La force tranquille si citeva remarci putin premature

In Japonia am invatat cel putin doua lucruri: primul este ca valoarea sociala a unui om este data de capacitatea sa de a crea structura. Al doilea a fost importanta tacerii intr-o negociere, inainte de a prelua initiativa. Ceea ce auzisem la inceputul anilor 90 de la un om de afaceri francez care tocmai negociase implantarea lui Sony in Alsacia, cum ca japonezii sunt creatori de structura cat si negociatori imbatabili, am simtit-o pe viu in Japonia. Cele doua caracteristici descrise mai sus formeaza ceea ce francezii numesc "la force tranquille", adica forta linistita, sigura pe ea.

Este desigur prematur sa judeci activitatea unui premier desemnat dupa doua-trei iesiri in presa. Este prematur sa ne dam cu presupusul daca el va reusi in aceste conditii foarte dificile sa treaca un cabinet prin parlament. Un lucru insa este cert: Lucian Croitoru prin firescul modului in care ii trateaza pe inflamatii lideri politici ai momentului, firesc izvorat din siguranta excelentei profesionale pe care o reprezinta, i-a obligat pe acesti "lideri" ca de astazi ei sa se ridice la nivelul sau. Le va fi foarte greu si speranta mea este ca spectatorii vor sesiza contrastul evident dintre ei. Iar aceasta atitudine a premierului desemnat sa insemne doar inceputul. Fara sa fie nonsalant, aparitiile sale de pina acum au avut ca atribut comun substanta si raspunsurile frontale si exacte. De aceea am avut senzatia ca incet, cu sistem, utilizand cu dibacie tacerea, Lucian Croitoru creeaza in aceste momente structura care ii va asigura investitura in parlament. Cum va arata aceasta structura cred ca ii va surprinde pe multi.

Sa nu uitam ca Lucian Croitoru este optiunea presedintelui pentru functia de prim-ministru. Este doar o impresie personala faptul ca presedintele stringe in jurul lui profesionistii iar partidele ii alunga? Scriam in prima mea postare ca in absenta unor mecanisme sanatoase, "partidelor le este foarte greu sa produca cele doua lucruri pe care, teoretic, ar trebui sa le ofere tarii: idei bune si oameni care sa le puna in aplicare". Se pare ca alte institutii sunt capabile de acest lucru. E posibil ca reforma partidelor sa inceapa din afara lor? Din guvern de exemplu. Cred ca investirea guvernului Croitoru ar da un semnal ca, da, acest lucru este posibil. Respingerea sa insa nu ar insemna statu quo.

PS: Semnalez un articol care exprima ceea ce simt si eu de fiecare data cind ajung la Otopeni.

Comentarii

  1. Si mie imi pare ca domnul Croitoru, in ciuda (sau tocmai din cauza) exprimarii in public putin bolovanoase are "la force tranquille" si siguranta specialistului in domeniul sau. Mie imi place mult. Intrebarea e daca in lumea ticalosa a politicii romanesti a sa "force tranquille" se poate manifesta. Mi-e teama ca nu si ca sunteti prea optimist.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Maraco: nu cred ca e vorba de optimism, este vorba de un fapt: doar asa Romania poate merge mai departe. Daca metoda pe care lasa sa o vada Dl Croitoru ca este a sa va da un guvern care trece atunci abia cred ca putem fi optimisti. Iar daca nu reuseste asta nu trebuie sa ne descurajeze.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ D. Funeriu "Este doar o impresie personala faptul ca presedintele stringe in jurul lui profesionistii iar partidele ii alunga? ""

    Este doar o impresie de moment. Presedintele dvs. nu face decat sa salveze aparentele. Daca vroia sa se inconjoare de adevarati profesionisti o facea mai de mult. Sau macar pe parcursul mandatului. Acum, la cateva saptamani inainte de alegeri......trebuie sa fii lipsit de imaginatie ( sau direct interesat) sa crezi ca individul tocmai a descoperit notiunea de profesionalism! Si o "aplica" pentru binele poporului, evident!
    Iar in ceea ce va priveste, pariez pe ce vreti ca daca in locul lui Lucian Croitoru ar fi fost ales celalalt, primarul Sibiului, ati fi avut acelasi tip de discurs.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Daniel P. Funeriu

