Pentru presa

În urma nominalizării mele de către Premierul desemnat, Dl. Lucian Croitoru, pentru funcţia de Ministru în domeniul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului au aparut o serie de mici inadvertenţe în media. Aici gasiti singurul meu CV oficial. Aici gasiti o fotografie oficiala. Vă mulţumesc.

Comentarii

  1. Dv sunteti cunoscut intr-un cerc restrans de "cunoscatori". Pentru ei conteaza CV-ul "adevarat" (care poate fi gasit fara sa ne trimiteti la el). Pentru votantii PDL, dv sunteti insa doar inca cineva care-l sustine pe Basescu (si-l omologheaza). A, ca ati fost prin Hamerici? Daca indrazneati sa spuneti ceva impotriva Maretului Conducator, sau chiar impotriva fetelor sale jeniale, sa vedeti cat de insignifiant si "loc de dat cu capul" ati fi devenit... Asa ca... trimiterea e inutila.

    RăspundețiȘtergere
  2. p.s. Aud ca sunteti din Savarsin. Ce parere aveti de familia regala si de impactul monarhiei asupra debalcanizarii Romaniei? Ati avut vreodata ocazia, de cand sunteti angrenat in politica, sa discutati cu MS Regele Mihai?

    RăspundețiȘtergere
  3. @Costin Sandu

    Nene, de-aia omul asta e inteligent si tu nu. Mai uita-te inca o data la prostiile resentimntare pe care le pui pe forum, mergi la oglinda si vezi daca mai poti repara ceva. Daca nu, condoleante! Vei muri acru si prost.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Costin Sandu

    Doamnee cata frustrare intr-un singur om sau e invidia care urla in dvs? Sunteti exemplul clasic de tzatza mitza care iese la bancuta din lipsa de orice alta ocupatie ca sa barfeasca lumea de prin sat, in timp ce plozii stau soiosi prin jegul de 2 degete din casa.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Daniel P. Funeriu
    Dacă aş fi numit într-o zi ministrul Educaţiei, aş fi sigur, întâi şi întâi, din prima zi, dacă se poate, că public tot ceea ce există ca manual în România într-un site pe internet şi aş face acel site cu acces gratuit şi neîngrădit, un trilulilu dot ro al manualelor.

    Trăim într-o ţară în care toată lumea politică este de acord, de două legislaturi cel puţin, că Internetul trebuie să fie sursa de informare a celui care studiază, de orice nivel ar fi el. Trăim într-o ţară în care preşedintele a spus în faţa guvernului că elevul trebuie să aibă acces la o informaţie de pe internet atunci când o doreşte. Trăim într-o ţară în care există o lege a educaţiei ce specifică în ea că manualele trebuie să fie pe internet. Trăim într-o ţară în care premierul care a fost (şi încă este) şi ministrul Educaţiei a anunţat ca proiect prioritar Biblioteca Virtuală (un proiect pe care îl susţin de atâţia ani încât nu numai că m-am plictisit de acest dolce far niente instituţional, dar am început să-i şi uit).

    Poate îmi explică cineva cum de există o atâta coeziune de idei şi totuşi... cum nu se face un proiect atât de simplu, atât de ieftin, şi atât de puţin durabil.
    - Manualele sunt deja în format electronic. Orice editură, atunci când publică un manual, le are mai întâi în format electronic, fie Adobe PageMaker, fi QuarkXPress, fie, în cel mai rău caz, Microsoft Word, se pot trece imediat în format Acrobat Reader (PDF-uri) pentru a fi postate pe internet.
    - Dacă este însă vorba de manuale foarte vechi (care sunt deseori şi cele mai bune), ele pot fi scanate în ritm de unul pe zi, om, PC şi transformate în format Acrobat Reader. Un mic colectiv de oameni ai muncii ar putea termina cu ele în maxim două săptămâni. Detaliile, manualele universitare speciale... astea se fac în timp.
    - Există zeci de servere care permit realizarea unui site gratuit, şi alte zeci care permit găzduirea fişierelor în mod gratuit, unele dintre ele specializate pentru găzduirea cărţilor. Chiar şi Google are o secţiune specializată pentru asta, sau chiar două, dar există şi mai performantul Scribd.

    Şi totuşi nu se face nimic...

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti un tip periculos...ambitzios excesiv, smecher...ai lasat cercetarea pentru ciolanul politic...bun de gura, vorbaretz, politruc. Asta ar ucide pentru interesul lui, dormind linistit. FERITI-va e SATANA!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cind esti @Anonim (24 octombrie 2009 09:22)
    si scrii textul ala sigur esti fara scapare.
    Dar cu nimic mai bun decit @Costin Sandu, un resentimentar pe care putine pene de fictionari l-ar putea descrie.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu ceva ani in urma am cumparat si citit cartea
    ,,ARTE SI IDEI"de Wiliam Fleming.Aceasta carte va trebui impartita in patru si predata in anii de liceu.Iata ce scrie la pag.75:In taditia ebra
    ica si in cea crestina,pacatul de moarte consta in abaterile de la legea morala,dar pentru greci
    pacatul originar era ignoranta.Cred ca Shelly sp
    unea ca noi toti europeni ne tragem din vechii
    greci.Europa occidentala a inteles acest dezider
    at noi vom putea spune ca l-am inteles?ionut

