Azi e chimia. Favoritul meu

UPDATE: Premiul de anul acesta a fost obţinut pentru studiul ribozomilor. Ada Yonath, Thomas Steitz, Venkatraman Ramakrishnan sunt laureaţii.


În câteva ore se va decerna premiul Nobel la chimie. Favoritul meu de anul acesta este P.G. Schultz. Schultz este anual printre favoriţi, având contribuţii majore în mai multe domenii, printre care anticorpii catalitici şi introducerea aminoacizilor nenaturali în structura proteinelor. Când eram post-doc la Scripps mergeam adesea la surf cu câţiva colaboratori de-ai săi. În perioada decernării premiului Nobel se zvonea că făcea laboratorul lună şi bec iar cu câteva luni înainte făcea fitness ;)
L-am văzut pe Schultz la o prezentare la Scripps unde, prezentând metodele de introducere a aminoacizilor nenaturali în proteine spunea că dacă Dumnezeu nu s-ar fi odihnit a şaptea zi am fi avut mai mult de 20 de aminoacizi în proteine. Şi că el, acum, trebuia să suplinească lenea lui Dumnezeu...

Nu este de loc exclus ca premiul să fie acordat pentru descoperirea unor enzime, cum ar fi de exemplu caspasele sau descoperiri relative la nanodots. Catenani, rotaxani şi "mechanicaly interlocked molecules" (Sauvage, Stoddard) suntde asemenea o varianta solidă. Propuneri?

PS: Referitor la postul lui C. Preda despre ridicarea vizelor şi Republica Moldova, o luare de poziţie din Parlamentul European aici.

Comentarii

  1. O avea favoritul tau la alegerile nobelistice contribuitii majore in mai multe domenii, ce te faci insa cu favoritul tau la alegerile prezidentiale, ale carui contributii in orice domeniu ai alege sunt nule (si neavenite).

    RăspundețiȘtergere
  2. @ atreides: de obicei imi votez favoritul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Funeriu e de admirat - el este intaiul fizician roman care a declarat ca a colaborat cu un candidat la premiul Nobel in domeniul... chimiei, prin faptul ca se ducea la surf cu colaboratorii sai! Felicitari! De aia e PDL-ul partid lemberaliu si democratic...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Atreides & Costin Sandu

    Funeriu e chimist, a facut doctoratul cu un laureat al premiului Nobel, are articole in Nature, a lucrat in Japonia, Franta, USA, Germania, conduce un grup de cercetare finantat cu peste 2 MEuro, la cea mai buna universitate tehnica europeana, Basescu a fost comandantul navei amiral a flotei romane, a fost agent comercial la Anvers, ministru al transporturilor, primar al Bucurestiului, e pe primul loc in cursa prezidentiala.

    Astia sunt oamenii ...

    Da, mai sunt si alti oameni: Crin Antonescu, de doua ori repetent, cica "ar fi vrut" sa faca doctorat, dar "nu l-a lasat politica"; oricum, pana acum a realizat multe in politica, e cunoscut drept campionul chiulurilor in Parlament.

    Restul e ... cancan.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Costin Sandu si Atreides

    una buna semnata de Bleen:
    http://bleen.ro/politix-si-obelix/2009/10/07/bogdan-olteanu-vicepresedinte-al-uniunii-artistilor-plastici/

    Tot despre oamenii vostri, mai dragilor ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesante cercetările în imunochimie. Aveţi detalii? Ce sunt anticorpii catalitici? Sunt un fel de anticorpi regenerabili? Sau sunt situsuri naturale, grefate pe structuri sintetice, pentru specificitate (evitarea cuplări la coadă)? Care ar fi utilitatea lor? Diagnostic imunochimic in vitro, metodă de separare a antigenelor, fiabilitate terapeutică, specificitate?

    Cînd spuneţi aminoacizi nenaturali vă referiţi la structuri secundare nenaturale, sau la serii stereochimice nenaturale?

    Iertaţi-mi vă rog lipsa de sincronizare cu noutăţile. Sunt mai bine de 16 ani de cînd am părăsit domeniul.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Gabriel Preda

    Daca este sa ne uitam doar la CV-uri ( fara partea de "cancan" , cum o numiti) si Sorin Oprescu este impresionant: profesor universitar, membru al Academiei de stiinte medicale, fost presedinte al Colegiului medicilor din Bucuresti, fost director de spital, sef de clinica, fost consilier in ministerul sanatatii, primar al capitalei............
    Nu vi se pare un CV impresionant? Si ce ascunde acest CV?