    Nu ştiu cine este Lucian Croitoru dincolo de nişte date într-un CV, personal aveam însă o părere mai bună despre domnia sa înainte de a-l auzi vorbind. În prima sa declaraţie, pentru o ureche exersată, practic a spus că este om de paie pentru preşedinte. Sper să fi fost numai vorba de o exprimare greşită. Ascultându-l pe domnul Croitoru nu mi-a lăsat deloc impresia acelei forţe liniştite despre care vorbeaţi în post, dimpotrivă, mi-a lăsat impresia unui om care nu ştie de unde să apuce treaba aceasta cu Guvernul şi, mai ales, a unui om care nu are o listă de oameni potriviţi pentru fiecare minister, adică cel mai important lucru după Programul de Guvernare. Chiar sunt curios să citesc acest program de guvernare şi mai ales dacă va avea şi o fundamentare anexată la el sau va fi o simplă listă făcută "pe picior".

    Ceea ce mă miră pe mine este că în condiţiile celei mai mari crize prin care trece România în ultimii 20 de ani (cel puţin ultimii 20 de ani), în România nu se găseşte decât un bun administrator fără cunoştinţe economice şi un bun economist fără experienţă în conducere. Eu cred că se putea face o alegere de tipul lui Daniel Dăianu, Florin Georgescu sau cineva de calibrul lor, că nu cunosc prea bine lumea specialiştilor în economie.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mie mi-a mers la inima acest articol: optimist, cursiv, substantial. Sunt ingrediente ale reusitei, in comunicare ca si in actiunea politica. Ca sa raspund intrebarii din postarea dumneavoastra anterioara, cu fiecare zi ne aduceti noi argumente pentru a continua.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Ilinca: din ce motiv ati paria ca as fi spus acelasi lucru despre Johannis?

    @ se puteau face si alegerile despre care ati vorbit. Unul e la PNL celalalt la PSD. PNL si PSD voiau premier independent.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-e teama ca probabilitatea ca domnul Croitoru sa nu reuseasca crearea unui nou guvern este foarte mare. Asta din nou, din cauza (sau in ciuda) profesionalismului sau concret, netarsait in politica. Romania va merge mai departe, asta e sigur. Depinde unde (cat ne permit esticii nostri vecini) si cu ce viteza (cat ne permite capacitatea noastra de a intelege progresul).

    RăspundețiȘtergere
  8. @Daniel P. Funeriu spunea...

    @ Ilinca: din ce motiv ati paria ca as fi spus acelasi lucru despre Johannis?""""

    O concluzie naturala, datorata reactiilor si pozitiilor pe care le aveti fata de viata politica in general si presedinte, prim ministru in particular.
    Plus caracterizarea facuta lui Johannis si schimbarea macazului dupa aflarea ultimelor barfe prezidentiale ce-l dadeau castigator pe Croitoru.
    Care, intre noi fie vorba, pentru noi muritorii de rand, nu-i decat un CV si nimic mai mult. Si de CV-uri "extraordinare" sigur nu ducem lipsa pe plaiuri mioritice. Asta nu se vrea o critica la adresa lui Croitoru, pur si simplu nu-mi dau deloc seama ce-i cu tipul acesta. Si nu sunt singura.

    RăspundețiȘtergere
  9. "Nu stiu cine este Lucian Croitoru dincolo de niste date intr-un CV"
    si
    "ca nu cunosc prea bine lumea specialistilor in economie."

    Sint citate vehemente din biblioteca, pardon, @Bibliotecaru.
    Nu stie, nu cunoaste, dar isi da expert cu parerea si propune. Ca la Grivco.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ilinca moare de grija muritorilor de rind.
    Depinde care rind.