    RăspundețiȘtergere
  9. Dupa repostarea interviului din EvZ m-as fi asteptat sa abordati un alt subiect, o prelungire daca vreti a respectivului articol in contextul nominalizarii dvs. ca ministru. Cred ca ar fi fost mult mai interesant sa propuneti o tema de genul: " Primul lucru pe care l-as face ca ministru?" Serios, credeti ca micile inadvertente din Cv-ul dvs ( presupunand ca cineva le-ar remarca) sunt importante? cate persoane credeti ca fac diferenta intre "Nature" sau mai stiu eu ce revista obscura din domeniu? Sau care-i diferenta dintre "Marie Curie Excellence Grant" si "Marie Curie Awards" sau " ECR Awards" etc? sau ce inseamna ATER la College de France ( presupunand ca au auzit de acesta din urma.........).
    In fine, nimeni nu va contesta reusita profesionala ( si ar fi o prostie, evident) , daca vi s-a reprosat ceva in acest domeniu a fost o oarecare delasare a activitatii stiintifice din ultimii ani ( previzibila de altfel) din cauza implicarii in viata politica, lucru pe care nici nu l-ati negat. Un fel de " mi-am vazut sacii in caruta, adica grantul obtinut) si acum ma ocup si de altele.
    Dar poate ca in domeniul dvs. merge sa faci cercetare si la jumatate de norma, nu stiu, presupun ca asa este.
    Nu stiu daca realizati ca aceasta propunere facuta ( ca ministru) vazuta prin prisma atitudinii dvs . inainte si dupa esecul la europene, atitudine fata de "sefi" sa-i spunem, poate fi perceputa ( si este de catre cei ce gandesc) ca un semnal: poti fi oricat de bun profesional, cu un Cv imbatabil, poti sa ai si experienta, daca nu esti pe placul "greilor" din partid, daca nu lasi independenta si nu le faci jocul, nu ai nici o sansa. Iar exemplul dvs. este concludent in acest sens. Sincer, in ciuda parerii pe care o am despre omul D. Funeriu, as vrea ca dupa saritura pe geam ( stiti ce vreau sa spun) sa puteti ramane acolo, desi nu depinde de dvs, asta-i clar.
    Din pacate , mesajul acela de care vorbeam ramane si mi se pare extrem de trist.
    Cred ca vom putea vorbi de un adevarat castig in viata politica ( si de o anumita calitate) atunci cand oamenii valorosi vor fi cautati si propusi in anumite posturi doar pentru calitatile lor si nu pentru ca fac parte dintr-un partid sau altul, sau au simpatia sefilor.
    Pana atunci............

    RăspundețiȘtergere
  10. @Ilinca sunteti un om inteligent, dar nici pe departe atat de inteligent pe cat credeti ca sunteti. Sunteti doar un personaj inteligent si trist.

    Au fost prieteni de-ai Ilincai care au spus ca votantii PDL nu sunt in stare sa-i recunoasca calitatea domnului Funeriu si ca il aproba doar pentru ca este in PDL. Eu sunt votant PDL pentru ca oameni ca domnul Funeriu sunt in PDL. Daca domnul Funeriu ar pleca de acolo, m-as mai gandi daca voturile mele s-ar duce tot la PDL.

    Inca o data, succes domnule Funeriu! Sper mult sa va vad ministru al Educatiei.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Ilinca P.S.: daca tot sunteti o fana a ortografiei, va rog, nu mai puneti spatiu dupa paranteza deschisa. Nu de alta, dar nu e corect :)!

    RăspundețiȘtergere
  12. @maraco
    Ultima data cand am "discutat" v-am rugat sa-mi argumentati ce anume din afirmatiile mele nu-i corect. Astept si astazi raspunsul......
    Daca aveti ceva de spus pe marginea postarii mele precedente, foarte bine. Dar psihologia asta de doi bani ( genul: "sunteti un personaj inteligent si trist dar nu atat de inteligent cum va credeti") nu arata decat frustrarea ce va incearca neavand argumente sa "demolati" ceea ce am scris.
    Va reamintesc ca nu persoana mea este centrul discutiei, ci D. Funeriu. Personal ma lasa rece ce ganditi despre mine si inteligenta mea, inclusiv despre gramatica. Nu pot decat sa constat ca daca principala dvs. preocupare gramaticala este spatiul dinaintea sau dupa paranteza, asta spune mai multe decat un mesaj de o suta de randuri ( cu sau fara greseli).
    Cat despre fraza "Au fost prieteni de-ai Ilincai care au spus ca votantii PDL.........." este o aberatie totala! Nu vad cum puteti dvs. sa faceti asemenea legaturi intre mine si nu stiu ce presupuse persoane care au spus nu stiu ce!!!Dvs. realizati totusi ce scrieti? Va ganditi inainte de a scrie?
    Deci, astept in continuare sa argumentati ce anume vi se pare incorect in afirmatiile mele, evident, daca sunteti capabila. Ceea ce, sincer, ma indoiesc.
    PS Aveti grija ca sunt si niste virgule puse aiurea in fraze.......va las ca tema pentru dupa-amiaza asta. Si am lasat si niste greseli .....sa vad daca-si da cineva seama.