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Maris Delapicentru: anticorpii catalitici sunt anticorpi capabili sa lege molecule similare starii de tranzitie a unei reactii chimice, prin urmare sa scada energia de activare a acelei reactii. Din pacate utilizarea lor practica nu este foarte mare dintr-o serie de motive.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Ilinca

    Prof. Oprescu nu isi impresioneaza decat angajatii si pacientii; cum nu imi doresc sa devin nici una nici alta, si pentru ca am citit CV-ul sale si chiar am cautat articolele sale (fara succes, numai 6 au iesit la iveala) nu sunt impresionat.

    Iata insa ca in completarea operei stiintifice, Oprescu a inceput sa-si publice, in calitate de profesor, TOATE operele:
    http://lacoltulstrazii.wordpress.com/2009/08/20/oprescu-a-reparat-o-parcare/

    RăspundețiȘtergere
  10. Ca sa ma scuz pentru postarea anterioara fara nici o legatura cu Nobel-ul, un articol simpatic:

    "Comment obtenir un prix Nobel ?"
    http://www.larecherche.fr/content/actualite-histoire/article?id=26472

    RăspundețiȘtergere
  11. @Gabriel Preda

    Asta ziceam si eu: tipul ( Oprescu) este nulissim in ciuda CV-ului impresionant pentru fraieri. Asa ca tot nu inteleg in ce Cv-ul lui Basescu il caracterizeaza sau daca vreti, ii da imaginea cuiva "de valoare".

    RăspundețiȘtergere
  12. Mulţumesc pentru răspuns. Cum ar veni, aplicaţia ar fi de domeniul sintezei (bio)chimice (stereo)specifice, fără alterarea structurii cuaternare din vecinătate.

    Am intrat în locul indicat. Mi-au atras atenţia aminoacizii fotoizomerizabili. Mă gîndesc deja la posibile aplicaţii în domeniul electronicii. Fie pentru obţinerea imaginilor de mare rezoluţie, fie în tehnologia de producţie a aparatelor de stocare şi prelucrare a informaţiei. Ce ziceţi?

    RăspundețiȘtergere
  13. Revenind la premiul Nobel in chimie, am auzit de 2 nume cu oarecasicare sanse ( probabil nu prea mari):
    Krzysztof Matyjaszewski (Carnegie Mellon University)
    JMJ Fréchet ( Berkeley)

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Ilinca: m-am gindit si eu la polimeri(isti) la un moment dat. Mai e putin, let us see!

    RăspundețiȘtergere
  15. @D. Funeriu
    Eu nu-s in domeniu ( uram chimia cand eram eleva) dar ieri am avut o reuniune "multidisciplinara" si asta se barfea....

    RăspundețiȘtergere
  16. @Gabriel Preda Ce fel de agent ziceai ca a fost basescu la Antwerpen?

    RăspundețiȘtergere
  17. @Atreides

    Atreides, nu luand in ras carierele fruntasilor PDL il veti face pe Crin Antonescu sa para mai serios. Din pacate, dusmanii vostri nu sunt articolele lui Funeriu din Nature, sau excelenta pregatire de comandant de marina a lui Basescu ci delasarea, lenea si fuga de viata a fruntasului PNL.
    Daca vreti sa para si el mai important, puteti sa aratati ca e mai de soi decat insi din propriul partid, de ex. decat Sica Orban, sau decat Chiuariu, sau decat ala de a fost ministurl invatamantului dupa ce a fost sef de lot (un fel de inginer incepator) pe santierul lui Fenechiu, am uitat cum il chema ...ala de l=au facut de rusine elevii de gimnaziu, ca nu stia cate state sunt in UE ...

    RăspundețiȘtergere
  18. @Atreides

    Seful agentiei comerciale ? Daca stiti mai bine, spuneti dumneavoastra ...