    RăspundețiȘtergere
  11. @victor(E)L

    Daca tu-l cunosti mai bine pe acest Croitoru ce-ar fi sa ne faci o caraterizare. Vorbesc foarte serios, chiar as vrea sa aflu mai multe despre el, in afara de ce scrie in acel CV cat se poate de neclar. Cel putin pentru mine.
    Merci anticipat.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Ilinca, ce doriti in afara de CV pentru a va fi demonstrata valoarea unui om? Trebuie sa va dea un interviu? Daca era din partea PNL era minunat? Fiind propus de "ticalosul" Basescu avem dubii. Sunteti trista, mai ales ca, din cate mi-am dat seama, stiti ce inseamna valoarea. Cum adica, un CV si nimic mai mult? In Romania de CV-uri extraordinare chiar ducem lipsa. Repet, sunteti trista.

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Ilinca: regret sa vad ca ceea ce banuiam la inceput se adevereste. O seara buna.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Victor(E)L
    Nu, depinde care muritori. Astept sa-mi raspunzi la intrebarea despre Croitoru. Sau tu faci parte dintre muritorii care merg pe ideea "crede si nu cerceta"?

    RăspundețiȘtergere
  15. @Daniel Funeriu
    "Daniel P. Funeriu spunea...

    @ Ilinca: regret sa vad ca ceea ce banuiam la inceput se adevereste. O seara buna."""

    Si eu la fel: ceea ce banuiam se adevereste. Numai ca eu nu am de ce sa regret.

    RăspundețiȘtergere
  16. @ Ilinca: uitasem un detaliu: stiti care a fost prima intrebare care mi-a fost pusa la prima mea conferinta de presa din Romania, unde discutam despre programul PLD in educatie? Daca nu cumva, un membru al unei comisii prezidentiale, adica eu, lucrez pentru serviciile secrete din... Japonia. Trist, intr-adevar.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Maraco
    Am pus cuvantul "extraordinare" intre ghilimele. Mai pe intelesul dvs: orice CV poate fi "cosmetizat", insistand pe lucrurile pozitive si minimizandu-le pe cele negative incat cel care-l citeste ( daca nu este in cunostinta de cauza) sa aiba o parere deformata. Bineinteles in avantajul "candidatului". Poate dvs. intelegeti mai multe din CV-ul lui Croitoru, eu , marturisesc ca nu.
    De aceea am si pus intrebarea respectiva.

    RăspundețiȘtergere
  18. @Daniel Funeriu
    Nu-mi dau seama in ce context vi s-a pus respectiva intrebare la conferinta de presa. Evident, denota o oarecare limitare a celui ( celei) care a pus-o, sau doar dorinta de a iesi in evidenta.
    Marturisesc insa ca nu va inteleg ....preocuparile politice si nici atitudinea din ultima perioada. Mai clar: cand cineva ma da afara pe usa, nu intru inapoi pe fereastra. Cel putin asta este atitudinea mea.
    Dar, ma rog, fiecare le stie pe ale lui.
    In rest, nu stiu ce anume regrete aveti, dar in privinta mea va inselati ( aproape) total.

    RăspundețiȘtergere
  19. @Ilinca, va multumesc ca incercati sa-mi explicati pe intelesul meu ce inseamna extraordinar.

    Mai imi permiteti o intrebare? Cum arata CV-ul dumneavoastra? Spuneti si lucrurile negative?

    Fara gluma, CV-ul pe intelesul meu este pur informativ. Nu are nici bune, nici rele, are fapte. Neutre si demonstrabile.

    RăspundețiȘtergere
  20. @Ilinco,
    tu si Sfintei Fecioare ii vei gasi pete.
    Ar trebui sa meditezi, macar putin, la ce ti-a spus dl Funeriu.
    Dar cred ca e in zadar.

    RăspundețiȘtergere
  21. @victor(e)L
    Poti sau nu sa-mi raspunzi la intrebare?
    Daca nu, atunci chiar nu inteleg de ce bagi in discutie!

    @maraco
    Incercam sa va explic ce nu inseamna extraordinar.CV-ul meu? De cate ori am candidat la ceva, pentru ceva, l-am facut public. Cu riscurile de rigoare.