    RăspundețiȘtergere
  13. "Ultima data cand am "discutat" v-am rugat sa-mi argumentati ce anume din afirmatiile mele nu-i corect. Astept si astazi raspunsul......"

    Ma bucur ca asteptati raspunsurile mele! Inseamna ca argumentele mele sunt importante pentru dumneavoastra ;).

    In privinta prietenului ma refeream la Costin si nu mai stiu cum, cu care impartasiti cele mai multe dintre idei.

    Si asa este, va dau dreptate. Subiectul este nominalizarea domnului Funeriu. Faptul ca dansul a acceptat sa intre in politica romaneasca, iar cu inteligenta si tenacitatea unui cercetator de top incearca sa schimbe ceva, nu este decat o MARE SANSA pentru noi.

    Concret, cu ce nu sunt de acord la postarea dumneavostra 11:29, este ca incercati sa gasiti motive de critica cu tot dinadinsul. Acceptarea din partea domnului Funeriu de a fi nominalizat ca ministru al Educatiei este doar un gest de seriozitate. Va dati seama, nu, ca pentru un om ca dansul, consumarea in politica damboviteana este pur sacrificiu? De ce nu apreciati acest sacrificiu? Cum credeti ca societatea romaneasca poate progresa daca nu sunt oameni ca domnul Funeriu? Dumneavoastra v-ati asuma o astfel de responsabilitate?

    Haideti sa facem un joc de imaginatie! Dumneavoastra sunteti in stare? Ca doar vorbeati de "in starile" mele. Inteleg ca il apreciati pe domnul Funeriu stiintific, cand l-ati aprecia si din punct de vedere politic? Sau cand ati fi dumneavoastra in stare sa va implicati in politica romaneasca, sacrificand lucrari si rezultate, numai ca sa schimbati ceva? Incerc un raspuns. Nu sunteti in stare. Si stiti de ce? pentru ca sunteti tipul carcotas care sta mereu intr-un colt si comenteaza, dar nu se implica niciodata. Implicarea inseamna curaj, critica continua nu e decat lasitate.

    RăspundețiȘtergere
  14. @maraco
    Apreciez orice ideea si orice argument ce au valoare ( valoare in sensul larg al cuvantului, de la util la frumos, trecand prin toate gamele).
    O sa raspund la ceea ce mi se pare cel mai important din postarea dvs: "Cum credeti ca societatea romaneasca poate progresa daca nu sunt oameni ca domnul Funeriu? Dumneavoastra v-ati asuma o astfel de responsabilitate?"
    Exact asa cum am spus-o in finalul primei postari. Nu vad necesitatea inrolarii politice ca argument intr-o nominalizare. Ceea ce trebuie sa primeze este calitatea profesionala si morala a oamenilor, nu apartenenta lor politica. Mai ales la noi, mai ales in situatia in care se afla tara ceea ce-i necesar este competenta nu politicul.
    Cat despre intrebarea ( la care si raspundeti)
    ""Sau cand ati fi dumneavoastra in stare sa va implicati in politica romaneasca, sacrificand lucrari si rezultate, numai ca sa schimbati ceva?""
    va raspund la fel: nu trebuie sa te implici neaparat in politica pentru a schimba ceva. Poti sa o faci in alte moduri. Daca D. Funeriu s-a bagat in politica si a ales sa-i cante osanale lui Basescu a fost si pentru ca, probabil, a inteles ca altfel nu are sanse sa ajunga intr-o pozitie "de raspundere" sa-i spunem.
    Si tocmai asta ii reprosez: a creat un precedent, a transmis un mesaj care nu aduce nimic bun.
    Cum spuneam, oamenii capabili si valorosi ar trebui ei cautati. Evident, ramane varianta ca D. Funeriu sa fie un admirator neconditionat al presedintelui si oamenilor din pdl , caz in care nu pot spune decat " gusturile nu se discuta". Dar imi amintesc perfect ca inaintea esecului de la europene afisa o oarecare independenta ce nu se mai regaseste deloc in ultima perioada.
    Mai devreme citeam un articol al lui Baconski in Dilema veche. Personal nu sunt o admiratoare neconditionata a lui T. B. dar, recunosc, anumite articole imi plac. Vi-l recomand, este oarecum legat de acest subiect.
    http://www.dilemaveche.ro/index.php?nr=297&cmd=articol&id=11707

    RăspundețiȘtergere
  15. mai rau decat "seriozitate", implicarea d-lui Funeriu il face vinovat si de "pasoptism" :).

    RăspundețiȘtergere
  16. "a inteles ca altfel nu are sanse sa ajunga intr-o pozitie "de raspundere" sa-i spunem.
    Si tocmai asta ii reprosez: a creat un precedent, a transmis un mesaj care nu aduce nimic bun."

    ma tem ca lucrurile stau exact invers. Romania are nevoie de Funeriu si nu Funeriu de Romania.

    RăspundețiȘtergere
  17. "va raspund la fel: nu trebuie sa te implici neaparat in politica pentru a schimba ceva. Poti sa o faci in alte moduri."

