Un fapt de o rară gravitate: update

Adaug un nume pe lista celor pentru care excelenţa este o stare de normalitate: Dan Petrescu. Nu doar pentru un meci. Mai adaug o lista, (nicio padure fara uscaturi) care s-a incercat sa fie discreditata zilele acestea in presa tocmai pentru ca a stat departe de reflectoarele politicii DE PINA ACUM. Aici o postare mai veche despre normalitatea excelenţei.

Am înţeles că Mircea Geoană va încerca să obţină "o hotărâre" a parlamentului referitore la Klaus Johannis. Din punctul meu de vedere această iniţiativă este cel mai apropiat lucru de o tentativă de lovitură de stat. Pot să înţeleg lupta politică dusă fie şi în extremele ei declarative. Dar să iniţiezi cu bună ştiinţă o asemenea procedură este un atac bezmetic la adresa Statului Român. Au fost trei acţiuni ale parlamentului care au distrus autoritatea publică a acestei instituţii. Prima a fost reacţia PSD şi PRM la condamnarea comunismului. A doua a fost suspendarea preşedintelui din 2007, în pofida avizului Curţii Constituţionale. A treia este acum. În opinia mea principalul câştigător al acestei mişcări este UDMR. Al doilea mare câştigător ar fi Klaus Johannis dacă ar realiza că numele său este un pretext pentru cea mai mare lovitură dată statului după mineriade. Şi pentru a evita acest lucru s-ar disocia de Geoană. Ar arăta cu această ocazie că are anvergură de prim-ministru.

Comentarii

  1. Dle Funeriu,
    Incercati macar sa mimatzi obiectivitatea: nu e vorba despre o "hotarare" ci despre o simpla declaratie politica. Nu are niciun efect juridic ci doar, cum spuneti si dvs., pune presiune. Textul cu Grivco e luat din raspunsurile lui C Antonescu la asaltul de intrebari stupide ale lui D Tapalaga si contin, pana la urma, un adevar de netagaduit: parlamentarii reprezinta poporul.Asta-i poporul, astia-s parlamentarii! Si ultima chestiune, cum v-ati inchipuit vreodata ca partidul in care sunteti proaspat membru va va sustine in demersul dvs. discret ptr candidatura la CE, din moment ce stati departe de "arena" televizata?!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mie mi se pare mai grava intoarcerea, la 180 de grade, a opticii editoriale a Deutsche Welle cu privire la faptele maretze ale presedintelui in exercitziu. Citez din articolul "Unde duce reforma presedintelui T Basescu" : "Presedintele a inceput bine dar s-a pierdut pe parcurs. ...... Presedintele a ratat insa posibilitatea unei medieri reale si a redus ecuatia politica la adversitati ireductibile."

    RăspundețiȘtergere
  3. Si si mai grava mi se pare iresponsabilitatea cu care responsabilul pe externe, adica herr president, isi bate joc pe termen mediu de o nominalizare ptr un portofoliu important al Romaniei in CE. Polonezii tocmai au declarat ca il propun pe J Lewandowski la Buget. O somitate in domeniu si fost sef al Comisiei de resort din PE. Si au si obtinut acordul lui Barosso. Intre timp presidentu' nostru se tzine de poante si glume proaste gen "SIDA e mai sanatoasa decat..."

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca ar trebui sa te disociezi de president si sa dovedesti cu acesta ocazie ca ai anvergura unui om politic decent si de viitor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dacă produce efecte juridice, o astfel de hotărîre, conform art.256(1) CP, repreziuntă uzurpare de calităţi oficiale, cu consecinţe deosebit de grave. Dacă, nu produce efecte juridice, reprezintă o dovadă de folosire abuzivă a instituţiilor statului pentru propaganda electorală.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ marius d.
    trimiterea la art. 256 e gresita pt ca e la codul penal 2009 care inca nu e in vigoare; actualmente e vorba de art. 240
    oricum nu e relevanta trimiterea de vreme ce regulamentul comun al camerelor le permite "adoptarea unor declaratii, mesaje sau altor acte cu caracter exclusiv politic"
    geoana si comp. au subliniat ca este o declaratie strict politica, pt ca altfel riscau sa fie perceputa ca o incalcare a constitutiei (in special art 103-1 care e foarte clar)
    de aceea sunt de acord cu partea a doua a mesajului tau, e doar circ (din pacate nesanctionabil juridic)

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari pentru Bursuc si echipa sa. Dar as fi mai rezervat cind e vorba de fotbal si mai ales doar de o victorie; iar scotienii, dupa ce au deschis scorul printr-un noroc chior, au calcat din balta in balta.