    RăspundețiȘtergere
  22. @Ilinca, va sunt recunoscatoare pentru explicatii si nu va inteleg deloc pentru rea-vointa. De ce sa ne dam atat dupa cires/par/prun, sau ce vreti dumneavoastra? CV-ul domnului Croitoru este foarte bun si este public. Nu aveti argumente. Daca recunoasteti sincer ca nu va place domnul Croitoru pentru ca a fost propus de PDL, ar fi ceva de inteles, dar alfel...

    RăspundețiȘtergere
  23. @ Victor L
    :)
    Şi mie îmi sună cunoscut trimiterea la Grivco (aţi uitat de Voiculescu, Iliescu...). Sunteţi cumva Traian Băsescu? Dacă da, recunosc că nici Grivco nu ştiu ce e... şi mi-e lene să gugălesc după el. Mă feresc să citesc mondenităţile şi bârfele, dar asta nu înseamnă că nu am sesizat că preşedintele foloseşte aceste Grivco la fiecare luare de cuvânt în faţa media, ba chiar şi nişte membri ai PD-L au preluat această exprimare prin emisiuni.

    Întâi de toate, sunt un cetăţean al României cu drept de vot, care a şi votat. Cred că asta mă îndreptăţeşte să am posibilitatea unei percepţii corecte asupra premierului desemnat. Poate că domnia voastră nu ştiţi, dar politica există în România pentru a îndeplini patru roluri. Două dintre acestea sunt legate de pregătirea membrilor de partid să fie preşedinţi, premieri, miniştrii, primari, consilieri, directori... şi, cea de a doua îndatorire este aceea de a informa populaţia relativ la ce se întâmplă. Concluzia este că politica trebuie să mă informeze, ca cetăţean, cine este dl. Johannis, cine este domnul Croitoru, ce calităţi îi recomandă ca premieri, de ce sunt aceste alegeri pentru postul de premieri mai bune decât altele... tocmai ca eu să nu trebuiască să fiu "mai specialist" ca domniile lor pentru a înţelege totul, permiţându-mi să exist ignorant (oricum ţara mă vrea prost). Cele două exemple pe care le-am dat, pe acre le consider mai bune decât ceea ce doreşte politica, au fost vehiculate în presă şi eu am considerat că au dreptate. Am încercat să găsesc pe cineva cu experienţă de la PD-L, pentru a fi echidistant, dar singurul pe care l-am găsit a fost... nu domnul Pogea, ci domnul Florin Bercea, dar acesta nu are experienţă în conducere, la fel ca domnul Croitoru, şi este şi un piculeţ controversat... nu mi-am permis să-l nominalizez. Iată de ce am specificat că nu cunosc, adică că nu din rea voinţă nu am nominalizat şi un PD-L-ist. Domnia voastră ştiţi un economist de calibru în PD-L? Vă rog să mi-l spuneţi şi mie. Dacă nu, ironia dumneavoastră nu este numai gratuită, dar şi rău-voitoare.

    RăspundețiȘtergere
  24. @Ilinca

    "Ilinca, stiu cu siguranta ca pe 15 iunie, deghizata in miner, pocneai cu bata studentii in Piata Universitatii. Mai inainte de 1989, ai turnat la Securitate. Dovedeste ca nu e asa !"

    Stimata doamna Ilinca, va scriu asta pentru a intelege cam cum discutati dumneavoastra. Va place, nu va place, cam asa sunteti. Ca in realitate, sunteti nu stiu ce realizatoare de televiziune, sau vreo cercetatoare glorioasa, sau pur si simplu o bunica plictisita de cresterea nepotilor, nu e interesant, pentru ca aici nu va asumati adevarata identitate. Nu v-o asumati, de fiecare data cand scrieti "cunosc cativa laureati de premiu Nobel" sau "stiu multe despre cercetarea romaneasca" tratez aceste afirmatii asa cum tratez spusele unui mitoman.

    Pe net, sunteti asa cum v-am descris. Vreti sa fiti respectata, respectati. Vreti sa fiti luata in serios, nu mai folositi manipulari de psiholog de intreprindere socialista.