    RăspundețiȘtergere
  19. @Miruna Domnu' Preda, ai dreptate, asa le zicea alora...In privinta oamenilor din PNL comparativ cu aia din PDL, in locul tau as tacea, macar penelistii, buni sau rai cum or fi, gandesc cu propriul cap, spre deosebire de pedelisti, care gandesc cu capul imbecilei de Sulfina Barbu, de-aia tot ceea ce spun toti tot timpul este absolut identic. Sunteti un fel de PCR reloaded. Iar in privinta electoratelor celor doua partide, poate ca PNL are un electorat mai bun decat merita, in schimb PDL are exact electoratul pe care il merita, tu esti un exemplu destul de semnificativ, mi-ai demonstrat destul de clar cam cate parale faci.

    RăspundețiȘtergere
  20. @ atreides
    Calmeaza-te, zau ca nu are sens sa te agiti! Tocmai citeam ca regele Cioaba il sprijina pe Basescu, de asemenea si despre nu stiu ce psd-isti ce au trecut ( foarte recent) in barca pdl-ului. Asta ca tot s-a vorbit ca calitatea membrilor fiecarui partid. Cred ca toate acestea spun mai multe despre salata politica din tara si mai ales despre "diferentele de calitate" dintre partide.
    Lasa-l pe domnul G. Preda sa se agite cat vrea, ai vazut si tu ce argumente aduce: cv-ul lui Basescu!
    PS Acum ceva timp ma intrebam daca nu am fost colegi acum ceva timp......dar cred ca nu: am impresia ca esti o idee mai tanar si parca si in privinta disciplinei am ceva dubii....
    O seara placuta tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  21. @Atreides, Ilinca, Costin Sandu

    Dragii mei,
    va amintesc ca aceasta disputa secundara a pornit de la insistenta cu care Costin Sandu incerca sa minimizeze cariera stiintifica a lui Funeriu.
    I-am replicat punand in paralel CV-ul lui Funeriu, cu cel al lui Basescu si cu cel al lui ... Crin Antonescu.

    Si da, CV-ul lui Basescu e relevant. Spre deosebire de Antonescu, a inceput prin a profesa, a ajuns la cea mai inalta pozitie in meseria lui in cel mai scurt timp (capitan de cursa lunga pe nava-amiral a flotei comerciale romanesti) si, la scurt timp dupa Revolutie, a intrat in politica, urmand o cariera liniara si ascendenta.
    Ce a facut Antonescu pana acum in afara de faptul ca a fost profesor intr-un sat din judetul Vaslui, suplinitor la o scoala de la periferie din Tulcea si muzeograf la muzeul judetean ? a, a ajutat la infiintarea filialei PNL Tulcea si a strans cel mai mare numar de absente in Parlament, dupa aproape 20 de ani de absente ... e o foarte buna recomandare pentru functia de presedinte ... chiulangiu sef ... asta e CV-ul omului, dragii mei !

    RăspundețiȘtergere
  22. Ilinca, sunt intr-adevar cam nervos, ca iar l-am vazut pe Hoara la TV, cateva minute doar dar a fost suficient, baiatul asta este de o prostie monumentala, combinata cu un tupeu de zile mari, o combinatie exploziva, tipica PDL.
    In privinta disciplinelor noastre, si eu ma gandeam ca poate ne invecinam cumva, desi niciunul dintre noi nu a spus cu ce se ocupa. Era doar asa un feeling...

    RăspundețiȘtergere
  23. @Atreides, Ilinca, Costin Sandu

    Costin Sandu, povestiti tuturor ca bunicul dumneavoastra a fost intemnitat de comunisti. Si adaugati ca din cauza asta il socotiti nedemn de a fi presedintele romanilor pe acela care a condamnat in mod solemn comunismul. Va amintiti cum Vadim Tudor si fiul natural al lui Dumitru Tinu, doua vestigii triste ale puterii comuniste, au organizat circul din Parlament in mijlocul caruia, cu calm si demnitate, presedintele Basescu a dat citire raportului final al comisiei prezidentiale ?
    Va amintiti cum, la cateva zile dupa aceasta, PRM si PSD au pornit procedurile pentru suspendarea presedintelui drept represalii ? Da, PSD, partidul lui Iliescu, al mineriadelor, si PRM, refugiul securistilor si al turnatorilor ... daca aveti inca respect pentru amintirea bunicului dumneavoastra, cum puteti indura sa fiti alaturi de partidul lui Ion Iliescu, al mineriadelor, si de PRM, partidul securistilor si al turnatorilor, alaturi de cei care au organizat suspendarea presedintelui care a condamnat solemn, in numele statului roman, puterea comunista ?