    Va multumesc pentru raspuns. Care ar fi celelalte moduri?

    Din cate am inteles dumneavoastra traiti la Paris dar ii reprosati domnului Funeriu ca nu traieste si nu cerceteaza in Romania. Eu traiesc si cercetez in Romania si va asigur ca este greu. Totusi am o speranta. Si speranta asta este legata de oameni ca domnul Funeriu. Eu am incredere ca implicarea dansului va avea rezultate. Poate nu acum, nu la anul, dar daca dansul va avea aceeasi tenacitate pe care o are in stiinta, va invinge orice obstacol. Chiar si traditionala superficialitate romaneasca. Chiar si lunecoasa politica romaneasca.

    RăspundețiȘtergere
  18. @ maraco,
    "Dumneavoastra v-ati asuma o astfel de responsabilitate?"

    Cred ca gresiti, intrebarea corecta ar fi: dumneavoastra meritati o astfel de responsabilitate?
    Pentru ca Ilinca nu cauta decit nod in papura, in toata polologhia pe care o insira.

    Pe dl Funeriu il poate combate doar un om de nivelul sau si nu un prenume care se pricepe la toate.
    Nu a ajuns omul sa se manifeste (e doar nominalizat) si e deja combatut: "m-as fi asteptat sa", "cred ca ar fi fost mult mai interesant", "sau ce inseamna ATER la College de France (presupunind ca au auzit de acesta din urma.......), "daca vi s-a reprosat ceva in acest domeniu a fost o oarecare delasare a activitatii stiintifice in ultimii ani".

    Astea sint argumentele aduse de @Ilinca. Totul emana o rautate din care, e sigur, eu sint vinovat.

    RăspundețiȘtergere
  19. @one
    Nu ai inteles despre ce precdent este vorba. De fapt " cunoscandu-te", cred ca ai inteles dar te faci ca nu.
    Sau pur si simplu nu ai citit bine ce am scris.
    Fa un efort, la tine este inca devreme si esti inca odihnit.
    PS Ai citit articolul din Dilema veche?
    @ maraco
    Nu trebuie sa credeti tot ce se afirma despre mine pe acest blog,
    dar, indiferent unde traiesc si lucrez am dreptul la opinia mea.
    In alta ordine de idei, nu i-am reprosat niciodata lui D. Funeriu ca nu traieste si lucreaza in tara. I-am spus doar ca gasesc ipocrit sa-i indemne pe altii sa se intoarca acasa atata timp cat dansul nu o face; ceea ce-i complet diferit, sunteti de acord.

    Oricum, raman la ideea mea ca precedentul creat nu aduce nimic bun, sau foarte putin. Si asta fara nici o legatura sau atac la persoana. As fi spus acest lucru indiferent de cine ar fi fost vorba.
    O sambata seara placuta la toti!

    RăspundețiȘtergere
  20. @victor(@)L

    Si tie o sambata seara placuta.
    PS Sper ca nu ma consideri pe mine vinovata de frustrarile tale!!!

    RăspundețiȘtergere
  21. @Victor L, multumesc :)!

    @Ilinca, absolut de acord, fiecare are dreptul sa creada (in) ceea ce vrea si sa-si exprime ideile. Imi pare doar foarte rau ca un om destept ca dumneavoastra prefera sa stea intr-un colt si sa critice, in loc sa incurajeze, sa se implice si sa aprecieze.

    Si eu raman la ideea mea :). Precedentul creat este absolut de admirat! Toata recunostinta, increderea si speranta mea pentru domnul Funeriu!

    RăspundețiȘtergere
  22. @maraco
    Nu ati inteles multe lucruri dar nu-i timpul pierdut:
    1)incurajez orice optiune care nu implica un servilism politic ( sau de orice natura).
    2)ma implic asa cum cred eu de cuviinta ( si cum pot) fara sa fiu datoare nimanui.
    3) precedentul creat spune urmatorul lucru: orice tanar (sau mai putin tanar) ce ar vrea ( si merita, evident! @victor@L esti multumit?) sa se implice in luarea unor decizii ( nu neaparat in invatamant, cercetare ci si in alte domenii), ca sa reuseasca sa ajunga pe o pozitie ce-i poate permite acest lucru trebuie sa treaca prin " masina politica" si sa obtina bunavointa celor mari din partidul respectiv. Altfel, cel putin deocamdata, imposibil!!!Nu mi se pare deloc incurajator. Personal sunt pentru pastrarea unei independentze ce asigura si luarea unor decizii independente.
    Dar, cum spuneam, fiecare este liber sa aiba opinia lui; trebuie sa marturisesc, sunt convinsa ca opinia mea este influentata intr-o oarecare masura de viata si "libertatile" pe care le am, asa cum a dvs. este sigur influentata de "termeni" asemanatori.

    @victor(@)L
    "Pe dl Funeriu il poate combate doar un om de nivelul sau si nu un prenume care se pricepe la toate.""
    Ai dreptate intr-un fel : ca sa combati pe cineva ai nevoie de argumente, sa le gasesti si sa stii sa le utilizezi. Ca sa fii de acord cu cineva nu trebuie decat sa dai din cap, eventual sa si aplauzi.