    RăspundețiȘtergere
  25. @Bibliotecaru

    Grivco e o companie a lui Voiculescu Dan, zis Felix Motanul, patronul PC, acea particula misterioasa din sigla pe fond rosu a PSD+PC. PC e fostul PUR, cunoscut in anii '90 drept 'partidul securistilor' pana cand Dan a inceput sa dea in judecata pentru calomnie si lumea s-a mai potolit.
    Vreti sa va explic PC si PUR ?

    RăspundețiȘtergere
  26. Iaca-l unsesi pe Lucica Croitoru si samurai de-acuma! Tacerea lui Lucica nu reflecta nici un fel de japonizare, ci doar servilism bocian. Lucica e noul Boc al lui Basescu. Dar dv puteti continua cu comparatiile, asa cum Boc a fost comparat cu Stefan cel Mare...

    RăspundețiȘtergere
  27. Pentru a nu descuraja auditoriul, cred că trebuie să adăugăm că forţa blîndă nu cere sofisticării, ci se bazează pe o maieutică ghidată de întrebări simple, dar esenţiale, în fixarea: punctului de alicaţie, direcţiei şi sensului. Iar de pui şi niţel empirism curajos, dar nu impetuos, dozezi şi scalarul forţei. Ştim că energia este forţă în timp. Aşadar, forţa blîndă devine o chestiune de raţionalizare a zestrei energetice. O poţi risipi coleric pe heirupisme divergente, cu rezultana zero, sau o poţi regulariza spre ţinta dorită.

    RăspundețiȘtergere
  28. @maroco
    Vorbind de rea vointa si orbire cred ca "bateti" la acest capitol. Recititi ce-am scris despre CV-ul lui Croitoru. Nu am afirmat nicaieri ca este rau, nici ca este bun. Am spus doar ca nu-l inteleg pentru ca este prea "aerisit" ( probabil cm afirmata sta cu alti termeni) si ca, nepricepandu-ma in domeniu ( si este cazul multora) nu pot sa trag nici o concluzie realista. In schimb cer lamuriri de la cei ce sustin ca acest CV este bun, foarte bun, extraordinar si nimeni nu-mi da nici un raspuns! Probabil tine de "bunavointa".
    Cum am mai scris, astept ca cineva sa ma lamureasca ( si nu numai pe mine) de ce acest CV este atat de bun.
    Ce vedeti politic in asta?

    @Gabriel Preda
    In ciuda discutiilor, disputelor etc am crezut ca sunteti ceva mai "rasarit" ca restul "intelectualilor", mari amatori de culoare portocalie.
    Se pare ca m-am inselat. Ce mi se pare interesant ( dar asteptat) , vorbind de identitatea personajelor de pe acest forum, vorbiti de "asumarea responsabilitatii" dar numai despre cei ce sunt in "tabara cealalta". Pe ceilalti ii cunoasteti? Stiti cine este Victor@L, maraco, constantinescu etc ( dau doar cateva exemple).
    Si vorbiti de responsabilitate, probabil si sinceritate......Miruna, draga!
    In al doilea rand, acel exemplu pe care l-ati dat " securitate, mineri" etc este atat de iesit din context incat nu denota decat dorinta (ridicola de altfel) de a pune intr-o lumina nefavorabila ( cu oricepretz) orice opozant al al Basescu si pnl-ului. Iar eu nici macar nu sunt "opozant", in sensul ca nu am simpatii clare pentru un partid sau altul, ba mai mult declar ( si este adevarat) ca toti sunt o apa si-un pamant. Si ca incerc sa vad care este cel mai putin periculos.....
    Dar nu va place ce spun, pentru ca aduc argumente atunci cand afirm ceva. In schimb, cand va pun o intrebare concreta dati din coltz in colt, sau nu raspundeti. Uitati-va la cele mai multe dintre "discutiile" avute si veti vedea cine-ce a raspuns.
    Si da, poate sunt o bunicutza plictisita de cresterea nepotilor. Va mai aduceti aminte de personajul Melania si motanul Mirciulica?