    Asta e tot din CV ...

    RăspundețiȘtergere
  24. Ilinca, dupa cum vezi domnu' Gabriel Preda simte nevoia sa ma spuna inca o data ceea ce a spus cateva minute mai devreme. Cine stie, poate ca de fapt sub nickul Gabriel Preda se ascunde insusi Hoara (ca nivel intelectual, s-ar cam potrivi). Ca tot e Hoara asta prezent pe la toate posturile TV, de ce nu ar fi si pe toate blogurile?

    RăspundețiȘtergere
  25. @G. Preda
    Cv-ul lui Basescu este la fel de relevant ca cel al lui Oprescu. Punct final. Cat despre comparatia dintre el si Antonescu, dvs. sunteti cel care ati adus-o pe tapet. Si daca il considerati asa extraordinar pe Basescu si asa de jos pe Antonescu, atunci nu vad de ce-i comparati! Comparati-l pe Basescu cu oameni de acelasi nivel ( probabil cu Oprescu, nu?).
    In plus dorinta asta de a ridica pe cineva in slavi cu orice pretz ca si cum ceilalti sunt niste imbecili incapabili sa-si dea seama de valoarea persoanei respective incepe sa devina enervanta.
    Bineinteles este dreptul dvs. de a-i considera pe "ceilalti" niste fiinte inferioare ( dvs. si celor din 'elita" pdl-ului si nu numai) asa cum si ceilalti au dreptul la parerile lor personale despre unul si altul. De acord?

    RăspundețiȘtergere
  26. @Atreides

    Ilinca e angajat ministerial sau al unei prefecturi, pentru ca mesajele ei sunt rutate de STS ... ei, nu o fi chiar din Darloagele, cum declara, dar e pe acolo ... va ajuta ?

    RăspundețiȘtergere
  27. @atreides

    Hoara? Inca exista? Dumnezeule! Nu, nu l-am vazut: citeam "Cei trei purcelusi". Iti recomand lectura: calmeaza instantaneu!
    PS Cu ce ne ocupam este clar. De ce anume ne ocupam ramane sa ne lamurim. Dar nu are importanta, doar eram putin curioasa.

    RăspundețiȘtergere
  28. @G. Preda
    Ce curios sunteti!!!
    Credeti ca va schimbati parerea despre mine daca aflati ce fac si cine sunt? Si de unde scriu, evident....

    RăspundețiȘtergere
  29. @Ilinca

    Inca odata, am raspuns lui Costin Sandu care insista pe tema ca Daniel Funeriu, dupa intrarea in politica a pus capat unei cariere stiintifice, cariera pe care tot incerca sa o minimizeze; amintindu-mi ca si Crin Antonescu a fost laudat ca "ar fi vrut sa faca doctoratul" dar nu a putut sa o faca pentru ca "era absorbit de politica", am pus putin in paralel carierele celor doi, adaugandu-l si pe Basescu pentru culoare ...

    RăspundețiȘtergere
  30. £ all: de ce se ajunge, inevitabil, la politica chiar si atunci cind nu e vorba in postare despre politica? Situatia fiind atit de tensionata in tara din punct de vedere politic ma gindeam ca poate lumea se va destinde ocupindu-se putin si de birfa stiintifica. Vad ca nu merge, asa ca vom relua postari despre politica... Pina la urma darwinismul implica si capacitatea de a se relaxa...

    RăspundețiȘtergere
  31. @D. Funeriu

    Si ce propuneti ca barfa stiintifica?

    RăspundețiȘtergere
  32. £ Ilinca: pai tot asta incerc sa fac de citeva zile in legatura cu premiile Nobel. Am uitat sa pun birfa intre ghilimeme...

    RăspundețiȘtergere
  33. @D. Funeriu

    Destul de greu, trebuie efectiv sa cunosti domeniul ca sa "barfesti". De aceea nici nu a prins barfa....
    Incercati altceva.

    RăspundețiȘtergere
  34. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  35. @Gabriel Preda Hai sa-ti dau eu o tema de comparatie mai potrivita pentru nivelul tau: ce zici, cine era mai bun, Rahan sau Tarzan?