    A recunoscut si penelistul M. Voicu: hotarirea de azi din Parlament nu va avea efect juridic.

    Ceea ce este suspect. Le e teama de infatisarea in Parlament a echipei Croitoru cind ar putea efectiv sa-si manifeste majoritatea. Se feresc de efectele juridice si fac galagie pentru ametirea fraierilor.

    @Anonim
    21 octombrie 2009 04:14
    zici ca dl Funeriu trebuie sa faca ce spui tu; dar ce somitate in domeniul mamei Omida esti!
    La a-l urma tu nu ti-ai pus problema? iti cade prestigiul? E anonim.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce se petrece acum este o incercare de lovitura de stat. Seful unui partid politic incearca sa uzurpe prerogativele presedintelui in functie, si anume dreptul de a desemna premierul.

    RăspundețiȘtergere
  9. Separaţia puterilor în stat devine astfel literă moartă. Haita 254 (252 după ultimele măsurători în teren) îşi exprimă opţiunea, peste capul poporului, în contradicţie flagrantă cu prevederile Constituţiei, să abolească regimul semiprezidenţial. Încep să cred că numai amestecul sulfocromic va mai putea îndepărta definitiv mizeria umană a celor 254.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Marius

    Sa nu exageram cu adjectivele; multi dintre acesti parlamentari vor vota pentru guvernul Croitoru ... sau speram asta, nu ? Sa nu taiem orice punti fiind noi mai putin senini decat ceilalti ...

    RăspundețiȘtergere
  11. Nicio problemă, Gabriel! Doar le arăt unde e limita. Au a juns la ea, şi sunt pe cale s-o depăşească. Dincolo, îi paşte urgia legitimităţii revoluţionare. Legitimitatea noastră.

    RăspundețiȘtergere
  12. Curat lovitura de stat! Eu zic sa scoateti armata in strada.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Anonim
    Mai bine scoatem masutele de la cafenele pe trotuar, ca a iesit soarele in Bucuresti ...

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Daniel P. Funeriu

    Dacă sunteţi amabil şi doriţi să-mi explicaţi, cum se ajunge de la "adoptarea unor declaraţii, mesaje sau a altor acte cu caracter exclusiv politic" la "o tentativă de lovitură de stat"?

    RăspundețiȘtergere
  15. Pe ce conteaza "majoritatea Grivco" ? Conteaza pe faptul ca pentru majoritatea electoratului, nu exista prea mare diferenta intre imaginea legalitatii si legalitate. Adoptarea unei hotarari comune in Parlament pare la fel de legitima cu exercitarea prerogativelor prezidentiale. In realitate nu este. Dar ce conteaza, daca pare asa. De fapt, ceea ce face Parlamentul acum e cam ce a facut si Nati Meir, care a facut plati cu sume mari in euro falsi, dar era oarecum acoperit, pentru ca avusese grija ca pe bancnote sa scrie "specimen".

    RăspundețiȘtergere
  16. @ Marius Delaepicentru
    Este interesant puntul de vedere al domniei voastre şi îl respect, doar că nu-l înţeleg prea bine. Domnul Băsescu a spus acum câteva minute ceva asemănător, că România s-a democratizat sub mandatul domniei sale pentru că 332 (sau 322, că nu mai ştiu câţi erau) s-au redus la 254 sau 252.
    Vă adresez o întrebare, la care v-aş ruga să răspundeţi absolut responsabil. Dacă evoluţia celor 322 spre 254 ajunge, la un moment dat, la 0, adică "mizeria umană" total îndepărtată, şi nici un fel de opoziţie pentru dl. preşedintele Traian Băsescu şi PD-L, democraţia va fi completă?