    "dumneavoastra meritati o astfel de responsabilitate?""
    Nu-mi amintesc sa fii sugerat vreodata ca as merita o astfel de responsabilitate.
    Si nu inteleg ce te face sa crezi ca tu ai dreptul sa ma critici sau sa presupui nu stiu ce minuni ( in sensul rau al cuvantului) despre mine!!!!
    Ti-am mai spus si nu numai tie: nu esti de acord cu ce scriu, argumenteaza de ce. Si, ca sa fiu sigura ca ai inteles ( desi.....) pe mine nu nominalizarea lui D. Funeriu ma deranjeaza ( dimpotriva) ci modul cum s-a ajuns la ea. Si daca vrei, faptul ca este facuta in bataie de joc, fiind clar ca sansele de reusita sunt minime.

    RăspundețiȘtergere
  23. A aparut o noua specie de activisti, criticul "et voila!" din subspecia "am citit de toate si la ce mi-a folosit?".

    Desi predispusi la contemplatie, sunt in general foarte vocali si isi traiesc apogeul carierei cu acelasi sentiment de frustrare cu care in tinerete isi maltratau furunculele; si daca mai mult nu pot, atunci de ce sa nu dea sfaturi, sa critice si sa disece orice si pe oricine iese din norma de mediocritate calduta cu care s-au obisnuit.?!

    Iar pentru ca in Romania anului 2009 e la moda sa fii cu crin la butoniera si cu trandafiri in glastra, se sclifosesc analizand din varf de buze pe oricine se obrazniceste sa-l sustina pe pirat sau sa aiba simpatii pro- PDL.

    Nu au habar de motivatiile personajelor pe care le diseca insa isi permit sa avanseze supozitii pe post de certitudini,
    Nu au habar de conjuncturile biografice care au determinat deciziile si atitudinile "tintelor" dar incropesc ad-hoc povesti cu aerul omului care le-a vazut/le-a cunoscut/le stie pe toate...

    Nu-i veti vedea facand analize de fond, ci pigulind ici-colo, intre doua cafelute detalii de costumatie, scame de retorica de Dorobanti....
    Nu-i veti vedea facand afirmatii ferme (pentru ca NU AU convingeri ferme.. prea obositor!), ci aruncand en passant semne de intrebare asupra profilului omului sau specialistului (niciodata amandoua)...

    Ii veti recunoate dara dupa comentariile sclifosite si invariabil schizoide: apreciez specialistul X, ma dezamageste insa (tiens! tiens!) omul, sau vitavercea.
    Ii mai puteti recunoaste dupa reactiile ofuscate (si din pacate nu rareori la marginea mitocaniei) cu care raspund celor care indraznesc sa ii intrebe de sanatate si de realizari, reactii care le tradeaza profilul de tate pre-menopauzale.

    S.

    RăspundețiȘtergere
  24. Domnule @Anonim S
    Poate nu ar strica ( pentru simetrie) sa va opriti si asupra speciei: ( cu pretentii (vertebrale!)) psihologi mioritici ce-si castiga painea, incercand ( fara prea mult succes deocamdata) sa analizeze comportamente de ....e-anonimi!
    Specialistii respectivi, formati in universitati de renume, evident, folosesc tehnica ( simpla dar cu efecte imediate): cine nu-i cu noi este impotriva noastra! Nu-ti plac portocalele, atunci esti amator de lys sau iti place dulceata de trandafiri! Ce vreti mai simplu de-atat! Imediat este etichetat, ambalat si pus in raftul cu "substante periculoase".

    Ca sa-l parafrazez pe unul din ei ( domnul S sa-i spunem) "nu au habar de motivatiile personajelor pe care le diseca insa isi permit sa avanseze supozitii pe post de certitudini".
    Nu o sa-i vedeti niciodata aducand contraargumente ( prea obositor!) in schimb "" incropesc ad-hoc IPOTEZE cu aerul omului care le-a vazut/le-a cunoscut/le stie pe toate...""" Deh, psiholog de Dambovitza.....
    Bineinteles,nu vorbesc niciodata de realizarile personale si de motivatiile lor , iar daca ii intrebi de asa ceva or sa-ti raspunda cu frustrarea celor pentru care " marimea conteaza"...... Soarta asta vitrega!

    RăspundețiȘtergere
  25. Intr-adevar "a lasat cercetarea pentru ciolanul politic" la o varsta la care inca mai trebuia sa stea cu pipeta in mana in laborator, sa cerceteze, apoi sa publice independent si fara nume de nobelisti in coada articolului. Daca vroia binele Romaniei trebuia sa se intoarca in tara neconditionat, sa devina cadru didactic la o universitate (cu salariul respectiv!), sa aduca bani din proiecte internationale, sa introduca si sa dezvolte in tara directia lui de cercetare, sa publice din tara in Nature si Science, sa invete si sa conduca doctoranzi romani si sa-i trimita la postdoc in laboratoarele unde a fost el etc. Romania era mult mai in castig daca facea toate astea decat prin faptul ca prin el mai are unul care s-a trezit peste noapte "politician". Cat priveste demagogia nu am cuvinte. Intr-un ziar a incercat sa-si construiasca imaginea idilica a unui biet copil sarman "care fugea dupa trenurile ce treceau prin Savarsin in speranta ca strainii ii vor arunca niste dulciuri". Demagog, tupeist cat cuprinde si vanator de efecte ieftine. No other comments.

