de a fi simpatic lui Marius) moralitatea salary-man-ului japonez: orice infidelitate comisa fata de sotie e ingaduita, daca s-a intamplat pe drumul spre casa.

    RăspundețiȘtergere
  21. @ Gabriel Preda
    Recunosc că înţeleg şi mai puţin. Vreţi să mă ajutaţi să înţeleg mai exact lucrurile la care vă referiţi sau doriţi să mă introduceţi şi mai adânc în negură? Este aşa de greu să expuneţi ceea ce gândiţi sau aţi preluat aluzia fără să ştiţi despre ce este vorba?

    RăspundețiȘtergere
  22. @Bibliotecaru

    Credeti ca puteti gasi o iesire onorabila pentru dl. Geoana aratand ca faptul ca discuta afaceri politico-energetice cu GRU la Moscova pe sest nu ii era interzis de nici o lege.

    Nici sa avem primari analfabeti cu diploma sau rectori de uiversitate garantati de acestia nu e interzis de lege.

    Nici sa avem presedinti post-revolutionari fosti secretari generali ai CC ai UTC si marginalizati de Ceausescu pentru ca faceau parte din gruparea pro-Moscova, nu era interzis de lege.

    problema e: a fost bine ca am avut ?

    RăspundețiȘtergere
  23. @ Gabriel Preda
    :)
    Abia acum înţeleg. Credeam că ştiţi ceva în plus de ce ştiu eu. Nu am auzit ştirea aceasta cu Rusia de la început şi credeam că e şi altceva la mijloc. Deci problema este "secretul" deplasării la Moscova şi discuţiile duse acolo cu cine ştie cine. De aici problema cu certificatul ORNISS ridicată de domnul Marius Delaepicentru.

    Recunosc că habar nu am ce se petrece şi bănuiesc că sistemul funcţionează în acest regim astfel încât să nici nu trebuiască să ştiu ce se petrece.

    Din această chestiune dumneavoastră sugeraţi că domnul Geoană este un fel de agent de influenţă al Rusiei şi de aceea nu a anunţat CSAT, respectiv pe domnul Traian Băsescu. Această concluzie aţi extras-o din comentariile din presă.

    În amintirile mele de pe vremea când eram tânăr şi mă pasionau poveştile care circulau subteran cu spionaj şi contra-spionaj în stil Pavel Coruţ, exista un folclor care spunea că la orice ambasadă, de peste tot în lume, diferite posturi precum ataşatul cultural, ataşatul militar, secretar sau chiar demnitarul principal, respectiv consulul sau ambasadorul, erau, cel puţinul unul din toată ambasada sau consulatul, agent secret, fie de spionaj, fie de contra-spionaj.

    Ştiu că nu poate fi adevărat, dar ce scenariu aş face eu într-un film cu aceste date...! Ce ar fi ca domnul Mircea Geoană, fost ambasador în Statele Unite (vorbim totuşi de SUA şi nu de o ţară bananieră) să aibă astăzi un acces la date secrete mult mai mare decât preşedintele CSAT? :D
    Poate că cei de la CSAT nu aveau acces la acest nivel de informaţii pe care îl vehiculează actualul preşedinte al Senatului... v-aţi pus problema aceasta?
    :)
    Este un scenariu imposibil, dar cu siguranţă o "ieşire onorabilă" şi o explicaţie pentru faptul că domnul Băsescu nu a comentat foarte vehement (cel puţin nu atât de vehement ca domnul Antonescu) această vizită, deşi este evident că ştia din prima secundă de ea.

    Am un singur argument în favoarea domnului Geoană, nimeni nu se duce să facă spionaj, sau nu ştiu ce afaceri necurate, cu garda SPP după el. Este ridicol să-l bănuim pe domnul Geoană de nu ştiu ce "manevre" în asemenea condiţii.

    RăspundețiȘtergere
  24. (continuare)
    Personal nu sunt de acord cu privatizarea resurselor României, de orice natură ar fi ele, în consecinţă nu aş vrea că Romgazul să ajungă cumva la ruşi, cum se tot vorbeşte şi cum a aruncat o aluzie şi domnul preşedinte la disputa de ieri. Personal cred că ar trebui (sau ar fi trebuit) să rămână anumite firme strategice în proprietatea statului. Tot personal cred că privatizarea s-a făcut prea rapid, mai ales pentru societăţile care mergeau bine şi aduceau venit. Peste ceea ce cred eu că ar fi bine pentru economia naţională, şi, desigur, nu a interesat şi nu interesează pe nimeni, orice privatizare este făcută de guvern şi urmărită de parlament, preşedintele nu are absolut nici o putere reală (decât poate un mic trafic de influenţă între preşedinte şi partidul "de suflet"). Mircea Geoană nu putea să ofere nici un fel de garanţie, nici că va ajunge preşedinte, nici că va numi un Guvern PSD pe care, la o adică, să-l controleze, nici o influenţă substanţială în Parlamentul României... Ce anume putea să ofere domnul Geoană Rusiei?

    Personal cred că sunt poveşti toate aceste insinuări.

    Desigur, se poate să mă înşel, nu am nici un fel de argument real, nu am nici o dovadă, nu am nici măcar minime informaţii sau măcar o înţelegere a acestui domeniu de relaţionare... dar nici nu-l simt pe domnul Geoană ca fiind cel care complotează nu ştiu ce chestiuni cu ruşii în defavoarea României. Mai uşor îmi este să cred că de fapt a fost o chestiune măruntă, cum este şi vizita politicienilor români la papă (acesta îi primeşte în curte 5 minute, dă mâna cu ei, şi ei povestesc o jumătate de oră cum au fost primiţi în audienţă şi cum au discutat cine ştie ce şi cum i-au oferit papei o carte sau, asta a fost tare când am auzit-o, o icoană... reamintesc că papalitatea este împotriva icoanelor.)

