Interviu Hotnews

AICI puteti vizualiza interviul cu Dan Tapalaga de la Hotnews. In cadrul discutiei online este imposibil sa raspunzi tuturor intrebarilor, le voi raspunde pe blog dupa audiere. Si un articol scris de Dl. Stireanu .

Comentarii

  1. Rămân la întrebarea mea legată de manualele online cu acces liber şi gratuit. Aş mai adăuga problema bibliotecilor virtuale, fără excepţie lansate şi abandonate, unele de mai mulţi ani de zile.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din cate stiu, Tapalaga este un probasescian fanatic. Asadar, a fost un monolog...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu auzisem de dl. Stireanu pana acum, iar acum regret.

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Funeriu, pe hotnews.ro v-am pus doua intrebari la care n-ati raspuns, legate de depolitizarea educatiei. Vi le-am pus cu toata buna-credinta, sa stiti, nu ca sa va incui. Pe data de 13 octombrie scriam pe blogul meu o insemnare cu titlul "Un excelent ministru al educatiei", imediat dupa ce citisem interviul cu dvs. din Evenimentul Zilei. Despre dvs. era vorba. Am pus chiar si o imagine cu mesajul: "Jos palaria!" (puteti intra pe blog dand clic pe numele meu, daca doriti sa va convingeti).

    S-a ajuns, in invatamant, la un prag critic, la un soi de saturatie: in anul 2009 au fost schimbati inspectori si directori de cateva ori: un PNL-ist inlocuit cu un PDL-ist, apoi acesta inlocuit cu un PSD-ist si, acum cateva zile, ultimul inlocuit cu PDL-istul anterior sau cu un altul! Si mai aberant: un PDL-ist mentinut pe post de PNL in 2007-2008 inlocuit cu un PSD-ist, apoi acesta inlocuit cu PDL-istul initial! Sunt copii care au schimbat profesorii de cateva ori din acest motiv. Este o batjocura. Eu ii condamn si pe politicienii care trag sforile, si pe dascalii care tac sau profita de pe urma acestor porcarii.

    Cum se poate ajunge in mod practic la depolitizarea sistemului de invatamant? Este posibil ca un ministru inregimentat politic sa le spuna, la un moment dat, colegilor sai de partid: "Sorry, s-a terminat cu numirile pe criterii politice! Puneti-va pofta-n cui!"?

    Descentralizarea nu e suficienta, fiindca ea poate insemna inlocuirea politrucilor de la centru cu cei locali.

    RăspundețiȘtergere
  5. Se vorbeste mult despre depolitizarea invatamantului romanesc si cred ca o dezbatere pe aceasta tema ar fi necesara. Mi se pare de bun simt sa afirm de la bun inceput ca, intr-un sens absolut, "depolitizarea invatamantului" nu este posibila. In orice comunitate din lume, gestionarea problemelor unei comunitati (intre care intra si educatia) se face politic (vezi: http://fr.wikipedia.org/wiki/Politique). In Romania, problemele vin din faptul ca exista o criza profunda a sistemului politic, in general, ce se reflecta in modul in care este condusa si gestionata educatia. Solutiile nu sunt atat de simple precum s-ar parea: ca directorii, inspectorii, etc., de exemplu, sa nu fie membri ai niciunui partid.... E o iluzie, de fapt ne indreptam catre o alta ipocrizie. Ceva de genul a ceea ce se intampla actualmente cu presedintele tarii, care, sustinut fiind de un partid, dupa ce e ales, trebuie sa-l lase la o parte si sa devina presedintele tuturor romanilor. Ceva asemanator va deveni si aceasta asa numita "depolitizare" in invatamant. Cel care devine inspector sau director de scoala, va renunta la apartenenta politica, dar va continua sa fie sustinut din umbra de fostii prieteni... Motivele schimbarilor in structurile de conducere nu vor mai fi atat de vizibile politic, dar vor fi conduse tot prin aceleasi mecanisme. Una din solutiile acestei situatii este, cred, profesionalizarea acestor functii prin organizarea unor concursuri transparente si a unor evaluari periodice ale activitatii respectivei persoane. In functie de rezultatele evaluarii, respectivul sau respectiva poate fi confirmat(a) in functie pentru o anumita perioada sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  6. ce parere aveti despre programa scolara care din punctul meu de vedere,elev fiind,este facuta mai mult pt a informa elevul ,nu pt al forma?
    Si despre programul,,scoala dupa scoala ''ce se mai aude si in ce consta el defapt?
    V-am trimis mail-ul cu datele despre proiect.
    Loredana

