Greva bugetarilor

Greva bugetarilor de astazi este, din cite inteleg din declaratiile multiplilor lideri de sindicat, o greva impotriva unei legi. Intrebarea este daca o greva impotriva unei legi este legala sau nu? Imi amintesc in anii 2000 cind lucram in Japonia si eram bugetar, Japonia trecea printr-o criza economica. Reactia sindicatelor a fost sa decida ca bugetarii sa renunte la doua dintre cele trei prime anuale pe care le primeam. Evident, nu cred ca e potrivit sa cerem o asemenea chestiune in Romania. Dar in acelasi timp cred ca daca luam in considerare toate datele problemei mai multa responsabilitate din partea sindicatelor nu ar fi de prisos.

Comentarii

  1. E-tee, ne facusi si japonezi! Mai era unul cu "modelu' suedez" acum vreo 15 ani... De cand ati inceput sa ganditi constitutional, de cand trebuie sa aprobati guvernul Boc, indiferent de aberatiile sale?

    RăspundețiȘtergere
  2. Inainte de modelul suedez, Ion Iliescu a fost atras si de cel japonez. Cel putin asa declara. Dupa cativa ani in Japonia am inteles de fapt ce il sedusese pe simpaticul nostru presedinte din modelul japonez: faptul ca LDP-ul era la putere de peste 40 de ani si modul in care birocratia, politica si marile companii comerciale(prin sistemul amakudari) se impletesc la varf. Un astfel de model dorea Ion Iliescu si pentru Romania. Din fericire, 2 alternante la guvernare (in 1996 si in 2004) au zadarnicit visele PSD-ului de "japonizare" (in sensul negativ prezentat mai sus) a Romaniei.
    Responsabilitatea sociala a sindicatelor de care scrie aici Daniel e imposibila in Romania pentru ca sindicatele nu mai sunt de mult in slujba cetateanului; aservite unor partide, ele participa la jocurile de culise, mai degraba decat sa cauta un rol de actor important pe scena politica.

    RăspundețiȘtergere
  3. ILICI amintea candva de sistemul din Danemarca
    care este cea mai socialista tara din lume.Dupa
    50 de ani de dictatura impusa de atii, ILICI si gasca lui dupa ce 20 de ani au impus dictatura lor si inca nu sant condamnati pentru crimele din 89,acum se lupta sa ea putera in aceasta tara.Domnul Presedinte T.Basescu a promis la alegerile anterioare ca va reaolva aceste dosare.

    RăspundețiȘtergere
  4. Se vede cum l-a "rezolvat" Basea pe Ilici. A facut guvern fesenist. Ilici ne va zambi protezat in continuare. La fel si Basea ne va mai da si alte tepe. Deocamdata se razboieste cu Patriciu si - mai ales - cu tusa Tamara, care si-a bagat toata mostenirea pentru a-i cumpara odraslei basesciene un biet apartament de bloc, chit ca e de vreo 400 mp.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România