    Stimaţi domni,
    Este evident că dacă domnul Mircea Geoană făcea o mişcare, cei de la contra-informaţii aflau imediat şi totul răsuna de se cutremurau munţii. Eu cred că a fost vorba de un mic nimic căruia toată lumea, inclusiv domnul Geoană, i-au dat o aură de 007.

    Personal aş fi mai îngrijorat de situaţia contrară, adică că după atâţia ani de la revoluţie, românii au ajuns să se întâlnească pe ascuns cu ruşii ca nu cumva să se interpreteze.

    Uite, ca să tai nodul gordian, eu unul militez pentru relaţii strânse cu Rusia şi fostele state satelit, China, Cuba, Coreea de Nord, Vietnam, Republica Dominicană... am uitat pe careva? Suntem noi timizi ca să nu se spună că recădem în comunism şi se duc capitaliştii să aibă piaţă de desfacere acolo. Ia să mai terminăm cu falsele pudori.

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Bibliotecaru,
    am inteles, poti iesi dintre rafturi; nu te speria, nu iti face nimeni nimic pentru parerile tale. Te poti muta, chiar, in tarile enumerate, nu te opreste nimeni.
    Asa ca nu mai te intilni pe ascuns cu nimeni.
    Dar era vorba despre al doilea om in stat care s-a dus pe sest in Rusia, iar politica externa a unui stat nu se face de unul singur si pe ascuns.

    RăspundețiȘtergere
  26. @ victor L
    Mă scuzaţi.
    Habar nu aveam că vorbesc cu un specialist în relaţii externe, altfel nu aveam tupeul să vă contrazic cu ceva, tocmai eu, un banal habarnist. :D
    Desigur că aveţi dreptate, la invitaţia omologului său rus, domnul Geoană trebuia să se ducă cu jumătate de Senat şi tot ministerul de externe ca să aibă o întâlnire informală.

    RăspundețiȘtergere
  27. @Bibliotecaru

    Eu m-am cam saturat sa citesc prostii din astea. Daca va inspira Pavel Corut si il credeti pe Geoana adorator al lui Zalmoxis si luptator impotriva bubulilor sau daca, dimpotriva, credeti ca ne ironizati fin facand parada de "cunostintele" dumneavoastra literare, va inselati. V-am mai scris, grafomania dumneavoastra nu tine loc de substanta, dupa cum naivitatea simulata nu alimenteaza dialogul.
    Geoana nu e totusi nociv pentru ca ar fi vreun succesor al lui Iliescu ca sef ocult al unei presupuse factiuni pro-ruse in PSD. E nociv pentru ca e garantat Vanghelie si as folosi orice balbaiala, inclusiv cea cu vizita secreta la Moscova, pentru a puncta impotriva lui.

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Bibliotecaru,
    ai o misie destul de anosta: sa deturnezi discutiile de pe bloguri.
    Sefii tai te folosesc pe post de momeala aruncata.

    Geoana nu a fost invitat de nimeni, a fost o vizita neoficiala.

    RăspundețiȘtergere
  29. @ victor L
    Dacă citiţi cu atenţie, spun mai sus că întâlnirea a fost informală.

    INFORMÁL, -Ă, informali, -e, adj. 1. (În sociologie; despre relații sociale) Care se desfășoară în absența determinărilor și cadrelor instituționale, oficiale, formale; neoficial, neprotocolar, familiar.

    Altfel, vă mulţumesc de precizare. Aşa este, vizita a fost neoficială. Că nu a fost invitat de nimeni... asta se bate cap în cap cu faptul că nu ştiu cine i-a trimis un avion cu care să ajungă în Rusia... Dar probabil că aveţi informaţii din interior pe care eu nu le am, vă cred pe cuvânt.

    RăspundețiȘtergere
  30. @ Gabriel Preda
    Stimate domn,
    Eu nu am încercat, cu comentariul anterior, să justific cumva un "nu ştiu ce" făcut de Mircea Geoană. Ce treabă am eu cu domnia sa? Să-şi justifice singur faptele, e ditamai candidatul la preşedinţie. Dacă nu poate da explicaţii la asemenea prostioare, cum să poată conduce domnia sa o ţară? Nu-i treaba mea să-i iau apărarea domnului Geoană, domnului Băsescu, domnului Antonescu sau mai ştiu şi eu cărui candidat. Dacă apăr ceva, atunci acel ceva este legat de principiile care ar trebui să guverneze această societate.

    Eu abordam, într-un stil pe care l-am considerat glumă, un scenariu extrem de improbabil dar, cel puţin teoretic, posibil. Referirea la Pavel Coruţ chiar asta şi sublinia. Relaxaţi-vă, stimate domn.

    În altă ordine de idei, dacă vă deranjează grafomania de care sufăr, v-am mai spus, nu mai citiţi. Nu este nici o problemă în acest lucru. Îmi place ca lumea să mă citească (altfel grafomania nu ar fi completă), dar voi supravieţui şi dacă nu mă citiţi. Altfel mă văd nevoit să iau referirile dumneavoastră drept lipsă de argumente pentru un eventual răspuns şi nu aş vrea acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  31. Pentru a vedea cum stau lucrurile inainte de primul tur, va propun urmatorul sondaj de opinie. Pentru a nu fi un sondaj tendentios il voi propune atat pe bloguri care il sustin pe Traian Basescu, cat si pe bloguri care il sustin pe Crin Antonescu sau Mircea Geoana.
    http://patrascudan.wordpress.com/2009/11/16/sondaj-de-opinie/

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România