Maine la ora 11 pe Hotnews si audiere

Am fost invitat la un interviu online la Hotnews maine la ora 11. Intrebarile sunt puse online pe situl hotnews.ro iar eu le voi raspunde din redactia Hotnews. O experienta interesanta.

Am mai fost in data de 26 (ieri) la o emisiune la Antena 3 cu Dana Grecu (puteti vizualiza AICI, de la minutul 55 incolo).

Audierea de la Parlamentul Romaniei va avea loc joi la ora 10 dimineata, de catre comisiile reunite de la Senat si de la Camera. Distributia pe partide a mandatelor din suma acestor doua comisii este:

Minoritati: 2
UDMR: 4
PNL: 7
PSD: 14
PDL: 15

Total: 42

Comentarii

  1. Veți avea deci 27 surse sigure de miștouri ieftine, intrebări stupide și rău intenționate, glume proaste și nesărate. Dacă sunteți norocos se vor juca cu telefoanele și vă vor ignora.

    În rest, din păcate nu aveți nici o șansă să treceți de votul plenului, puteți să aduceți 3 Nobel-uri în chimie și tot degeaba, parlamentul rromâniei e ca polițistul cu turistul străin.

    Măcar sper să vă distrați, e ca și când mergeți la zoo. Probabil veți avea șansa să vedeți specii rare, cum ar fi troglodiții lui fenechiu, sau maimuțe cu fund ideologic roșu.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ anonim: multumesc pentru umor, chiar daca este amar. Prefer sa merg la audiere intr-o logica insitutionala si cu tot respectul care se cuvine unei comisii parlamentare. Oricum, nici nu cred ca as putea altfel.

    RăspundețiȘtergere
  3. Inca putin... nu te-ai prins ca nu ai nici o treaba cu guvernul... si nu vei fi ministru nici in 100 de ani...esti praf !

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate pentru ca parlamentu ala e plin de ghertoi...ca si anonimu de mai sus. Incredibil cum inca se mai gasesc neaveniti ca tine sa dea lectii si sfaturi...si ti-ai gasit si cui.
    Alex.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Daniel P. Funeriu
    Mi-a fost imposibil să urmăresc interviul. Probabil că PC-ul meu preistoric nu merge cu "şmecherii" de ultimă oră în materie de site-uri.

    RăspundețiȘtergere
  6. Succes domnule profesor, am avut ocazia sa aflu mai multe despre d-voastra cat timp lucrez sub indrumarea doamnei Paraschivescu si a doamnei Matache. Fac parte din OSPDL Bucuresti si am discutat cu colegii de la organizatie, cat de util ar fi ca portofoliul pe educatie sa fie preluat de catre o persoana care cunoaste si lucreaza intr-o forma si structura de invataman occidentala precum cea germana. Succes si s-auzim de bine!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cateva remarci privind raspunsurile date la intrebarile cititorilor de pe HotNews. Sa-ncep cu cele bune sau cu cele mai putin bune?
    O sa le las pe cele pozitive la sfarsit :)
    1)La intrebarea numarul 8 ( despre cercetare, fonduri etc), raspunsurile date au fost stereotipe, nimic concret, numai generalitati, fac, dreg, mai multe fonduri, evaluare relevanta a granturilor, etc. Toate acestea au fost spuse si de altii dar situatia este cea care este.
    2)La multe intrebari raspundeti " voi aplica legea, strict legea, numai legea......". Una dintre intrebari viza situatia universitatii Spiru Haret, care, tocmai citeam intr-un articol aparut azi" a castigat procesul cu Minsiterul Educatiie privind organizarea admiterii" !!!Presupun ca a fost aplicata legea....
    3)La fel la intrebarea ( nr. 20) despre clanurile universitare, proiectele CNCSIS vs conducatori de doctorat, "proiecte cu sume uriase si rezultate ramase pe hartie", la fel, raspundeti ca veti aplica strict legea!!! Pana acum de ce nu s-a aplicat? Este o situatia care dureaza de ceva timp, nu?
    4) Remarc de asemenea ca nu ati raspuns la o intrebare foarte importanta pentru invatamantul superior si anume evaluarea conferentiarilor si profesorilor si reevaluarea celor ce au asemenea posturi obtinute pe criterii absolut ridicole! la fel nici un raspuns despre depolitizarea invatamantului. Subiectul preocupa multa lume din mediul universitar si cred ca sunt multe de spus si mai ales de facut in acest sens. Bineinteles, nu-i vorba de o masura prea "populara".....

    In fine, este de inteles ca nu ati putut raspunde la toate intrebarile, poate o faceti pe blog. Sunt intrebari pertinente cred si ar fi interesant de vazut ce punct de vedere aveti. In plus, am senzatia ca multe din intrebari au fost puse de tineri, unii dintre ei excedati de sistemul actual.

    5) Mi-a placut cum ati raspuns la intrebarea despre religia in scoli, de asemenea la una din ultimele intrebari referitoare la CV-ul dvs ( numar de articole). Admir cu atat mai mult raspunsul dvs. ( si atitudinea respectiva) mai ales ca , din cate stiu, in chimie se publica mult, oricum, mai mult ca in alte domenii. Punand in valoare calitatea si nu cantitatea cercetarii, cred ca ati abordat un subiect ( foarte sensibil, mai ales in tara unde, am remarcat, una dintre intrebarile preferate este " cat ai publicat" si nu " ce si unde ai publicat").
    PS Scuze pentru eventualele greseli, am scris in mare viteza si nu am timp sa recitesc....

    RăspundețiȘtergere
  8. Andronescu a facut ce i-a dictat constiinta: "nu pot lasa unul mai bun ca mine in profesie sa vina dupa mine la minister".

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România