    RăspundețiȘtergere
  17. Bibly, ce să-ţi spun? Empiric, nu avem decît doi termeni în şir. Pînă la determinarea legii de regresie mai avem. Însă, ţinînd seama că e totuşi un decrement, şi intuind că şirul e convergent, ne putem închipui că, la limită, numărul exponenţilor mizeriei din Parlament ar fi; lim(ţ)=1. Într-adevăr, dacă nesimţirea reprezentată ar fi egală cu zero, am avea motive mari de îngrijorare. Dar zero e doar pe Cea Lume, unde ;i parlamentarismul este inutil. Trăind totuşi într-o Lume căzută, pericolul este doar teoretic. :D

    RăspundețiȘtergere
  18. @Marius Delaepicentru
    ''"Bibly, ce să-ţi spun? Empiric, nu avem decît doi termeni în şir. Pînă la determinarea legii de regresie mai avem. Însă, ţinînd seama că e totuşi un decrement, şi intuind că şirul e convergent, ne putem închipui că, la limită, numărul exponenţilor mizeriei din Parlament ar fi; lim(ţ)=1"""

    Este de dorit ca fiecare sa scrie despre ce se pricepe. Exemple de astea complet anapoda nu denota decat limitarea ( ca tot vorbeati de limita) celui care le scrie.
    Vorbesc serios, daca nu sunteti capabil sa scrieti o fraza in cuvinte simple, atunci macar asigurati-va ca nu va ridiculizati cand compuneti una mai complexa.

    @Bibliotecarul
    Cred ca ati inteles: raspunsul lui @ marius este doar o teorie proprie ( si complet anapoda) in lipsa de niste argumente solide.
    In alta ordine de idei si eu ma intreb daca nu se doreste o situatie in care opozitia sa nu mai existe, sau, daca exista sa fie atat de redusa incat sa nu mai insemne nimic.
    Mai devreme citeam intr-un ziar despre trecerea unuia de la psd la pnl. In mod sigur, acum o saptamana respectivul psd-ist era taxat ( de catre pdl-isti) de idiot, comunist etc. De azi este luat in brate.
    Atata ipocrizie ma dezgusta! Un adevarat partid nu ar primi toate ciurucurile, nu ar accepta toti profitorii ce-si schimba parerile politice de azi pe maine, in functie de cine stie ce interese.
    Deja un astfel de plimbaretz este dezgustator in sine, dar dezgustatori sunt si cei care-l accepta.
    Sunt curioasa ce mai scrie Avramescu despre traseismul politic. Acum 10 zile era extrem de dispretuitor la adresa pnl-ului care acceptase un dezertor din psd. Si evident, toti desteptii portocalii i-au aplaudat articolul la scena deschisa. Acum vor tace malc, ca deh, cum spuneam intr-o postare: toate animalele sunt egale dar unele sunt mai egale ca altele.

    RăspundețiȘtergere
  19. de la VoxPublica (ca sa ne pastram optimismul si moderatia, ceva tot mai greu de imaginat in aceste zile):

    http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/basescu-vs-cei-255-putina-teorie-9935.html

    RăspundețiȘtergere
  20. @ Marius Delaepicentru
    Eu cred că în timp ce cei 322 erau în culpă, pentru că au trecut peste hotărârea CCR (şi acolo era vorba despre o consultare), de data aceasta nu mai putem vorbi despre o culpă ci doar de o opoziţie politică faţă de poziţia preşedintelui.

    Dacă vom avea zero opoziţie faţă de preşedinte, vom avea partid unic şi dictatură.

