Realitatea şi respectul

Realitatea TV a lansat o iniţiativă "Şi tu meriţi respect". În mare, atunci când vorbeşte un politician, brusc apare un ecran negru pe care scrie ceva de genul: "Noi nu avem încredere în aceşti politicieni care ne mint". Sau "Rupe tăcerea, noi vrem respect". Am văzut aceste mesaje şi când se arătau imagini din fotbal, culmea, chiar când ar fi trebuit să-l văd pe portarul Stelei apărând eroic...

Nu am încă o opinie formată despre utilitatea campaniei. Poate trebuie să mă obişnuiesc cu ideea dar mi se pare un pic ciudat să tai imaginea brusc cu nişte mesaje pe fond negru.

PS: Postarea "Despre normalitatea excelentei" a batut recordul de accesari (+ 30%), chiar daca o postare anterioara (evident, pe teme politice) a fost preluata pe larg la Realitatea TV... Am inteles mesajul, cred ca o sa discutam mai mult despre educatie si cercetare. Nu intimplator.

Comentarii

  1. NU vreau sa ma dau mare cunoscator, dar nu m-as mira sa fie o campanie in genul celei cu "Da-te cu tancul" de acum cativa ani ... (folosita de Codrin Stefanescu de la PC la alegferile locale) adica dupa vreo 3 saptamani de "Respect pe fond negru" sa ne trezim cu imaginea lui Geoana sau Crin (depinde cine da mai ... putin) juxtapusa cu lozinca deja intrata in obisnuinta ...

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar si un politician se poate declara jignit de o astfel de campanie, dac'ar avea putzina demnitate, si i'ar trata in consecintza pe promotori, bagindu'i in puncte-puncte !
    am dat si eu peste o campanie d'asta cu scopuri absconse, ceva cu wwwvreaubilet GRATIS (de fapt: DEGEABA), ca si'asa nu eram destul de pomanagii, dresatzi, cred ca are legatura cu trustu' intact, si care miroase la fel de bine ca toate revulutziile astea chici de prin curtzile trusturilor media.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este o (altă) campanie de castrare politică a cetăţeanului.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iata o parere destul de brutala, insa bine argumentata: http://www.zvoner.ro/noi-vrem-respect-dar-nu-facem-nimic/

    RăspundețiȘtergere
  5. irealitatea tv va prezinte pseudostirile pt creierii vostri prespalati....

    te astep la mine pe blog unde discutam cum Jigodia de N. Plesita a crapat fara sa plateasca cu nimic pt crimele lui....

    RăspundețiȘtergere
  6. Kasati, copii, c-o sa-i priasca lui Basea cand o sa vanda la pachet realegerea lui de desfiintarea parlamentului! Oricum, el e un tip respectuos si politicos, dupa ce face hora cu babele-n sat le spune "va multumesc mult". E obraznic doar cu raii si uratii de moguli si cu reporterii care indraznesc sa-l intrebe cat a costat "apartamentul de bloc" in care s-a mutat fi-sa, notarita. Si mai e putin frivol atunci cand e prins cu izmenele-n vine in privat (vezi "tiganca-mputita").

    RăspundețiȘtergere
  7. Oare cam ce vede un contribuabil în faţa ochilor când aude la ştiri că i-a mai crescut o taxă sau un impozit în ogradă pentru că un politician s-a gândit că va fi mai bine naţiunii aşa? Să vadă el negru, să vadă roz?

    Personal nu agreez campaniile televizionistice pentru că domniile lor, realizatorii de emisiuni, ajung să fie eroi în urma lor. Mi-aş dori ca înainte de astfel de campanii să existe o publicitate gratuită de promovare a actului cultural. În afară de TVR care a dat înregistrări, este adevărat şi de apreciat, celelalte televiziuni nu prea au susţinut Festivalul Enescu. Mă aşteptam să aud interviuri cu interpreţi, cu dirijori, cu oameni de cultură, mă aşteptam să se construiască o oportunitate să se vorbească despre Enescu şi opera prezentată în festival, mă aşteptam ca toate televiziunile comerciale să exploateze această sursă de reportaj... Aiurea, nici nu le pasă. ce să mai vorbesc despre pictură, teatru, caricatură, fotografie, lansări de cărţi...

    RăspundețiȘtergere
  8. Deşi manipulatoare, campania media cu pricina pică bine. Îi va ridia Preşedintelui cîteva mingii la fileu. Se mulează pe ideile de campanie. Pe semne, campania de la realitatea.net a fost plănuită în interesul altui candidat. Ceva mai... "mogulogenet" ca-să-zic-aşa. Detalii despre cum va exploata Preşedintele tema, săptămîna viitoare. Pe viu. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Si ce-i asa comic? Presedintele reactioneaza cu un "ba pe-a ma-tii" si jumatati de adevaruri recitate cu patos nervos. Cui ii place personajul, juiseaza (vezi Mariuca de la Epigastru. Cui nu, il enerveaza. Pentru mine, faptul ca Basescu e bun la cearta nu ma mai incalzeste cu nimic. In cinci ani n-a facut decat sa se certe si sa-si aranjeze familia. Iar aplaudacii lui - exact ca sefu'. Iar aici ma refer la aplaudacii lui directi si direct interesati si angrenati in sistem (Funeriu, Preda, Udrea, Cocos, Videanu, Boc) nu fraierii pe care se bazeaza ei la vot - Mariuca de la Furnale, Sudorul Telectuarisit, etc.

    RăspundețiȘtergere
  10. eu cred ca tara asta isi "revine" numai cu un vlad tepes la conducere, dar cum acesta inca nu s-a nascut traim tot intr-o mizerie stil balcanica

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România