    RăspundețiȘtergere
  7. Am citit articolul lui Octavian Ştireanu. Îl ştiu din nefericire de mult. Din anii 1990 când era redactorul şef al oficinei FSN, "Azi", una dintre cele mai scabroase apariţii media, întrecută doar de "România Mare". Faptul că un personaj ca acesta, profesionist al dezinformării, te pictează în culori sumbre şi neadevărate nu are de fapt nici o importanţă. Lasă că avea el un caracter apolinic în '90 când toţi cei care militau împotriva comunismului erau pentru el legionari sau elemente declasate, sau când, în timpul mai multor legislaturi activitatea sa ca parlamentar a stralucit prin absenţă. În fond lucrurile care ţi le reproşează îi sunt mult mai potrivite lui, talibanul de serviciu al tătucului Ilici Iliescu. Despre scandalul Ştireanu-ANL sau cel al consilierei proxenete nu mai are rost sa vorbim. http://www.infoportal.ro/presa~info-1103289.html

    RăspundețiȘtergere
  8. Dan, sper ca incepand de azi te-ai convins ca n-ai ce sa cauti in mocirla asta. Eram convins ca vei primi aviz pozitiv...din pacate pentru oameni seriosi nu mai e loc in tara asta. Romania o sa ajunga sa dispara si de harta. Sper macar s-o ia ungurii.
    Alex.

    RăspundețiȘtergere
  9. Dle. Funeriu,
    Va rog sa-mi satisfaceti curiozitatea de a sti care a fost componenta comisiei parlamentare care v-a audiat.
    Poate le transmiteti aceeasi rugamine si celorlalti colegi propusi sa faca parte din Guvernul Croitoru.
    Este bine sa se stie care sunt persoanele care v-au audiat.
    Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Anonim
    Componenţa comisiilor nu este secretă. Informaţia o puteţi găsi pe site-ul Parlamentului României.

    RăspundețiȘtergere
  11. Am ascultat ştirile. Îmi pare nespus de rău. Avizul negativ al comisiei parlamentare este clar unul politic. Ba, nu. Politicianist, în dispreţul bunului simţ. Nu ne vom opri aici.

    RăspundețiȘtergere
  12. Votul anti-Funeriu este inca o dovada a modului in care Romania intelege sa-si trateze valorile!

    Trist.

    S.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Bibliotecaru

    Multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  14. Maestre Funeriu, chapeau bas in fata dvs.
    Din pacate e plin de fosile comuniste la varful tarii.
    Regret sincer ca nu ati primit ok.
    Va respect ptr faptul ca desi puteati fi oriunde pe glob muncind ptr dvs si familia dvs, stati in tara si incercati sa faceti ceva ptr invatamantul romanesc.

    Cu stima,
    un Phd Student

    RăspundețiȘtergere
  15. @Bibliotecaru
    Nu e intreaga comisie pe site-ul Parlamentului. Sau poate nu e actualizat.
    Alt Anonim

    RăspundețiȘtergere
  16. profesorul-rector, preagratioasa doamna Andronescu nu a rezistat sa nu spuna ce o macina: invidia.

    RăspundețiȘtergere
  17. Eu zic că ați picat din pregătire insuficientă pentru această comisie.

    Dacă treceați printr-o lobotomie ca să ajungeți la nivelul lui adormiței, la care trebuia adăugata o profundă educație kominternistă în disprețul valorilor și al intelectualității în genere, așa cum are abramburica, cred că vă votau și național-socialiștii.

    Dvs. ați mizat pe principii pe care ăștia nu le au. Nu vedeți că au numai interese?