    RăspundețiȘtergere
  29. @G. Preda
    In legatura cu fraza """de fiecare data cand scrieti "cunosc cativa laureati de premiu Nobel" sau "stiu multe despre cercetarea romaneasca" tratez aceste afirmatii asa cum tratez spusele unui mitoman."""

    Ceea ce faceti dvs. este absolut jegos ( efectiv acesta este termenul si nu-l retrag). Scoateti niste afirmatii din context si le plasati cum aveti chef, doar din dorinta de a jigni cu orice pretz. Si de a ma pune intr-o situatie penibila fata de cei care nu au urmarit toate discutiile. Asta inseamana efectiv ceea ce dvs numiti " psihologie de intreprindere socialista).
    Va reamintesc ca afirmatia mea privind premiatii Nobel a avenit ca o replica la o fraza de-a dvs. Spuneati ca nu ati mai auzit de nimeni in afara de D. Funeriu care sa-si fi facut doctoratul cu un premiat Nobel. Iar eu v-am spus ca personal stiu si altii in aceasta situatie ( v-am dat un exemplu chiar din domeniul chimiei). Ceea ce in sine nu este nimic extraordinar, numai ca scos din context, da intr-adevar o imagine eronata. Si nu are nimic de-a face cu afirmatia dvs. Sau foarte putin.

    La fel si cu cealalta afirmatie, scoasa din context poate fi privita complet diferit, cu o tenta de lauda sau cum vreti sa-i spuneti.
    Ma intreb daca nu va este rusine sa faceti ce faceti, doar cu dorinta de a discredita pe cineva care nu-i de acord cu dvs.

    PS Scuze pentru greselile din mesajul anterior: nu-mi terminasem cafeaua si motanul Mirciulica se agita de zor pe langa mine.....

    RăspundețiȘtergere
  30. @ Gabriel Preda
    Şi este acest Grivco o asemenea companie importantă în România ca să fie adusă în discuţie? Nu înţeleg de ce au importanţă firmele oamenilor politici şi personal chiar nu mă interesează. Pe mine nu mă interesează ce fac politicienii în timpul lor liber şi cu ce afaceri se ocupă, atâta timp cât nu încalcă legea, nu fac trafic de influenţă, nu fac abuz de puterea pe care o deţin. Pe mine mă interesează ceea ce fac domniile lor în calitate de angajat al statului român pentru că acele acţiuni îmi afectează mie viaţa. De 20 de ani politica este mai golită de sens, de doctrină, de acţiune coerentă, de 20 de ani politica înseamnă mai mult, şi mai mult, şi mai mult, interes personal... De 20 de ani partidele nu mai au un interes de deservire a societăţii ci s-au transformat în găşti de interese comune. Lupt de atâta timp împotriva cretinizării politicii româneşti... nici nu mai aud trompetele de partid, sunt surd la ele, indiferent pe ce canal media îşi sună ele cocoşeşte "inteligenţa".

    După 20 de ani ameninţarea omniprezentei şi omnipotentei umbre secrete a serviciilor de securitate şi a camarilei lui Ceauşescu umblă ca o stafie peste societatea românească, nu pot decât să trag concluzia că suntem o societate declasată intelectual şi uman. Sunt două variante, ori este adevărat faptul că securitatea este disipată prin societatea românească şi conduce din umbră, aşa cum afirmă preşedintele Băsescu care tună şi fulgeră împotriva unei organizări secrete a răului românesc care scufunda ţara, şi atunci acest popor este de plâns pentru că în 20 de ani nu a reuşit să se epureze de acest rău, ori securitatea nu mai este şi atunci poporul este declasat pentru că după 20 de ani de la dictatură încă mai poate fi stăpânit cu frica acestui bau-bau pentru a merge cuminte spre locul de sacrificare pentru binele conducătorului. Este o alternativă din care eu am încercat să mă extrag. Înţeleg eu ce spuneţi relativ la acest Grivco şi poate aveţi dreptate să fie o firmă de foşti (şi actuali) securişti. Cu atât mai grav este că cel care a avut frâiele CSAT nu a demolat structura malefică bazată pe foşti securişti care macină România ca un cancer. Căci dacă nu el, atunci cine? Să vin eu ca cetăţean şi să mă lupt cu pieptul gol cu securitatea? Vă rog, nu încercaţi să mă vârâţi pe mine în mocirlă...