    RăspundețiȘtergere
  26. CV-ul are greseli de tehnoredactare si a fost preluat ca atare. In 5 minute poti remedia acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  27. @ Anonim

    1. Ai putea macar sa ai bunul simt sau curajul iti dai macar numele
    2. "la o varsta la care inca mai trebuia sa stea cu pipeta in mana in laborator" - exista o asemenea varsta??
    3. "sa publice independent si fara nume de nobelisti in coada articolului" - tocmai ce v-a dat pe blog saptamana asta trimitere la un articol acceptat ca VIP la o revista foarte bine cotata, iar daca ai fi avut curiozitatea sa te uiti ai fi observat ca nu e niciun nobelist in coada
    4. "Daca vroia binele Romaniei trebuia sa se intoarca in tara neconditionat, sa devina cadru didactic la o universitate (cu salariul respectiv!)"- asta e pe principiul daca eu mananc salam cu soia trebuie sa mananci si tu ca sa te pot lua in seama?

    RăspundețiȘtergere
  28. @ Anonim
    5. "sa introduca si sa dezvolte in tara directia lui.. sa invete si sa conduca doctoranzi romani si sa-i trimita la postdoc in laboratoarele unde a fost el" - ce te face sa crezi ca nu a facut deja treaba asta? doar pt ca tu nu stii, iar dansul nu se foloseste de treaba asta pt "a da bine" nu inseamna ca nu a si facut-o
    6. "Romania era mult mai in castig daca facea toate astea decat prin faptul ca prin el mai are unul care s-a trezit peste noapte "politician" - de ce judecati oamenii apriori, dupa limitetele si micimea dvs?
    7."imaginea idilica a unui biet copil sarman" - ma tem ca un copil sarman nu este deloc o imagine idilica, iar dansul nu a sugerat deloc ca ar fi fost "un biet copil".

    RăspundețiȘtergere
  29. @Alexandru

    Cristina e prenumele meu. Acum am dat marea dovada de bun simt si curaj si nu mai sunt in anonimat?

    La ce universitate din Romania e angajat domnul Funeriu si ce grup de cercetare conduce in Romania si ce granturi are si ce lucrari a scos din cercetarea facuta in tara?
    Sunt zeci de tineri in Romania intorsi din occident si care au palmaresul stiintific al d-lui Funeriu si chiar mai bun. Nu s-au bagat in politica ci stau in cercetare, produc stiinta, publica, au granturi, iau premii si sunt mai de folos Romaniei decat tromboanele lui Funeriu. Domnul Funeriu nu a fost un veritabil om de stiinta daca a putut asa usor s-o paraseasca. Nu a iubit-o cu adevarat asa ca sa n-o mai invoce si sa nu-si mai adune capital electoral din ea. Sa mearga pe alta cale. Aceea dramatica si totodata foarte "credibila" a copilului de profesor universitar care fugea dupa trenuri ca sa primeasca dulciuri. Aceea i se potriveste perfect.

    RăspundețiȘtergere
  30. @Alexandru

    PS de la Cristina

    Daca ar fi facut cercetare la varf in Romania si ar fi realizat tot ce am scris, am fi aflat cu siguranta. E de-a dreptul hilar comentariul dvs. ca nu s-ar fi folosit de aceste realizari din moment ce se comporta atat de infantil ca ne-a dat pe blog pana si trimitere la un articol care i s-a acceptat. Lipsind atat din tara are impresia ca aici cercetatorii sunt inca abia coborati din copac cum i-a lasat el cu ani in urma si ca vor da pe spate ca el are Nature si Science. Nu mai da nimeni pe spate in Romania de azi. In ziua de azi multi au articole in reviste foarte bune. Multi cercetatori, nu politicieni. Fata de ei, da, se poate da mare.

    RăspundețiȘtergere
  31. @ Cristina

    Ironie ieftina de mitic neputincios.
    Da, 90% din cercetatorii din Romania sunt inca la stadiul "abia coborati din copaci".
    Si da! 90% din cercetatorii din Romania nici macar nu au abonamente la Nature si Science, dar'mite sa publice acolo.

    In final, un mesaj pentru dvs. si cei (foarte multi) de teapa dvs: Ne sutor ultra crepidam!
    Sau mai pe intelesul dvs: ramaneti va rog cu analele universitatii X si eventual colaborarile de (maxim) JBC si lasati comentariile despre Nature si Science in seama celor care au publicat acolo!!

    S.

    RăspundețiȘtergere
  32. @Anonim S
    Presupun ca dvs. ati publicat sau in Nature sau in Science daca va permiteti sa discutati pe acest subiect ( cel putin asa reiese din postarea dvs. anterioara). Felicitari, l-ati intrecut chiar si pe D. Funeriu care, dupa CV-ul sau, nu a publicat in nici una din cele doua reviste! Sper ca nu ati confundat Nature Biotechnology ( o revista absolut remarcabila dar ...alta) cu Nature-nature sa-i spunem!
    Nu de alta dar la un anumit nivel o astfel de confuzie aduce zambetul pe buze.......