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnule Funeriu, va multumesc pentru faptul ca ati acceptat aceasta nominalizare. Imi inchipui ca dumneavoastra ati fi avut o viata mult mai simpla fara aceasta implicare in politica romaneasca. Imi place foarte mult atitudinea dumneavoastra. Si eu sa incerc sa procedez similar. Si sa imi invat copii sa gandeasca la fel. Fara o masa critica de oameni cu atitudine constructiva nu vom misca tara asta in directia cea buna. Succes mai departe, sper ca nu va opriti.

    RăspundețiȘtergere
  19. Ad Astra sprijina candidatura domnului Funeriu:
    http://www.ad-astra.ro/posts/view_post.php?post_id=1326&lang=en

    Asociatia Ad Astra sustine nominalizarea lui Daniel Funeriu ca ministru al educatiei si cercetarii

    Membrii asociatiei Ad Astra considera ca desemnarea in guvernul Croitoru pentru portofoliul educatiei si cercetarii a unui ministru cu un parcurs profesional admirabil marcheaza o schimbare de abordare politica. Daca pana acum, inclusiv in domeniul sensibil al educatiei si cercetarii, numirea ministrilor si a altor factori de decizie din aparatul guvernamental se facea cel mai adesea respectandu-se un criteriu politic, in nominalizarea lui Daniel P. Funeriu primeaza criteriul competentei.

    Prezenta in echipa guvernamentala a unor profesionisti capabili de performanta de varf indica un gest de maturitate, responsabilitate si rigoare fara precedent in scena politica romaneasca post-1989. Pentru educatie si cercetare, un astfel de gest poate insemna un prim pas spre reorientarea spre calitate si competenta. Membrii asociatiei Ad Astra isi exprima speranta ca apelul la profesionisti cu o cariera solida in domeniul lor de expertiza, similar nominalizarii pentru portofoliul educatiei si cercetarii, va deveni un act de normalitate in politica romaneasca, si nu doar un eveniment izolat.

    RăspundețiȘtergere
  20. Este inutil să descriem activitatea lui Daniel Funeriu, însă noi cei din comunitatea științifică românească, considerată a fi pătura intelectuală a acestei nații trebuie să luam poziție față de ceea ce s-a întâmplat azi. Poate că unii dintre dumneavoastră consideră că dânsul singur s-a băgat în această mocirlă, însă trebuie să recunoaștem cu toții că fără oameni ca dânsul în funcții de conducere, nu vom ajunge niciodata la un nivel mai sus de “Garantat Vanghelie!!”

    Este interesant de observat cine sunt cei care l-au audiat și evaluat pe Daniel Funeriu. Mai jos sunt numele câtorva parlamentari care fac parte din cele doua comisii permanente, precum și o scurtă descriere a acestora preluată din CV-urile existente pe pagina oficiala a Parlamentului României:

    Victor CRISTEA - deputat PSD, fost primar la Vaslui, profesor de fizică
    Florentin GUST BĂLOŞIN - deputat PSD, doctorand, organizator de “evenimente de masă – greve, marșuri”
    Cornel-Cristian RESMERIŢĂ - deputat PSD, profesor de fizică,
    Ioan Sorin ROMAN - deputat PSD, fost primar al comunei Cefa, jud. Bihor
    Anghel STANCIU - deputat PSD, prof. dr. inginer constructii, membru în Comisia de atestare a titlurilor, diplomelor şi certificatelor unversitare, membru PCR1968 – 1989
    Vasile BERCI – deputat PNL, director, Şcoala cu clase I-VIII Călineşti, Maramureș
    Adriana Săftoiu – deputat PNL, fost Consilier prezidential
    Ecaterina ANDRONESCU – senator PSD, fost Ministru al Educației, Garantat Vanghelie!!!!
    Nicolae-Dănuţ PRUNEA - senator PSD, profesor de fizică
    Doina SILISTRU – senator PSD, inginer zootehnist, dr. in agronomie, CP1
    George Ionuţ DUMITRICĂ – deputat PNL, masterand la ASE
    Nicolae ROBU – senator PNL, Rector Universitatea Politehnică din Timişoara, Vicepreşedinte Consiliul Naţional al Rectorilor