    Din păcate scrisesem un comentariu foarte lung care nu a fost acceptat, acum îl fac scurt ca să nu risc nimic. Putem discuta, dacă consideraţi necesar, "pe bucăţi". Personal consider că democraţia este expresia reprezentării cetăţeneşti, a poziţiei şi interesului cetăţeanului reflectat corect după structura sa socio-profesională, în instituţiile statului român şi este mai puţin importantă valoarea numerică a membrilor "exponenţilor mizeriei". Personal aş recomanda două instrumente de constatare a democraţiei, gradul de încredere în instituţiile statului şi prezenţa la vot.

    RăspundețiȘtergere
  21. @ Ilinca
    Stimată doamnă,
    Pentru mine este importantă părerea dumneavoastră, părerea domnului Marius, a domnului preşedinte, a domnului Boc, a domnului Geoană, a domnului Antonescu... a tuturor, sper că şi a mea. Expresia democraţiei şi libertăţii este tocmai în a asculta toate părerile. Părerile apuse sunt benefice fie afirmative, fie negative, pentru că din ele se naşte noutatea şi se poate naşte, prin maieutică, adevărul.

    Vă rog să mă credeţi că, atâta timp cât nu remarc răutatea în alocuţiune, dar uneori chiar şi atunci, eu acord atenţie tuturor celor care mi se adresează în aceiaşi măsură, de preferat cât mai multă atenţie. Este crezul după care îmi ghidez viaţa.

    RăspundețiȘtergere
  22. Bibly, de data asta, agregatul Johannis nu poate impune nimic, nimănui. Pentru că tot ai adus vorba de suspendarea Preşedintelui din 2007, între multele capete de acuzare înaintate la CCR cu acea ocazie, se afla şi modul în care Preşedintele a desemnat premierul guvernului Tăriceanu I, în decembrie 2004. Aşadar, speţa a fost analizată deja de CCR, iar rezultatul a fost negativ. Nicio încălcare a Constituţiei. Nici atunci, nici acum. Pentru conformitate, poţi căuta avizul CCR.

    Ceea ce nu a înţeles grupul de la Grivco este tocmai jurisprudenţa CCR. Mai rău e că nu a înţeles nici caracterul de regim semiprezidenţial consfinţit de Constituţie. Coaliţia 254 se comportă de parcă ar trăi într-o republică parlamentară. Bine, n-ar fi singura abordare schizoidă a realităţii. Aceeaşi coaliţie afirmă şi că bicameralismul e sacru, fără să observe că însuşi votul de azi, în plenul camerelor reunite, reprezintă manifestarea indubitabilă a unui parlament monocameral. Mai vrei? Mai am. Dar mi-e teamă că ne stricăm de rîs. :)

    RăspundețiȘtergere
  23. @ Bibliotecaru: am spus foarte clar, masurindu-mi cuvintele, ca "această iniţiativă este cel mai apropiat lucru de o tentativă de lovitură de stat" si nu o "tentativa de lovitura de stat". De asemenea, am citat din Geoana, ca ceea ce voiau este ca cele doua camere sa emita "o hotarire" nu "o declaratie politica", asa cum ea este de fapt. Deci, daca va uitati la definitia loviturii de stat, la http://en.wikipedia.org/wiki/Coup_d'%C3%A9tat veti vedea ca ceea ce s-a intimplat este exact ceea ce am spus: "cel mai apropiat lucru de o tentativa de lovitura de stat", evident, inca nesanctionabil penal. Si este, tot asa cum spuneam, si o lovitura data statului.

    RăspundețiȘtergere
  24. @Bibliotecaru
    Ma tem ca nu ati inteles interventia mea. Una este parerea in sine cu care poti sa nu fii de acord dar sa o respecti si alta modalitatea de a ti-o expune. Sunt de principiul ca atunci cand folosesti analogii sa stii exact despre ce vorbesti.
    Intr-un fel ma amuza dorinta unora de a ascunde idei putine intr-o forma elaborata, in alt fel sunt trista ca genul acesta de manifestari impresioneaza foarte usor.
    Pentru ca asta este si scopul.

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Marius Delaepicentru
    Aveţi dreptate, numai că eu vorbeam despre traducerea creşterii democraţiei prin scăderea împotrivirii faţă de acţiunile preşedintelui.