    @Cristina
    Sunt de acord cu dvs. ca in tara inca mai sunt oameni care au lucrat si lucreaza la nivel international. Din pacate in unele domenii numarul lor este atat de mic incat ...aproape ca-i uitam pe cei ce exista. Chiar si in domeniile bine recunoscute pe plan international cei buni si foarte buni sunt "acoperiti" intr-o oarecare masura de mediocritatea din jur. Personal am tot respectul pentru cei ce reusesc sa faca cercetare cu adevarat in conditiile existente.
    Am fost surprinsa de o anumita fraza a lui D. Funeriu dintr-un topic trecut, " Normalitatea excelentei".
    Fraza este urmatoarea:
    "....cum putem atinge un astfel de nivel de excelenţă şi în România. Răspunsul la care ajungem este întotdeuna acelaşi: doar dacă cei care au trăit excelenţa ca o stare normală se întorc în România.
    despre normalitatea excelentei."
    Cred ca cei care pot avea un aport considerabil la crearea acestei stari de execelenta sunt in primul rand cei din tara. Trebuie doar sa li se vada cu adevarat meritele, sa fie scosi dintre mediocritatile ce au umplut universitatile. dar evident, asta inseamna o reforma considerabila, mai precis gasirea unei modalitati de a "renunta" la toti cei care au ajuns "universitari" pe criterii mai mult sau mai putin discutabile. Ceea ce presupune o adevarata revolutie in domeniu....
    Cred ca este mai important sa-i faci pe cei tineri sa nu plece decat sa incerci o revenire in masa a celor din afara, asta pentru ca intoarcerile punctuale nu au cum sa aiba un impact puternic in crearea acelei dorite stari de excelenta.
    In alta ordine de idei, pentru corectitudine, trebuie spus ca si dvs. ati exagerat putin. Chiar daca anumite actiuni ale lui D. Funeriu sunt cat se poate de discutabile ( este treaba lui sa si le asume, si actiunile si critica aferenta), totusi ramane cineva cu un CV impresionant, cum nu vezi chiar la orice coltz de strada. Dvs. spuneti ca "Sunt zeci de tineri in Romania intorsi din occident si care au palmaresul stiintific al d-lui Funeriu si chiar mai bun".
    Nu stiu cati dintre acestia si-au permis sa refuze posturi prestigioase si nici cati au castigat un grant ca cel obtinut de D. F. Si aici nu este vorba numai de valoarea materiala ci si de ce reprezinta ea dpdv stiintific in plan international. Evident, asta nu-i scuza o oarecare "suficienta" fata de ceilalti si nici istoria aceea absolut infantila ( care a amuzat multa lume!) cu articolele VIP.
    Dar, cum spuneam, pentru corectitudine trebuie sa recunoastem meritul acolo unde este, chiar daca va inteleg o oarecare amaraciune.
    O zi buna tuturor....

    RăspundețiȘtergere
  33. Pe pagina 4 din CV-ul oficial, sectiunea "ACTIVITatI POLITICE MAJORE" sunt vreo 3 inadvertente: fraze care se termina in aer, bullet care lipseste...

    RăspundețiȘtergere
  34. CV oficial pagina 4 ACTIVITATI DIVERSE: in prima linie ar trebui sa fie "al echipelor", nu a echipelor (management al echipelor caci vechiul cuvant romanesc "management" este masculin).
    Aceeasi sectiune: bullet 2 si 3 se repeta de la sectiunea anterioara. In plus, greseli ortografice: "specilizata". Itemurile din sectiunea asta se termina cu punct, asa ar trebui si la sectiunea anterioara precum si la "Brevete de inventie".
    Sectiunea "conferentiar invitat la (selectie)" nu trebuie sa apara "o" in "o selectie".
    Pagina 5, diacriticele apar doar partial, in particular Romania apare fara ^ din a de doua ori.
    Daniel, tu esti chiar singur in activitatea politica? Nu ai un om care sa-ti reciteasca textele? nu ai Word in limba romana?
    Bafta

    RăspundețiȘtergere
  35. @ Ilinca

    Delicios:

    "Cred ca este mai important sa-i faci pe cei tineri sa nu plece decat sa incerci o revenire IN MASA a celor din afara, asta pentru ca intoarcerile PUNCTUALE nu au cum sa aiba un impact puternic in crearea acelei dorite stari de excelenta."

    Trecand peste contorsiunea logica evidenta (dar involuntara, fara indoiala!), imi permit sa cred ca tocmai aceasta perspectiva a "revenirii in masa" a diasporei stiintifice e de natura sa tulbure somnul multora din "varfurile" cele stralucite ale natiei.

    P.S. Doamna, exista oameni pentru care un Nature (sau Science) la activ
    reprezinta normalitatea. Cum ii recunoasteti? Nu isi pierd vremea operand distinctii intre "Nature" si "Nature Biotechnology" de genul celei care va pasioneaza!
    Avem pur si simplu alte prioritati.

    Cu simpatie,
    S.

    RăspundețiȘtergere
  36. @Anonim S
    "Cum ii recunoasteti? Nu isi pierd vremea operand distinctii intre "Nature" si "Nature Biotechnology" de genul celei care va pasioneaza!"