    În altă ordine de idei, vă recomand să citiţi şi o postare-pamflet mai veche a mea, de acum un an, exact "ca la Grivco"...

    http
    bibliotecarul.blogspot.com/2008/09/sunt-motan-i-m-plimb-pe-unde-vreau-eu.html

    Personal nu înjur, şi nici nu am servicii secrete de care să mă folosesc, cum au alţii. Eu îmi folosesc inteligenţa şi mă folosesc de informaţia publică...

    RăspundețiȘtergere
  31. @Ilinca, haideti sa o luam incetisor. Dumneavoastra spuneti:

    "Care, intre noi fie vorba, pentru noi muritorii de rand, nu-i decat un CV si nimic mai mult."

    De aici eu pricep ca nu va ajunge CV-ul pentru a aprecia profesional un om, aveti nevoie de mai multe dovezi.

    "Si de CV-uri "extraordinare" sigur nu ducem lipsa pe plaiuri mioritice."

    De aici eu pricep ca negati valoarea domnului Croitoru din cauza CV-ului "extraordinar". Deci va contraziceti prima afirmatie. Inseamna ca va ajunge un CV ca sa judecati un om si sa-i dati "nota mica".

    "Asta nu se vrea o critica la adresa lui Croitoru, pur si simplu nu-mi dau deloc seama ce-i cu tipul acesta. Si nu sunt singura."

    Aici contraziceti tot ce ati spus pana acum mimand buna-credinta si naivitatea.

    Este prima si ultima data cand va fac o analiza de text, pentru ca sunteti un om cu convingeri si exigente atat de ferme, incat nu auziti pe nimeni, va auziti doar pe dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
  32. @maraco

    Nu imi amintesc sa va fi rugat sa-mi faceti o analiza de text. Daca ati facut-o, presupun ca ati considerat necesar ( din punctul dvs. de vedere), asa ca ultima fraza nu pot sa o consider decat pretentiosa si fara noima.
    Nu stiu ce meserie aveti si nu stiu ce inseamna pentru dvs. un CV ( si cate CV-uri ati vazut de altfel) dar un CV ca al dnului Croitoru ( cel pe care l-am vazut eu prin ziare in orice acz) nu spune mare lucru despre profesionalismul dansului. Se poate sa fie prost facut( CV_ul) sau dimpotriva. Va dau cateva exemple: faptul ca are un doctorat poate fi un punct pozitiv sau nimic ( stiti doar ca ploua cu "doctori" la noi in tara). Nu scrie cu cine si-a facut teza ( este important daca-i un profesor renumit sau un terchea berchea, mai ales ca la ASE profesorii respectivi sunt destul de "palizi" ca activitate stiintifica ( domnul G. Preda va poate confirma, ca-i la curent cu toate clasamentele facute in acest sens). La fel nu scrie in cat timp a facut acest doctorat ( ca daca si-a piedut 10 ani ca alte genii mioritice.....targi o concluzie, daca a fost mai rapid tragi alta concluzie). Alt exemplu: spune ca a lucrat pentru FMI. Bun, dar cu cine a lucrat acolo, dar ce-a facut exact acolo, ce rezultate a avut, ce a insemnat asta concret, nu am vazut mentionat nicaieri. Pentru oameni familiarizati cu mediul economic probabil CV-ul respectiv spune mai multe decat imi spune mie ( si nu numai).
    Inteleg ca dvs. sunteti convinsa de calitatile domnului Croitoru numai din acest CV. Revin cu aceeasi intrebare: care sunt exact acestea? Vad ca sunt multi care se intrec in al lauda dar nimeni nu da detalii concrete.
    Iar fraza
    "Si de CV-uri "extraordinare" sigur nu ducem lipsa pe plaiuri mioritice." venea exact in acest sens. Uitati-va la alte CV-uri de oameni politici impanate cu titluri si diplome academice plus nu stiu ce "experiente". Sunt zero barat pentru cineva care stie sa "citeasca" dincolo de toate acestea.
    Si asta nu era o critica la adresa lui L. Croitoru ci doar o modalitate de a face lumea sa inteleaga de ce un simplu CV "aerisit" nu poate convinge. Dar, repet, dvs. sunteti convinsa si, daca tot vorbiti de buna-credinta puteti sa ne impartasiti aceste convingeri. Sa se lamureasca si altii.......
    Daca nu o s-o faceti , atunci este clar ca vorbiti vorbe, cum se spune.