    RăspundețiȘtergere
  36. @ atreides: am eliminat postarea pentru ca ea contine o insulta directa la adresa unui cititor. Rog repostare fara insulte.

    RăspundețiȘtergere
  37. Daniel, nu o sa ma reapuc sa scriu din nou ditamai textul. Daca singurul motiv pentru eliminarea postarii era insulta, poti foarte bine sa elimini insulta si sa lasi restul textului, nu? Care cred ca era destul de semnificativ.

    RăspundețiȘtergere
  38. @ atreides: nu se pot edita textele comentariilor(sau cel putin eu nu stiu sa o fac). In general, inteleg patima pre-electorala dar asta trebuie sa ne impiedice sa pastram o oarecare curtoazie. Pentru cei care sunt recuperabili, cum, banuiesc, esti si tu.

    Este incredibil cita energie se poate consuma pe bloguri fara nicio finalitate in constructie. De exemplu, te rog, Atreides, sa arunci o privire pe penultimul comentariul de-al tau (cel cu Rahan), sa respiri profund (sau sa faci orice alt exercitiu de relaxare) si ii evaluezi valoarea adaugata. Asa, doar pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  39. Ce, nu-ti place poanta mea cu Rahan? Pacat ca, in lipsa postarii pe care mi-ai sters-o, pica usor in gol si nimeni nu va intelege ce am vrut sa spun.

    RăspundețiȘtergere
  40. @ Atreides: important nu e sa-mi placa mie. Ci sa-ti placa si tie cind o privesti la rece...

    RăspundețiȘtergere
  41. Daniel, uite cum zic eu sa facem: da-i drumul postarii mele, Gabriel Preda este foarte obisnuit cu insulte de la mine asa cum si eu sunt foarte obisnuit cu insulte de la el si clonele lui, nu se moare din asta, si promit ca pe viitor o sa incerc sa ma autocenzurez in directia asta (desigur, atat timp cat nu voi fi insultat eu insumi).

    RăspundețiȘtergere
  42. @ Atreides: nu, nu o voi face pentru ca e a doua oara.

    RăspundețiȘtergere
  43. Daniel, asta este, am muncit degeaba la textul ala, nicio problema.

    RăspundețiȘtergere
  44. Stii cum e, ca atunci cand iti rejecteaza un referent un articol, desi tu esti convins ca merita sa fie acceptat, hahaha!

    RăspundețiȘtergere
  45. @ Atreides: nu, nu stiu cum e sa ai un articol rejectat. Stiu insa cum e sa rejectezi ;)

    RăspundețiȘtergere
  46. Ei na, sa inteleg ca ai o intuitie atat de buna incat sa trimiti intotdeauna articolul exact la revista potrivita?

    RăspundețiȘtergere
  47. @Ilinca Daca tot suntem la capitolul banuieli si conjecturi, hai sa te intreb o chestie: postezi cumva (cu alt nick) si pe forumul FAR?

    RăspundețiȘtergere
  48. Stiu ca Daniel Funeriu este cineva cu o cariera stiintifica remarcabila. Imi cer scuze insa ca nu am fost informat suficient - asta reiese si din faptul ca eu credeam ca e fizician, iar nu chimist :-) . Cum il stiu eu este din punct de vedere al actelor sale politice, de neinteles pentru mine, altminteri decat un interes propriu sau o naivitate sociala iesita din comun.

    Iau de adevarat toate cele scrise de Gabriel Preda in legatura cu cariera stiintifica a lui Daniel Funeriu. Mi se pare normal, totodata, ca cineva care isi face doctoratul avand indrumator un laureat al premiului Nobel sa aiba publicatii in reviste de top. Totusi, este evident ca din punct de vedere al carierei stiintifice, angrenarea in politica nu i-a folosit lui Funeriu in nici un fel.

    In rest - Gabriel, scuza-ma, dar nu stiu ce ai de impartit cu bunicul meu. In orice caz, daca pe tine condamnarea de opereta a comunismului de catre o secatura comunista te satisface, mie mi se pare de un fariseism extrem. Iar daca Funeriu e un om care a facut ceva la viata lui care sa-l aduca in tagma unei elite intelectuale, este cu atat mai grav ca omologheaza sarlatania si impostura prin prezenta lui in PDL. Pentru ca din CV-ul lui Basescu (ala adevarat) nu reiese decat ca este un marinar destoinic cu functii prin partide, inca de pe timpul lui Ceasca. Cam ca Oprescu.