    RăspundețiȘtergere
  26. @ Daniel P. Funeriu

    Pentru mine o lovitură de stat ar trebui să aibă următoarele elemente:
    - Să nu fie anunţată (adică este urmare a unei conspiraţii)
    - Răstoarnă puterea legitimă a statului
    - Este neconstituţională
    - Se face cu ajutorul forţei (de obicei armate) de către o minoritate

    Poate avem definiţii diferite pentru ceea ce înseamnă "Lovitura de Stat", dar eu nu văd nici o apropiere. De aceea v-am întrebat... ce anume consideraţi că apropie un vot politic al parlamentului de o lovitură de stat.

    Indiferent ce a spus domnul Geoană, în Ordinea de zi a Parlamentului scrie:
    Dezbaterea situaţiei politice actuale şi adoptarea unei Declaraţii cu caracter politic, conform art.1 pct. 22 din Regulamentul şedinţelor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

    Nu am urmărit înregistrarea şi, din păcate, stenograma nu are cum să fie accesibilă, dar presa a semnalat un vot pentru o declaraţie politică. Poate este vorba despre altceva la care nu am eu acces.

    Puteţi să explicaţi un pic mai clar unde anume este apropierea de lovitura de stat.

    RăspundețiȘtergere
  27. @ Ilinca
    OK, este în ordine.

    RăspundețiȘtergere
  28. Cineva intreba pe un sait " de ce nu renunta basescu la ambitia de al desemna pe croitoru in functia de Prim-ministru" astfel s-ar debloca actuala criza politica. raspunsul a venit repede..

    "Tu ai renunta la interesul national pentru interesele individuale si de grup, gen Grivco. Daca ai renunta la interesele nationale si ai lasa tara pe mana hotilor te poti numi un tradator. Basescu are nevoie de sustinerea noastra ca sa poata sa infranga balaurul coruptiei care suge sangele acestei tari. Daca renunta el, nu mai avem nicio sansa. Deocamdata este singurul om care are o sansa sa scape Romania de tradatori si nu are voie sa renunte la aceasta sansa.
    Tara este pe ultimul loc in interesele lor.(PSD,PC,UDMR,PNL) Toti acestia au trecut pe la scoala de DEMAGOGIE a d-lui Voiculesc (antena 123) urmariti sondajul pe: http://demnitar.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  29. Ca om de stiinta cam ce sentimente va incearca cand dati nas in nas cu severin adrian-apa-chioara-hasdoio? Mai alaltaieri l-am auzit la RFI cum ca nu l-a sustinut pe Ciolos-comisariat agricultura, fiindca a fost propus de PDL..Asta-i roman sau atzec?

    RăspundețiȘtergere
  30. @ cj: putinul timp in care am fost impreuna cu Dl Severin in Parlamentul European mi-a dat ocazia sa avem citeva dueluri care au ramas, chiar daca puternice, politicoase. In ceea ce priveste sentimentele, incerc cel putin in viata publica sa nu le exprim. Cred ca Dl Severin a procedat gresit in pozitia fata de Republica Moldova (cu ocazia alegerilor de acum 6 luni) cit si in dezbaterea despre comisarul european.

    RăspundețiȘtergere
  31. @ Cetăţean
    Aveţi foarte multă dreptate în cele ce le spuneţi. Pe timpul când se vorbea despre moţiunea de cenzură, întrebam parlamentarii PNL dacă s-au gândit la situaţia care se va escalada în cazul în care moţiunea trece, la perioada de instabilitate politică născută în cel mai nefast moment posibil...
    Numai ce ţineam acest discurs celor de la PNL când domnul Boc şi-a anunţat intenţia unor alte Ordonanţe de Urgenţă şi încă o Angajare de Răspundere, forţând practic mâna celor aflaţi în opoziţie cu PD-L să recurgă la moţiunea de cenzură. Eu astăzi trăiesc cu credinţa (desigur, este o impresie personală, dar puternică) că toată activitatea Guvernului Boc din ultimele luni, încă înainte ca domnul Nica să fie revocat, a ţintit provocarea unei moţiuni de cenzură şi a actualei stări de instabilitate. Eu unul nu cred că miza problemei se învârteşte în jurul a cine este la Ministerul Administraţiei şi Internelor, nu cred că miza este astăzi cine este sau va fi premier. Cred că ceea ce s-a urmărit este tocmai această stare de confuzie politică pentru a justifica natura economică proastă a lucrurilor.