    RăspundețiȘtergere
  33. Eu il rejectez ab initio pe Croitoru dintr-o eventuala lista de "alesi". E incalificabil ca cineva cu pretentii de instruire sa utilizeze sintagam "ca SI program"! Asta ii dovedeste limitele. Si nici macar nu este de alta nationalitate ca sa-i scuzi stangaciile si pretiozitatile verbale gratuite si agramate. Un contabil cu dilpoma.

    RăspundețiȘtergere
  34. "Un contabil cu diploma", dar recunoscut de cei indreptatiti, si degeaba "rejectat" de un neica nimeni fara limite.

    RăspundețiȘtergere
  35. @Ilinca si Costin Sandu

    Mai copii, voi nu vedeti ca, desi simpatizati PNL-ul, ii faceti doar jocul lui Traian Basescu ? Pai de cateva zile nu vorbiti decat de Lucian Croiotoru ... parca presedintele PNL, Crin Antonescu, declarase ca vrea sa sprijine pe altcineva ... ce faceti ? Povestiti si voi de K.J. !

    RăspundețiȘtergere
  36. @ atreides: nu stiu ce conturi virtuale din trecut ai de reglat si cu cine ai de reglat acele conturi dar acest blog nu este un loc pentru asa ceva. Prin comentariul pe care tocmai l-am sters ai depasit limita a ceea ce eu doresc sa gazduiesc in acest spatiu. Te rog sa pastrezi discutia in parametrii cel putin tot atit de politicosi precum postarile/comentariile mele. Doresc ca cei care intra in acest spatiu sa iasa macar un pic mai buni decit au intrat. Te rog sa participi la acest efort, iar daca nu vrei/poti te invit politicos sa iti asumi acest lucru.

    RăspundețiȘtergere
  37. Mai copile,
    SUBIECTUL era Lucian Croitoru - sau nu citesti textul-pretext al lui Daniel Funeriu? Asa ca - despre ce voiai sa vorbim, despre Boc?

    Victorele, iti multumesc penntru gandurile bune. Stiam eu ca ma simpatizezi - astia inteligentii sunt capabili de marinimie!

    RăspundețiȘtergere
  38. Lucian Croitoru trebuie sa fie acceptat de liderii partidelor la negocieri pentru ca este prim-ministru desemnat, nu pentru CV-ul sau.

    Daca am incepe sa-i judecam pe liderii partidelor dupa CV, am descoperi lucruri mai degraba jenante. De exemplu, modul in care Mircea Geoana si-a pastrat pozitia de ambasador in USA dupa ce Emil Constantinescu ajunge presedinte. Sau extraordinar( de scurt)a cariera didactica a lui Crin Antonescu, dupa (foarte lungi) studii stralucite.

    RăspundețiȘtergere
  39. Antonescu e premier? Oricum, asa repetent cum e, este mult mai viu decat mortaciunea plicticoasa pe care-a scos-o Basescu la inaintare pe post de "tehnocrat" invartindu-i cheita de a devenit imediat politician in pulover. Ca sa nu mai vorbim de incalcarea flagranta a constitutiei - promulgarea unei propuneri provenite de la 33% parlamentari, ignorand propunerea majoritatii de 66%.

    RăspundețiȘtergere
  40. si Elena Udrea e una din performantii stransi de basescu in jurul lui
    pacat de Cv -ul tau impresionant daca ai ajuns sluga la un scelerat

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România