    Si inca ceva. In politica eu cred ca CV-ul conteaza pana la un anumit punct. Nu e nevoie de nobelisti in politica - asta inseamna o irosire a valorii. In politica e nevoie de cuvant dat si respectat, e nevoie de corectitudine in general, de adevar, de transparenta, de consecventa si - de fapt - de buna credinta. Asta e formula de succes pe lunga durata a unui politician necesar, iar nu a parazitilor istoriei, ca si astia sunt multi. Cat despre consideratiile tale de valoare cu privire la "repetentia" lui Crin Antonescu - trecand peste justificarea lor prin dorinta de a ramane impreuna cu sotia lui la repartitie - a fost un lucru asumat deschis si transparent, spre deosebire de activitatile securistice de la Antwerpen ale marelui condamnator al comunismului.

    Sper ca am fost destul de clar si concis. Si acum sa revenim la premiile Nobel si la fumat.

    RăspundețiȘtergere
  49. @atreides
    De ce Far vorbesti? Farul Constanta? Desi sunt fiica a unui impatimit de fotbal, nu am nimic de-a face cu echipa asta! Si nici cu orasul Constanta. Si nici cu Far-ul lui Constantinescu....

    @ D. Funeriu ""nu stiu cum e sa ai un articol rejectat. Stiu insa cum e sa rejectezi ;""

    Ati scris vreodata un articol singur? Si l-ati trimis la o revista foarte buna? Mai ales la inceput de cariera ( acum este prea tarziu) ....potia vea surprize mari, indiferent de valoarea articolului.

    RăspundețiȘtergere
  50. Ilinca, vorbeam despre Forum Academic Roman, nu cel al lui Emil ci asta de aici:
    http://www.forumul-academic-roman.org/

    RăspundețiȘtergere
  51. @atreides

    Merci, cred ca ti-am raspuns la intrebare, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  52. @Ilinca Elusive ca intotdeauna :)

    RăspundețiȘtergere
  53. @atreides

    Daca aflu ca am fost colegi de facultate.....
    :)

    RăspundețiȘtergere
  54. @atreides
    PS Dar daca ai vreo banuiala poti sa intrebi direct. In cel mai rau caz nu ti se raspunde.

    RăspundețiȘtergere
  55. @atreides

    Hai ca esti mortal! Aaaaaa!

    RăspundețiȘtergere
  56. @Ilinca Este ca in acest moment conjectura mea este demonstrata?

    RăspundețiȘtergere
  57. @atreides

    Daca iti face placere chestia asta: este!

    RăspundețiȘtergere
  58. Ilinca, intr-adevar imi face mare placere, ce intuitie am, hahaha!

    RăspundețiȘtergere
  59. @atreides

    Vezi ca suntem pe un topic despre Nobel!
    Si complet in afara subiectului. Urmeaza trasul de urechi, aaaauuuuu!

    RăspundețiȘtergere
  60. Mda, puteam discuta pe un topic despre fumat, hehehe!

    RăspundețiȘtergere
  61. "" Atreides, Ilinca: va rog, continuati! E emotionant :)

    Va astept in campania anti fum. Atreides: hint: vezi ca preşedintele fumeaza iar premierul nu. Daca te activezi bine poate reuşeşti să induci o falie între ei! Spor!

    RăspundețiȘtergere
  62. @ Daniel Funeriu

    Pentru un politician va emotionati cam usor!

    RăspundețiȘtergere
  63. Daniel, e de apreciat ca boc face si el ceva fara inspiratie de la Cotroceni.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Oldies and Goldies

Homeschooling: inginerie socială, nicidecum alternativă educațională

Cum să iei două Nobeluri fără bac, scriind și articole științifice greșite? Și să mai și mergi din arest direct la balul președintelui SUA

Cum e cu latinitatea Limbii Române (text scris de tata, adică de Ionel Funeriu)

Mica mea mare răfuială cu unii „lideri de opinie”: sunteți și voi vinovați

Adevărul despre aberația auxiliarelor: despre imbecilitatea agresiv-distructivă din România