    Daca vroiati cu tot dinadinsul sa va ridiculizati atunci ati reusit!
    Daca sunteti un obisnuit al acestor reviste atunci ar trebui sa stiti ca daca "Nature" este apriori un jurnal deschis tuturor stiintelor, celalalt se adreseaza unui public mai restrans si intr-u anumit domeniu. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca sunt discipline unde sansele de a publica in "Nature" sunt considerabil mai mari ca in altele. Nu aveti decat sa luati un numar oarecare si sa va uitati la articolele respective , din ce domenii sunt. Dar, dvs. aveti alte prioritati decat sa faceti diferenta intre aceste doua jurnale..... in definitiv de ce sa te gandesti daca lucrarea ta se potriveste sau nu unei reviste? Ce importanta are, nu? Aveti dreptate, chiar nu stiu de ce imi pierd timpul ( si probbail si altii) cu fleacuri de acest gen.........
    Cat priveste "revenirea in masa a diasporei stiintifice", sunt de acord cu dvs. ca poate speria multa lume "universitara", dar nu pe cei pe care i-am amintit si care fac cercetare la nivel international. Ceea ce vroiam sa subliniez este doar faptul ca o asemenea incercare este sortita esecului din aceleasi motive pentru care D. Funeriu nu isi lasa situatia profesionala pe care o are ( si nu numai) ca sa se intoarca definitiv in tara.

    RăspundețiȘtergere
  37. @ Ilinca

    :)))))
    You've simply made my day!

    S.

    RăspundețiȘtergere
  38. @Anonim S
    "You've simply made my day!"
    Idem...........

    RăspundețiȘtergere
  39. @ Anonim corector: tocmai asta e problema: CV-ul mi-a fost tradus din engleza de catre altcineva. Responsabilitatea este totusi a mea ca nu am verificat. O sa il schimb eu insumi. Multumiri.

    RăspundețiȘtergere
  40. @D. Funeriu
    "tocmai asta e problema: CV-ul mi-a fost tradus din engleza de catre altcineva"

    Nu cred ca traducerea din engleza este "de vina" pentru faptul ca la "Activitati politice majore" este inclusa si fraza:
    "Membru in Consiliul director al asociatiei Ad-Astra".
    Asta chiar nu are ce cauta acolo.....doar daca sustineti ca cei de la Ad-Astra sunt implicati in activitati politice.

    PS Am o intrebare: din CV se deduce ca ati refuzat 2 posturi ca director de cercetare, unul in Germania, altul in Elvetia. Pentru asemenea posturi nu se cere sa ai echivalentul HdR-ului? Stiu ca in Germania exista aceasta diploma si este necesara pentru un post de profesor, nu-i valabil si pentru "director de cercetare"? Intrebarea-i serioasa, incerc sa-mi dau seama daca s-a schimbat sau nu situatia.

    RăspundețiȘtergere
  41. anonim, dar altul :)
    bine ca ai corectat CV-ul. Asa mai merge.

    RăspundețiȘtergere
  42. Sa se intoarca romanii e absolut imposibil. Oamenii au familii, copii la scoala, joburi obtinute cu greu. Sunt foarte putini dispusi sa se intoarca si nu cred ca statul poate sa faca ceva sa-i incurajeze. Si apoi ce sa faca cei care se intorc in Romania? Deocamdata adevaratele valori nu se pot afirma in Romania. Ai nevoie de un colectiv, o universitate de calitate cu studenti buni, laboratoare, dotari. Multi care comenteaza pe aici par cumva in tema. Mi se pare naivitate sa crezi ca poti face aceeasi performanta in Romania.
    Eu sunt foarte bucuros ca oameni de talia domnului Funeriu, care au realizat ceva in afara politicii, incearca sa se implice in politica. Cunosc foarte multi romani de mare valoare si e mare pacat ca ne lasam condusi de ultimile scursuri.

    RăspundețiȘtergere
  43. citesc si ma minunez in acest CV
    DISTINCTII ACADAMICE
    -Obtinerea unui grant de cercetare al UE
    -Olimpiade nationale de chimie
    -Balcaniade de chimie
    -Olimpiada nationala de chimie Franta

    UNDE este activitatea ACADEMICA ???? nici macar bursa ministerului francez al cercetarii nu este o distinctie academica. ea este o bursa si atat.

    ca sa nu mai spun activitati publice majore , unde scrie, in primul rind "Redactarea componentei de educatie si cercetare a programului de guvernare a PD-L". In afara de PD-l pe cine intereseaza treaba asta ??? este mai importanta decit membru in consiliul director ad-astra (chiar daca doar 2005-2005)?
    Privind CV-ul putem concluziona ca avem de a face cu tipologia eba. a facut 3 luni de stagiu in SUA si se lauda ca a terminat facultatea in SUA ?
    cred ca putea mai mult daca voia sa fie convingator. sau daca avea ce scrie. publicarea unui articol in Nature biotehnology, este oricum de 100 de ori mai cademica decit olimpiada. parerea mea, si a lui jenel vatamanu, pe care funeriu l-a cunoscut la olimpiada din 88.
    aleg totusi sa fiu anonim

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România