    67 miliarde lei, atât sunt veniturile stabilite în Buget pe anul 2008. Să spunem că domnul Boc a apreciat greşit scăderea economică iniţială şi să spunem că scăderea economică a fost de 10%. S-a gândit cineva cum de aceşti 10% nu au fost acoperiţi, cu prisosinţă, de marile împrumuturi făcute de România. Mai mult, total ilogic, după ce ne împrumutăm enorm, după ce tăiem toate investiţiile, după ce facem concedieri cu toptanul, tot o ducem prost.
    Haideţi să spunem rotund 20 miliarde de euro venituri bugetare pe anul trecut, nu ştiu exact ce s-a mai adăugat la rectificarea bugetară, dar nu avea cum să treacă de 20 de miliarde, anul acesta chiar nu s-a strâns nici un leu din moment ce am împrumutat masiv şi tot nu ajung bani de salarii şi pensii?

    RăspundețiȘtergere
  32. @ cj
    Stimate domn,
    Poate domnul Severin a luat ţeapă pentru că nu ştia formula apei, dar un om care ştia care este treaba cu formula apei ar fi ştiut că "prea mult hidrogen în apa" nu este ceva absurd. Personal m-aş fi dus cu gândul la deuteriu, respectiv monoxidul de deuteriu sau, cum se numeşte ea popular, apă grea, ori varianta semigrea cu un proţiu şi un deuteriu. Hidrogenul ar fi putut fi şi sub forma izotopului de tritriu, dar aceasta este o variantă mai puţin probabilă de poluare... Sintetizând, sunt deci mai multe modalităţi de a forma legături astfel încât se ajunge la 6 forme de combinare, 6 formule de apă. Este evident, apa obişnuită este acel haşdoio (ce ne mai pocnea doamna profesoară de chimie când spuneam aşa...) de care ştie toată lumea, dar "prea mult hidrogen în apa" are sens.

    Personal când am auzit ştirea, am crezut că este un caz de poluare, adică am crezut ştirea la fel ca şi domnul Severin. România este o ţară care fabrică apă grea, dacă nu mă înşel la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare din Drobeta-Turnu Severin, pentru a aproviziona Centrala Nucleară de la Cernavodă, poate şi pentru export, şi o poluare cu apă grea era posibilă.

    RăspundețiȘtergere
  33. @Bibliotecaru

    Aveti dreptate. Nimeni nu va poate impiedica sa va faceti de ras, daca doriti cu tot dinadinsul. Ce nu inteleg, ca simplu spectator, e de ce oare faceti asta pentru Severin. Brrr ... nici nu vrea sa imi inchipui ...

    RăspundețiȘtergere
  34. @ Bibliotecaru,
    ce rost avea teoria pe o tineti pentru @cj?
    Nu sintem la concursul "cine stie raspune/cistiga".
    Iar cind deveniti avocatul lui Severin pe tema apei aveti grija sa nu se spuna toti o apa si-un pamint.

    RăspundețiȘtergere
  35. "Lovitură de stat"?
    Se pare că nu aveţi proprietatea termenilor.

    RăspundețiȘtergere
  36. @ victor L, Gabriel Preda
    Nu cred că m-aţi înţeles, nu intenţionez să fiu avocatul nimănui. Relativ la domnul Severin, trebuie să spun că este un om politic pe care îl apreciez global într-un mod pozitiv, pentru că are o limită comportamentală elegantă, asta nu înseamnă că de multe ori nu am protestat împotriva vorbelor, mesajelor şi faptelor domniei sale.