    După cum observăm, din Comisie au făcut parte atât oameni care ar putea aprecia cu adevărat valoarea lui Daniel Funeriu, dar și oameni care pur și simplu, ne fac să ne fie rușine că trăim în România. Mă întreb dacă d-na deputat Adriana Săftoiu, d-l senator prof. dr. Nicolae Robu sau d-na senator dr. Doina Silistru consideră într-adevăr că Daniel Funeriu nu merită aprecierea lor. Rușine să ne fie nouă ca români că nu știm să ne apreciem valorile. Pe de altă parte să ne gândim cum ar fi putut fi apreciat Daniel Funeriu pe linie profesională și managerială de către unii membrii ai Comisiei de evaluare cu competențe mult inferioare celor deținute de d-l Funeriu.

    În concluzie, vă propun să găsim o modalitate de a protesta față de această decizie a Comisiei pentru Învățamânt și să îî arătăm domnului Daniel Funeriu că noi comunitatea științifică suntem alături de dânsul! Parlamentul României a dovedit că Președintele României poate avea dreptate în dorința de modificare a Parlamentului din bicameral în unicameral, pentru a reduce numărul unor astfel de non-valori care reușesc să denigreze oameni de valoare pe care trebuie să îî avem în frunte și de care trebuie să fim mândri!!

    RăspundețiȘtergere
  21. d-le Funeriu,

    presupun ca nu va faceati iluzii. cu atat mai mult este de apreciat efortul dvs;, chiar daca este "kamikaze", merita cu atat mai mult respect. cum mai mai spus-o deja, 95% din cei care ajung sa faca PhD-uri si cercetare de calitate in "strainatatzuri", nu mai vor sa auda de Romania, in caz ca nu au o sinecura, o pila cat de mica, o apartenenta la o " famiglie universitara rumaneasca".

    ma gandesc ca toti acesti indivizi submediocri, din aceste comisii, au un singur scop: sa provoace greata in orice individ competent roman, sa i se explice "ba, n-ai ce cauta aici, noi suntem caategoria Spiru Universiti, ti-o tragem noi de nu te vezi".
    Situatia este identica in Justitie, unde Lidia Barbulescu, brontozaur comunist este propusa sef la CSM, etc, etc.
    N-am citit cartea lui Avramescu, atat de hulita de diversi 'telectuali anonimi ai natziei, dar sunt convins ca "principiul" se aplica 100% in cazul bravului bobor romanesc: canibalizarea propriilor valori.

    evident, aveti destui sustinatori si cred ca sustinatorii dvs au avantajul superioritatii, atat calitative, cat mai ales morale.

    keep walking!

    RăspundețiȘtergere
  22. @ all: multumesc pentru cuvintele bune tuturor

    @ Alex: pe mine nu ma descurajeaza aceste lucruri. Ma motiveaza sa merg pana ii vom invinge.

    RăspundețiȘtergere
  23. Stiu asta. Insa sincer, uneori mi se pare ca lupti cu morile de vant. Ai putea s-o privesti si ca pe o victorie pentru ca in acest moment ai castigat simpatie cat cuprinde. Ca si Base cu suspendarea...
    Robu a votat contra nu?
    Alex.

    RăspundețiȘtergere
  24. @ Alt Anonim
    Ce comisie vă interesează şi din ce zi?

    RăspundețiȘtergere
  25. @ Robu, Stanciu si toti cei cu un minim de bun simt au plecat si au fost inlocuiti pentru a nu cadea in ridicol. Minimum care le putea fi cerut.

    RăspundețiȘtergere
  26. @ Daniel P. Funeriu
    Mai sus am adresat o întrebare (impulsionat de îndemnul domniei voastre) şi speram şi la un răspuns... Ce program aveţi în vedere relativ la virtualizarea manualelor, cărţilor de specialitate, a literaturii...

    RăspundețiȘtergere
  27. What's up, I read your blogs daily. Your humoristic style is witty, keep doing what you're doing!


    Feel free to visit my web page :: what should i weigh

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România