    Problema nu este însă domnul Severin. Personal m-a deranjat ca afirmaţie "severin adrian apă chioară haşdoio". Este o lovitură joasă. Eu nu ştiu jocul politic al domnului Adrian Severin, nu am citit această ştire, nu ştiu adevărul. Dar, dacă singurul motiv al nesusţinerii domnului Cioloş este faptul că domnia sa vine din partea PD-L (sau PNL, că a fost în Guvernul PNL), atunci este evident un gest inelegant şi de contestat. Pe de altă parte domnul Adrian Severin este unul dintre parlamentarii europeni români care chiar se implică în activitatea europeană, alături de mulţi alţi români, şi în fiecare partid sunt astfel de oameni. Chiar şi domnul Funeriu pare să aibă o părere pozitivă despre domnia sa. A reduce pe Adrian Severin la statutul unei poante de tip Viorel Gaiţă, mi se pare o lovitură foarte joasă. Iată de ce am considerat necesar să protestez, indirect, împotriva acestei lovituri în afara regulilor jocului politic. Multă lume nu a înţeles nici de ce am luat uneori apărarea Elenei Băsescu sau lui Gigi Becali... dar asta nu mă împiedică să o fac. Vedeţi domniile voastre, realitatea construită atunci când râdem de cineva după o poziţie de superioritate, trebuie să acceptăm că există cineva şi deasupra noastră care poate face acelaşi lucru.

    RăspundețiȘtergere
  37. @ Adrian Nastase: am scris: "această iniţiativă este cel mai apropiat lucru de o tentativă de lovitură de stat". Deci initiativa e CEL MAI APROPIAT LUCRU de o TENTATIVA de lovitura de stat. Pentru ca diavolul sta ascuns in detalii e important de subliniat nuanta.

    RăspundețiȘtergere
  38. @ Daniel P. Funeriu
    Stimate domn,
    Repet şi eu întrebarea, ce anume apropie iniţiativa de tentativa de lovitură de stat?
    (vezi şi comentariul meu de la 21 octombrie 2009 19:24 în care spun prin ce elemente identific eu o lovitură de stat)

    Personal cred că cel mai apropiat lucru de o tentativă de lovitură de stat este o tentativă de revoluţie (adică un fel de lovitură de stat în care sunt implicate masele largi populare).

    RăspundețiȘtergere
  39. @ Bibliotecaru: pentru mine lovitura de stat este definita aici:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Coup_d'%C3%A9tat

    Daca luam aceasta definitie ca reper interpretarea mea a ceea ce s-a intimplat este exact ceea ce am descris.

    RăspundețiȘtergere
  40. @ilinca

    Doamna/domnisoara, domnule, mai draga!

    In afara de senzatia de greata/sila/ dezgust care va ravaseste ori de cate ori nu intelegeti un text, mai aveti ceva de impartasit vulgului pro-basescian!?

    S.

    RăspundețiȘtergere
  41. @Anonim S
    Nu am ce sa impartasesc vulgului pro-basescian pentru simplu motiv ca nu exista! Dupa definitia celor pro-basescu ( definitie proprie, se intelege), ei sunt toti intelectuali.............
    Iar eu le respect "alegerea"...........

    RăspundețiȘtergere
  42. @ Daniel P. Funeriu
    Stimate domn,
    Poate nu am eu capacitatea de a percepe subtilităţile limbii engleze, dar în acel link scrie exact ce am spus şi eu în limba română, doar că ceva mai elevat. Nu înţeleg ce anume vreţi să subliniaţi?
    Lipseşte caracterul surprinzător, nu este vorba despre un grup restrâns ci de majoritatea partidelor româneşti, nu există nici un fel de intervenţie militară, nu se foloseşte forţa fizică şi violenţa, nu există mişcări de stradă, nu există nici o acţiune de a prelua frâiele statului, nu se încalcă prevederile Constituţionale... ce anume apropie aceea acţiune de o lovitură de stat, fie ea şi tentativă, că asta nu înţeleg. Personal nu văd nici cea mai mică similitudine între o Declaraţie politică parlamentară şi o lovitură de stat, nici măcar una. Dumneavoastră ce similitudini identificaţi?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România